Jászalsószentgyörgy nemhivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Bivaly fesztivál 2020
Írta: admin
Dátum: 2020.05.05 07:26:53

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír


Szarvák Imre polgármester úr közleménye:

A Kormány védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete alapján Tájékoztatom Önöket Jászalsószentgyörgyöt érintő május 4-től érvényes főbb szabályokról:
ÁLTALÁNOS VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK
- Mindenki köteles a szociális érintkezést - a közös háztartásban élők kivételével - a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.
- Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
- A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatóak.
- Az óvodában és a bölcsődében kötelező ügyeletet tartani, maximum öten lehetnek egy csoportban, és kötelező biztosítani az étkezést, ha a gyermek nem fertőző beteg. A bölcsődei és óvodai elhelyezéssel kapcsolatban az intézményvezetőket legyen szívesek keresni!
IDŐS HONFITÁRSAINKRA VONATKOZÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK
- a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.
- Az említett üzletekben 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.
- A piac nyitva tartásának rendje: a 65. életévét betöltött személy a piacot 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja. A Piacon 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.
AZ ÜZLETEKRE, VENDÉGLÁTÓ ÜZLETEKRE VONATKOZÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK
- Valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható.
- A vendéglátó üzlet – pl. a cukrászda, a büfé, a presszó) - kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, ital elfogyasztása megengedett.
- A vendéglátó üzleten belül - az ott foglalkoztatottak kivételével - tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.
RENDEZVÉNYEK:
- Augusztus 15-ig 500 fő alatti rendezvényeket sem lehet tartani, kivéve az esküvőt és a temetést, az egyházi szertartásokat (1,5 m-es távolság tartásával), a lakodalom viszont nem tartozik ide!
- A fentiekre való tekintettel 2020-ban a Bivalyfesztivál elmarad!
SPORT:
A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható!
A sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett!
❗️Szabálysértést követ el, aki a rendeletben meghatározott védelmi intézkedést megszegi. Szabálysértés esetén a pénzbírság 5.000 - 500.000 forint.
ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNYEK, ORVOSI ELLÁTÁS
- A Polgármesteri Hivatal ügyfél fogadásánál elsődleges ügyintézési mód továbbra is az elektronikus elérhetőség (hivatal@jaszalsoszentgyorgy.hu), a postai út (5054 Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/A.) és a telefonos elérhetőség: vezetékes: +36-57-660-635, mobil: +36–70-398‑4829 Munkatársaink védelme érdekében a személyes ügyintézésre csak előzetes telefonos egyeztetést követően kerülhet sor a biztonsági előírásokat betartva!
- A Lovardát 2020. május 11-től korlátozottan újra megnyitjuk kizárólag a lovasoktatást igénybe vevők részére! A lovaglásra a korábban megszokott rend alapján lehet bejelentkezni!
- A Könyvtár és a Faluház továbbra is zárva tart!
- A háziorvosi, fogorvosi és védőnői szolgálat újraindítására vonatkozóan az új szabályozás: A személyes találkozásokkal járó vizsgálatokat továbbra is előzetes konzultációhoz kell kötni, telefon, e-mail vagy a háziorvos által meghatározott egyéb elektronikai eszközök használatával! A telefonkonzultációt követően kerülhet sor a személyes orvos-beteg találkozásra, mely előjegyzés szerint történhet! Az előjegyzés fő szabálya óránként maximum 4 beteg vizsgálata!
Vigyázzanak Magukra! Vigyázzunk egymásra!
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com