Jászalsószentgyörgy nemhivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Elismerték a polgárok védelméért dolgozó szakembereket - 19.03.04
Írta: admin
Dátum: 2019.03.05 08:16:34

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
A címben szereplő a szavakkal köszöntötték a megyei igazgatóság épületében március 4-én megtartott ünnepség résztvevőit, amelyet a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Az ünnepségen Tatár Pál nyá. pv. alezredes, a szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy ha az állampolgárok biztonsághoz való joga sérül, az gátolja a társadalmi fejlődést is, ennek megakadályozásában pedig fontos szerepe van a modern kori polgári védelemnek, amely jól képzett, felkészült katasztrófavédelem nélkül nem lenne hatásos.

Kiemelte, hogy a polgári védelem területén dolgozó emberek hittel, áldozatos és embert próbáló munkájukkal járulnak hozzá nap mint nap Magyarország biztonságához.

A köszöntő után elismeréseket adott át a szövetség a polgári védelem területén kimagasló munkát végző szakemberek számára.

Emlékplakettel jutalmazták Bathó-Szarvák Mónikát, Jászalsószentgyörgy közbiztonsági referensét, Szalay Ferencet, Szolnok Megyei Jogú Város polgármesterét, Béresi Józsefet, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnökségi tagját, Csibra Zsolt tű. századost, a katasztrófavédelmi mobil labor technikusát, valamint Juhász Sándor tű. századost, a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottját.

Március elsején a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartott országos ünnepségen is elismertek egy polgári védelem területén dolgozó megyei szakembert.Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató a katasztrófavédelem munkájának támogatása terén kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Baloghné Juhász Erzsébetnek, Martfű közbiztonsági referensének – tudtuk meg a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletétől.

Forrás: SzolJOn.hu
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com