Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Láncra vert kutyák: elindultak a feljelentések (nálunk még nem)
Írta: Markosz
Dátum: 2016.01.21 09:00:21

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír

Békéscsabán egy férfit feljelentettek azért, mert láncon tartja a kutyáit – írta meg a Beol.hu. A polgármesteri hivatal munkatársai már túl vannak a helyszíni szemlén, és mindent rendben találtak. A gazda elmondta, hogy sokszor megköti a kutyáit, de tudja, hogy tartósan nem szabad láncon tartani őket. A polgármesteri hivatal munkatársai jegyzőkönyvbe vették, hogy nincs külsérelmi nyom az állatokon, a láncuk hossza több, mint 5 méter, viszont nincs chip az állatokban, amit a gazda megígért, hogy hamarosan orvosol. A békéscsabai hivatalba eddig két bejelentés érkezett a láncon tartásról, ez az első eset, amit kivizsgáltak.

Milyen állatot, milyen otthonba

Arra, aki tartósan láncon tartja a kutyáját, büntetési díjként (alapösszeg) 15 ezer forintot szabhatnak ki, és ezt szorozhatják fel a jogsértő cselekménytől függően. A jegyző mint a helyi állatvédelmi hatóság szabadon rendelkezik a szorzó használatával, a büntetés felső határa 150 ezer forint. Ennél magasabbra is rúghat azonban az összeg, ha több jogellenes cselekményt követett el a gazda. Ilyenkor a bírság összege összeadódik, amelyet államigazgatási eljárás keretében szab ki a jegyző.
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com