Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Megyénkben is leállnak a kéményseprõk.
Írta: Markosz
Dátum: 2014.05.31 10:36:45

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Az állami intézkedések miatt kiesõ bevételek kompenzációjának elmaradása miatt június 30-át követõen hét megyében financiális okok miatt leáll a kéményseprõ-ipari közszolgáltatás - közölte Vidra Zoltán, a Magyarországi Kéményseprõk Országos Ipartestületének elnöke pénteki szolnoki szakmai összejövetelük után az MTI-vel.
A szolgáltatás leállása Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyében összesen 842 települést érint majd.
A jelen lévõ tagvállalatok képviselõi - beleértve az önkormányzati tulajdonú társaságokat is - kijelentették, hogy a jelenlegi jogszabályi követelményeknek megfelelõ színvonalon nem képesek a kiesõ szolgáltatásokat még kijelölés esetén sem pótolni, mert sem létszámban, sem eszközben nincsenek felkészülve, és likviditási helyzetükben sincsenek tartalékok - mondta Vidra, aki egyúttal a szolnoki Fûtéstechnikai Kft. ügyvezetõje is.

A kormány 2013 májusában hozott döntést a kéményseprés rezsióradíjának csökkentésérõl. Azóta a közszolgáltatást ellátó magyar tulajdonú vállalkozás folyamatosan kompenzációra szorul. Esetükben Szolnok megyei jogú város önkormányzatához fordultak pénzügyi segítségéért, mindeddig eredménytelenül. A társaság jövõjét firtató kérdésre azt válaszolta, hogy nem lát más utat, mint a cég felszámolását, ebben az esetben 92 dolgozó veszítené el az állását.


http://www.jaszalsoszentgyorgy.com