Szerző |
RE: Észrevételek a faluban |
BugaJakab
Tag
Regisztrált: 2008.06.27 |
Elküldve: 2009-04-26 07:48 |
|
|
Térfigyelõ kamera???na ne viccelj Papi!
Ha felvenné a kamera az elkövetõt,akkor sem lenne belõle semmi!
"Hát mííííííííííííííííííí,mert cigány vagyok?"
Ezzel el is van intézve,most nem a szökõkutakra gondoltam,hanem a biciklire!
Abban igazad van,hogy itt senki nem foglalkozik azzal amivel kellene neki!
Hiába szednénk mi,akik itt tépjük a szánkat össze a szemetet,"õrködnénk",következõ nap ugyanolyan szemét lenne,vagy jól megvernének,mondjuk ettõl én nem félek,de egy nõ???
Én azt figyeltem meg,ha elindulok Hegyeshalomtól és elérek Mátészalkáig,mintha egy teljesen másik országba érkeznék.:Ð
Most Európáról nem is beszélek,mert az már nem lenne fer.
Szóval végre jelentkezhetne valaki,aki ért is hozzá polgármesternek!!
* Jelentkezz be és eltünik a reklám! |
|
Szerző |
RE: észrevételek a faluban |
papi
Tag
Regisztrált: 2008.09.13 |
Elküldve: 2009-04-25 22:48 |
|
|
Kedves lusti !Én úgy tudom ,hogy a két kút un. öntöltõs,azaz, van egy 200 l -es tartály, melybõl egy kis teljesítményû szivattyú segítségével körforgás szerûen folyik a víz,igaz ,ennek van minimális áram költsége.Ami a fiatalok "hóbortját "illeti,õk azt hiszik ez egy jó poén.A következõ "tettük", hogy ledöntik,össze törik.Ebben a faluban hiányozni fog ez valakinek?Vagy Rajtad kívül észre veszi ezt valaki?A polgár õröknek ott a fenekük alatt a kocsi .Õk ezt nem látják?Sok felé jártam az országban , de ilyen, a falujuk iránt közömbös emberekkel én még nem találkoztam.Itt mindenki sír, panaszkodik,mástól várja boldogulását,miközben õ maga kis úját sem mozdítja,de irigy akik viszik valamire.A térfigyelõ kamerákkal kapcsolatban.Barátom mesélte , hogy az ABC elõl ellopták a kerékpárját,de ezt a kamerák "nem látták"És mindez 4 millióba került,+ a fenntartása.Kezdek hinni azoknak ez egyre hangosabban megfogalmazott véleményeknek,hogy pusztuljon ,menjen tönkre mindaz, amit az elõzõ önkormányzat létre hozott.Ilyenre csak egy beteg ,pszihopata õrült képes.Sajnos van ilyen.
|
Szerző |
lusti
Tag
Regisztrált: 2009.03.30 |
Elküldve: 2009-04-25 10:05 |
|
|
Kedves Papi! Nem kell nekünk ide víz a szökõkútba, nézzél ki ma este, a helyi vagányok teli pisilik minden este, mert ez poénos. Amúgy kamera sem figyeli ezt a területet.
A szomorú gazdasági helyzetben nem engedhetõ az meg, hogy akár a szökõkút ill. Sárkányölõ Szentgyörgy ivókút üzemeljen a hálózati vízrõl. :Ð
Egy érdekes poén: Sajna voltak olyan butus szentgyörgyi emberek, akik azt hitték ártézivíz folyik a kútból, és ott szobroztak kanákkal. Nem tudták szegény nyugdíjasok, hogy hálózati vízrõl üzemel a kút.
|
Szerző |
admin
Fő Adminisztrátor
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17 |
Elküldve: 2009-04-24 20:20 |
|
|
Az asszonykórus tagjai hálából a támogatásért, társadalmi munkával muskátlit ültettek a központban. Azért megnéztem volna a focistákat is...
|
Szerző |
papi
Tag
Elküldve: 2009-04-23 21:31 |
|
|
Üdv Mindenkinek!Megtudja mondani valaki, hogy a parkban lévõ szökõ kút,és a z ÁBC elõtti dísz kút mért nem üzemel,viszont a polg.mesteri hivatal elõtti füvet egész nap locsolják az 1200 ft-s vízzel ?
|
Szerző |
BugaJakab
Tag
Elküldve: 2009-04-22 08:30 |
|
|
Üdv Mindenkinek!!
Ebben a helyzetben,amiben van a falu(is),szóval 8 millának a felét a foci kapja?
Ez egy picit durva,hogy finoman fogalmazzak.:Ð
Valóban szórakozás,szabadidõs tevékenységnek minõsül,de ugyan az e,mert nem venném észre,hogy fiataljaink kint futballoznának a Vadasban,mert sokszor nem is engedik a"MEZEI"gyereket a fûre menni!??
Én még jártam a Vadasba,amikor volt JÓ FOCI és 700-1.000 nézõ is,nem ritkán!!
Tényleg nem akarom a TÛZOLTÓKAT idecitálni,de aki látta mit tettek az elmúlt években ebben a faluban,a faluért,szóval igen ÕK MEGÉRDEMLIK!
Tudom Törõcsik Tamás nincs rászurulva az én"dicséretemre",de ez a magánvéleményem és ez egy ilyen fórum!!
Szóval nem értem,bár biztos én vagyok korlátolt?
Lenne még véleményem,csak idõm nincs,szóval errõl ennyit.
Üdvzsekob
|
Szerző |
papi
Tag
Elküldve: 2009-04-21 16:14 |
|
|
Kedves lusti! Én is hallottam errõl,mégpedig autentikus forrástól,de én nem csodálkozom ezen.Egyrészt meg kell hálálni a szavazatokat,másrészt ,amit már két éve is leírtam,a trónra emelõ vállalkozó barátja olyan erõsen szorítja a torkát , hogy ebbõl a halálos ölelésbõl nem tud szabadulni míg polgi. lesz." Madarat tolláról, embert barátjáról ismerik meg"Meggyõzõdésem,hogy hogy ezt az épületet sokkal hasznosabb célra is fel lehetne használni.Úgy emlékszem , hogy a választási nagy gyûlésen azt mondta a polgi,hogy minden nagyobb beruházásnál ki kéri a lakosság véleményét. Õ ezt kívánja alattvalóinak ,mert õ annak is tart bennünket.
|
Szerző |
papi
Tag
Elküldve: 2009-04-21 15:55 |
|
|
Természetesen, csak a "szurkolókat " számoltam ide.De a legpontosabb adatot a jegyszedõk tudnák megmondani.Felteszem a kérdést: hány befizetõ volt a vasárnapi meccsen? Azok után lehet számolni,miért kell közel 4 millió ft. és hogy ez kinek éri meg. A közpénzbõl minden szentgyörgyi lakós 1000 ft-al járul hozzá a "foci csapat" költségeihez,és még van pofájuk 300 ft. belépõ díjat szedni???!!!
|
Szerző |
Kronos
Tag
Lakóhely: Szolnok
Regisztrált: 2009.03.07 |
Elküldve: 2009-04-20 22:49 |
|
|
Akkor számoljunk egy kicsit.
4 csapat: 44 fõ
+tartalék: 10 fõ
bírók: 3 fõ
edzõk: 2 fõ
jegyszedõk: 2 fõ
"biztonsági emberek": 2 fõ
buszsofõr: 1 fõ
"medic": 2 fõ
Tehát, ahhoz hogy 38 azaz 'harmincnyolc' ember "szórakozzon",
szükség volt 66 azaz 'hatvanhat' ember munkájára,
akik ezért valamilyen juttatásban részesülnek.
Gratulálok. Ehhez kell majd 4 millió forint.
:Ð Ez a véleményem.
|
Szerző |
yangjeng
Tag
Regisztrált: 2008.07.23 |
Elküldve: 2009-04-20 21:48 |
|
|
Kedves Papi! Elvesztettem a fonalat. A játékosokkal, a jegyszedõvel, a bíróval, a két partjelzõvel, a két edzõvel és jómagadal összevonva számoltad a 38 fõt? vagy kihagytam valakit?
|
Szerző |
lusti
Tag
Regisztrált: 2009.03.30 |
Elküldve: 2009-04-20 21:32 |
|
|
Szervusztok gyerekek! Tuti Infó!
Petõfi Sándor út 13. volt orvosi rendelõ azaz (liga), nagy felújítások vették kezdetét. A falu szája és az épületen dolgozó munkások azt állítják: ide költöztetik azokat a kisebbségi ÕS lakosokat, kiknek lakhatatlanná vált a házuk, esetleg. Már van is jelentkezõ család a Hunyadi útról, a Cukorék! Borzasztó, lehet hogy csak kacsa. De akkor mééé mondták vóna, az amúgy is kisebbségi munkások, kik az objektumon tevékenykednek . . .
|
Szerző |
papi
Tag
Elküldve: 2009-04-20 21:30 |
|
|
Kedves Tamás !Azt írod , hogy "ilyen gazdasági helyzetben figyelemre méltó ez a támogatás" Én azt mondom,ez felelõtlen tékozlás a köz vagyonával. Én nem azt sérelmezem ,hogy Ti is kaptok 1 milliót , hanem azt ,hogy mért nem 4et?Többé -kevésbé ismerem a munkátokat,hol vannak hozzátok a többiek? Ilyen civil szervezet,önzetlen, segítõkész társaság ,talán a környéken sincs , mint Ti vagytok.TI mindnyájunk értékeink felett õrködtök és ezért csak tisztelet illett Bennetek.Tegnap kíváncsiságból kint voltam a meccsen.Össze számoltam, 38 an voltunk.Kíváncsi vagyok ,hogy a holnapi újságban "hányan leszünk".Tamás ! A többiek azért kapják a pénzt ,mert kellenek a szavazatok.Azaz, ez a pénz nem másról szól ,mint szavazat vásárlásról.Ezt a népet egy tányér pörköltért,egy üveg sörért mindig meg lehet vásárolni. Ilyenek vagyunk, mi szentgyörgyiek.Tisztelet a kivételeknek.Mi nem arról vagyunk ismertek , hogy milyen nagyszerû beruházások vannak , melyek a település fejlõdését szolgálják,hanem arról, hogy " figyelemre méltó" a pazarlás.
|
Szerző |
yangjeng
Tag
Elküldve: 2009-04-16 22:26 |
|
|
Fõleg az bosszant, nem csak engem. Aki 1.000.000 ft felett igényelt támogatást, mindenkitõl faragtak. Kivétel a Foci! 3.3 millió! Ez brutálisan sok pénz olyasvalamiért, amely nem vonz nagy tömeget. Azaz kicsi az érdeklõdési köre. Mi kerül nekik ennyi pénzbe:
- az utazások vidékre?
- a mezek mosás?
- az öltözõ fûtése és az áram?
- a meccs utáni szemét áradat, összetakarítása?
- vagy a szippantó kocsival elszállított szennyvíz, a nem létezõ derítõjükbõl?
- a pálya locsolása fúrt kútból?
Dobják össze a pénzt az utazásra a játékosok, ill. mossa ki mindenki otthon a mezét.
Vagy keressenek szponzort, de ahhoz teljesíteni sem árt!
|
Szerző |
yangjeng
Tag
Elküldve: 2009-04-16 20:35 |
|
|
8 millióból majd a fele a sporté! Ez vicc? Mit tudnak felmutatni? Ezt: !
|
Szerző |
jkte
Adminisztrátor
Regisztrált: 2008.05.26 |
Elküldve: 2009-04-16 11:35 |
|
|
Kedves Mindenki!
Hozzászólásom legelején leszögezem, hogy az Önkormányzat által a civil szervezetek részére biztosított támogatás a jelenlegi gazdasági helyzetben és környezetben figyelemre méltó.
Kár lenne azt a következtetést levonni, hogy errõl a civil szervezetek tehetnek. Szerinten õk nem tettek mást, csak éltek ezzel a lehetõséggel, amit a képviselõ testület nyújtott részükre.
Sajnos országosan az tapasztalható, hogy a források elapadnak, azokat megszüntetik. A Tûzoltó Egyesület a pályázatok adta összes lehetõséget kihasználta és a jövõben is erre fog törekedni.
Az önkormányzati támogatás (f)elosztása adhat okot a vitára. Minden szervezetnek a sajátja a legfontosabb, és errõl próbálja meggyõzni a közvéleményt.
El szeretném oszlatni azt a látszatot, hogy a Tûzoltó Egyesület a támogatásokat (akár önkormányzati, akár más) a saját maga, vagy közvetlen környezetének szórakoztatása céljából igényli.
Az Egyesület vezetõinek személyes felelõssége, hogy a helyi tûzoltók vonulni tudjanak, eszközeik mûködjenek, és ha már vonultak, akkor biztonságban legyenek. Az elnyert támogatásból ezt nem tudjuk biztosítani, ezért a jövõben is rengeteget kell dolgoznunk azon, hogy a feltételeket biztosítsuk. De mindez nem jelenti azt, hogy nem fogadtuk örömmel a támogatást.
Lakosonként ez a támogatás 275 Ft-ot jelent.
A fontosságán pedig lehet vitatkozni.
Üdv: Törõcsik Tamás
|
Szerző |
papi
Tag
Elküldve: 2009-04-15 23:10 |
|
|
Bizony isten meg áll az eszem.Hol beszélünk itt sz.györgyon megszorításokról ,amikor több mint 8 millió ft-ot osztottak szét a civil szervezetek között?Ilyen gazdasági nehézségek közt ez a hûtlen gazdálkodás kategóriájába tartozik amiért büntetés jár.Csak egy példa:J.hidán 10 milliós önrésszel + állami támogatással 25 rendõrségi lakást építenek, vagy egy másik példa: a 8 milliós önrésszel 80 milliós beruházást lehetett volna megvalósítani sz.györgyön.Ilyen felelõtlen képviselõ testület nem létezik ,hogy még egy van a világon.A sportkörnek 3.3 millió? a 8 pávaköri asszonynak 300 ezer? a nyugdíjas klubnak 370 ezer? a solymászoknak!!! 150 ezer? Akik így herdálják a település pénzét egytõl egyik felelõtlenek,mondhatnám erkölcsi hullák.Ezek nem méltóak , hogy a települést ,és annak lakóit képviseljék.Tûnjenek a francba,és osztogassák a saját pénzüket ,ne a faluét.Valaki mondja már meg nekem mi a fenének ülnek ott a testületben ,amikor közel 3 éve egy méter járdát nem építettek,az utakat még az elõzõ önkormányzat által nyert pénzbõl építették,kész volt az egészségház, a szennyvíz ??? Olvasom a testületi ülések meghívóit ,hogy ilyen meg olyan pályázatot adtak be,nem tudom feltûnt -e a t.képviselõknek , hogy ebbõl mennyi volt az eredményes?Vagy ez már nem lényeges?Vagy utána nézet -e a t.képviselõ testület annak,hogy a szabályoknak megfelelõen állították -e össze a pályázatokat? Vagy csak kamu pályázatok voltak, hogy a pórnép lássa a lázas "igyekezetet"?Meg áll az ész:8 milliót elpocsékolni????!!!!
|
Szerző |
BugaJakab
Tag
Elküldve: 2009-04-15 19:32 |
|
|
Szia Papi!!
"Már többször javasoltam,próbáld derûsebben szemlélni a világot"
--------------------------------------------------------------------------
Tenném én Papi,de nem olyan könnyen megy ez faluhelyen(Bendegúz)
Valóban nem tudok változtatni egyedül a Világon,de hidd el,volt idõ amikor szerettem volna,még ha nagy szavaknak is tûnnek,de sajna rá kellett jönnöm,nem megy,talán nem is csak miattam,nem"vevõk rá az emberek"!!
Így aztán maradt a keserûség,amit sosem kívánok neked.
Biztos még fiatal vagy??az jó,még van lendület,de mi lesz 20 év múlva veled??ebben a környezetben,ami Magyarországon és a Szentgyörgyön van??
Remélem szerencsésebb leszel és a nemzedéked is,mi(én)nem ilyen lovat akartam 1989-ben,hidd el benne voltam a sûrûjében,óriási csalódás!:Ð
Na de nem kesergek,igazad van,lehet bennem a baj,...jaa és még valamit,nem"bújok"én semmi mögé,gondoltam fogod a viccet
hogy én Cigány???
József Attila??Szárszó?
Robogunk arrafelé...!
Kösz a bíztatást és a segítséget,lehet hogy egyszer szükség lesz rá,addig is írj nyugodtan,megpróbálok felnõni a feladathoz,na jó ez vicc volt megint.
Ez legalább néha segít,sose veszítsd el a humorérzéked!
Üdv:Jakab!(a"hangya"
|
Szerző |
yangjeng
Tag
Elküldve: 2009-04-15 13:43 |
|
|
A húsvéti foci bankett végén, reménykedem összeszedték focistáink a szemetet maguk után a vadasban.
|
Szerző |
NwLGL
Adminisztrátor
Regisztrált: 2008.05.22 |
Elküldve: 2009-04-15 11:34 |
|
|
[quote]Firedog írta:
...Engem is érdekelne, ki mennyi pénzt kapott az önkormányzattól (civilszervezetek, klubok és egyesületek stb.). Ez is benne van a szentgyörgy krónikában? [/quote]
[img]http://kep.ivpicture.hu/81468.jpg[/img]
Képeim
|
Szerző |
papi
Tag
Elküldve: 2009-04-14 22:13 |
|
|
Kedves Buga Jakab ! Dehogy haragszom.Nincs kedvem ,meg nem is akarok vitatkozni Veled.Arra hivatkozni ,hogy " én csak egy szentgyörgyi paraszt vagyok" ugyan olyan hamis érv és álarc ,mint a mögé bújni ,hogy "azért mert cigány vagyok"? Tõled ez szánalmas,és nem méltó.Azt hiszed ,hogy ezáltal feloldozhatod a felelöségedet? Taní -tani /József Attila/ viszont végkép nem akarok senkit.Horger Antal professzorhoz írt cinikus versében ezt József Attila nálamnál jobban megindokolta.Már többször javasoltam,próbáld derûsebben szemlélni a világot , és ne akard mindenáron egymagad megváltoztatni azt.A siránkozásban nem, de tettekben számíthatsz rám. Üdv.
|