Fórumtéma - Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! 

Navigáció
Történelem
Térkép
Címjegyzék
Helyi Hírek
Helyi Sajtó
Játékok
Cikkek
Galéria
Fórum
Chat
Idõjárás
Vendégkönyv
Apróhirdetés
Letöltések
Linkek
Keresés
Kapcsolatfelvétel
Gy.I.K. (FAQ)
Bemutatkozások
Képviselõ-Testület
Ifjúsági Egyesület

Véletlen képek a Galériából

Utoljára feltöltött kép:

202412081757300_t1.JPG
12.08.

+ több új kép

Utoljára létrehozott albumok:

Adventi gyertyagyújtá...
Játszótér átadás.
Családi nap 2024.
Jótékonysági rendezv...
Ballagás 2024.
Utoljára feladott hirdetések:

Régi lakások elör...
Kerékpárok, Motork...
Vállalom - fürdõ...
REDONY KÉSZÍTÉS. ...

Online felhasználók
Vendég: 8
Nincs Online tag

Regisztráltak: 1,396
Legújabb tag: eroni
Híreink egy részét nekik köszönhetjük:

SzolJOn.hu
Police.hu
MTI.hu

Köszönjük!

Híreink
Korszerű fényforrások világítják meg a felújított utakat Jászalsószentgyörgyön [384 megnyitás] Meghívó Adventi gyertyagyújtásra [62 megnyitás] Villanyoszlopnak hajtott egy autós Jászalsószentgyörgyön [631 megnyitás] Átadták Jászalsószentgyörgy eddigi legnagyobb útfejlesztését [316 megnyitás] Hétvégi mérkőzések a Vadasban. [228 megnyitás] PR-Telecom nagyszabású rendszerkarbantartás. [1015 megnyitás] Fergeteges családi és retro napra készülnek Jászalsószentgyörgyön [2680 megnyitás] Beavatkozás lehet a ritka kórral élő Velkei Nikoletta reménye [2423 megnyitás] Önkormányzati és EP. választás 2024. [16921 megnyitás] Illegálisan vágtak ki több száz fát Jászalsószentgyörgyön. [1654 megnyitás]

Figyelem

A honlap CSAK akkor lesz teljesértékű, ha bejelentkezel !

Ha még nem regisztráltál kattints IDE !

(Bejelentkezés után ez a panel eltünik!)

Fórumtéma megtekintése
Fórum | Offtopic | Minden más
Oldal: 7 / 7 << < 4 5 6 7
Szerző RE: belvízek a faluban
pgyula
Tag

Regisztrált: 2010.07.15
Elküldve: 2010-07-17 06:12
Kedves buga!

a belvíz miatt mindenhol, más falukban is zavarban voltak talán még jobban mint nálunk, az árkokat és csöveket mindenkinek magának kell a portája elõtt takarítani, bárhol az országban
nem hiszem, hogy ennek a képviselõ testületnek kell azonnal mindent megoldani , így is sok helyen javult a rendszer
én több helyen látom a közmunkásokat árkokat tisztítani és csöveket cserélni évek óta, pl. a Rákóczi úti járdán több helyen tizenöt éve állt a víz esõs idõben (naponta itt járok dolgozni) és egyszer az önkormányzat egy hétig dolgozott itt a közmunkásokkal és megoldották a lefolyást, emellett gyakran és sok helyen nyírják a füvet és épületeken is dolgoznak
hidd el, hogy rá vannak kényszerítve nem úgy mint máshol pl a Ladányon, Jászteleken csapatokban fekszenek
és ha jól tudom mentek is már el családok (cigányok Sós, Raffael) emiatt, mármint azért mert muszáj dolgozni
persze abban igazad van, hogy van mindig mit javulni és ne bízzák el magukat ezek szeméyek

üdv.

* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Önkormányzati választások
aniko60
Tag

Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Elküldve: 2010-07-15 19:25
Én tavaly, az augusztus 20-ai ünnepségen voltam lenn évek óta elõször a Vadas-ban, és fiatalságom alatt volt ennyire szépen rendbetéve! Látszott, hogy végre van gazdája, és örömmel olvasom, hogy a csárda is az Önkormányzaté lett! Elszármazott szentgyörgyiként szívbõl örülök, hogy ilyen jó kezekben van a falunk! Imre! Ne foglalkozzon a rossz indulatú emberekkel, olyanok mindenhol vannak és lesznek! További sok sikert kívánok!

pgyula
Tag

Elküldve: 2010-07-15 05:56
Hát Vadam a Vadast benézted, azóta mióta van sorompó és kamera (ez a testületünk rakatta ki) megszûnt a falopás, amûgy meg állítólag anno Dr Tóth vitette el a sok fát pl V. Mikihez, és vágták is észnélkül. Ez a keskeny téma szerintem egy lerágott copák. Tavaly gyönyõrû volt a Vadas, végre lehet mellékhelységet is használni, jó lenne ha helyre állítanák az árvizesedést is.

Vadam5
Tag

Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-07-14 20:55
Na, azért nem kis kárt okoztak a polgi kis kedvencei, persze errõl nem sokat beszélnek, na mindegy, ugy sem az én dolgom.

ivanka
Tag

Regisztrált: 2009.08.27
Elküldve: 2010-07-14 16:54
Igen, pont ma voltam lenn, teljesen ki van írtva az egész Vadas!

Vadam5
Tag

Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-07-14 16:12
Mondjuk a Vadas dolgával lehetne vitatkozni, elég "csak" a keskenyék féle erdõirtásra gondolni....

ivanka
Tag

Regisztrált: 2009.08.27
Elküldve: 2010-07-14 12:10
Történt egy és más a faluban az elmúlt 4 év során, amelyben nagy szerepe volt a polginak és a képviselõtestületeknek, ezek tények a múltkor 10-et kértél Buga, van itt több is:
1. Jászalsószentgyörgy Önkormányzaté újra a vízszolgáltatás és szennyvízelvezetés joga, miután az átvett adósságokat konszolidálták
2. Jövõ évben elkészül az új óvodai játszótér új kerítéssel 80%-os Uniós támogatással,
3. Jövõ évben elkészül a teljesen felújított Faluközpont 80%-os Uniós támogatással,
4. 2011. júniusáig Piactér teljes felújítása, új épületek (Baloghék helyén teljesen összkomfortos épület, új angol WC, a piac térkövezése, elárusító standok cseréje),
5. Ha minden jól megy, õsztõl bölcsõde beindítása az egyik csoportban, (12 fõvel) + 2 munkahely
6. Az elmúlt négy évben kb. 100 helyen áteresz csere és 3 km árok kotrása és tisztítása valósult meg, a tavak környékének takarítása, rendszeres nádvágás, sikeres belvízvédekezés
7. Térfigyelõ-kamerák kihelyezése 13 helyszínen, ezzel a Jászságban a legfejlettebb rádiós térfigyelõ rendszerünk van,
8. Zagyva-híd felújítása,
9. Új falubusz + hozzá garázs, ingyenes szállítja az önkormányzat a civileket, idõseket, betegeket, + egy munkahely
10. tornaterem felújítása, teljes vizesblokk cseréje, akadálymentesítése
11. új salakpálya, távolugró a tornateremnél (ami sajnos most tönkrement, de valószínûleg újra rendbe lesz téve)
12. óvoda teljes belsõ rekonstrukciója, akadálymentesítése, belsõ udvar térkövezése,
13. Vadas rendbetétele (új padok, szemetesek, új angol WC, öltözõ felújítása – sokat segített a sportegyesület – sajnos az árvíz nagy károkat okozott, de meg lesz csinálva)
14. Vadascsárda épületének visszavásárlása,
15.Informatika fejlesztés várható az iskolában több mint 10 milliót nyertek rá
16. Civil-Ház rendbetétele (most már tudnak a civilek hol gyülekezni, konvektorok beépítve)
17. új parkoló az általános iskola elõtt,
18. régi iskola, renoválása, lefestése (nem lemeszelése!)
19. új játszótér,
20. civil szervezetek kiemelkedõ támogatása, átlagban 3-szorosára nõtt az elmúlt idõszakban
21. az önkormányzat összes dolgozójának (pedagógus, könyvtáros, köztisztviselõ, mindenki)
támogatás, (üdülési csekk, ajándék utalvány)
22. könyvtár tatarozása, festése (nem meszelése)
23. utak járhatóvá tétele (Micsurin, Radnóti, Liget, József Attila, Pacsirta, Balassa stb.)
24. 1,5 km hosszúságban járdafelújítások (anyagbiztosítás),
25. Zagyva-híd felújítása,
26. temetõ folyamatos takarítása és kaszálása, Csõszház lebontása, temetõben is kamera,
27. ingatlan vásárlások (pl. Sós-féle ház a Hunyadi úton, Batthyány úton, Vadascsárda, Nyár úton, Hunyadi úton, Bercsényi úton), tehát nem ELADÁS,
28. mezõõri járulék eltörlése, úgy, hogy a szolgálat száma 1 fõvel növekedett,
29. vállalkozók kommunális adójának eltörlése,
30. orvosok, egészségügy példátlanul kiemelt támogatása,
31. Szent Imre iskola felújítása folyamatban,
32. Tûzoltószertár felújítása, tetõcseréje - a tûzoltók áldozatos munkájának segítségével
33. Faluház tetõszigetelés, nem ázik be (Müllerné megmondja....vagy nem)
34. Egészségházba bútorzat az orvosoknak, védõnõknek, légkondicionálva az egész épület,
35. Mázsaház rendbetétele, Vásártér rehabilitációja a célra vásárolt fûkaszával,
36. Régi szeméttelep rehabilitációja
37. Hivatal elõtti parkok rendbetétele (Sas Dezsõ emlékpark, Háborús emlékmû), kandelláberek kihelyezése,
38. Mutatós települési üdvözlõtáblák,
39. Utcanév-táblák (amiket még nem rongáltak meg),
40. Települési környezetért megyei díj (úgy tûnik, máshol elismerik az Önkormányzat munkáját)
41. Külterületi dûlõutak egyes részeinek egyengetése, árkok kotrása (pl. Benzinkút mögötti árok)
42. Az összes intézményben világításkorszerûsítés végrehajtása 2010. augusztus 20-ig.
43. Mindez úgy,hogy országos átlagban az önkormányzatok adósságállománya háromszorosára nõtt, szentgyörgyi önkormányzat 2006 óta egy fillérrel nem növelte az örökölt hitelállományt csak csökkentette
44... hogy válság ide vagy oda, panaszkodás ide vagy oda ezek megtörténtek.

BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-07-14 10:24
Petymeg79!!

Milyen elképzelésekrõl beszélsz......már csak hogy tudjam??
"Óriási elképzelés"volt ez a vízmû téma???szerintem hatalmas bukás,ha jó üzlet lett volna nem adta volna el a bólyi cég,elhiheted!
Csak nézz Pécsre,a suez ölre megy a szolgáltatásért,mert megéri!
Bár az már magában érdekes,hogy került ide ez a BÓLYI CÉG???? smileysmiley
Kiállt a falu mellett???? smiley
Mikor,hol,miben! smiley
Amikor az esõzések voltak úszott a falu! :Ð
Tudom mindenütt problémák voltak az országban,de...!
Kérdezem én,az a sok"közmunkás"akik a lapáton támaszkodva évek óta felvesznek annyit,mint aki 3 mûszakban megszakad,miért nem tisztították ásták ki az árkokat,az átereszeket!
Arról nem beszélve,hogy már régen(még nem késõ) ki kellett volna kotorni,tisztítani Szentgyörgy összes gödrökét!
Az egyiket egy állat polgármester betemette,azt hitte sosem lesz többet víz!!??
Ostoba...vörös! smiley
Ha mindez rendben volna akkor is lettek volna gondok,de nem ennyi.
Vannak olyan helyek,utcák,ahol már egy közepes esõ után is térdig érõ víz áll fél napig! :Ð smiley
És akkor kijön egy körlevél,hogy az emberek ne engedjék a vizet a szennyvíz hálózatba!
Felhívnám a sok okos véleményét a gravitációra,és arra hogy a víz arra folyik amerre lejtés van!
Mivel a csõhálózat a földben van,így nem lehet kérdéses,hogy a különbözõ nyílásokon belefolyik!
Most már azt meg sem említem,mi van amikor a xar folyik ki belõle sugárban! smileysmiley
Tehát lenne itt mit tenni,csak akarat és bátorság kellene hozzá,mert ugye nem lehet a cigányokkal szembe menni!
Szarvák úr inkább kéz a kézben jár eggyel folyamatosan! smiley
Aki állítólag irányítja õt,ezt persze hiszem,ha....! smiley
A múltkor láttam a tv-ben egy falu polgármesterét,sajnos késõn hallottam meg,így nem tudom hol volt,de itt Magyarországon!
Azt mondta:"amelyik cigányok betartják a normákat,rendesen kiveszik részüket a közmunkából,a portájuk rendben van,a gyerekeik járnak iskolába,AZOKKAL HAJLANDÓ EGYÜTTMÛKÖDNI,DE AKIK NEM AZOK HAGYJÁK EL A FALUT,VAGY KIUTASÍTJÁK(szerintem a segély megvonása után el is mennek)ÕKET A FALUBÓL"!!! smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley
Na kedves Szarvák úr,így kell egy polgármesternek kiállni a falujáért!
Amúgy amiket felsoroltam,ahhoz lapát,csákány,ásó,vízmérték,egy markoló és egy teherkocsi kell!
A Kotrás az más téma,de azt is meg kell oldani,mert itt a meleg és mindenki érezni foglya a büdös,piszkos tavak szagát!!
Lenne még elképzelésem,amik nem kerülnek 200 millióba,de majd máskor!

Üdv:Jakab!

petymeg79
Tag

Regisztrált: 2009.06.24
Elküldve: 2010-07-13 21:37
Buga te csak kritizálod a polgit pedig most már el kell ismerni vitathatatlanul sokat tesz a faluért!!. Szatmári Szabolcs szerintem nem fog indulni van Õneki sajnos elég baja..egyébként Szabolcsot már kétszer megválasztottuk képviselõnek és mindkétszer lemondott mert falakba ütközött T. Jani idején, ez nem dicséretes.
Dettó mint Szabó Laci, akit én is megválasztottam képviselõnek, de állítólag már nem képvisel minket egy éve nem jár ülésekre, mert a képviselõk nem fogadják el minden ötletét.
Szarvák Imi viszont bár biztosan megtehette volna a "bizalmi válság" (idõközi választás) idõszakában sem hagyta cserben választóit és nem választóit, és elképzeléseit elfogadtatta a falu nagy részével.

BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2010-07-13 18:12
T.Trapista!

Nos Szabolcs???õ talán IGEN,én elfogadnám,pénz már nem kell neki,mert van,egyenes gyerek,JÓ MAGYAR EMBER,ahogy ismerem,nem fél senkitõl,anno is azért mondott le,mert hiába beszélt mást,mint a többi,meg sem hallgatták,így aztán lelépett,igaza volt!

A másik!
A "JOBB" és"baloldali"meghatározás idejét múlt BARÁTOM!
Itt jó és xar ember van!!!
Láttam én már nagyon jó embert,aki anno belépett a pártba,mert hit is benne,azután rájött,hogy parasztvakítás,így aztán kilépett,meg is hurcolták érte,még az állását is elvesztette!
Szerintem minden emberre szükség van,aki jót akar,becsületes és MAGYAR!

Szabó visszalépne Szabolcs javára??meglepõ...,majd meglátjuk!
Most hallom,ez a polgi fideszes volt???bexarás nem is gondoltam volna!
Na errõl jut eszembe,attól,hogy azt mondjuk a......,hogy arany,attól még....marad!
Errõl ennyit!
Üdv:Jakab!

BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2010-07-13 17:53
T.Trapista!

Szerinted igazságos az, hogy az országgyûlési választáson egy, a szavazatok 52,73%-át megszerzett párt 68, 13%-nyi mandátumot kapjon?

Vagy hogy a kedvencemet, a Jobbikot említsem: 16,67%-ot kapott, 12,18-at szerzett!

És akiket nem bírok:
MaSZoP 19,30%---------15,28%
Lehet Magyarország Palesztína 7,48%--------4,15%

Szerinted itt hol az arányosság?

-------------------------------------------------------------------------------

Az igazságot Mátyással eltemették! :Ð
Bár ma lenne egy hasonló államférfink,vagy mint Széchenyi,no mindegy! smiley
A választási törvény ilyen,ha csak listás lenne,akkor igazad van,de mivel egyéniben is megmérkõznek így alakult ki az a helyzet,már 20 éve!Amúgy sírva fakadnátok,ha olyan lenne,mint Angliában,mert ott aszem csak egyéni van,akkor képzeld el a parlamentet? smiley smiley
Akkor lehetne aztán félteni a demokráciát,SZERINTEM IS!
Így viszont nem értem miért sírtok,van egy olyan oártotok,ami hasonló számban van,mint a"nagy mszp"!!
Ezt komolyan mondom,nagy dolog!
Az LMP könnyen volt,a zsidó tõkével a háta mögött,meg aztán igazából õk az szdsz-mdf-mszp tehát nem egy új párt!
A Jobbik viszont a semmibõl jött és ügyesen felhasználták a gárdát,ezt el kell ismerned!
A gárda nélkül SEMMIT nem ért volna el a Jobbik,nem kap teret a médiában nélküle,így viszont ügyesen meglovagolták,de nem tudom ez meddig tartható??Bár szerintem van egy olyan bázisa,amivel még a következõ választásokon is bejut és akkor lesz 8 évük,hogy megmutathassák,hogy kicsodák is valójában! smiley

SZÓVAL A VÁLASZTÁS AZ ILYEN,KINEK TETSZIK,KINEK NEM!
Ilyen volt 1994-ben is,amikor a szocik nyertek! smiley

mbandi
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Regisztrált: 2009.07.08
Elküldve: 2010-07-13 13:36
[i]Egyébként igaz, hogy Szatmári Szabolcs indul polgármesterjelöltként?
Én hallottam egy olyan verziót is, hogy Szabolcs javára nem indulna Szabó László a választáson![/i]

Már én is halottam. Ezt a verziót.

trappista
Tag

Felhasználó avatara

Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-07-12 13:35
Baloldali személyekre nincs szüksége a falunak, se az országnak! Elég volt a "munkásságukból"!!!!!!!

A fideszes polgármesterek, képviselõk sokszor pedáloznak azzal, hogy az õ idejük alatt milyen fejlõdés volt tapasztalható!

Hát én nem kérkednék ezzel, mert az MSZP-SZDSZ-tõl mindenki csak jobb lehet!!!!! smileysmileysmiley

Egyébként igaz, hogy Szatmári Szabolcs indul polgármesterjelöltként?
Én hallottam egy olyan verziót is, hogy Szabolcs javára nem indulna Szabó László a választáson!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2010-07-12 13:26

Szia, BugaJakab!

Találtam egy írást, ami (szerintem) jól példázza az önkormányzati választási törvény visszáságait! Íme:

Egy törvénymódosítás margójára (az önkormányzati képviselõk számának arányosságáról)

A kormánypártok által elfogadott, az önkormányzati képviselõk számát meghatározó törvény áttanulmányozása során érdekes tanulságot vonhat le az olvasó. Egy régóta felszínen lévõ problémát oldottak meg ezzel a törvénymódosítással a kormánypárti képviselõk, de nem voltak körültekintõk és megfontoltak. A számok és a tények ezt mutatják. A törvény szerint a következõképpen alakul a nagyobb városokban bekerülõ egyéni képviselõk száma. Csak a kiugróan érdekes megyéket és városokat emelem ki.

Heves megye:
Hatvan (lélekszám: 20.900): 8 egyéni képviselõ
Heves (lélekszám: 10.800): 8 egyéni képviselõ

Somogy megye:
Nagyatád (lélekszám: 11.200): 8 egyéni képviselõ
Siófok (lélekszám: 24.800): 8 egyéni képviselõ

Pest megye:
Tököl (lélekszám: 10.164): 8 egyéni képviselõ
Gyál (lélekszám: 23.200): 8 egyéni képviselõ
Abony (lélekszám: 15.500): 8 egyéni képviselõ

Tolna megye:
Tolna (lélekszám: 11.600): 8 egyéni képviselõ
Dombóvár (lélekszám: 20.000): 8 egyéni képviselõ

Sajnos a törvényalkotók nem vették figyelembe, hogy egy adott képviselõnek az õszi önkormányzati választások után mekkora lélekszámú körzetet kell majd képviselnie. Ha megfigyeljük, rögtön kitûnik, hogy pl. Tökölön 8 egyéni képviselõ dolgozik egy 10.164 fõs település önkormányzati testületében, míg Dombóváron a 8 egyéniben bejutott képviselõ látja el 20.000 fõ képviseletét. Más városokban sem fényesebb a helyzet, pl. Siófokon, ahol a lélekszám 24.200 és 8 egyéni képviselõt juttatnak a testületbe a választópolgárok, míg Nagyatád városában a lélekszám 11.200 és szintén 8 fõ dolgozik az önkormányzat testületében.

Matematikailag kiszámolható, hogy némely település képviselõjére dupla annyi lakos jut, mint más városban. Ezeken a településeken az egy képviselõre jutó munka mennyisége is duplája. A Jobbik, felismerve, hogy ez a törvénymódosítás nem a hatékonyságot és az ésszerûséget tarja szem elõtt, ezért nem is támogatta azt a parlamentben. A törvény szerint a kompenzációs listán bejutó képviselõk létszáma is csökken, de a listán bejutott képviselõ nem körzetet képvisel.

A feladatokat véleményem szerint egyenlõbben kellene elosztani az ország minden részében, hogy Magyarország fejlõdése mindenhol azonos mértékben történjen. Az elmúlt 8 évben inkább a visszafejlõdés volt látható az MSZP-SZDSZ kormányzásnak köszönhetõen, ezért nagyobb hangsúlyt kell fektetni az arányosság megtartásával a feladatok kiosztása során is, ha ország újraépítését tartja szem elõtt a kormány. A tényekbõl az is látszik, hogy a törvényt gyorsan és körültekintés nélkül változtatták meg. A képviselõk számának csökkentése, mint irány, jó, csak a végeredmény nem elfogadható, ha olcsóbban és egyszerûbben kívánja a kormányzat mûködtetni az önkormányzatokat.

Bízom benne, hogy közeljövõben változik a törvény és az arányosságot, a feladatok megfelelõ mértékû elosztását fogják majd szem elõtt tartani a törvényalkotók.

Szebb jövõt kívánva,

Kovács Rajmund, Jobbik
Veszprém megyei alelnök

fibonacci
Tag

Regisztrált: 2010.01.29
Elküldve: 2010-07-11 19:21
Dr. Tóth János ha most indulna a választáson, szerintem Õ se lenne a legnépszerûbb polgármester jelölt. Szabó László, hát Õ szépen tud beszélni, de ...

trappista
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2010-07-11 16:15
BugaJakab!

A hozzászólásod második részével nagyjából egyetértek, mondjuk a két hivatali dolgozó semmiképpen sem elég!

Na, nekem ami hiányzik az önkormányzati törvényben, az az ARÁNYOSSÁG!
Legközelebbi alkalomra keresek egy-két példát, amivel szemléltetem, hogy miért nem jó ez a törvény! (Bár még ivankának is tartozom a cigánybetelepítésekkel kapcsolatban!)

Addig is kérdezek valamit, BugaJakab! Kíváncsi vagyok, erre mit reagálsz!

Szerinted igazságos az, hogy az országgyûlési választáson egy, a szavazatok 52,73%-át megszerzett párt 68, 13%-nyi mandátumot kapjon?

Vagy hogy a kedvencemet, a Jobbikot említsem: 16,67%-ot kapott, 12,18-at szerzett!

És akiket nem bírok:
MaSZoP 19,30%---------15,28%
Lehet Magyarország Palesztína 7,48%--------4,15%

Szerinted itt hol az arányosság?

BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2010-07-11 10:06
Tux-al egyetértek...,sok dologban!

Az hogy"gyász.."valóban nem túl szép de,ha van akinek ilyen a lelki világa,hát legyen!
Hogy a fidesz lecsökkentette a képviselõk számát mint már írtam helyeslem!
Mi a bánatnak egy ekkora faluban 11 képviselõ+ a polgmester???
A képviselõk mit tettek értünk az elmúlt 4-8-20 évben???
Ha valaki ide felsorol 10 dolgot,akkor meggyõz!
Négy éve a VÍZZEL KAMPÁNYOLTAK,most 1.200 ft m3-e!
Itt aztán vége is ennek a rendszernek,igaz azért valamit elértek,drágább lett és baromi drágán visszavásárolták az elöregedett,darabjaira hullott vízhálózatot!
A polgiról annyit,nehéz lenne alulmúlni,ahogy nem nagy dolog az sem,ha valaki jobban fog dolgozni nála!
Itt élek,de semmi olyan nincs,amirõl valaha is eszembe fog jutni,kivéve a vízszámla,meg a Sass Dezsõ"emlékmû"a hivatal elõtt!
Szóval az a véleményem,mint már sokszor írtam,talán emlékeznek is rá sokan,lehet nem ezen a fórumon!

Itt elég lenne egy polgármester+ 2 helyettes és EGY NAGYON JÓ JEGYZÕ!!
Persze a létszámot a hivatalba minimálisra csökkenteném,mert annyian vannak,hogy egymásba ér ....,de az emberekre nincs idejük!
Ezt nyugaton egy ilyen faluban,2 ember végzi,értenek normálisan a számítógépekhez,a törvényeket vágják,nem érzik többnek magukat a falubeli társaiknál,és naponta 10-12 órát melóznak,mert itt laknak és ez egy nagy elõny a családjuk számára is!
Nem hittem el,amikor egy osztrák ismerõsömnek délután zárás után kellett volna valami fontos irat és a polgi engedélyével kinyitják a hivatalt!!Na majd,ha idáig eljutunk,akkor!
Amennyiben fontos dolog van,összehívnám a falut,már akit érdekel és megbeszélnénk és úgy döntenének( a jelenlevõk,mert ugye ez a demokrácia,akit érdekel eljött),ha kell akár helyi szavazást is lehetne tartani,bizonyos dolgokról!
Biztos sokan láttak már ilyet filmeken,na erre gondolok!

De,ha már választunk,NE NEVEKET VÁLASSZUNK MEG,EZEK MÁR LEBÕGTEK!

Amikor látom kik a jelöltek"sírva fakadok",csupa olyan ember,aki nem igazán képes fellépni keményen ha kell!
Olyanokat választunk,akik nem is itt laknak,akik xarnak ránk,akik nagy tudásúak,doktorok,"VALAKIK"!

DE MÉG EGYSZER KÉRDEZEM,MIT ÉRTEK EL EDDIG ÉS MIT TETTEK ÉRTÜNK??
SEMMIT!SEMMIT!SEMMIT!

VÉGRE VÁLASSZUNK BECSÜLETES,EGYSZERÛ JÓ MAGYAR ÉS SZENTGYÖRGYI EMBEREKET,AKIK NEM IJEDNEK MEG A SAJÁT ÁRNYÉKUKTÓL ÉS TUDNAK NEMET MONDANI,HA KELL!
éS KIÁLLNAK A LAKOSOK ÉRDEKEIÉRT!

Persze tudom,ez pusztába kiáltott szó,megint doktorok és valakik???kerülnek be és megint nem történik semmi!

És a kõr bezárult!
Ámen!

tux
Tag

Regisztrált: 2009.12.17
Elküldve: 2010-07-10 23:37
[quote]trappista írta:

Így tehát nagy versengésnek lehetünk tanúi, hogy a falu lakói kikre bízzák Gyászalsószentgyörgy feltámasztását. [/quote]

A Gyászalsószentgyörgy kifejezés használata Gyurcsány Ferencre emlékeztet, amikor szülõhazáját k. Magyarországnak nevezte.

A Gyászalsószentgyörgyözés primitív kuruc.info-s szokás.

tux
Tag

Regisztrált: 2009.12.17
Elküldve: 2010-07-10 23:31
[quote]trappista írta:

Az áprilisban lezajlott 2/3-os narancsforradalom következtében "forradalmi" megújítások történtek az önkormányzati törvényben-természetesen a narancsok javára. smiley
smiley smiley smiley[/quote]

trappista!

Szerintem az áprilisi vállasztási eredmény valóban forradalmi változást jelent, hiszen kiesett a parlamentbõl az MSZP-SZDSZ-MDF koalíció két tagja. Az MSZP középpárttá zsugorodott. Bekerült két új párt középpártnyi szavazattal. A FIDESZ-KDNP megszerezte az abszolút többséget.

Szerző Önkormányzati választások
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2010-07-10 18:49
Az országgyûlési választások téma nagy érdeklõdéssel bírt, ezért ennek mintájára javaslok egy újat, az egyre közelgõ önkormányzati megmérettetések miatt.

Az áprilisban lezajlott 2/3-os narancsforradalom következtében "forradalmi" megújítások történtek az önkormányzati törvényben-természetesen a narancsok javára. smiley

2010 õszétõl településünkön a 11 képviselõ helyett hat kerül megválasztásra. Az alpolgármester nem feltétlenül ezen hat személy közül kerülhet ki.

Így tehát nagy versengésnek lehetünk tanúi, hogy a falu lakói kikre bízzák Gyászalsószentgyörgy feltámasztását. smiley smiley smiley

Oldal: 7 / 7 << < 4 5 6 7
Ugrás a fórumra:

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Nem vagy még tag?
Kattints ide, hogy regisztrálj.

Neked nem kerül semmibe csupán 2 percedbe,
de ezzel elismered a munkánkat!

Elfelejtetted a jelszavad?
Kérj egy újat itt.
Cookie Info

Honlapunkon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Amennyiben szeretnél vele megismerkedni, ITT bővebb információt találsz róla.

Ki, mit néz?
37.27.55.xxx @ photo...
185.191.171.xxx @ photo...
85.208.96.xxx @ photo...
85.208.96.xxx @ photo...
85.208.96.xxx @ photo...
18.97.9.xxx @ forum...

Egyszerre 179 fő a rekord.

Fórumtémák

Friss hozzászólások
Betörés!!! 192 hete
Észrevétel... 247 hete
Egyéb videók 476 hete
Zene 479 hete
Utcanev valt... 480 hete
Országos po... 531 hete
Humoros videók 554 hete
Vadas 567 hete
Emlékek 642 hete
Kifestõk, s... 663 hete

Legnépszerűbb témák
Észrevételek a fa... [668]
Országos politika [317]
Vicc [240]
Parlamenti Választ... [180]
Önkormányzati vá... [139]

Bejelentketés után "kattintható" lesz, addig használd a menüt.

Szavazás

Sajnálod, hogy Szarvák Imre befejezi a polgármesterséget?

Igen

Nem

Semleges

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Lájkolj!

Security System 1.8.3 © 2006 by BS-Fusion Deutschland
18455 kísérlet blokkolva

Szomszédos települések: Jánoshida, Jászladány, Szászberek ; Környező városok: Abony, Cegléd, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Szolnok, Újszász
Te vagy a(z) . látogatónk.
Copyright © 2008-2024
Jászalsószentgyörgy
PHP-Fusion v6.01
voodz by: sonar