Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Induljon problémamentesen a tanév!
Írta: Markosz
Dátum: 2016.08.30 15:38:22

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
- A digitális világban már a kisiskolások zsebében is ott lapul a mobiltelefon. A nagyértékű készülékek felkelthetik a bűnelkövetők figyelmét. Lehetőségekhez mérten mindig biztonságos helyre tegyék a gyerekek a készüléket, lehetőleg ne hagyják az iskolapadban, ha kimennek szünetre!

- Figyelmeztessék a gyerekeket, hogy a táskáikat mindig tartsák becsatolva! Ha van rá lehetőség, akkor zárják el szerkénybe!

- A gyermekek lehetőleg ne tartsanak maguknál nagy összegű készpénzt, ha mégis szükséges – iskolai befizetés – akkor a pénztárcájukat mindig a táska belső, zárható rekeszében helyezzék el. Amennyiben a táskát felügyelet nélkül hagyják, a pénz ne maradjon a táskában! A pénzt soha ne tartsák jól látható helyen, fogasra akasztott kabátzsebben, asztalon hagyott tolltartóban, nyitott táskában!

- Az ékszerekre, órákra, értékes műszaki cikkekre mindig figyeljenek oda a gyerekek! Ha leveszik, nem használják azokat – például testnevelés óra - akkor lehetőleg zárják el, tegyék el a táskába és azokat zárják be!

- Sok gyermek jár kerékpárral az iskolába. Lehetőség szerint mindig megfelelő módon zárják le azokat a tárolókban! A könnyen leszerelhető villogókat, lámpákat, kilométerórákat a gyerekek mindig tegyék el a táskáikba! A lakatok kiválasztásánál olyan mellett döntsenek, amelyek jól ellenállnak a fizikai behatásoknak. A vékony, olcsó, rosszul kialakított lakatokkal könnyen elbánhatnak a tolvajok!

Ha mégis megtörténik a baj, akkor a gyerekek azonnal értesítsék a tanítójukat, szüleiket, akik tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es, vagy 107-es segélyhívó számán!

forrás : Link
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com