Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Tetőzött a Zagyva, ismét nő a belvíz
Írta: Markosz
Dátum: 2016.02.14 10:18:00

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Tegnapra virradó éjszaka 464 A péntek reggeli adatok szerint 12 ezer 700 hektárt borít víz a vízügyi igazgatóság működési területén, ebből 4 ezer 950 hektár vetés, 2850 hektár szántó, 3 ezer hektár rét/legelő. A teljes elöntésből 9 ezer 350 hektárt Jász-Nagykun-Szolnok, 2 ezer 950 hektárt pedig Heves megyében regisztráltak.

Jelenleg pontszerű I. fokú készültség mellett folyik a belvízmentesítés a kunhegyesi, a cibakházi és a mezőtúri védelmi szakaszokon, pontszerű II. fokú a készenlét a jászkiséri és jászberényi szakaszokon. Emellett II. fokú területi készültség van érvényben a karcagi, a kisújszállási, valamint a kiskörei szakaszokon. A csatornák terhelésének csökkentése érdekében az elmúlt huszonnégy órában negyvenegy stabil szivattyútelep és két mobil szivattyúállás együttesen több mint 900 ezer köbméter vizet juttatott a befogadókba. A főcsatornák teltsége hetven-nyolcvan százalékos. A belvízi védekezésben tegnap az igazgatóság ötvennégy dolgozója vett részt, köztük harminchárom gépész.

forrás : www.szoljon.hu
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com