Fórumtéma - Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! 

Navigáció
Történelem
Címjegyzék
Helyi Hírek
Helyi Sajtó
Cikkek
Galéria
- Látnivalók
- Intézmények
- Egyesületek/Szervezetek
- Egészségügy
- Események
- Nosztalgia
- Képeslapok
- NoComment!
- Humor
Fórum
Idõjárás
Vendégkönyv
Apróhirdetés
Letöltések
Linkek
Keresés
Kapcsolatfelvétel
Gy.I.K. (FAQ)

Véletlen képek a Galériából

Utoljára feltöltött kép:

202512261354260_t2.JPG
12.21

+ több új kép

Utoljára létrehozott albumok:

Adventi gyertyagyújtá...
Családi nap 2025.
Ballagás 2025
Majális 2025
200 éves az Erzsébet ...
2025.03.14. Megemlékezés
Adventi gyertyagyújtá...
Játszótér átadás.
Családi nap 2024.
Jótékonysági rendezv...

Online felhasználók
Vendég: 5
Nincs Online tag

Regisztráltak: 1,400
Legújabb tag: pali470525
Híreink egy részét nekik köszönhetjük:

SzolJOn.hu
Police.hu
MTI.hu

Köszönjük!
Cookie Info

Honlapunkon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Amennyiben szeretnél vele megismerkedni, ITT bővebb információt találsz róla.

Fórumtéma megtekintése
Fórum | Településünk | Hazai pálya
Oldal: 16 / 34 << < 13 14 15 16 17 18 19 > >>
Szerző RE: Észrevételek a faluban
kimmo
Tag

Regisztrált: 2010.06.15
Elküldve: 2010-06-15 14:26
Ja! Ebben a formában mire megoldás a Gárda? A cigányok már nem félnek tõlük. Vagy ha félnek is, ezt nem úgy mutatják ki, hogy elbújnak a putrijaikba, hanem felfegyverkezve gyülekeznek. Ez történt nálunk is a Gárda jövetelének hírére (persze kacsa volt), talán hallottál róla.

Még egy mondat a kuruc.info-l. Lehet, hogy írnak olyan dolgokról, amirõl más nem (én inkább úgy fogalmaznék, hogy olyan stílusban írnak, amilyenben mások nem), de a múltkor pl. kíváncsian vártam a véleményüket Vona mulasztásáról meg Morvai kettõs életérõl ill. parkolási botrányáról, de csak a legelsõrõl találtam egy apróbetûs, rövid közlést. Ugyanezt cikkeken át elemeznék és 100 év börtönt szabnának ki érte a nem jobbikosokra. A mellékelt jelzõkrõl már nem is beszélve. smiley

* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

kimmo
Tag

Elküldve: 2010-06-15 14:18
Üdv senki 75!

Tudod, az elvakultság a legrosszabb tulajdonság. Én nem vagyok elvakult fideszes, 4 év múlva, ha nem teljesítenek, nem fogok rájuk szavazni. A Jobbik soraiban is ülnek mindenféle emberek, ne mondd azt, hogy az egy tiszta párt. Egyik sem az. Ott is vannak volt szocik, meg máshol is. Ha errõl az a véleményed, hogy "õk is változhatnak", akkor viszont ez másra is igaz kell, hogy legyen. Nem lehet kettõs mércét alkalmazni SENKINEK sem.
Hidd el, beszélgettem Jobbikosokkal is, de 90 %-uk csak a cigánykérdés/cigánygyûlölet miatt kardoskodott mellettük. A maradék 10 % értelmesen tudott érvelni (mint pl. Te is), de a legtöbbjük csak trágár szavakat használ mindenféle fórumon. Ez nem tetszik és nem teszi vonzóvá számomra a Jobbikot.
Ugyanakkor felmerül bennem a kérdés, hogy a hatalom közelében vajon õk mit tennének? Ugyanolyanná válnának, mint a többi. Az ülésekrõl való kimaradozást máris elkezdték õk is. Egy tv(vagy más)-interjú nem lehet fontosabb egy fontos szavazásnál... Az egyik ismerõsöm, aki jobbikos, persze mondta, hogy igen, ****séget csinált a Vona, elnézte, stb., de amikor ezt valami más pártbéli csinálja, rögtön jön a hangoskodás tõle is.
Az ilyen emberek meg, mint Morvai Krisztina a legnagyobb köpönyegforgatók. Korábban dicsõítette a melegeket, most meg kiirtaná õket, ha tehetné. Zsíros pénzeket vett fel a szoci kormánytól, most meg hadakozik ellenük. Mindezzel az a gond, hogy szemrebbenés nélkül teszi, ahogy az aktuális érdeke kívánja. A fidesz körül is ott lebzselt, de nem kellett nekik. Ezért ment a Jobbikhoz, nekik meg minden ismert arc jól jött.
Nem tudom, szoktál-e Hírtv-t nézni, mert ott pl. mindig bemondják, hogy a bûncselekmény elkövetõje roma volt. (Persze sokszor mondani sem kell, mindenki tudja.:-) ) Természetesen nézek/olvasok mást is, egyetlen kivétellel: ATV.
A másik, ami nem tetszik a Jobbikban, az az antiszemitizmus. Nagyon durva volt Vona kampányzárója (asszem), ahol folyamatosan õket támadta. Itt is él a kettõs mérce: szegény palesztinok- ...cigányok. Kicsit utána kéne nézni a valós helyzetnek, azaz, hogy a palesztinok Izraelnek ugyanolyanok, mint nekünk a cigányok. De persze senki nem veszi a fáradságot, hogy mindkét oldalt meghallgassa.

senki75
Adminisztrátor

Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-06-15 13:24
Üdvözöllek kimmo! A papok politizálásakor a párthoz való kötõdésre gondoltam. Azt természetesnek gondolom, hogy az egyház feladata az erkölcsi normák hangoztatása, a keresztény értékek hirdetése, természetesen valahol idetartozik a politikai események figyelemmel követése is. De állást foglalni egy napi politikai eseménnyel kapcsolatban, úgy, hogy a keresztény értékrendet semmibe vesszük, mert éppen a kedvenc jelöltje bejutásáról vagy a katolikus vezetõk által kiadott parancsok végrehajtásáról van szó, ezt éppen nem nevezném korrekt eljárásnak. Az egyháznak összetartó erejének kellene lenni, elvégre Isten elõtt mindenki egyforma. Bort iszik, vizet prédikál tipikus esete. Pont kis falunkban nincs semmiféle keresztényi könyörület, szeretet. Errõl sokat lehetne beszélni, sokan járnak templomba, de semmiközük a kereszténységhez sokaknak.
Érdekes elgondolás Vona Gábor és a Gárda, egyik alapítója, nem tudom milyen párthadseregrõl beszélsz, a Gárda régen pártszimpátiától független volt, de egyszer csak mindenki elhatárolódott tõlük, egyedül a Jobbik állt ki mellettük. Akik benne vannak, akik támogatják õket nem változtak, csak kiábrándultak a nagy 2/3-os FIDESZ-bõl. Hidd el 2 év múlva, ha lesz még pénzem internetre, többen leszünk akik kiábrándulnak. Alakul az egypárt rendszer.
kuruc.info ha olvasod rájössz olyan dolgokról is írnak ami minden más médiumban tiltott. Nagy baja a közvéleménynek, hogy úgy tesznek mintha a bûnözõ cigányokat nem nevezné valami hangzatosabb szóval egy beszélgetés során. A másik dolog melyik újságban olvasod, hogy kik követték el az adott bûncselekményt. Régen voltak felhívások bizonyos emberek el lehetetlenítésére, ma ilyenek már nincsenek. A szókimondás maradt. A többi médiában befolyásolnak, a tényekhez semmi közük. Szóval egyirányú tájékoztatás. Ha igazán a Jobbikra akartál volna szavazni nem tántorított volna el semmi, fõleg nem a médiák befolyása. Ne az alapján ítélj amit az ellenségeink mondanak, a tettek beszéljenek. Nézd a parlamenti közvetítéseket, olvass barikádot, nézd meg a jobbik.hu esetleg beszélj Jobbikosokkal, talán megváltozik a véleményed. Lehet szeretni a FIDESZ kormányt, Kádárt is sokan szerették, de egyszer jön az ébredés. Szebb Jövõt!

kimmo
Tag

Elküldve: 2010-06-15 11:53
Sziasztok! Én ugyan nem szentgyörgyi vagyok, hanem rékasi, de gondolom, a helyzetünk hasonló. Amúgy is általánosságban szeretnék hozzászólni a témátokhoz.

Valaki említette "az egyház politizál". A "politika" szó jelentése: a közösség ügyeivel foglalkozni. Azaz az egyháznak, és benne az amúgy szintén köztünk élõ, a társadalmi-politikai-gazdasági viszonyoktõl szintén nem független papoknak is minden joguk megvan a "politizálásra". Foglalkozni mindannyiunk ügyével. Azt nem helyeslem, ha konkrétan megneveznek a templomban ilyen-olyan pártot, hogy kire kell vagy nem kell szavazni, de az általános értékeket miért ne tarthatnák szem elõtt, amikor egy választás elõtt prédikációt tartanak?

Ha jól emlékszem pl. a Feszty-körképen a honfoglaló magyarok mellett volt jónéhány cigány is. Azaz velünk jöttek a Kárpát-medencébe. Ez persze nem azt jelenti részemrõl, hogy nem értenék egyet a pozitív diszkrimináció megszüntetésére irányuló törekvésekkel, nagyon is egyetértek, de sajnos azt hiszem, honfoglaló õseink rontották el a dolgot. Én is fizetnék, ha gyûjtést rendeznének pl. egy cigány ország megalapítására, de azt hiszem, ez utópia marad. Ezzel kapcsolatban a következõ hibát ott követte el a politika, amikor engedte, hogy beköltözzenek a cigánysorokról a faluba, majd a mennyiség és nem a minõség után kezdtek el fizetni (értsd gyerekek száma). Ezért is helyeslem pl. azt a tervezett intézkedést, hogy csak 3 gyerekig fognak ezután fizetni. Majd nem lesz annyi újratermelõdött cigánygyerek!

A Jobbik és a Magyar Gárda.
A Magyar Gárda mindaddig szimpatikus volt, amíg nem lett a Jobbik párthadserege. Innentõl kezdve nem mondhatják el magukról, hogy "csak az ország érdeke van szem elõtt", mert a saját pártjuk érdeke az elsõ. Érdekes, hogy Vona Gábor is akkor kezdett közeledni a Gárdához, amikor látta annak pozitív fogadtatását.
Egy ideig hajlottam az "egy ide-egy oda" szavazásra (egyet a Fideszre, egyet a Jobbikra), de miután a Jobbik egyszer sem határolódott el a kifejezetten rasszista kuruc.info-tól, nem szavaztam rájuk. Azt hiszem, amíg ezt nem teszik meg, nem tudják magukról levakarni a "soviniszta" jelzõt. Mert néha ez már nem nacionalista, hanem soviniszta.

senki75
Adminisztrátor

Elküldve: 2010-06-15 10:23
Kronos! Még mielõtt azt akarod kihozni, hogy ha a helyi Jobbiknak tagja akkor csak arra képes, hogy szóró lapozzon. Hát nem. Mint már leírtam, jelentkeztünk, mi mint helyi Jobbik, a gátra vagy bárhová ahol segíteni kell. Ennek a feladatnak a koordinátorra a polgármester úr, nem kértek a segítségünkbõl, nem mehet senki csakúgy oda, félrelöki az embert na már pedig én fogok szivattyúzni. Szóval errõl ennyit. A másik dolog a melldöngetés nem biztos, hogy jó irány. A polgárõrségbe politikailag nem elkötelezett emberek jelentkezhetnek, legalábbis a polgárõr országos vezetõje szerint. Szóval mire is gondolsz? Mindenki a maga eszközeivel tesz a Hazájáért. A fajelméletes baromságokkal természetesen nem értek egyet. Nincs magasabb rendû ember és kérlek ne mosd össze a Jobbikkal ezeket a gondolatokat. A Jobbik nem azért harcol, hogy a fehér felsõrendûséget elérje, annyit akar, hogy a magyar ember nem kevesebb, mint egy cigány, szlovák, román, német...stb. Harcol a cigányok pozitív diszkriminációja ellen. Még egy dolog, lehet számodra nem fontos egy trianoni megemlékezés, az csak egy párt rendezvény, tudjuk egy valentin nap jelentõsebb, némely embernek. Számunkra fontosak a versek is, sõt az úgy nevezett demokráciában a szórólapozás is fontos, mindennek meg van a helye. Ahogy nézem számodra az az elismerendõ ha kimegy a gátra valaki õrködni, szivattyúzni ugye? Az is elismerendõ, hogy ezért felveszi a fizetését (nem mindenki)? Az esetleg nem fordul meg a fejedben, hogy az önkormányzat mennyi pénzt oszt ki támogatásként, esetleg akik ezt kapják ki lehetne vezényelni õket. Esetleg azokat akik karba tett, kézzel nézték fiatal ember léttükre, hogy ássák elõttük az árkot, de az önkormányzat házat épített nekik, fizet nekik. Szóval véleményem szerint ne azt gyalázd aki iskolába, munkába jár és nem biztos, hogy van ideje, ereje gátat õrizni. A gyûlölködés nem visz jó irányba, nem biztos, hogy ki kellene oktatnod valakit emberségbõl, hazaszeretetbõl, talán célravezetõbb ha tanácsot adsz neki. Szebb Jövõt!

Kronos
Tag

Felhasználó avatara

Lakóhely: Szolnok
Regisztrált: 2009.03.07
Elküldve: 2010-06-14 16:43
"Várjuk meg, hogy kipusztul az õshonos magyar faj, vagy vállaljuk a haza iránti elkötelezettséget, és legalább itt kiállnuk saját fajtánkért?"

"bele kellene nevelni az ifjúságba az egészséges haza-nép és faj szeretetet !"

Tudod te milyen nagy baromságot írtál? Milyen faj szeretetrõl beszélsz? Mielõtt ilyen ****ségeket beszélsz, légyszíves olvass utána.
A Hazaszeretet az teljesen rendben van, de ez is csak akkor, ha nem arra használod fel, hogy más népek fölé helyezed magad. Legyél büszke arra, hogy Magyar vagy, de ne kérkdej vele. Viseld büszkén a Magyar jelképeket, de ne arra használd, hogy félelmet kelts vele. Tedd ki a Magyar lobogót, ápold a hagyományokat, vásárolj magyar termékeket, stb, de ne gyárts fajelméletet.

"A kiállás a saját fajtánkért" gondolatod is megér egy misét. Ha te látsz egy nem a te "fajtádhoz" tartozó élõlényt, aki a segítségedre szorul, azért nem állsz ki? Apropó "kiállás", voltál a gátakon? Mennyi helyen voltál segíteni szivattyúzni a belvizet? Ugye te polgárõr vagy? Ezzel is elõsegítve a közbiztonságot? Vagy nálad a haza iránti elkötelezettség és a "kiállás" abban nyilvánul meg, hogy tagja vagy a helyi jobbiknak, verseket szavalsz pártrendezvényeken, szórólapokat osztogatsz?

És egy kis okosság, amit átolvashatnál:

[i]Az emberi rasszokat a 19. század közepétõl az Európán kívüli népek gyarmati leigázását morálisan elfogadható, "természetes" folyamatként normalizálni törekvõ nyugat-európai gondolkodásmód külön fajoknak állította be. Ez az ideológia a 20. század elejére Európa-szerte, illetve az oda érkezõ európai bevándorlók által uralt „fehér-telepes” társadalmakban uralkodó nézetté vált. Mára a nyugat-európai eszmeiség is rákényszerült annak a - világ társadalmainak nagy része által soha meg nem kérdõjelezett - ténynek az elfogadására, hogy minden ember egyetlen fajhoz (Homo sapiens) tartozik.
Valamennyi ma élõ ember a Homo sapiens („értelmes ember”smiley faj, ezen belül a mai ember (Homo sapiens sapiens) alfaj tagja.[/i]

A magyarság Kárpát-medencei történelme során számos néppel keveredett. A legújabb kutatások szerint a magyarok genetikai állománya ma már alapvetõen nem a honfoglaló magyarokéhoz, hanem a környezõ közép-európai népekéhez hasonlít.
A magyarok legközelebbi "rokon" népei ma a horvátok, németek, osztrákok, szlovénok, szlovákok. A régebbi népek közül jelentõsebb genetikai hatással voltak még a besenyõk, jászok, kunok, az újabb korokban (fõként a II.VH. után) pedig a romákkal és zsidókkal történt további keveredés és kulturális kölcsönhatás.

És ne feledd:
"Magyarnak lenni: büszke gyönyörûség!"
Sajó Sándor

tildy
Tag

Lakóhely: Jászalsószentgyörgy/ jelenleg London,UK
Regisztrált: 2009.11.23
Elküldve: 2010-06-14 16:38
[quote]Vadam5 írta:
Buga Jakab, egyetértek veled! Ma Magyarországon sajnos a nacionalizmusról mindenkinek a szélsõ jobb jut eszébe, pedig ez állna legközelebb hozzánk és a nacionalista beállítottsággal tudnánk eredményeket elérni! Az E.U. parlamentjében és a legtöbb európai országban élesen bírálják a magyarországi hazafias törekvéseket (pl.: magyar gárda), holott szinte az összes környezõ országban ( Románia, Szlovákia, Szerbia ) a nacionalizmus van hatalmon, mondhatni a magyarság rovására. Egyébként a románok nem rég alakították újra az 1930-as években létre hozott u.n vasgárdát, amivel már utcai felvonulásokon is részt vettek ( ennyit az E.U. parlament bölcsességérõl). Visszatérve, az én meglátásom is az, hogy Magyarországra már ráférne a nacionalizmus, és nem a ZSIvány szocializmus- liberalizmust és a tehetetlen demokráciát kellene favorizálni, hanem bele kellene nevelni az ifjúságba az egészséges haza-nép és faj szeretetet ! Én ebben látom a lehetõséget, minden szociális és társadalmi probléma megoldására! És itt jöhetnek a nagyokosok, azzal, hogy ez demagóg, gyûlöletkeltõ, sérti a nézetetiket stb. , DE, ha velünk, magyarokkal senki sem törõdik, a MI jogainkat a sárba tapossák, a MI történelmünket meghamisítják, akkor mit kellene csinálni? Várjuk meg, hogy kipusztul az õshonos magyar faj, vagy vállaljuk a haza iránti elkötelezettséget, és legalább itt kiállnuk saját fajtánkért ? Én az utóbbit teszem, hiszen vallom:
Gyáva népnek nincs hazája!!!

Szebb Jövõt! Kitartás![/quote]

Ne haragudj, de nevetseges amit irsz. Oshonos magyar faj , max emberi faj van , azon belul pedig rasszok, es nyugodj meg, a rokonaid kozt, de a csaladbanfadban is lehet talalni idegen vert. Senki nem teljesen magyar, az itt elo nepek keveredtek. Ezt kellene elfogadni.
Ha a faj szereteben az emberi faj szeretetere gondoslz, akkor egyetertek.

En pedig az osszefogasban latom a lehetoseget. Nezztek at Szlovakiaba, msot voltak valasztasok. Olyan helyekrol is szavaztak nem magyarok a reszben magyar HId partra, amelyek koztudomasulag szlovakok.
Peldat lehet ezekrol az emberekrol venni, akik nem azt nezik, hogy a masiknak milyen felmenoje van, milyen szarmazasu, hanem magat a partot es az embert.

Nem kirekesztonek kell lenni, hanem ugy befogadonak, hogy a befogadottak fogadjak el a befogadok viselkedeset, mentalitasat, eletvitelet. Es azerint eljenek. Asszimilalodjanak.

Mint irtam en sem magyar vagyok. Csak reszben. A kirekeszto gondolkodasoddal ezen emberek felett is palcat torsz.

Bugajakabbal viszont egyetertek. Ossze kell tartani.

Boldog, egeszsegben gazdag, tevekeny eletet.

tildy@koli.kando.hu
Vadam5
Tag

Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-06-14 10:45
Buga Jakab, egyetértek veled! Ma Magyarországon sajnos a nacionalizmusról mindenkinek a szélsõ jobb jut eszébe, pedig ez állna legközelebb hozzánk és a nacionalista beállítottsággal tudnánk eredményeket elérni! Az E.U. parlamentjében és a legtöbb európai országban élesen bírálják a magyarországi hazafias törekvéseket (pl.: magyar gárda), holott szinte az összes környezõ országban ( Románia, Szlovákia, Szerbia ) a nacionalizmus van hatalmon, mondhatni a magyarság rovására. Egyébként a románok nem rég alakították újra az 1930-as években létre hozott u.n vasgárdát, amivel már utcai felvonulásokon is részt vettek ( ennyit az E.U. parlament bölcsességérõl). Visszatérve, az én meglátásom is az, hogy Magyarországra már ráférne a nacionalizmus, és nem a ZSIvány szocializmus- liberalizmust és a tehetetlen demokráciát kellene favorizálni, hanem bele kellene nevelni az ifjúságba az egészséges haza-nép és faj szeretetet ! Én ebben látom a lehetõséget, minden szociális és társadalmi probléma megoldására! És itt jöhetnek a nagyokosok, azzal, hogy ez demagóg, gyûlöletkeltõ, sérti a nézetetiket stb. , DE, ha velünk, magyarokkal senki sem törõdik, a MI jogainkat a sárba tapossák, a MI történelmünket meghamisítják, akkor mit kellene csinálni? Várjuk meg, hogy kipusztul az õshonos magyar faj, vagy vállaljuk a haza iránti elkötelezettséget, és legalább itt kiállnuk saját fajtánkért ? Én az utóbbit teszem, hiszen vallom:
Gyáva népnek nincs hazája!!!

Szebb Jövõt! Kitartás!

BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-06-13 11:05
Én nem vagyok egy"agytröszt"csak józanul próbálom nézni a Világot,benne kis HAZÁNKAT!!
A mai Világban egy dolog tarthat össze egy közösséget,a valláson kívül,ez a NACIONALIZMUS!!
Csak néhány példa!Sokan nem ismerik Törökország történelmét(kivéve a 150 évet),de õk is a vallás után a nacionalizmushoz nyúltak,aminek segítségével megalakították a"modern"Törökországot úgy 100 évvel ezelõtt!
Aztán itt van a legfrissebb,szlovákia,a régebbi jugoszlávia,a mai szerbia,románia és még amiket nem tudunk,mert távolabb vannak!
USA???
De a lényeg,amíg a MAGYAR NÉP,KORMÁNY,stb.,nem tud teljességgel HAZÁJÁNAK ÉS NEMZETÉNEK ÉRDEKÉBEN CSELEKEDNI,ADDIG REMÉNY NINCS!
Nem lehetünk"demokraták,toleránsak,hiszékenyek,sajnálkozók" és még sorolhatnám!
Itt csak MAGYARORSZÁG ÉS A MAGYAROK,TERMÉSZETESEN A HATÁRON TÚLIAK IS KELL HOGY FONTOSAK LEGYENEK,A TÖBBIEK,LE......VA!!

Talánt úl drasztikus voltam???lehet....,de a túlélésünk a cél,nekünk MAGYAROKNAK ÖSSZE KELL TARTANUNK?MERT ELVESZÜNK!
A Magyar embert nem definiálnám,de vannak ötleteim! smiley

senki75
Adminisztrátor

Elküldve: 2010-06-12 19:39
Három éve hozzánk is betörtek, tudtam ki a tettes, a rendõröknek meg is mondtam hova menjenek. Meg is lett egy része annak amit elvitt. Természetesen helyi bevándorló kisebbség volt. Jártam is a bíróságra szorgalmasan, a betörõ egyéb elfoglaltságai miatt nem jelent meg, hol kocsmában volt, hol nem ébredt a másnaposságból. Engem a munkahelyen "megfenyegettek" nem lesz ez így jó, minek mászkálok állandóan a bíróságra. Egyszer besokaltam nem mentem el. A következõ tárgyaláson a bíró közölte, örüljek, hogy nem állíttatott elõ ráadásként megkímél most az egyszer a pénzbírságtól. Eljött a nagy nap a sokadik tárgyalásra behozták a rendõrök autóval a betörõnket, se egy lecseszés se egy hangos szó semmi. A rendõrök elmentek, a betörõ mint aki jól végezte dolgát szépen hazament. Nem tudom mi lett a sorsa. Az biztos még mindig itt mászkál a faluban. Én szegényebb lettem egy-két dologgal, de sokkal tapasztaltabb. Ja! Természetesen az úti költségeimet senki nem fizette ki. Szebb Jövõt!

tildy
Tag

Elküldve: 2010-06-12 19:11
[quote]admin írta:
Az elmúlt éjszaka betörtek egy családi ház garázsába a Vásár úton...[/quote]
Szupersmiley Lehet tudni kik voltak? Mit vittek el?

tildy@koli.kando.hu
senki75
Adminisztrátor

Elküldve: 2010-06-12 19:03
Kedves admin! Sajnos ennek már nem nagyon van hírértéke, lassan minden hetesek lesznek. Nagyon remélem nem érjük meg, hogy súlyosabb cselekmények legyenek mindennaposak. Van egy új kormány ígért fût-fát két hét alatt rend és biztonság az országban, hát lássuk. Minden baj forrása a politikai nézetek válsága. Majd lesz itt egy rendõr, az ígéretek szerint és az mindent megold. Minden sarkon lesz településõr, polgárõr és a bûnözés megszûnik. Nevetséges. Szebb Jövõt!

admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2010-06-12 18:12
Az elmúlt éjszaka betörtek egy családi ház garázsába a Vásár úton...

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
senki75
Adminisztrátor

Elküldve: 2010-06-12 18:03
Lehet sokkal egyszerûbb dolgokra is gondolni. Gyermeket magyar szokásokkal megismertetni, az idegen ünnepek nagy ívben elkerülése (gondolok a Valentin-nap, Halloween), hagyományõrzõ rendezvényeken részt venni, a történelmünk tisztességes ismerete tabuk nélkül, szavazáson részt venni megfelelõ helyre tenni az x-et, egyházi és erkölcsi nevelés...stb Van itt sok lehetõség ami nem kerül pénzbe vagy minimálisba. Természetesen a közösségek építése, elesettek megsegítése, elsõsorban a magyar érdekek figyelése (magyar termék vásárlás, magyar vállalkozás segítése)gyermekvállalás. Rengeteg mindennel lehet segíteni Nemzetünk. Hõseink, akik meghaltak a hazánkért, megemlékezni róluk, sírjaik gondozása, emléknapokon megemlékezés. Lehetne sorolni. Most voltam két Trianoni megemlékezésen a falunkban, 3300 emberbõl kb összesen 80-100-an voltunk és ebbõl nem mindenki volt idevalósi. A falu vezetésébõl egyik rendezvényen sem volt senki. Szóval van itt sok teendõ. Amiket írtál természetesen fontosak, de legfõképp erkölcsi kötelezettségünk. Egyébként mi, a helyi Jobbik jeleztük, hogy szeretnénk segíteni a falu ár és belvízi védekezéseit, telefonszámunkat odaadtuk a polgármester úrnak, nem éltek vele, inkább fizették a napszámosokat, a másik oldalon meg panaszkodtak, hogy nem találnak csak pénzért embereket. Szóval van itt teendõ, de inkább a fejekben kellene kezdeni. Szebb Jövõt!

tildy
Tag

Elküldve: 2010-06-12 17:20
[quote]senki75 írta:
tildy! Engedj meg egy rövid videót és ti is tisztelt adminok smiley Nem pénzzel teszel a hazádért.
Szebb Jövõt![/quote]

Még szép , hogy nem(csak) azzal. Iskolának támogatást szerezni, óvoda játszóteret felújítani (festeni) , játszóteret építeni, parkot rendbetenni, árvíznél ha lehetõséged va rá kinn lenni a gáton és homokzsákot pakolni, saját ház elõtt az átfolyókat kitiszttítani, szemetet nem eldobni. Ilyenekre gondoltam.

tildy@koli.kando.hu
senki75
Adminisztrátor

Elküldve: 2010-06-12 16:53
tildy! Engedj meg egy rövid videót és ti is tisztelt adminok smiley Nem pénzzel teszel a hazádért. A mondandóm lényege 4 percnél látható, de az egész videóban benne van a lényeg. Wass Albert üzenete:

Értem amit írtál. Nekem és remélem elõbb-utóbb minél több magyar embernek az a feladata, hogy felébresszük a Nemzetünk. Amit írtam kérlek gondold át.
Szebb Jövõt!

Tytok
Tag

Lakóhely: Jászalsószentgyörg
Regisztrált: 2009.06.16
Elküldve: 2010-06-12 15:30
[quote]tildy írta:
[quote]senki75 írta:
tildy! Ugyebár azt írod amíg a diplomád szerezted valamit enned kellett, ha nem a diplomádat szerezted volna, hanem mondjuk árkot ástál volna vagy bármi mást tettél volna ezalatt, akkor nem kellett volna enned? Ha te a teljes oktatásod árát fizetnéd egy élet munkája kevés lenne, hogy mindezt kifizesd. Egy részét kell fizetned. Én is tudom, hogy nem jól mennek itt a dolgok, de én nem menekülök a problémák elõl külföldre, mert ott könnyebb, hanem teszem itt a dolgom, hogy változzon valami, ha már nekem nem, legalább a gyerekeimnek. Itt a gyerek kérdés. Kiköltözöl szülsz egy idegen államban mondjuk 3 gyermeket, mert ugye az emberiség léte ezen múlik. A hazádban a nemzet kihal, mert még itt járunk, hogy cigánykérdés, trianon...stb. Szóval szerinted ez így van jól? Elnéztem, bocsánat azt hittem te hasonlítottad Kossuth liberalizmusát a mostaniakhoz. Szentgyörgyöt ne hozd példának, mert itt a magyar embert is kinézik, mert bevándorló. A Dunántúlon szeretettel, kedvességgel irányulnak az idegenekhez. Szóval Szentgyörgy nem jó példa. Egyébként volt itt kínaink is kibántotta? Nem bõrszín kérdése. A magyar politikai elitnek kell változni, aki sárga,barna,réz és még mit tudom én milyen színû nem több, mint bárki más. Csak, hogy egyértelmû legyek, a fehér ember nem magasabb rendû, de nem is alacsonyabb. Végre van egy politikai erõ a Jobbik aki ezt képviseli. Lehet belemagyarázni, lehet nácizni, nem errõl szól. Sajnálom, hogy ezt kell magyarázni és nem a problémák megoldásán fáradozni közösen. A nemzetünk fogy, az ingyenélõk által szegényedünk, kiárulják az országunk, elveszik a történelmünk, elveszik az életünk, a lakosság elhagyja az országot, ahelyett, hogy tenne valamit. Keresztény egyházak beálltak politizálni. Kell még sorolni? Szebb Jövõt![/quote]

Tettemaz országért. De nem volt lehetõségem úgy tovább lépni, hogy ne környékezzen meg az adócsalás.Ezt nem szerettem volna.

Fizettem már a teljes oktatásom árát fõiskolán (villamosmérnöki diploma) , tudom mennyi az annyi. Ez volt 4év , és több mint fél millió forint. De inkább majdnem 1. Szerintem ha nagyon kéne, akár általánostól is ki tudnám fizetni, részletekben persze.

Egyébként igen, ha mondjuk árkot ástam volna, msáhol éltem volna, akkor is ennem kellett volna.Csak épp otthon többnyire az jellemzõ, hogy a fõiskolát még a szülõk fizetik a gyereknek. Ezért említettem meg, hogy nálam más volt a szitu.

Nem a problémák elõl menekültem külföldre. Hanem mert ez volt az álmom. NEm vagyok röghöz kötve, és szerencsésre ma már meg is tehetem , hogy elköltözöm (eddig is költöztem a munka után) Olyan vgyok, mint édesapám, nem a szülõfalujától függ , otthon tudja-e érezni magát (Élt anno az NDKban is) . És nem vagyok az a fajta ember sem, aki otthon marad és jajj sír milyen rossz neki, de nem változtat . (ezt nem rólad írom, de általános jelenség) IGenis tei kel midn a környezet , mind önmagunk boldogulásáért. Ha megtettün mindent, ami etikus, és tõlünk telhetõt és még mindig ne megy, na akkor lehet sírni...

Remélem azért érted, mire gondolok.[/quote]

senki75 smileyigazad van amitr irtál smiley

tytik40@hotmail.com http://wline.hu/icon/15281.gif
tildy
Tag

Elküldve: 2010-06-12 15:07
[quote]senki75 írta:
tildy! Ugyebár azt írod amíg a diplomád szerezted valamit enned kellett, ha nem a diplomádat szerezted volna, hanem mondjuk árkot ástál volna vagy bármi mást tettél volna ezalatt, akkor nem kellett volna enned? Ha te a teljes oktatásod árát fizetnéd egy élet munkája kevés lenne, hogy mindezt kifizesd. Egy részét kell fizetned. Én is tudom, hogy nem jól mennek itt a dolgok, de én nem menekülök a problémák elõl külföldre, mert ott könnyebb, hanem teszem itt a dolgom, hogy változzon valami, ha már nekem nem, legalább a gyerekeimnek. Itt a gyerek kérdés. Kiköltözöl szülsz egy idegen államban mondjuk 3 gyermeket, mert ugye az emberiség léte ezen múlik. A hazádban a nemzet kihal, mert még itt járunk, hogy cigánykérdés, trianon...stb. Szóval szerinted ez így van jól? Elnéztem, bocsánat azt hittem te hasonlítottad Kossuth liberalizmusát a mostaniakhoz. Szentgyörgyöt ne hozd példának, mert itt a magyar embert is kinézik, mert bevándorló. A Dunántúlon szeretettel, kedvességgel irányulnak az idegenekhez. Szóval Szentgyörgy nem jó példa. Egyébként volt itt kínaink is kibántotta? Nem bõrszín kérdése. A magyar politikai elitnek kell változni, aki sárga,barna,réz és még mit tudom én milyen színû nem több, mint bárki más. Csak, hogy egyértelmû legyek, a fehér ember nem magasabb rendû, de nem is alacsonyabb. Végre van egy politikai erõ a Jobbik aki ezt képviseli. Lehet belemagyarázni, lehet nácizni, nem errõl szól. Sajnálom, hogy ezt kell magyarázni és nem a problémák megoldásán fáradozni közösen. A nemzetünk fogy, az ingyenélõk által szegényedünk, kiárulják az országunk, elveszik a történelmünk, elveszik az életünk, a lakosság elhagyja az országot, ahelyett, hogy tenne valamit. Keresztény egyházak beálltak politizálni. Kell még sorolni? Szebb Jövõt![/quote]

Tettemaz országért. De nem volt lehetõségem úgy tovább lépni, hogy ne környékezzen meg az adócsalás.Ezt nem szerettem volna.

Fizettem már a teljes oktatásom árát fõiskolán (villamosmérnöki diploma) , tudom mennyi az annyi. Ez volt 4év , és több mint fél millió forint. De inkább majdnem 1. Szerintem ha nagyon kéne, akár általánostól is ki tudnám fizetni, részletekben persze.

Egyébként igen, ha mondjuk árkot ástam volna, msáhol éltem volna, akkor is ennem kellett volna.Csak épp otthon többnyire az jellemzõ, hogy a fõiskolát még a szülõk fizetik a gyereknek. Ezért említettem meg, hogy nálam más volt a szitu.

Nem a problémák elõl menekültem külföldre. Hanem mert ez volt az álmom. NEm vagyok röghöz kötve, és szerencsésre ma már meg is tehetem , hogy elköltözöm (eddig is költöztem a munka után) Olyan vgyok, mint édesapám, nem a szülõfalujától függ , otthon tudja-e érezni magát (Élt anno az NDKban is) . És nem vagyok az a fajta ember sem, aki otthon marad és jajj sír milyen rossz neki, de nem változtat . (ezt nem rólad írom, de általános jelenség) IGenis tei kel midn a környezet , mind önmagunk boldogulásáért. Ha megtettün mindent, ami etikus, és tõlünk telhetõt és még mindig ne megy, na akkor lehet sírni...

Remélem azért érted, mire gondolok.

tildy@koli.kando.hu
senki75
Adminisztrátor

Elküldve: 2010-06-12 14:57
tildy! Ugyebár azt írod amíg a diplomád szerezted valamit enned kellett, ha nem a diplomádat szerezted volna, hanem mondjuk árkot ástál volna vagy bármi mást tettél volna ezalatt, akkor nem kellett volna enned? Ha te a teljes oktatásod árát fizetnéd egy élet munkája kevés lenne, hogy mindezt kifizesd. Egy részét kell fizetned. Én is tudom, hogy nem jól mennek itt a dolgok, de én nem menekülök a problémák elõl külföldre, mert ott könnyebb, hanem teszem itt a dolgom, hogy változzon valami, ha már nekem nem, legalább a gyerekeimnek. Itt a gyerek kérdés. Kiköltözöl szülsz egy idegen államban mondjuk 3 gyermeket, mert ugye az emberiség léte ezen múlik. A hazádban a nemzet kihal, mert még itt járunk, hogy cigánykérdés, trianon...stb. Szóval szerinted ez így van jól? Elnéztem, bocsánat azt hittem te hasonlítottad Kossuth liberalizmusát a mostaniakhoz. A Dunántúlon szeretettel, kedvességgel irányulnak az idegenekhez. Szóval Szentgyörgy nem jó példa. Egyébként volt itt kínaink is kibántotta? Nem bõrszín kérdése. A magyar politikai elitnek kell változni, aki sárga,barna,réz és még mit tudom én milyen színû nem több, mint bárki más. Csak, hogy egyértelmû legyek, a fehér ember nem magasabb rendû, de nem is alacsonyabb. Végre van egy politikai erõ a Jobbik aki ezt képviseli. Lehet belemagyarázni, lehet nácizni, nem errõl szól. Sajnálom, hogy ezt kell magyarázni és nem a problémák megoldásán fáradozni közösen. A nemzetünk fogy, az ingyenélõk által szegényedünk, kiárulják az országunk, elveszik a történelmünk, elveszik az életünk, a lakosság elhagyja az országot, ahelyett, hogy tenne valamit. Keresztény egyházak beálltak politizálni. Kell még sorolni? Szebb Jövõt!

tildy
Tag

Elküldve: 2010-06-12 14:39
[quote]senki75 írta:
Még egy apróság Angliában nincs nacionalizmus?! Próbáld már a királynõt letaszítani a trónról. Szebb Jövõt![/quote]
NEm úgy van nacionalizmus, ahogy otthon van nacionalizmus. Érsd: Tegyük fel beköltözne szentgyörgyre egy fekete család. Hogy viszonyulna hozzá szentgyörgy lakossága, anélkül, hogy ismerné? Van olyan érzésem, hogy nem pozitívan (lásd - még a saját fajtáját is kinézi (ha magyar, csak máshonnét költözött oda (nem idevalósi, jöttment, stb... ugye nem kell emlegetnem) )...
Erre értettem. Ahogy a liberalizmust is el lehet baccni, (és otthon el is ****ták) , úg a ncionalizmust is.

ÚGy vagyok vele, tökmindegy kinek milyen a bõrszíne, ha etikusan tesz önmaga , környezete , és települése elõrehaladásáért, (nem feltétlen ebben a sorrendben) akkor az a bõrszín TELJESEN MINDEGY.

És mielõtt rappista ilyeneket talál ki rólam, hogy nekem nem számít, hogy az adófizetõk pénzébõl kell finanszírozni: de, számít. Nem is keveset. Semmi sincs ingyen. És bár lehet utlni az elõzõ rendszert, volt ami jó volt akkor : és az a nagyobb összefoggás ( a falu érdekében).

Emlékszem, Mikro Tóth János volt a polgármester ment a hiszti, jajj mennyi szobor ez az épül... (igaz elõtte nem nagyon volt semmi). Ott volt az elszármaztak által állíttatott székelykapu is, milett vele? Ment ki a vadasba, az enyészetbe.....

ÉS msot mi vna? Ugyanúgy szobrokat állítatnak. Miközben lett egy "icipici" játszótér(15 évig az sem volt, hurrá, haladás) a piac még mindig nincs rendezve rendesen, a buszmegállók olyanok, hogy pozitívan nem tudnék róla nyilatkozni, stb... Nem két trianon szobortól elsz jobb Szentgyörgynek, hanem az összefogástól. Júliusban megyek haza, két hétig otthon leszek, meglátom mit tehetek.

És amint lesz itt saját lakásom , évente egy - két jó tanuló gyermeket szívesen látok majd "nyaralásra" (nyelvtanulás) .

tildy@koli.kando.hu
Oldal: 16 / 34 << < 13 14 15 16 17 18 19 > >>
Ugrás a fórumra:

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Nem vagy még tag?
Kattints ide, hogy regisztrálj.

Neked nem kerül semmibe csupán 2 percedbe,
de ezzel elismered a munkánkat!

Elfelejtetted a jelszavad?
Kérj egy újat itt.

Ki, mit néz?
157.55.39.xxx @ photo...
66.249.66.xxx @ photo...
66.249.66.xxx @ photo...
216.73.216.xxx @ forum...
216.244.66.xxx @ photo...

Egyszerre 190 fő a rekord.

Fórumtémák

Friss hozzászólások
Betörés!!! 251 hete
Észrevétel... 306 hete
Egyéb videók 535 hete
Zene 538 hete
Utcanev valt... 539 hete
Országos po... 589 hete
Vadas 626 hete
Humoros videók 685 hete
Emlékek 701 hete
Kifestõk, s... 722 hete

Legnépszerűbb témák
Észrevételek a fa... [668]
Országos politika [317]
Vicc [240]
Parlamenti Választ... [180]
Önkormányzati vá... [139]

Bejelentketés után "kattintható" lesz, addig használd a menüt.
Lájkolj!

Security System 1.8.3 © 2006 by BS-Fusion Deutschland
28247 kísérlet blokkolva

Szomszédos települések: Jánoshida, Jászladány, Szászberek ; Környező városok: Abony, Cegléd, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Szolnok, Újszász
Te vagy a(z) . látogatónk.
Copyright © 2008-2024
Jászalsószentgyörgy
PHP-Fusion v6.01
voodz by: sonar