Jászalsószentgyörgy nemhivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Hősiességéért kitüntettek egy jászalsószentgyörgyi tűzoltót !
Írta: Markosz
Dátum: 2020.01.31 10:08:39

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
A 32-es számú főút Szolnok és Zagyvarékas közötti szakaszán két gépkocsi frontálisan ütközött 2019. november 29-én. A továbbképzésre tartó önkéntes tűzoltó ért elsőként a helyszínre. Azonnal megállt, értesítette a műveletirányítást, megkezdte a felderítést és folyamatosan tájékoztatta a megyei ügyeletet. Az egyik autó az árokban állt meg, a másik lesodródott az útról, a sérültek beszorultak a járművekbe.

Az útról lesodródott jármű jobb oldali ajtaját kifeszítve a sérültet kiemelte az autóból, és biztonságos távolságba helyezte, a másik autóban lévő sérülttel a mentőszolgálat kiérkezéséig folyamatosan kommunikált. A kiérkező mentő- és tűzoltóegységek munkájához továbbra is segítséget nyújtott.

A rendezvény zárásaként Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, főigazgató-helyettes a hősökhöz fordulva elismerte, hogy példaértékű az a tudatosság, amelynek birtokában jó időben a legjobb döntést hozták meg.Csabai Tamással a Jászsági Térségi TV készített interjút :

http://www.jaszalsoszentgyorgy.com