Szerző |
RE: Észrevételek a faluban |
BugaJakab
Tag
Regisztrált: 2008.06.27 |
Elküldve: 2009-04-14 19:18 |
|
|
Szia Papi!!
Remélem nem haragszol?
Amúgy helyesen:::
Ha Tiszadobnál kilöknek a vonatból,vagy ha Tiszalöknél kidobnak???
A lényeg ???benne van és mindegy,de megértetted te ezt aszem!
Üdv:"Tanító Bácsi!!!
* Jelentkezz be és eltünik a reklám! |
|
Szerző |
BugaJakab
Tag
Elküldve: 2009-04-14 19:03 |
|
|
Üdv Papi!!
Valóban OKOS vagy,én nem vagyok ennyire mûvelt,csak egy szentgyörgyi"paraszt"ember,de jó hogy vannak olyan emberek akik kioktatnak bennünket!
Azt szeretném megkérdezni,hogy mi a jobb??
Ha Tiszadobnál kilöknek a vonatból,vagy ha Tiszalöknél kihajítanak???
Ennyit a Széchenyi idézetrõl,HA ÉRTESZ MIRÕL BESZÉLEK??(nem véletlen a nagy("N"!
Hogy nekem mi nem tetszik ebben a faluban és az országban,az"magánügy",vagyis:"SZÓLÁS SZABADSÁG és a szabad gondolkodás"KÉRDÉSE!
Ahhoz már sokat tapasztaltam,higy illúzióim legyenk!!:Ð
Ja és miért vannak Szentgyörgynek ilyen vezetõi???
Én nem szavztam a jelenlegi polgira!!:Ð
Minden jót Papi,további jó tanítást!!
De remélem nem középiskolás fokon!!??
Vagy egy fura ÚR vagy??
|
Szerző |
RE: észrevételek a faluban |
papi
Tag
Regisztrált: 2008.09.13 |
Elküldve: 2009-04-13 21:28 |
|
|
Úgy tapasztalom Buga Jakab megint meglóbálta a fokost.Találó kérdéssel tesztel bennünket.Nekem nem kell több heti kutató munka ahhoz ,hogy pontosan idézzem Széchenyi mondatát:"Minden nemzetnek olyan kormánya van aminõt érdemel."Már többször elmondtam ,nekünk itt sz.györgyön nem a világ dolgait kell megváltanunk, hanem a környezetünket kell széppé , lakhatóvá, élhetõvé tennünk,és ehhez kell vezetõket, partnereket találni.Nekem az az ember mindig gyanús,akinek minden rossz,de egyébként világ megváltó ötletei vannak.A szentgyörgyi ember mindig is mazohista volt.Akkor élvezet,ha hülyének nézték.Mi még a mai napig megmaradtunk az un. "sírva szaró" identitásnál.Külön tanulmányt érdemelne , hogy a környezõ települések hogyan jutottak ezen túl.Lehet hogy kinõtték a túl idealizált, aktualizációjukat vesztett akció hõseiket?
|
Szerző |
BugaJakab
Tag
Elküldve: 2009-04-11 18:00 |
|
|
Én is abba a hibába estem,mint sokan ebben az országban,de aszem így minden rendben!!
http://barikad.hu/node/9050
Egy kis érdekesség!
Üdv:Jakab
|
Szerző |
BugaJakab
Tag
Elküldve: 2009-04-11 17:53 |
|
|
[quote]NwLGL írta:
"minden népnek,olyan vezetõi vannak,amilyet megérdemelnek(megválasztanak)"ez a mi falunkra is igaz!
Ezzel teljes mértékben egyetértek.
OFF:
Csak nem Széchenyi idézet...
Az alábbiakban egy sajtóban sokat emlegetett, Széchenyinek tulajdonított idézet utáni többhetes hajszáról olvashattok. Türelmetlenebb olvasók a szövegvégi összefoglalóból megtudhatják, ki valójában a mondatok szülõatyja.
Én is abba a hibába estem,mint sokan ebben az országban,de aszem így minden rendben!!
http://barikad.hu/node/9050
Tudom az a legkisebb bajunk, hogy ki írta. Csak érdekesség. [/quote]
|
Szerző |
NwLGL
Adminisztrátor
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22 |
Elküldve: 2009-04-11 11:37 |
|
|
"minden népnek,olyan vezetõi vannak,amilyet megérdemelnek(megválasztanak)"ez a mi falunkra is igaz!
Ezzel teljes mértékben egyetértek.
OFF:
Csak nem Széchenyi idézet...
Az alábbiakban egy sajtóban sokat emlegetett, Széchenyinek tulajdonított idézet utáni többhetes hajszáról olvashattok. Türelmetlenebb olvasók a szövegvégi összefoglalóból megtudhatják, ki valójában a mondatok szülõatyja.
Tudom az a legkisebb bajunk, hogy ki írta. Csak érdekesség.
Képeim
|
Szerző |
BugaJakab
Tag
Elküldve: 2009-04-11 09:27 |
|
|
Hogy mi lesz a sorsa a szentgyörgyi lepukkant igatlanoknak azt nem tudom,de egy biztos!
A kultúrban dolgozik egyik ismerõsöm.
Biztosan sokan nem tudják,de 30 megváltozott munkaképességû SZENTGYÖRGYI lakos dolgozik ott,akik így nem járnak segélyért,valószínû amúgy sem járnának és rendben tartják az épületet belûlrõl!
Magyarul,az a vállalkozó,aki azt üzemelteti,az a legnagyobb munkaadó a faluban!
A másik,amikor ott kezdtek dolgozni a fûtés szét volt rohadva,mindenfelé folyt a víz,a teremben térdig érõ gaz volt és még sorolhatnám!
Szóval,ha anno ez az üzem??nem jön létre,már belûlrõl is úgy nézne ki,mint kívûlrõl,vagy bozótharcot lehetne bent oktatni a NATO katonáknak!
Sok tervrõl hallottam már iskoláról,bölcsödérõl,Vadasról,de hogy mi folyik itt???csak lesek,mint hal a szatyorban.
Sajnos a fiatalok nem itt képzelik el a jövõjüket,..amit nagyon sajnálok,de megértek!
Nézzen itt valaki körül,mit lát?????
A faluban lassan totális "tücsök"uralom van,szórakozóhely nincs,de minek is volna,ha velük lenne tele,a normális gyerekek nem biztos,hogy bemennének!
Elnézést kérek azon falutársaimtól,akik abba az etnikumba tartoznak és tényleg rendesek!
Szóval mi a magoldás??
Mondaná egyik ismerõsöm:
"A NEMZETI RADIKALIZMUS"!!
Sajnos azt nem tehetjük meg,így marad nekünk ez,ami van!
Széchenyi???mondta:
Ha valakinek van jó ötlete,akkor írja meg!
Üdv:Jakab Tesó!
|
Szerző |
vadas
Tag
Lakóhely: Jászberény
Regisztrált: 2009.01.15 |
Elküldve: 2009-04-11 05:33 |
|
|
Sziasztok. Lehet már tudni, hogy a civilszervezetek és különbözõ egyesületek, mekkora támogatást kaptak az önkormányzattól erre az évre? Érdekelnének az arányok. Légyszíves aki tudja, tegye ide ki. Kösz. Hali
|
Szerző |
RE: észrevételek a faluban |
papi
Tag
Regisztrált: 2008.09.13 |
Elküldve: 2009-04-08 15:35 |
|
|
Kedves Tag!Igazad van.Ebben a faluban csak olyan beruházásnak mondható toldozgatás-foltozgatás lehetséges, amelyeket az említett kft meg tud csinálni.Itt komolyabb beruházásra sok egyéb mellett azért sem kerülhetne sor mert akkor Õk nem rúghatnának labdába, azaz nem turkálhatnának a zsíros bödönben.EL fog a düh,és a tehetetlenség, amikor olvasom ,hogy Jhidán rendõr lakások ,Jladányon rendõr középiskola épül, holott ehhez az utóbbihoz nálunk is meg vannak a feltételek,csupán szándék ,és elõre látás nincs,de van nagyképûség és hozzá nem értés.Ebben a sanyarú helyzetben több mint bûn az üresen álló fõ úti iskola, a civilek háza a vadas , a volt egészség háza a bölcsõde.Az iskola és a civilek háza tökéletesen megfelelt volna a gimnáziumnak.A korabeli jegyzõkönyvekbõl tudom ,hogy 21 millióért meg akarták vásárolni a bölcsõdét munkahely teremtésre és azok utasították el a javaslatot, akik javasolták a Vadas megvételét 5 millióért,és szintén õk utasították el hogy a ma már szinte semmilyen közmûvelésre nem alkalmas mûv .házat egy vállalkozó megvásárolja.Tragédia és szégyen ami itt megy.A polgi alkalmatlanságának ékes bizonyítéka.
|
Szerző |
yangjeng
Tag
Regisztrált: 2008.07.23 |
Elküldve: 2009-04-08 13:34 |
|
|
Tiszteletem!
A felújításokat sorban nyeri a Kes*eny kft., csak súg valaki? Mondjuk könnyû éhbéré dolgoztatni börtöntöltelék sm. fér*eket. Így könnyû alávállalni a többi vállalkozónak. Nézzétek meg, ki nyerte az óvoda felújítást ill. az iskola parkolót! Következõ beruházások: Bölcsöde? Kultúr? vagy éppen a tornaterem ismét? Garancia NUKU!
|
Szerző |
NwLGL
Adminisztrátor
Elküldve: 2009-04-07 21:41 |
|
|
Jó kérdés nagyon. A múltkor néztem én is, és azt kell hogy mondjam sajnos, siralmas állatpotban van... mint sokminden itt Szentgyörgyön.
Kérdezem én, mi van pl. a Kultúrházzal? Kié? Mi a sorsa?
A mozi vécéjét is szépen elintézték a fûtéssel. De legalább munkát ad valakiknek...
Képeim
|
Szerző |
yangjeng
Tag
Regisztrált: 2008.07.23 |
Elküldve: 2009-04-07 13:22 |
|
|
Szeretném megtudni azt, hogy a /piros/ iskolával mik a tervek? Azaz a fõ útival. Az is tönkremegy mint a bölcsõde vagy a vadas csárda?
|
Szerző |
terika
Adminisztrátor
Regisztrált: 2008.05.27 |
Elküldve: 2009-03-30 14:28 |
|
|
[quote]bogi írta:
[quote]vadas írta:
Kedves Bogi! Mikor?[/quote]
2006 októberében és 2007-ben az Ifjúsági Majális elõtt. Én úgy tudom![/quote]
Ez így van! A két egyesület már kétszer tartott Hulladékgyûjtési akciót a Vadasban. De valóban sûrûbben kellene...
|
Szerző |
bogi
Tag
Regisztrált: 2008.07.31 |
Elküldve: 2009-03-30 14:00 |
|
|
[quote]vadas írta:
Kedves Bogi! Mikor?[/quote]
2006 októberében és 2007-ben az Ifjúsági Majális elõtt. Én úgy tudom!
|
Szerző |
xandi990
Tag
Regisztrált: 2008.10.10 |
Elküldve: 2009-03-30 11:53 |
|
|
nem 10-14 éves diákoknak kéne összeszedni az állattetemeket és a használt óvszert. Itt vannak a falu szoc. munkásai. Miért csak a központot takaríttatják velük??? A Vadas is Sztgyörgyön van tudtommal.
|
Szerző |
vadas
Tag
Elküldve: 2009-03-30 11:26 |
|
|
Kedves Bogi! Mikor?
|
Szerző |
bogi
Tag
Regisztrált: 2008.07.31 |
Elküldve: 2009-03-30 09:40 |
|
|
Sziasztok!
Ha emlékezetem nem csal a Sportolók és az Ifjúsági egyesület közösen szervezett már takarítást a Vadasba.
Az Pedagógusoktól nagyon jó ötlet volt idén is megszervezni, bár szerintem ezt inkább õsszel kellene. de így is nagy eredmény. Gratulálok! Tényleg nem a rossz oldalát kell mindenbe látni. Örüljünk ha valaki csinál valami jó dolgot.
Az oktatásról pedig csak annyit, hogy a környék egyik legerõsebb általános iskolája mûködik nálunk.
Pusszancs
|
Szerző |
lusti
Tag
Regisztrált: 2009.03.30 |
Elküldve: 2009-03-30 09:38 |
|
|
Tiszteletem mindenkinek!
Nem csodálkozom a faluház férfi WC állapotán. Ennek az épületnek sincs gazdája, CSAK papíron: az pedig a helyi önkormányzat. Itt egy rendezvényt illetve egy vásárt sem szabad megrendezni, elképesztõ állapotok vannak. A pissouár nem mûködik, a mosdó hidegvizes és a WC borzalmaz. Elhanyagolt! ,:Ð Köszönöm a hozzászólás lehetõségét.
|
Szerző |
vadas
Tag
Elküldve: 2009-03-29 23:34 |
|
|
Valóban lehetne ilyen programokat gyakrabban is szervezni. Az elmúlt években ilyesmi nem volt. Hátha megindult valami. Nem csak az iskolásoknak kellene szedni a szemetet, ott van a sport kör is. Jó részt csak õk használják a vadast, ilyen módon egy kis takarításban is részt vehetnének. Vagy! fogjunk össze: civil szervezetek, vállalkozók stb. és együtt mutassunk példát.
|
Szerző |
NwLGL
Adminisztrátor
Elküldve: 2009-03-28 21:43 |
|
|
azt nem értem, miért kell a jóban is a rosszat látni, miért nem lehet örülni semminek... Azt kell mondjam sajnos, hogy ez tipikus magyar szokás, amire egyáltalán nem vagyok büszke.
Én azért örülök, hogy szedték a szemetet, mert rajtuk kívül sajnos senki másnak nem jutott eszébe.
Biztos van abban valami amit mondasz, sajnos nem tudok errõl veled vitatkozni. Nem nagyon vagyok képben ilyen dolgokról: Ki hogyan tanít, milyen a színvonal. A személyeskedést meg egy kicsit visszább vehetnéd.
Azért sajnálom ilyenkor nagyon, hogy nem sokan irkálnak ide, mert így nincs vitapartner és így nagyon egyoldalú a fórum. Nagyon szeretném ilyenkor meghallgatni a másik oldal véleményét is, és szerintem nem csak én vagyok így vele.
Mi teret adunk mindenkinek, csak sajnos nem használják ki.
Képeim
|