Jászalsószentgyörgy nemhivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Tájékoztatás a település központjában lévő parkolóban történő parkolás rendjéről !
Írta: Markosz
Dátum: 2020.02.16 16:04:39

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Szeretnénk felhívni a tisztelt lakosság figyelmét a település központjában lévő parkolóban való megállás rendjéről !

A KRESZ - 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól. 15. § (1) kimondja
hogy : " A járművek megállását vagy várakozását tiltó jelzőtáblák: a) „Megállni tilos” a tábla azt jelzi, hogy - a forgalmi vagy műszaki okból szükséges megállást kivéve - megállni, valamint várakozni tilos. "


Mivel sokan figyelmen kívül hadják a tiltó táblát, és ennek ellenére továbbra is nem megengedett helyen parkolnak, ezért arra szeretnénk kérni mindenkit hogy a kijelölt parkolóban legyen sziveskedni a gépjárműveikkel megállni.

Továbbá a menetrend szerint közlekedő buszjárok közül jó pár, a parkolóban tud csak megfordulni, ezért ha továbbra is, figyelmen kívül hagyva a tiltó táblát, oda parkolnak,a buszjáratok nem fognak tudni megfordulni.

Nem is beszélve arról, hogy a tiltott helyen való parkolás fix 10.000 Ft helyszínbírsággal sújtható, valamint szabálysértési feljelentés esetén, a büntetési tétel tovább nől.


Természetesen nem mindenki szegi meg a fent leírtakat. A célunk nem az általánosítás, hiszen ismerik a mondást : " Akinek nem inge, ne vegye magára" de ne megszokásból közlekejdünk, hanem tartsuk be a szabályokat.

Megértésüket köszönjük !

http://www.jaszalsoszentgyorgy.com