Cikk - Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! 

 

 

Navigáció
Történelem
Térkép
Címjegyzék
Helyi Hírek
Helyi Sajtó
Játékok
Cikkek
Galéria
Fórum
Chat
Idõjárás
Vendégkönyv
Apróhirdetés
Letöltések
Linkek
Keresés
Kapcsolatfelvétel
Gy.I.K. (FAQ)
Bemutatkozások
Képviselõ-Testület
Ifjúsági Egyesület

Véletlen képek a Galériából



Utoljára feltöltött kép:

2024041418322113_t1.JPG
Győztes csapat.


+ több új kép


Utoljára létrehozott albumok:

Lakástűz a Zagyva úton.
2024.03.14. Megemlékezés
Mindenki Karácsonya 2023
Mikulás járja a falut.
Örök Ifjak Nyugdíjas...
Utoljára feladott hirdetések:

Régi lakások elör...
Kerékpárok, Motork...
Vállalom - fürdõ...
REDONY KÉSZÍTÉS. ...

Online felhasználók
Vendég: 2
Nincs Online tag

Regisztráltak: 1,375
Legújabb tag: undisclosed
Híreink egy részét nekik köszönhetjük:

SzolJOn.hu
Police.hu
MTI.hu


Köszönjük!

Híreink
Vármegyei II. osztály 26. forduló (Zártkapus mérkőzés) [90 megnyitás] Illegálisan vágtak ki több száz fát Jászalsószentgyörgyön. [447 megnyitás] Vármegyei II. osztály 24. forduló [126 megnyitás] Meghívó műsorestre [113 megnyitás] Ünnepi miserend [206 megnyitás] Régi vágyuk vált valóra a fontos jászalsószentgyörgyi földút mellett élőknek [258 megnyitás] 200 millió forintból újul meg az úthálózat és a közvilágítás Jászalsószentgyörgyön [396 megnyitás] Súlykorlátozás lép életbe Szolnok és Jászberény környékén [248 megnyitás] Szerdán kupa mérkőzés a Vadasban. [433 megnyitás] Év végéig nyolc szakaszban tervezik meg a 32.-es főút felújítását. [1154 megnyitás]


Figyelem

A honlap CSAK akkor lesz teljesértékű, ha bejelentkezel !


Ha még nem regisztráltál kattints IDE !

(Bejelentkezés után ez a panel eltünik!)

Szabó László független polgármester jelölt
 Szabó László független polgármester jelölt

"Hinni valamiben még nem megoldás,
de a megoldás kezdete. "

(Csoóri Sándor)

Magamról


1955-ben, Hatvan városában születtem, szüleim földmûveléssel és állattartással foglalkoztak. Házasságomból egy fiam született.

Tanulmányaimat Jászberényben, Szolnokon, majd Budapesten fejeztem be.
Iparos életem
1978-ban autóvillamossági mûszerész kisiparosként kezdtem, majd a késõbbiek folyamán tevékenységi köröm jelentõsen kibõvült.

1989-tõl mind a mai napig Jászberény és környéke Ipartestület elnökeként fogom össze a Jászság iparosait. 1994-tõl az IPOSZ országos vezetésével (mint vagyonkezelõ kuratórium tagja, a kuratórium megszûnéséig) az IPOSZ vagyonának és szállodáinak kezelésében vettem részt. 1990-tõl a megye oktatási bizottságában tevékenykedem. 1985-1994-ig a mûhelyemben 120 szakmunkást képeztem négy szakmában. 1992-ben építettem Jászberény és térsége elsõ autószalonját, 1993-ban Jászberény és környéke elsõ saját tulajdonú Shell töltõállomását, étteremmel. 2004 óta vállalkozásomat Jászalsószentgyörgyre is kiterjesztettem.


Az AGIP benzinkút és Motel, a „Lityó" Horgásztó és Rendezvényház tulajdonosa vagyok.

2005-ben kamionparkolót, személygépkocsi parkolót, gáztöltõállomást, PB-gáz cseretelepet létesítettem. 2007-ben került kialakításra 2 ha-os horgásztó, hozzá tartozó rendezvény házzal, ill. a volt raklap területén kamion hídmérleg, hidraulikacsõ gyártó egység.

Folyamatban van az autóbontó, az Agip olaj nagyker, Hl. kerékszerelõ- centrírozó részleg. A horgásztó területén campingezési lehetõség, gyerekeknek játszótér került megvalósításra. Mindez saját erõbõl, minden állami és unió-s támogatás nélkül.
Hobbim:
vadászat, horgászat, természet, az építés, alkotás.

Kiemelt társadalmi elismeréseimbõl:

- Autóvillamossági és autószerelõ ezüstkoszorús mester, - Munkaügyi miniszter kiváló munkáért aranyfokozat,
-
IPOSZ aranykoszorús mester,
- IPOSZ díj,
- Padovai Provincia miniszteri kitüntetés,
-
IPA aranydiploma.Megválasztásom esetén a községben mûködõ vállalkozásaim vezetését fiam veszi át.

Szeretném megteremteni azokat a további lehetõségeket, amiért Jászalsószentgyörgyön jó és érdemes élni!


Program

Tisztelt Jászalsószentgyörgyi Választópolgárok!

2004 év óta itt élek Jászalsószentgyörgyön. Két éve, az idõközi választás alkalmával, bizalmat kaptam a lakosságtól, és ez által a jelenlegi képviselõtestület tagja lettem.

Polgármesterjelöltként megfogalmazódott bennem - a jövõre nézve - azon feladatok köre, mely Jászalsószentgyörgy lakosságának életkörülményeiben jelentõs javulást eredményezne, ezen elképzeléseim az alábbiakban foglalom össze:
- A közrend, közbiztonság, törvényt tisztelõ állampolgári magatartás erõsítése, a köz- és magántulajdon fokozottabb védelme.
-
Esõvíz elvezetés, belvízvédelem. A meglévõ szükségtározók rendbe tétele és azok gazdaságos, környezetbarát célú tovább hasznosítása.

- Új munkahelyek létesítése, elsõsorban az ipar, a mezõgazdaság területén.
-
A meglévõ és kihasználatlan, elhagyatott ingatlanok (önkormányzat tulajdonát képezõ) korszerûsítése és a gazdasági élet vérkeringésébe történõ visszahelyezése, megfelelõ hasznosítása.
- A mezõgazdasági vállalkozások területeinek megközelítése érdekében, fel kell újítani a 32-es fõútra felvezetõ útszakaszokat, bevezetõ sávokat. Karbantartani és korszerûsíteni az esõelvezetõ, illetve az öntözõrendszerek csatorna árkait.
- A hatékony belvízvédelem érdekében a szükség-tárolókat és a külterületi csapadék elvezetõ- és öntözõcsatornákat összekötni.
- Az önkormányzat pénzügyi gazdálkodása, legyen kiegyensúlyozott, átlátható, takarékos. A közigazgatásban fokozottabban érvényesüljön és erõsödjön a lakosság igényeihez (is) igazodó ügyfélbarát ügyintézés.
- Újra át kell tekinteni és értékelni a méltányosság és törvényesség figyelembe vétele mellett- az önkormányzati rendeleteket, különös tekintettel a szociális ágazatot érintõen az elszegényedett (rászorult) réteg anyagi-, szociális érdekeinek védelme érdekében.
- Meg kell szüntetni a családon belüli erõszakot, további erõfeszítéseket igényel a veszélyeztetett kiskorúak számának csökkentése, erõsíteni szükséges a fiatalságában a közösségi-, családi összetartást, fokozottabban kell fellépni a fiatal generáció bûnmegelõzési, bûnüldözési programjának (melyet ki kell dolgozni) teljesítése érdekében.- Az idõsebb korosztályra (elsõsorban az egyedülálló, vagy beteg emberekre) nagyobb figyelmet kell fordítani (látogatás, étkeztetés, házi gondozó szolgálat minõségének emelése, társalgásos rendezvények szervezése...).
- Turisztikai és kulturális élet fejlesztése, a már meglévõ programok hatékony és megújuló folytatása a civilszervezetek bevonásával, a környezõ települések, a Jászság összefogásával. Kezdeményezni a „Jászberényi Nyár" kulturális program-sorozathoz való csatlakozást.
- Vissza kell állítani a „Virágos falu" kulturszemleletet, pótolni (helyrehozni) kell az „elveszített" kulturális értékeket (pl.: Székely-kapu, Szent György szobor stb....), meg kell óvni a „Vadas" erdõt a további irtástól.


Mióta Jászalsószentgyörgyön élek, bebizonyosodott számomra, hogy a turisztikának, a kultúrának, a hagyományõrzõ programoknak van közösségformáló hatása, vonzereje. Mindehhez a feltételek biztosítottak, rajtunk áll, hogyan szervezzük, s élünk e lehetõségekkel.


A továbbiakban is támogatom valamennyi korosztályt, az iskolát, óvodát, polgárõrséget és a sportot szeretõ embereket.

Gazdaság és Térségfejlesztési elképzelések Jászalsószentgyörgy térségében.

A fejlesztés célja:

A Jászalsószentgyörgy alapvetõ mezõgazdasági struktúrával és nagyon kevés ipari fejlesztési tevékenységgel ellátott terület A fejlesztési elképzelésünk az energiaszektor bõvítése alternatív tüzelõanyagok felhasználásával.

A fejlesztés jól illeszkedik a területen meghonosodott mezõgazdasági termelési kapacitásainak bõvítésével. A térségfejlesztésünk alapteljesítménye egy 2MW/h teljesítményû bioerõmû, mely a benzinkút melletti szabad területei épülne meg, A fejlesztés koordinálására létrehoztuk, Jászalsószentgyörgyi központtal a „Zöld Áramlat" Diverzifikált Környezetvédõ Villamos-energia Termelõ Klasztert az Észak alföldi régióban. 2MW/h teljesítményû kiserõmû:

A gázmotorok által megtermelt villamos-energiát 15.128.800 KW/év, a villamos szolgáltató a 20 KV-os hálózaton átveszi a törvényi kötelezettsége szerint, A hõenergia tovább hasznosítása, lehetõséget biztosít a közintézmények fûtésére is. Ennek megvalósításához, további beruházásokra, fejlesztésekre van szükség. Lehetõséget adva a fából készített hajlított bútorokhoz, illetve fûrészáruk szárításához, készítéséhez, S nem utolsó sorban 25-30 új munkahely teremtéséhez. Az alapteljesítmény megépítése kb. 1,5 milliárd forintba kerül.

A fejlesztés elõnyei:

A kiserõmû megépítésével és mûködtetésével 35 fõ új munkahelyet teremtünk, amelyet a helyi lakosokkal kívánunk betölteni A mûködtetéséhez szükséges 10.000 t/év bio-alapanyag /energiafû, energia erdõ/ megtermeltetése kb. 400 ha termõterületet vesz igénybe, éves szinten, amely a termelõknek, értékesítési biztonságot és nyereséget jelent hosszú távon. E mellett 15-20 fõ új munkahely teremtését. A megtermelt villamos energia kb.2000 családi ház ellátását tudja biztosítani. A beruházás megvalósulását követõen a villamos energia szolgáltatásával a lakosság alacsonyabb és biztonságosabb, kiszámíthatóbb áron juthat az energiához. További fejlesztéssel a hõenergia hasznosítással kapcsolatban üvegház, hûtõház, faszárító megépítésével további új munkahelyeket tudunk teremteni. Társaságunk a hõ hasznosításhoz szükséges fejlesztéseket mindenképpen meg kívánja építem a területen. A fejlesztést követõen, további munkahelyek teremtésre nyílik lehetõség. Az Önkormányzatnak, jelentõs adóbevételt jelent a kis erõmû árbevételének függvényében az iparûzési adó.

Úgy gondolom, hogy a fejlesztés Jászalsószentgyörgy lehetõségeit kihasználva hosszútávon kiszámítható biztonságos üzemeltetést jelent. A kiserõmû a térség fejlõdését, úgy, hogy helyi befektetéssel és Európai Unió által adott támogatással az eredményekbõl a lakosság és a helyi Önkormányzat is részesül.

Turisztika:

Mint azt már többször is hangsúlyoztam, a turisztika fejlesztése elengedhetetlen a településen. Diák nyári táborok megvalósítása, a meglévõ élõ vizek, szükség tározók rendbe tétele. Csónakázó és egyéb vízi sportoknak otthont adó tevékenységekre alkalmassá tenni.

Ezen területeken a megfelelõ hatósági vizsgálatok után, a haltenyésztést is el lehet indítani. Mindenképpen hangsúlyt kell fektetni a hagyományõrzésre, a rég feledésbe merült szokások felelevenítésére. Ünnepein, történelmi ünnepeink méltó megünneplése a lakosság bevonásával.

Azon idõsebb korú, nyugdíjas lakosság megsegítése, és anyagi támogatása, akik rendelkeznek kihasználatlan szobákkal, a fizetõ vendégszolgálat kialakításába való bevonása, új szálláshelyek létesítésére.

A Zagyva gáton gyalogos és kerékpárút kialakítása, A „Vadasba" tájékozódási útvonalak kialakítása, erdei iskola célú továbbfejlesztése, erdei turista útvonalak közlekedés tanítása céljából.


Sport:

Az új futballpályát a 32-es fõút mellé a Benzinkút és a falu utolsó házsora közé lenne célszerû megépíteni. A terület jelenleg az én tulajdonomban van, de megfelelõ megállapodással (ezen ingatlant) átadnám sport célokra. Parkolás, közmû már megoldott. Amíg a szociális blokkok kialakításra kerülnének, a pálya elkészültével a benzinkúton biztosítanám a szociális létesítmények használatát.

Célom, a község minél magasabb és hatékonyabb fejlesztése, amely nem önös érdekeket szolgál, hanem a fejlõdést és az önkormányzati adóbevételek növekedését, munkahelyek teremtését és a környezetünk szebbé és vonzóbbá tételét más idelátogató turisták számára is.


Kérem a tisztelt választópolgárokat, hogy az önkormányzati választásokon tiszteljenek meg bizalmukkal!

Tisztelettel:

Szabó László független polgármesterjelölt



admin - 2010.09.11 15:24:44
5 hozzászólás ~ 1543 megnyitás Nyomtatható változat
Hozzászólások
Markosz - 2010.09.14 13:58:46
"Meg kell szüntetni a családon belüli erõszakot"
ezt nem vágom smiley
petymeg79 - 2010.09.26 07:13:19
Látszik hogy ez az okostojás nem ért a focihoz, mert ahol mondja ott nem fér el egy normális pálya.
Honnan lesz a másfél milliárd a hõerõmûhoz, ha meg megvan neki ( mármint Szabónak) akkor minek kell polgármesternek lennie? Mennyi az önerõ az Eu-s pénzhez (már ha megkapjuk) nehogy úgy járjunk mint szennyvízzel.
óriási tervek aztán a lufi kipukkan és marad a kocsmában meg a tónál fizetgetés.
ekho30 - 2010.09.27 19:31:57
Egyik héten még sehol semmi, aztán valaki megsúgja, hogy az eredeti szórólap elég gyengére sikeredett, erre hopp, derült égbõl egy erõmû, klaszteresül, Zöld Áramlatostul. Arra majd én is kíváncsi leszek, honnan lesz az önerõ. Bízzunk benne, az elõteremtéséhez nem T. J. ad majd tanácsot, mert az õ szakértelmét már egyszer nagyon megszívtuk.
petymeg79 - 2010.09.28 06:12:27
Az igaz, hogy befestette a haját a fényképhez?
Mit akar fejleszteni? Hal -és energiatermelés és kereskedés?
Ma ki foglalkozik ezekkel? Pont Õ: Lityó horgásztó és benzinkút.
Ez mind rendben van de miért kell neki a polgármesterség.
A tavak miatt esetleg. Az önkormányzat két éve felhatalmazta, hogy tárgyalhasson az önkormányzati kihasználatlan ingatlanokkal kapcsolatban (bölcsöde, vadas, horgásztó) de állítólag be sem számolt róla testületnek (úgy nehéz is, hogy képviselõként és településfejlesztési bizottság elnökeként másfél éve nem jár ülésekre, de a tiszteletdíjat felveszi)
Szóval kizárásos alapon az indíték, amire hajt: A FALU PÉNZE
Bianko - 2010.09.28 17:54:59
Van benne egy pár stilisztikai hiba is... smiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 0% [Nincs értékelve]
Nagyon jó Nagyon jó 0% [Nincs értékelve]
Jó 33% [1 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [Nincs értékelve]
Gyenge Gyenge 67% [2 szavazat]


Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Nem vagy még tag?
Kattints ide, hogy regisztrálj.



Neked nem kerül semmibe csupán 2 percedbe,
de ezzel elismered a munkánkat!


Elfelejtetted a jelszavad?
Kérj egy újat itt.
Cookie Info

Honlapunkon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Amennyiben szeretnél vele megismerkedni, ITT bővebb információt találsz róla.


Ki, mit néz?
207.46.13.xxx @ photo...
3.128.199.xxx @ reada...

Egyszerre 179 fő a rekord.

Fórumtémák

Friss hozzászólások
Betörés!!! 158 hete
Észrevétel... 213 hete
Egyéb videók 443 hete
Zene 445 hete
Utcanev valt... 446 hete
Országos po... 497 hete
Humoros videók 520 hete
Vadas 533 hete
Emlékek 608 hete
Kifestõk, s... 629 hete

Legnépszerűbb témák
Észrevételek a fa... [668]
Országos politika [317]
Vicc [240]
Parlamenti Választ... [180]
Önkormányzati vá... [139]

Bejelentketés után "kattintható" lesz, addig használd a menüt.

Szavazás

Hogyan értékelnéd a 2023-as évet településünk szempontjából?

Nagyon jó volt, csak így tovább.

Idén több fejlesztés kellene.

Semleges.

Nem volt jó.

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Lájkolj!

Security System 1.8.3 © 2006 by BS-Fusion Deutschland
16217 kísérlet blokkolva

Szomszédos települések: Jánoshida, Jászladány, Szászberek ; Környező városok: Abony, Cegléd, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Szolnok, Újszász
Te vagy a(z) . látogatónk.
Copyright © 2008-2024
Jászalsószentgyörgy
PHP-Fusion v6.01
voodz by: sonar