Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Csúszós utak nehezítik a közlekedést
Írta: Markosz
Dátum: 2016.01.06 15:46:22

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Az előrejelzések alapján az elkövetkező napokban a havas eső mellett az ónos eső megjelenésére is számítania kell a járművezetőknek Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A közúti közlekedési balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezetik járművüket. A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy a csúszós, jeges utakon fokozott figyelemmel és körültekintéssel vezessenek!

A fagypont alatti és körüli hőmérséklet hatására több útszakaszon jelentkezhetnek lefagyások- főként erdővel szegélyezett útszakaszokon, felüljárókon, hidakon -, amelyek megközelítése is fokozott óvatosságot igényel. A jeges és havas úton romolhat a gépjárművek menetstabilitása, amellyel a gépjárművezetőnek számolnia kell.
Nagyobb követési távolságot tartva, lassabban haladva kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata és a rossz manőverezés esetén kialakuló hibák is könnyebben korrigálhatóak.
Ne kockáztassanak! Tartsák szem előtt: inkább lassan, de biztosan. Ne feledjék:
mindenkit hazavárnak!Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

http://www.jaszalsoszentgyorgy.com