Jászalsószentgyörgy nemhivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Három ütemben újítják fel Alsószentgyörgy római katolikus templomát
Írta: Markosz
Dátum: 2020.04.30 09:27:27

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
A felállványozott homlokzat és az építési munkálatok jelzik, hogy folyamatban van a Szentháromság római katolikus templom külső felújítása a településen.

A mai templom több mint kétszáz évvel ezelőtt, a község lakosainak elhatározásából egy korábbi templom helyén épült fel 1790 és 1793 között Rabl Károly gyöngyösi építőmester tervei alapján. A barokk stílusú műemlék napjainkra olyan leromlott állapotba került, hogy elkerülhetetlenné vált annak rekonstrukciója.

Soós Tamás plébános, esperes érdeklődésünkre elmondta, hogy terveik szerint a beruházás három ütemben valósul meg. Az elsőben, amely jelenleg zajlik, a homlokzat és a torony kap új külsőt, várhatóan május végére.

A plébános hozzátette: ha minden jól megy, a második ütemben a templom középső részének külső tatarozását végzik el a szakemberek. Végül pedig, a kivitelezési munkálatok harmadik szakaszában a templom hátsó része újulhat meg. Több sikertelen pályázat után a rekonstrukció az Egri Főegyházmegye támogatásával valósul meg.

Forrás :
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com