Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Felkerültek ez elsõ fekete szalagok a kopjafára
Írta: jkte
Dátum: 2010.01.22 08:34:42

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Jász-Nagykun-Szolnok megyében január 01-tõl ezidáig 19 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, amelyek közül 2 halálos kimenetelû, 7 esetben súlyos, míg tíznél könnyû sérülés volt a baleset eredménye.

 

Felkerültek az elsõ gyásszalagok a balesetben elhunyt közlekedõk emlékére állított kopjafára. Jászalsószentgyörgyön személygépkocsival haladt egy férfi, aki menet közben jármûvével áttért a bal oldali forgalmi sávba, majd onnan egy beton villanyoszlopnak ütközött majd felborult. A baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett , hogy a helyszínen életét vesztette.

4. számú fõúton Törökszentmiklós külterületén egy román állampolgár haladt a nyerges vontatójával a 4. számú fõúton. A kamionnal áttért a külsõ forgalmi sávba, ahol összeütközött az ott közlekedõ személygépkocsival. A baleset következtében a személyautó utasa a helyszínen életét vesztette.

Ezen balesetek kapcsán a rendõrség felhívja a jármûvezetõk figyelmét, hogy még mindig nincs vége a télnek. A hótól csúszósak, a ködtõl síkosak az utak, emiatt figyelmesebben, óvatosabban és leginkább lassabban vezessenek.

Tapasztalható, hogy a jármûvezetõk elõszeretettel használják a ködfényszórót, még akkor is, ha az idõjárási viszonyok ezt nem indiokolják. A KRESZ elõírás aszerint tompított, vagy távolsági fényszóró helyett, vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelzõ ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják, azaz hóaesés, vagy erõs köd nehezíti az elõrelátást. Egyébként is a másik jármûvet csak olyan távolságban szabad követni, ahonnan a fényszóró - a visszapillantó tükrön át – az elöl haladó jármû vezetõjét nem vakítja el.

A rendõrség kéri az autósokat, hogy feleslegesen ne használják a ködlámpát, mert az elõtte, de még inkább a mögötte közlekedõt erõteljesen zavarhatja.


forrás: www.szoljon.hu


http://www.jaszalsoszentgyorgy.com