Jászalsószentgyörgy nemhivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Jövőre újabb fejlesztések tudnak megvalósulni!
Írta: Markosz
Dátum: 2017.12.15 13:39:33

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Megvalósítás időtartama: 2018.04-2018.11.

Önkormányzatunk „Az Egészségház, a Polgármesteri Hivatal és a Könyvtár épületeinek energetikai korszerűsítése Jászalsószentgyörgyön” címmel 2016. október 16-án támogatási kérelmet nyújtott be a Terület– és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz.

A 2017. augusztus 11. napján kelt támogatói döntést követően értesültünk arról, hogy összesen 100,9 millió forint támogatást sikerült elnyernünk a TOP-3.2.1-15 keretből. A Támogatási szerződést szeptember 14. napján megkötöttük a Támogatóval. A fejlesztés 100 százalékos támogatású, önerőt reményeink szerint nem kell biztosítania az Önkormányzatnak. A tervezett munkálatok 2018-ban fognak elkezdődni és befejeződni.

A projekt célja, hogy a 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Polgármesteri Hivatal, Egészségház és Könyvtár épületeinek energiahatékonyságát célzó felújítással és fejlesztéssel csökkenjen a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke, valamint redukálódjanak ezen épületek működtetési és fenntartási költségei.

A Könyvtár épületének energetikai korszerűsítése a fűtéskorszerűsítés területén: a ma is használatban lévő gázkonvektorok helyére gázüzemű kondenzációs földgáz tüzelésű kombi kazán új radiátorokkal kerül beépítésre, melynek segítségével a melegvíz termelés is megoldódik az épületben. Fejlesztések építészeti beavatkozásokat illetően: az épület falainak belső hőszigetelése, a zárófödém hőszigetelése, valamint az épület külső nyílászáróinak felújítása, illetve cseréje. Az akadálymentesítés területén: megvalósul az épület bejáratának és a mellékhelyiségének valamennyi fogyatékossági csoportra kiterjedő komplex akadálymentesítése.

A Polgármesteri Hivatal épületének fűtésére használt jelenlegi gázkazánok elbontásra kerülnek és egy új gázüzemű, külső időjárásfüggő vezérlésére szabályozható kondenzációs kazán kerül elhelyezésre. Emellett az épület valamennyi homlokzatának meglévő hőszigetelésének bővítése pince felőli hőszigetelés valamint tető hő- és csapadék elleni szigetelése, továbbá az épület külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező felújítása, illetve cseréje valósul meg.

Az Egészségház épületében eddig használt gázkazán teljes egészében elbontásra kerül, helyére egységenként 1-1 darab levegő-víz hőszivattyú kerül elhelyezésre, mely külső időjárásfüggő vezérlésére további szabályozó és kiegészítő berendezések kerülnek beépítésre. Megvalósul továbbá a homlokzat hőszigetelése, valamint a födémszigetelés és a nyílászárók üvegbetéteinek háromrétegűre cserélése.
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com