Jászalsószentgyörgy nemhivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Szúnyogirtás - 20.07.01
Írta: Markosz
Dátum: 2020.06.29 15:41:55

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Ezúton értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy a SZEMP Air Kft. Jászalsószentgyörgy Község közigazgatási területén szúnyoggyérítést végez. Földi irtás időpontja 2020. július 1. (szerda) 21:00 óra (napnyugta) utáni órákban.Felhasználásra kerülő vegyszer Deltasect 1,2 ULV, mely emberre és meleg vérű állatokra veszélytelen.
MÉHEKRE VESZÉLYES!!!

Kérjük a méhek elzárásáról gondoskodni szíveskedjék!

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt letakarni. A kezelés idején és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni, valamint a kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com