Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Kormány döntései az üzemanyag ellátás biztosítása érdekében
Írta: Markosz
Dátum: 2022.03.11 04:46:49

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Az energiaárak emelkedése már az orosz-ukrán háború előtt is nagy kihívás elé állította az európai országokat.
A katonai konfliktus kirobbanása után az árak Európa-szerte tovább emelkedtek.

A kormány kiemelt célja, hogy minden lehetséges eszközzel csillapítsa az energiaár-emelkedések káros hatásait. Korábban ezért hozott döntést a benzinár-stopról. Ez az intézkedés jelentősen csökkenti a magyar családok és a hazai vállalkozások terheit.

A nemzeti olajvállalat, a MOL elnöke arról adott tájékoztatást, hogy Magyarország kőolajellátása biztosított. Jelentősen megnőtt ugyanakkor azon külföldiek száma, akik Magyarországon tankolnak.

A kormány ezeket a körülményeket figyelembe véve arról döntött, hogy új szabályokat vezet be.

- A jövedéki adó mértéke 20 forinttal csökken.

- A 3,5 tonna feletti külföldi rendszámú járművek, valamint a 7,5 tonna feletti magyar rendszámú járművek a benzinkutaknál csak a számukra erre a célra fenntartott magas nyomású töltőgépeknél tankolhatnak, azaz nem ugyanott, ahol a személygépkocsik.

- Ezen járművek tankolására a benzin 480 Ft/liter rögzített hatósági ára nem vonatkozik. Őket legalább azon az áron kell kiszolgálni, amely az üzemanyag aznapi hatósági ár nélküli nagykereskedelmi árának megfelel.

- Kivételt képeznek ezen szabály alól a 7,5 tonna feletti mezőgazdasági járművek.

Forrás:


http://www.jaszalsoszentgyorgy.com