Szerző |
RE: Észrevételek a faluban |
vadas
Tag

Lakóhely: Jászberény
Regisztrált: 2009.01.15 |
Elküldve: 2009-03-06 20:58 |
|
|
nekem sem sikerült be lépnem
* Jelentkezz be és eltünik a reklám! |
|
Szerző |
BugaJakab
Tag

Regisztrált: 2008.06.27 |
Elküldve: 2009-03-04 20:02 |
|
|
Minden OK Papi!
Én csak rgondoltam válaszolok!
Milyen üzlet a viz??
Mondjuk 800lakásx6m3(min)y1.100ft=5.280.000.-
Ezt vegyük 12 hónappal,akkor:63.360.000,.
Tehát 3 év alatt visszacsörgött az ára a jelenlegi tulajnak,minimális ráfordítással!!
Számomra ennyire egyszerû!!
Hogy keserû és pesszimista vagyok??talán igen,éltem annyit és láttam annyit,ami alapján ez érthetõ,még ha nem is örülök neki!
Minden jót!!
Jakab!
|
Szerző |
RE: észrevételek a faluban |
papi
Tag
Regisztrált: 2008.09.13 |
Elküldve: 2009-03-03 22:11 |
|
|
Kedves Buga Jakab! Azzal a kis riposzttal csak a stílusodat akartam kifigurázni.Ha erõs volt, bocs, nem a megbántás volt a célom.Azt továbbra is vallom-írásaid alapján-sötéten látod a világot. A pesszimista nyalogatja vélt,vagy valós sebeit, az optimista okul,és megy célja felé.A dolgoknak ezt a részét én lezárnám , és még egyszer bocs, ha úgy érzed, hogy megbántottalak.Ajánlok egy nemes párbajt.Bizonyára olvastad a szombati Néplapot.Az 5.-ik oldalon van egy cikk,mely arról tudósít , hogy 9 jászsági település társulást hozott létre az ivóvíz minõségének javítása érdekében.Megnéztem a pályázatot, sz.györgy is benne van a kedvezményezettek között. A cikk végén a polgi azt nyilatkozza , hogy õ majd egyedül pályázik és a vízdíj egy részét fordítja fejlesztésre. Csupán két megjegyzésem van:ha annyi haszon van a díjban, mért nem csökkenti a víz-és szennyvíz díjat ,másrészt, ebben a pályázati rendszerben nincs esély ,hogy egymaga nyerjen.Véleményem szerint itt másról van szó. Na ennek kellene utána járnunk.Öntsünk tiszta vizet a pohárba.Benne vagy?
|
Szerző |
BugaJakab
Tag

Elküldve: 2009-03-03 19:03 |
|
|
Mit ittál Papi???
Ne egyél több borízûalmát.
Sokat kell még okulnod,sok sikert hozzá!
A szexuális szokásaidról én nem nyilatkozom,de ahogy olvaslak....hát! 
Én nem indulhatok a választásokon,el vagyok tiltva a közügyektõl,tudod??? politika!
És neharagudj,csak akkor jöhet szóba a húsvéti téma,ha nõ vagy,de nem hiszem!
Te..,te ...szegény szerencsétlen..!
Szóval inkább ne személyeskedj,én eddig nem tettem veled,elolvasom amit írsz,aztán vagy egyetértek,vagy nem,de arra nem venném a bátorságot,hogy látatlanban ilyeneket írjak rólad!
Ez jelzi nálad a kúltúrát.amely most levágta a biztosítékot! 
Minden jót!
|
Szerző |
papi
Tag
Elküldve: 2009-03-01 19:30 |
|
|
Kedves Buga Jakab ! Ha Te 3 hónap alatt népszerûvé tudnád tenni a polgit , akkor én húsvét napján,délben a templom elõtt, harang zúgás közepette megcsókolom a s....d.Ha meg ennyire okos Tódor vagy , mért nem méretteted meg magad ? Nem tudom mi táplálja benned azt a mérhetetlen düht, és bosszút?Csak sajnálni tudom azt az embert aki úgy éli életét ,hogy minden xar.Talán még szeretkezés közben is megkérdezed magadtól:jó ez nekem? Egyébként ahogy dicsekedsz a tv nézési szokásaidról , már nem is csodálkozom Rajtad.Egyébként az élet szép,csak találd meg benne a helyed.Minden jót.Papi bá.
|
Szerző |
BugaJakab
Tag

Elküldve: 2009-02-27 17:04 |
|
|
Ez mind szép gyerekek,de KI FIZETNE A CIGÁNYOK,bocs etnikum helyett!???????????????? 
Ha meg õk nem fizetnek,hogyan kérhetnének pénzt másoktól??
Arról nem beszélve,hogy ez az egész szennyvíz kérdés nem így kezdõdött,de ez lett belõle,és ki...ott jó lenne már kideríteni,KIK AZ IGAZI FELELÕSÖK??
ÉN PÉLDÁÚL NEM TUDOM MIÉRT NEM INDÚLT C-DÚR(tóth jancsi)újra??,SZEKERES MIÉRT NEM INDÚL A VÁLASZTÁSOKON 2010-BEN??,HA AKKOR LESZ ÉS VAN VALAKI AKINEK A SZEMÉLYE SZÁMOMRA FURCSA(hölgy),AKI EZT AZ EGÉSZET BONYOLÍTOTTA!
Szóval vannak itt kérdések uraim,csak jó helyen kellene keresni a válaszokat!
Jaaaaaaaaaaaa,tegnap láttam szabó lacit a vízmû telepén,már úgy sétált ott,mintha az õ"szemétdombján kapirgálna"!!! 
|
Szerző |
papi
Tag
Elküldve: 2009-02-24 17:59 |
|
|
Kedves vadas és laca08. Ma reggel a Kossuth rádióban hallottam Tatabánya környéki polgármestereket nyilatkozni arról hogy õk bizony azokra a lakott ingatlanokra amelyekre be van vezetve a vezetékes víz és nincsenek rákötve a szennyvíz rendszerre , talajterhelési díjat állapítottak meg, amit egyébként a törvény elõ is ír.Egy 4 tagú családra 10 m2-t.Azt mondták nyilatkozták még, ezt azért is teszik, mert a törvény azt is kimondja , hogy amennyiben az átadás után egy éven belül nem lesz meg a 90 %-os bekötési arány, abban az esetben a pályázaton nyert összegnek annyi %-át kell vissza fizetni mint amennyi a különbözet. A mi esetünkben ez a következõen fest . Megnéztem,durván 960 milliót kapott a falu. Ha igaz , jelenleg 65 %-os a bekötési arány . A különbözet 25 %.Tehát a törvény értelmében 380 millió FT-ot kell az államnak vissza fizetni.Mibõl? Volt rá egy évük, hogy ezt megszervezzék.Ide vezetett , a pökhendi nagyképûség, a mindenki le van sz..va gondolkodás , az emberek lenézése, semmibe vétele. Kedves barátaim ,most vagyunk csak igazán nagy kakában!!!
|
Szerző |
laca08
Tag
Regisztrált: 2008.06.05 |
Elküldve: 2009-02-23 16:14 |
|
|
Jelenleg ez a világ járja! Imrét ÕK tették királlyá így elsõsorban nekik kell megfelelnie. És ahogy látom nekik meg is felel.
Lopással nem lehet õket vádolni, mert nekik jogaik vannak. Faggyanak meg? Teszik fel a kérdést! A válasz egyszerû: IGEN!
El kell menni dolgozni ba...a meg. Én is azt csinálom. Dolgozom és megteremtem nekik a lopnivalót!
Az itteni bizottságok egy kalap sz..t nem érnek! Lef...ák az egészet, csak bólogatós kutyák!
|
Szerző |
papi
Tag
Elküldve: 2009-02-23 15:47 |
|
|
Igaza van "handball" tagunknak,történetesen ha csak bámulunk ki a fejünkbõl, szét hordják a falut.Aminek örülök,az az , hogy olyan gazdag az önkormányzat, hogy még a fizikai állomány is a hivatal jármûveivel jár haza ebédelni,gyereket óvodába vinni,/ nem kell menetlevelet írni?/S. Dedezsõt kiengesztelve 5 millióért egy rom halmazt venni /vadas/,nincs nyoma a kovácsolt vaskerítésnek , a kb 30 köbméter tölgy fa deszkának,a lebontott játszótér vas játékainak.Mindez bõven belefér a hûtlen kezelés kategóriájába.A pénzügyi bizottság meg csak asszisztál.Nem tudom kapja e még a jegyzõ az albérleti támogatást? Azt sem akarja senki észre venni , milyen pocséklás az, hogy a jegyzõ egymaga lakja a 80 m2- es lakást.Vajon ki fizeti a rezsit? A képviselõkrõl? Maximum 3 fõ az, akinek nem fõzõdik valamilyen érdeke hozzá , a többi mind valamilyen érdekbõl van ott , és sütögeti a pecsenyéjét.Elgondolkodva magamban,odáig jutottam , hogy gondolkodjunk együtt, ki lenne a legmegfelelõbb személy a jövõ évi polgármesteri választásnál. Van idõ, nézzünk körül,saját érdekünk , gyerekeink- , és a falunk jövõje a tét.
|
Szerző |
NwLGL
Adminisztrátor

Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22 |
Elküldve: 2009-02-22 21:56 |
|
|
THX <-katt
Rövidités: THX
Jelentés: thanks
Nyelv: angol
Fordítás: köszi
Kategória: Szleng / Chat
Alkategória: Szleng
Képeim
|
Szerző |
handball
Tag
Regisztrált: 2009.01.28 |
Elküldve: 2009-02-22 21:37 |
|
|
Ha leégetik akkor a fát kihordja el !
|
Szerző |
NwLGL
Adminisztrátor

Elküldve: 2009-02-22 21:18 |
|
|
THX a választ!
Képeim
|
Szerző |
vadas
Tag

Elküldve: 2009-02-22 13:31 |
|
|
Megszorítások vannak már az E-ON -nál is. 50%-ot adnak éjjelenkét, az alváshoz ez is elég. 
|
Szerző |
NwLGL
Adminisztrátor

Elküldve: 2009-02-22 10:02 |
|
|
Tegnap éjszaka kicsit érdekes volt az áram. Mintha nem lett volna 220V csak 110, vagy annyi se. A villanykörték olyan kis fénnyel világítottak, hogy szinte nem is lehetett látni semmit. Kb éjfél után 1-2 óra hosszáig tartott. Azt hiszem közvilágítás sem volt. Tud róla valaki valamit?
Képeim
|
Szerző |
papi
Tag
Elküldve: 2009-02-16 21:01 |
|
|
Köszönöm NwLGL. Ebben a faluban amíg ez a polgi lesz, csak olyan szintû beruházások lesznek , amelyek nem haladják meg a nyakát szorongatók képességeit. Pl:árok ásás, utca seprés,intézmények meszelése,vakolása stb , ami nem baj,csak elmegyünk a lehetõségek mellett. Kérem , nézzen valaki utána,a közel 3 év alatt mennyi pénzt nyert az önk. és mennyit pl. Jánoshida, J.ladány ,Szászberek,stb. Vajon mi miért nem nyerünk, pedig állítólag profi a polgármesterünk-nekem nem az- ,és extra profitért alkalmaznak pályázatírókat? Olvastam egy jegyzõkönyvet, melyben a képviselõ testület megbízta a pénzügyi bizottságot, vizsgálja meg az önkormányzat gazdálkodását , különösen egyes beruházások esetében ,mint pl, a tornaterem, a 2007-es felújítások,a park építés,továbbá hova tünt a több 100 ezer ft. értékû vaskerítés és a kovácsolt, iparmûvészeti értékkel bíró vaskapu. Soroljam még? Amennyiben nem tévedek , a pénzügyi bizottság felel a gazdálkodás tisztaságáért , a jegyzõvel egyetemben.Vajon mért nem tesznek eleget kötelességüknek?
|
Szerző |
NwLGL
Adminisztrátor

Elküldve: 2009-02-16 17:54 |
|
|
[quote][b]papi írta:
[/b]
Nézzetek csak körbe a szomszédos településeken jelentõs beruházások vannak ,nálunk a legnagyobb hír ,hogy vágják a nádat és söprik a lehullott leveleket.[/quote]
Ebben mi miért nem vagyunk benne? 
LINK: ÖSSZEFOGÁS KISTELEPÜLÉSI FOGLALKOZTATÁSI GONDOK ENYHÍTÉSÉÉRT
Három jászsági település - Jánoshida, Alattyán és Jásztelek - önkormányzata, a Megyei Munkaügyi Központ és két civil szervezet, 2004 õszén, pályázatot dolgozott ki és nyújtott be a ROP 3. 2. 1. kiírására, amely helyi - kistérségi, megyei, régiós - foglalkoztatási stratégiák és operatív tervek kidolgozását és foglalkozutatási együttmûködések létrehozását illetve mûködését támogatja. /"Helyi foglalkoztatási kezdeményezések támogatása - a foglalkoztatást elõsegítõ tevékenységek helyi koordinációjának elõsegítése"/
Másik:
[url=http://www.szaszberek.hu/hirek/080815alapko/080815_hir.html]Alapkõletétel
[/url]
Képeim
|
Szerző |
laca08
Tag
Regisztrált: 2008.06.05 |
Elküldve: 2009-02-09 21:26 |
|
|
Idézet a kuruc.info oldaláról:
[quote]Meddig tûrjük még? (olvasónk írása)
[b]1999, Zámoly - Csete Ferenc
2006, Makó - Pénzes Henrietta
2006, Olaszliszka - Szögi Lajos
2008, Kiskunlacháza - Horák Nóra
2009, Veszprém - Marian Cozma[/b]
Évszámok, helyek, nevek. Az állítólag nem létezõ cigánybûnözés áldozatai.
És a többiek? Az ismeretlen áldozatok, a média cinkos hallgatásának ködébe burkolózó események...
Olvassátok el a teljes cikket a kuruc.info oldalán[/quote]
|
Szerző |
jkte
Adminisztrátor

Regisztrált: 2008.05.26 |
Elküldve: 2009-02-08 22:34 |
|
|
Ez is egy nézõpont, véleményem szerint túl anyagias.
Nem kívántalak komoly gazdasági számítások elvégzésére ösztönözni.
A lakott területen kívül fõúton 90 km/h a megengedett. Biztos van aki megszegi azt is. Ezek csak jogszabályok. Hosszú távon ezeknek az anyagnyerõhelyeknek (gödröknek) a rekultivációja jelenthet megoldást. A malom melletti horgásztó környékét napalm támadás nélkül is rendbe rakták a horgászok. Igaz, ez egy folyamat eredménye. Sõt a Lityó horgásztónál sem a szukcessziós folyamatok a jellemzõk.
Az égetés csak tüneti kezelés, egy-két hét múlva az átlag hõmérséklet emelkedésével a nád újra ki fog nõni.
És még egy kérdés a végére: Szerinted kb. mennyien hívnák fel a 105-öt a meggyújtástól számított negyed órán belül?
TT
|
Szerző |
vadas
Tag

Elküldve: 2009-02-08 21:36 |
|
|
*Az esetleges bírság mértéke 100-500 ezer forintig terjedhet.*
Ha én 501 ezer forintért levágom a nádat, haza szállítom és kertemben elégetem. Nem jövök ki 501.000 ft -ból. [color=red]Az szent![/color] De ha leégetem a helyszínen és kifizettem a bírságot (persze csak akkor ha elvállalom hogy ÉN vagy az embereim gyújtották meg) akkor is [color=red]olcsóbb [/color]. . . fõleg ha nem fizettek bírságot, hisz öngyuladás történt . . . 
|
Szerző |
jkte
Adminisztrátor

Regisztrált: 2008.05.26 |
Elküldve: 2009-02-08 16:53 |
|
|
Vadas!
A tisztánlátás érdekében:
A LEVEGÕ VÉDELMÉVEL KAPCSOLATOS EGYES SZABÁLYOKRÓL szóló 21/2001. (II. 14.) KORM. RENDELET szerint
Helyhez kötött diffúz légszennyezõ forrásra vonatkozó szabályok
11. § (1) Hulladékok nyílt téri, illetõleg háztartási tüzelõberendezésben történõ égetése tilos.
(2) A háztartásban, kis mennyiségben keletkezõ papírhulladék, veszélyesnek nem minõsülõ fahulladék háztartási tüzelõberendezésben történõ égetése külön engedély nélkül végezhetõ.
[b](3) Vonalas létesítmény (közút, vasút, töltés, árok bevágás stb.) mentén - a létesítmény tengelyétõl számított 100 méteren belül - bármely növényzet égetése tilos.
(4) Lábon álló növényzet, tarló, illetve növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék égetése tilos, kivéve, ha jogszabály másként nem rendelkezik.
(5) Engedély nélküli nyílt téri égetésnek minõsül, ha a hulladék - elemi kár kivételével - bármilyen más okból eredõen kigyullad. [/b]
(6) Az erdei vágástéri fahulladék, valamint az egyéb erdõgazdasági fahulladék erdõvédelmi célú, nyílttéri égetésére külön jogszabályban foglaltak az irányadók.
(7) Nyílt téri égetéssel járó tûzoltási gyakorlat külön jogszabályban foglaltak szerint végezhetõ.
Egyébként valóban egyszerûbb, csak nem engedélyezett.
Az esetleges bírság mértéke 100-500 ezer forintig terjedhet.
TT
|