Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Világtalálkozón bizonyítottak a polgárőrök
Írta: Markosz
Dátum: 2016.07.16 11:15:47

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Jászárokszállás adott otthont az idei Jász Világtatalálkozónak. A jászkun redemptio, azaz a jászkun önmegváltás 250. évfordulója alkalmából először 1995-ben jöttek össze Jászberényben az elszármazott jászok, hogy méltóképpen emlékezzenek őseikre. Azokra a atyafiakra, akik saját erejükből összefogva, a maguk részét megvásárolva, visszaszerezték 1745-ben a maguk szabadságát. Az ősök előtti tisztelgés mellett a rendezvény célul tűzte ki a jászok történelmi hagyományainak ápolását, a kultúra megőrzését, a településeinek bemutatását, valamint a tudat megerősítését és megismertetését. A programok között szerepelt főpapi szentmise, jászkapitány beiktatása, a települések díszes felvonulása, művészeti csoportok és kézművesek bemutatkozása, az elszármazottak közötti tapasztalatcsere, kiállítások, koncertek rendezése.
A három napos rendezvény biztosítását a rendőrség mellett a Polgárőrség is segítette. Ráadásul jelentős összefogással, hisz a biztosításban a jászsági térségből 18, a megyéből még további 4 és a szomszédos Heves megyéből is plusz kettő település polgárőr szervezeteiből összesen 267 polgárőr vett részt. A 3 nap alatt majdnem 500 fővel, több mint kétezer óra szolgálatot adtak az önkéntes bűnmegelőzők.

A sokhelyszínes rendezvény, a nagy létszámú tömeg illetve a város központjának lezárása miatt sokszor kialakult torlódások ellenére a jól helytálló polgárőröknek köszönhetően sikeresen lezajlott az eseménysorozat – mondta Kisbódi Gáspár, a Jászjákóhalma Polgárőrség elnöke, aki rendezvény biztosításánál a polgárőrök irányítója volt. – A szolgálatok teljesítése soron rendkívüli esemény nem történt, csupán egy intézkedés vált szükségessé szombat éjjel, miután egy rászoruló személyt elsősegélybe kellett részesíteni. Miután elláttuk, a hozzá kiérkező mentőszolgálatnak további ápolásért átadtuk.
A polgárőr elnök még hozzátette: Néhány esetet leszámítva a szolgálatok ellátásában hiányt nem tapasztaltam, a polgárőrök a rájuk bízott feladatokat az elvárható módon, fegyelmezetten, határozottan és biztonságosan teljesítették. A polgárőrök ismételten megmutatták, hogy közös összefogással és akarattal a nagy rendezvényeket is sikeresen tudják biztosítani.

forrás : Link
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com