Cikk - Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! 

 

 

Navigáció
Történelem
Térkép
Címjegyzék
Helyi Hírek
Helyi Sajtó
Játékok
Cikkek
Galéria
Fórum
Chat
Idõjárás
Vendégkönyv
Apróhirdetés
Letöltések
Linkek
Keresés
Kapcsolatfelvétel
Gy.I.K. (FAQ)
Bemutatkozások
Képviselõ-Testület
Ifjúsági Egyesület

Véletlen képek a Galériából



Utoljára feltöltött kép:

202403271320090_t1.JPG
2024.03.27


+ több új kép


Utoljára létrehozott albumok:

Lakástűz a Zagyva úton.
2024.03.14. Megemlékezés
Mindenki Karácsonya 2023
Mikulás járja a falut.
Örök Ifjak Nyugdíjas...
Utoljára feladott hirdetések:

Régi lakások elör...
Kerékpárok, Motork...
Vállalom - fürdõ...
REDONY KÉSZÍTÉS. ...

Online felhasználók
Vendég: 10
Nincs Online tag

Regisztráltak: 1,373
Legújabb tag: Puredevil
Híreink egy részét nekik köszönhetjük:

SzolJOn.hu
Police.hu
MTI.hu


Köszönjük!

Híreink
Lángolt egy vályogház Jászalsószentgyörgyön [688 megnyitás] Ünnepi miserend [70 megnyitás] Régi vágyuk vált valóra a fontos jászalsószentgyörgyi földút mellett élőknek [191 megnyitás] 200 millió forintból újul meg az úthálózat és a közvilágítás Jászalsószentgyörgyön [237 megnyitás] Súlykorlátozás lép életbe Szolnok és Jászberény környékén [159 megnyitás] Szerdán kupa mérkőzés a Vadasban. [330 megnyitás] Év végéig nyolc szakaszban tervezik meg a 32.-es főút felújítását. [785 megnyitás] Érdekfeszítő helytörténeti írásokat mutattak be Jászalsószentgyörgyön [357 megnyitás] 2024.01.01-től az M4-es teljes hosszán díjköteles lesz [289 megnyitás] Jászalsószentgyörgy: Ahol szoborral álítottak emléket a költő feledhetetlen életművének [1831 megnyitás]


Figyelem

A honlap CSAK akkor lesz teljesértékű, ha bejelentkezel !


Ha még nem regisztráltál kattints IDE !

(Bejelentkezés után ez a panel eltünik!)

A szcientológus nyomulásra figyelmeztetõ levélminta oktatási intézményeknek
Tisztelt ...!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket egy szervezetten mûködõ, kifejezetten ártalmas, rosszindulatú kampánytevékenységre, melyet hazánk oktatási intézményeit célozva egyre élénkebben folytat egy gazdasági célzatú szervezet.
A magunk részérõl annyit szeretnénk elérni, kérni Önöktõl, hogy ha az alább részletezett jelenségre intézményükben felfigyelnek, akkor a legjobb döntés érdekében széleskörûen tájékozódjanak. Ehhez természetesen több információforrást is megjelölünk, illetve közvetlenül is szívesen válaszolunk kérdéseikre. Levelünkben megjelölünk olyan forrásokat is, melyek híven tükrözik a valós veszélyeket.
A szóban forgó kampánytevékenység célja tagok toborzása a Szcientológia Egyház néven bejegyzett, gazdasági, pénzszerzési célzattal mûködõ szervezet részére. A szervezet minden hasonló irányú tevékenységét igen nagy gonddal álcázza valamilyen karitatív, társadalmilag elfogadott, segítségnyújtásnak látszó mûködésnek. Ebbõl a célból igen hangzatos üzeneteket fogalmaz meg, ugyanakkor teljesen nyilvánvalóan felfedezhetõk tevékenységében a valódi célok is.

Az álcázás részét képezik elsõsorban, hogy mindig újabb formában, különbözõ alapítványokat létrehozva próbálják egyik vagy másik módszerüket, tanfolyamukat értékesíteni, melynek elsõ lépése az érdeklõdõk adatainak begyûjtése.


A "Szcientológia Egyház" fedõszervezetei Magyarországon:

Drogmentes Maraton
Alkalmazott Oktatástan
Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért CCHR
Az út a boldogsághoz Alapítvány
Narconon
Mondj nemet a drogokra
Criminon
Magyarországi Föld Egyesület
Értelem Alapítvány
Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért (ABLE Magyarország)
Fiatalok az Emberi Jogokért
Mûvészet az Életért Alapítvány
Sciennet
A fentiekbõl elsõsorban az elsõ kettõre hívnánk fel a figyelmet.

A Szcientológia Egyháznak nevezett szervezet a "Drogmentes Maraton" nevû programmal próbál iskolákba beférkõzni, azzal a céllal, hogy adatokat és így potenciális híveket gyûjtsön. Ezen célt az is jól bizonyítja, hogy a verseny egyik nyereménye egy Narconon elõadás volt. A Narconon Alapítvány pedig a Szcientológia Egyház nem akkreditált drogleszoktató programját terjeszti.

A másik célja ezen aktivitásuknak az, hogy javítsanak az egyház megtépázott hírnevén. Egyik cél sem az „éljünk egészségesen, mozogjunk sokat” életszemléletet hivatott népszerûsíteni. A Drogmentes Magyarországért Maraton úgy állított támogatói körébe híres sportolókat, színészeket, hogy azok nem tudták, ki is áll a háttérben. Amikor errõl felvilágosították õket, többen visszavonták támogatásukat.
A másik sokat hangoztatott módszerük az ún. „tanulási technológia”, amit jelenleg az Alkalmazott Oktatástan nevû fedõszervezetük terjeszt, melyet már többször próbáltak akkreditáltatni és a tanároknak hétévenként elõírt továbbképzésbe beférkõzni, szerencsére sikertelenül. Kétszeri engedélyezés után mind a kétszer visszavonták az engedélyt.

Elõször Pokorni oktatási miniszter úr, tavaly (2007) pedig Hiller oktatási miniszter úr vívott harcot a terjeszkedésükkel.

Miért is veszélyes ez a szervezet?

Az "egyház" alapítója egy L. Ron Hubbard nevû sci-fi író volt, aki pszichotikus depresszióban szenvedett, tanait erõs drogok befolyása alatt írta. A szcientológia elõfutára a "DIANETIKA" c. könyve volt, ami az elmével foglalkozik, hamis, szuggesztív állításokkal hálózza be az olvasót. Amikor Dianetika elõadásra, valamint különbözõ ingyenes tesztekre, olcsó (beetetõ) tanfolyamokra invitáló szórólapokat osztogatnak a gyanútlan járókelõknek, nem említik egy szóval sem a szcientológiát.

Az emberek, aki kapcsolatba kerülnek ezzel a szektával, egy idõ után anyagi csõdbe jutnak, mivel az egyház kifosztja õket. Elhagyják családjukat, mert már csak a SZENT CÉL (a világ megmentése) az egyetlen, ami érdekli õket, vagy ÖNGYILKOSSÁG-ba menekülnek, amikor rájönnek, hogy átverték õket, tönkrement az életük.

Az elõre nem tájékoztatott embereket észrevétlenül, apró lépésekkel, pszichés manipulációkkal, agresszív rábeszélési módszerekkel veszik rá, hogy legalább egy tanfolyamot elvégezzen valaki (pl. ingyenes személyiségtesztek magánembereknek vagy cégtesztek cégvezetõk számára), utána pedig folytatódik a folyamatos manipulálás és már ritkán van megállás. Következik a tanfolyamok végeláthatatlan sora, irdatlan pénzekért, melyek több tízezertõl kezdve a millió forintot is elérik. A tagok a pszichés ráhatás miatt akár erejüket meghaladó hitelekbe is belehajtják magukat, családok, barátságok szakadnak szét, mert a szcientológiát ellenzõket ellenségnek állítják be. Mindezt a háttérbõl szinte ingyen dolgozó lelkészek és gyerekek hada alapozza meg. A gyerekeket (is) akár heti 100 órában dolgoztatják a SEA ORG (legfelsõbb szervezetük) falain belül.

A fentiek miatt a szervezet méltán érdemelte ki a köztudatban a destruktív szekta jelzõt.
A szekta egyik doktrínája a "KAPCSOLATMEGSZAKÍTÁS", ami arról szól, hogy ha a tag családja ellenzi ezt, elnyomókká kell õket minõsíteni, akik gátolják a tag "MEGTISZTULÁSÁT" ezért meg kell szakítania velük a kapcsolatot.
A szekta tanainak ellenzõivel szemben pedig a "Fair Game" elv érvényes, miszerint az bármely módon megkárosítható, megsemmisíthetõ. A kilépett tagok is elnyomókká válnak.

Rengeteg adat van a szcientológiához kapcsolódó öngyilkosságokról és gyilkosságokról, furcsa halálesetekrõl.

Ezt a szektát (egyháznak nevezett szervezetet) már több nyugat-európai országban betiltották, vagy megfigyelés alatt tartják kétes ügyek, zsarolás és a személyi szabadság korlátozása miatt (Franciaországban például 1979-ben csalásért elítélték L. Ron Hubbard-ot három társával együtt. Ld. itt.. Magyarországon a Nemzetbiztonsági Hivatal figyeli a mûködésüket, évkönyvükben már 1999 óta külön felhívják a figyelmet rájuk (bár név nélkül, ld. itt.) és több médiumban közöltek
róluk elmarasztaló cikket, többek között az adatvédelmi ombudsman is elmarasztalta az Egyházat. Az „egyház” mûködését világszerte perek és halálesetek sora kíséri (pl. itt.).

Bár talán ezek után furcsán hangzik, - a személyes és másoktól hallott tapasztalataink is ezt erõsítik meg - de mindezt jó szándékú, segítõkész emberek teszik, akik a már említett pszichés manipulációkon korábban átesve meg vannak arról gyõzõdve, hogy ezzel segíthetnek az embereken és a világon. Tehát jót akarnak, de nagyon rossz módszert választottak, amivel nincsenek tisztában.

Azért fordultunk Önökhöz ezzel a levéllel, mert most a GYEREKEK vannak veszélyben! Kérjük, ellenõrizzék az önöket megkeresõ szervezeteket, hogy megbizonyosodjanak arról, nem a "Szcientológia Egyház" áll-e a háttérben! Kérjük, legyenek óvatosak, nézzék meg, kiket engednek a gyerekek közelébe.

Segítségnek egy ellenõrzõ listát mellékelünk, amelyet e téren igen tapasztalt német szakemberek állítottak össze annak érdekében, hogy minél korábban ismerjük fel a veszélyt, tehát ebben az esetben a szektát:

Miért szükséges a fenti csoportok ismertetõjegyeinek tanulmányozása? Állandóan újabb és újabb szekták és csoportosulások tûnnek fel, kezünkbe nyomva valamilyen „szörnyen fontos” szórólapot.
Egyes csoportok veszélyesek lehetnek a tagok szellemi, lelki és testi egészségére.

Ezért: Aki kíváncsiságból, vagy csak úgy szórakozásból belép egy ilyenbe, nagy kockázatot vállal. Vannak szituációk, amelyekre mindenki fogékony.

Emiatt fontos megelõzõ eszköz lehet egy „Ismertetõjegy-lista” a vallási/világnézeti, ideológiai csoportok jellemzõirõl. Ez segíthet az elsõ vélemény kialakításában/értékelés elvégzésében, vagy egy barát, rokon megóvásában.

Ismertõjegy-lista (kérdõív) belépni szándékozók részére.

Ez a lista, ha korán megismertetjük a tanárokkal és a diákokkal, megakadályozhatja, hogy gyermekeink (családtagjaink, barátaink) egy szekta (nem csak a szcientológia) hatása alá kerüljenek.

A szcientológia hatásáról, veszélyeirõl, módszereirõl az alábbi oldalakon találhatók további információk:
www.antiszcientologia.hu – magyar
www.xenu.net – angol
www.ingo-heinemann.de - német

NwLGL - 2009.06.30 23:24:17
0 hozzászólás ~ 943 megnyitás Nyomtatható változat
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Nem vagy még tag?
Kattints ide, hogy regisztrálj.



Neked nem kerül semmibe csupán 2 percedbe,
de ezzel elismered a munkánkat!


Elfelejtetted a jelszavad?
Kérj egy újat itt.
Időkép
Jászalsószentgyörgyi webkamera

Megnyitás az Időképen
Cookie Info

Honlapunkon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Amennyiben szeretnél vele megismerkedni, ITT bővebb információt találsz róla.


Ki, mit néz?
54.36.148.xxx @ photo...
18.208.172.xxx @ photo...
85.208.96.xxx @ photo...
44.200.210.xxx @ photo...
54.36.148.xxx @ news.php
85.208.96.xxx @ photo...
66.249.64.xxx @ photo...
3.237.186.xxx @ photo...
34.203.242.xxx @ photo...
44.192.75.xxx @ reada...

Egyszerre 179 fő a rekord.

Fórumtémák

Friss hozzászólások
Betörés!!! 155 hete
Észrevétel... 210 hete
Egyéb videók 439 hete
Zene 442 hete
Utcanev valt... 443 hete
Országos po... 494 hete
Humoros videók 517 hete
Vadas 530 hete
Emlékek 605 hete
Kifestõk, s... 626 hete

Legnépszerűbb témák
Észrevételek a fa... [668]
Országos politika [317]
Vicc [240]
Parlamenti Választ... [180]
Önkormányzati vá... [139]

Bejelentketés után "kattintható" lesz, addig használd a menüt.

Szavazás

Hogyan értékelnéd a 2023-as évet településünk szempontjából?

Nagyon jó volt, csak így tovább.

Idén több fejlesztés kellene.

Semleges.

Nem volt jó.

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Lájkolj!

Security System 1.8.3 © 2006 by BS-Fusion Deutschland
16198 kísérlet blokkolva

Szomszédos települések: Jánoshida, Jászladány, Szászberek ; Környező városok: Abony, Cegléd, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Szolnok, Újszász
Te vagy a(z) . látogatónk.
Copyright © 2008-2022
Jászalsószentgyörgy
PHP-Fusion v6.01
voodz by: sonar