Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Tanuláshoz kötött segély!
Írta: Vadam5
Dátum: 2010.06.30 07:59:13

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Az Országgyûlés egy hetes halasztás után hétfõn elfogadta azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében, ha a gyermek a kötelezõ tanórai foglalkozásokról igazolatlanul több mint ötven órát mulaszt, az adott település jegyzõje elrendeli védelembe vételét és a teljes iskoláztatási támogatás felfüggesztését.

Az Országgyûlés 305 igen, 66 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett fogadta el a Kósa Lajos (Fidesz) és Soltész Miklós (KDNP) kezdeményezését. A képviselõk megszavazták azt is, hogy az Országgyûlés elnöke a törvény sürgõs kihirdetését kérje a köztársasági elnöktõl.
A családok támogatásáról szóló törvénynek, valamint a gyermekek védelmérõl és a gyámügyi igazgatásról szóló törvénynek a tankötelezettség teljesítésével összefüggõ módosítása alapvetõ céljaként az elõterjesztõk azt jelölték meg, hogy az állam egyértelmû üzenetet fogalmazzon meg arról, hogy az iskolakerülés, az indokolatlan hiányzás tûrhetetlen magatartást jelent és a családi pótlék tekintetében is következményeket von maga után.
(MTI)
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com