Jászalsószentgyörgy nemhivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Erősödött Jászalsószentgyörgy mentő tűzvédelme
Írta: Markosz
Dátum: 2019.01.21 16:39:45

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adományának köszönhetően egy korszerűbb gépjárműfecskendő vigyázza ezentúl a jászalsószentgyörgyi emberek biztonságát. A település önkéntes egyesülete január 18-án vehette át a tűzoltószer kulcsait.

Az átadáson Matuska Zoltán tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta, hogy a korábban Budapesten használt Mercedes-Benz gyártmányú gépjárműfecskendő kedvelt típus a tűzoltók körében, és kétezer liternyi oltóvíz-kapacitása révén teljeskörűen el tudja látni a település mentő tűzvédelmi feladatait.

Az igazgató azt kívánta az önkénteseknek, hogy gyakorlatok során sokat, éles környezetben pedig keveset használják a gépjárművet. Az ezredes ezt követően adta át a jármű kulcsait Szabó Tamásnak, a Jászalsószentgyörgyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának.

Az eseményen Matuska Zoltán mellett Szarvák Imre, a település polgármestere és Kurgyis János nyá. tű. ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetségének elnöke kívánt eredményes munkát az önkénteseknek.

forrás : Link

Képek az átadásról : Link
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com