Fórumtéma - Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! 

 

 

Navigáció
Történelem
Térkép
Címjegyzék
Helyi Hírek
Helyi Sajtó
Játékok
Cikkek
Galéria
Fórum
Chat
Idõjárás
Vendégkönyv
Apróhirdetés
Letöltések
Linkek
Keresés
Kapcsolatfelvétel
Gy.I.K. (FAQ)
Bemutatkozások
Képviselõ-Testület
Ifjúsági Egyesület

Véletlen képek a GalériábólUtoljára feltöltött kép:

202406220917280_t1.JPG
Ballagás.


+ több új kép


Utoljára létrehozott albumok:

Ballagás 2024.
Jász Világtalálkozó...
Búcsú 2024.
Majális 2024.
Lakástűz a Zagyva úton.
Utoljára feladott hirdetések:

Régi lakások elör...
Kerékpárok, Motork...
Vállalom - fürdõ...
REDONY KÉSZÍTÉS. ...

Online felhasználók
Vendég: 7
Nincs Online tag

Regisztráltak: 1,384
Legújabb tag: Kata0111
Híreink egy részét nekik köszönhetjük:

SzolJOn.hu
Police.hu
MTI.hu


Köszönjük!

Híreink
Beavatkozás lehet a ritka kórral élő Velkei Nikoletta reménye [625 megnyitás] Önkormányzati és EP. választás 2024. [7977 megnyitás] Illegálisan vágtak ki több száz fát Jászalsószentgyörgyön. [986 megnyitás] Régi vágyuk vált valóra a fontos jászalsószentgyörgyi földút mellett élőknek [763 megnyitás] 200 millió forintból újul meg az úthálózat és a közvilágítás Jászalsószentgyörgyön [1495 megnyitás] Súlykorlátozás lép életbe Szolnok és Jászberény környékén [917 megnyitás] Szerdán kupa mérkőzés a Vadasban. [1331 megnyitás] Év végéig nyolc szakaszban tervezik meg a 32.-es főút felújítását. [5009 megnyitás] Érdekfeszítő helytörténeti írásokat mutattak be Jászalsószentgyörgyön [799 megnyitás] 2024.01.01-től az M4-es teljes hosszán díjköteles lesz [444 megnyitás]


Figyelem

A honlap CSAK akkor lesz teljesértékű, ha bejelentkezel !


Ha még nem regisztráltál kattints IDE !

(Bejelentkezés után ez a panel eltünik!)

Fórumtéma megtekintése
Fórum | Településünk | Hazai pálya
Oldal: 17 / 34 << < 14 15 16 17 18 19 20 > >>
Szerző RE: Észrevételek a faluban
tildy
Tag

Hozzászólások: 82
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy/ jelenleg London,UK
Regisztrált: 2009.11.23
Elküldve: 2010-06-12 19:11
[quote]admin írta:
Az elmúlt éjszaka betörtek egy családi ház garázsába a Vásár úton...[/quote]
Szupersmiley Lehet tudni kik voltak? Mit vittek el?


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

tildy@koli.kando.hu
Szerző RE: Észrevételek a faluban
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-06-12 19:03
Kedves admin! Sajnos ennek már nem nagyon van hírértéke, lassan minden hetesek lesznek. Nagyon remélem nem érjük meg, hogy súlyosabb cselekmények legyenek mindennaposak. Van egy új kormány ígért fût-fát két hét alatt rend és biztonság az országban, hát lássuk. Minden baj forrása a politikai nézetek válsága. Majd lesz itt egy rendõr, az ígéretek szerint és az mindent megold. Minden sarkon lesz településõr, polgárõr és a bûnözés megszûnik. Nevetséges. Szebb Jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 798
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2010-06-12 18:12
Az elmúlt éjszaka betörtek egy családi ház garázsába a Vásár úton...


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Észrevételek a faluban
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-06-12 18:03
Lehet sokkal egyszerûbb dolgokra is gondolni. Gyermeket magyar szokásokkal megismertetni, az idegen ünnepek nagy ívben elkerülése (gondolok a Valentin-nap, Halloween), hagyományõrzõ rendezvényeken részt venni, a történelmünk tisztességes ismerete tabuk nélkül, szavazáson részt venni megfelelõ helyre tenni az x-et, egyházi és erkölcsi nevelés...stb Van itt sok lehetõség ami nem kerül pénzbe vagy minimálisba. Természetesen a közösségek építése, elesettek megsegítése, elsõsorban a magyar érdekek figyelése (magyar termék vásárlás, magyar vállalkozás segítése)gyermekvállalás. Rengeteg mindennel lehet segíteni Nemzetünk. Hõseink, akik meghaltak a hazánkért, megemlékezni róluk, sírjaik gondozása, emléknapokon megemlékezés. Lehetne sorolni. Most voltam két Trianoni megemlékezésen a falunkban, 3300 emberbõl kb összesen 80-100-an voltunk és ebbõl nem mindenki volt idevalósi. A falu vezetésébõl egyik rendezvényen sem volt senki. Szóval van itt sok teendõ. Amiket írtál természetesen fontosak, de legfõképp erkölcsi kötelezettségünk. Egyébként mi, a helyi Jobbik jeleztük, hogy szeretnénk segíteni a falu ár és belvízi védekezéseit, telefonszámunkat odaadtuk a polgármester úrnak, nem éltek vele, inkább fizették a napszámosokat, a másik oldalon meg panaszkodtak, hogy nem találnak csak pénzért embereket. Szóval van itt teendõ, de inkább a fejekben kellene kezdeni. Szebb Jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
tildy
Tag

Hozzászólások: 82
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy/ jelenleg London,UK
Regisztrált: 2009.11.23
Elküldve: 2010-06-12 17:20
[quote]senki75 írta:
tildy! Engedj meg egy rövid videót és ti is tisztelt adminok smiley Nem pénzzel teszel a hazádért.
Szebb Jövõt![/quote]

Még szép , hogy nem(csak) azzal. Iskolának támogatást szerezni, óvoda játszóteret felújítani (festeni) , játszóteret építeni, parkot rendbetenni, árvíznél ha lehetõséged va rá kinn lenni a gáton és homokzsákot pakolni, saját ház elõtt az átfolyókat kitiszttítani, szemetet nem eldobni. Ilyenekre gondoltam.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

tildy@koli.kando.hu
Szerző RE: Észrevételek a faluban
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-06-12 16:53
tildy! Engedj meg egy rövid videót és ti is tisztelt adminok smiley Nem pénzzel teszel a hazádért. A mondandóm lényege 4 percnél látható, de az egész videóban benne van a lényeg. Wass Albert üzenete:

Értem amit írtál. Nekem és remélem elõbb-utóbb minél több magyar embernek az a feladata, hogy felébresszük a Nemzetünk. Amit írtam kérlek gondold át.
Szebb Jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
Tytok
Tag

Hozzászólások: 9
Lakóhely: Jászalsószentgyörg
Regisztrált: 2009.06.16
Elküldve: 2010-06-12 15:30
[quote]tildy írta:
[quote]senki75 írta:
tildy! Ugyebár azt írod amíg a diplomád szerezted valamit enned kellett, ha nem a diplomádat szerezted volna, hanem mondjuk árkot ástál volna vagy bármi mást tettél volna ezalatt, akkor nem kellett volna enned? Ha te a teljes oktatásod árát fizetnéd egy élet munkája kevés lenne, hogy mindezt kifizesd. Egy részét kell fizetned. Én is tudom, hogy nem jól mennek itt a dolgok, de én nem menekülök a problémák elõl külföldre, mert ott könnyebb, hanem teszem itt a dolgom, hogy változzon valami, ha már nekem nem, legalább a gyerekeimnek. Itt a gyerek kérdés. Kiköltözöl szülsz egy idegen államban mondjuk 3 gyermeket, mert ugye az emberiség léte ezen múlik. A hazádban a nemzet kihal, mert még itt járunk, hogy cigánykérdés, trianon...stb. Szóval szerinted ez így van jól? Elnéztem, bocsánat azt hittem te hasonlítottad Kossuth liberalizmusát a mostaniakhoz. Szentgyörgyöt ne hozd példának, mert itt a magyar embert is kinézik, mert bevándorló. A Dunántúlon szeretettel, kedvességgel irányulnak az idegenekhez. Szóval Szentgyörgy nem jó példa. Egyébként volt itt kínaink is kibántotta? Nem bõrszín kérdése. A magyar politikai elitnek kell változni, aki sárga,barna,réz és még mit tudom én milyen színû nem több, mint bárki más. Csak, hogy egyértelmû legyek, a fehér ember nem magasabb rendû, de nem is alacsonyabb. Végre van egy politikai erõ a Jobbik aki ezt képviseli. Lehet belemagyarázni, lehet nácizni, nem errõl szól. Sajnálom, hogy ezt kell magyarázni és nem a problémák megoldásán fáradozni közösen. A nemzetünk fogy, az ingyenélõk által szegényedünk, kiárulják az országunk, elveszik a történelmünk, elveszik az életünk, a lakosság elhagyja az országot, ahelyett, hogy tenne valamit. Keresztény egyházak beálltak politizálni. Kell még sorolni? Szebb Jövõt![/quote]

Tettemaz országért. De nem volt lehetõségem úgy tovább lépni, hogy ne környékezzen meg az adócsalás.Ezt nem szerettem volna.

Fizettem már a teljes oktatásom árát fõiskolán (villamosmérnöki diploma) , tudom mennyi az annyi. Ez volt 4év , és több mint fél millió forint. De inkább majdnem 1. Szerintem ha nagyon kéne, akár általánostól is ki tudnám fizetni, részletekben persze.

Egyébként igen, ha mondjuk árkot ástam volna, msáhol éltem volna, akkor is ennem kellett volna.Csak épp otthon többnyire az jellemzõ, hogy a fõiskolát még a szülõk fizetik a gyereknek. Ezért említettem meg, hogy nálam más volt a szitu.

Nem a problémák elõl menekültem külföldre. Hanem mert ez volt az álmom. NEm vagyok röghöz kötve, és szerencsésre ma már meg is tehetem , hogy elköltözöm (eddig is költöztem a munka után) Olyan vgyok, mint édesapám, nem a szülõfalujától függ , otthon tudja-e érezni magát (Élt anno az NDKban is) . És nem vagyok az a fajta ember sem, aki otthon marad és jajj sír milyen rossz neki, de nem változtat . (ezt nem rólad írom, de általános jelenség) IGenis tei kel midn a környezet , mind önmagunk boldogulásáért. Ha megtettün mindent, ami etikus, és tõlünk telhetõt és még mindig ne megy, na akkor lehet sírni...

Remélem azért érted, mire gondolok.[/quote]


senki75 smileyigazad van amitr irtál smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

tytik40@hotmail.com http://wline.hu/icon/15281.gif
Szerző RE: Észrevételek a faluban
tildy
Tag

Hozzászólások: 82
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy/ jelenleg London,UK
Regisztrált: 2009.11.23
Elküldve: 2010-06-12 15:07
[quote]senki75 írta:
tildy! Ugyebár azt írod amíg a diplomád szerezted valamit enned kellett, ha nem a diplomádat szerezted volna, hanem mondjuk árkot ástál volna vagy bármi mást tettél volna ezalatt, akkor nem kellett volna enned? Ha te a teljes oktatásod árát fizetnéd egy élet munkája kevés lenne, hogy mindezt kifizesd. Egy részét kell fizetned. Én is tudom, hogy nem jól mennek itt a dolgok, de én nem menekülök a problémák elõl külföldre, mert ott könnyebb, hanem teszem itt a dolgom, hogy változzon valami, ha már nekem nem, legalább a gyerekeimnek. Itt a gyerek kérdés. Kiköltözöl szülsz egy idegen államban mondjuk 3 gyermeket, mert ugye az emberiség léte ezen múlik. A hazádban a nemzet kihal, mert még itt járunk, hogy cigánykérdés, trianon...stb. Szóval szerinted ez így van jól? Elnéztem, bocsánat azt hittem te hasonlítottad Kossuth liberalizmusát a mostaniakhoz. Szentgyörgyöt ne hozd példának, mert itt a magyar embert is kinézik, mert bevándorló. A Dunántúlon szeretettel, kedvességgel irányulnak az idegenekhez. Szóval Szentgyörgy nem jó példa. Egyébként volt itt kínaink is kibántotta? Nem bõrszín kérdése. A magyar politikai elitnek kell változni, aki sárga,barna,réz és még mit tudom én milyen színû nem több, mint bárki más. Csak, hogy egyértelmû legyek, a fehér ember nem magasabb rendû, de nem is alacsonyabb. Végre van egy politikai erõ a Jobbik aki ezt képviseli. Lehet belemagyarázni, lehet nácizni, nem errõl szól. Sajnálom, hogy ezt kell magyarázni és nem a problémák megoldásán fáradozni közösen. A nemzetünk fogy, az ingyenélõk által szegényedünk, kiárulják az országunk, elveszik a történelmünk, elveszik az életünk, a lakosság elhagyja az országot, ahelyett, hogy tenne valamit. Keresztény egyházak beálltak politizálni. Kell még sorolni? Szebb Jövõt![/quote]

Tettemaz országért. De nem volt lehetõségem úgy tovább lépni, hogy ne környékezzen meg az adócsalás.Ezt nem szerettem volna.

Fizettem már a teljes oktatásom árát fõiskolán (villamosmérnöki diploma) , tudom mennyi az annyi. Ez volt 4év , és több mint fél millió forint. De inkább majdnem 1. Szerintem ha nagyon kéne, akár általánostól is ki tudnám fizetni, részletekben persze.

Egyébként igen, ha mondjuk árkot ástam volna, msáhol éltem volna, akkor is ennem kellett volna.Csak épp otthon többnyire az jellemzõ, hogy a fõiskolát még a szülõk fizetik a gyereknek. Ezért említettem meg, hogy nálam más volt a szitu.

Nem a problémák elõl menekültem külföldre. Hanem mert ez volt az álmom. NEm vagyok röghöz kötve, és szerencsésre ma már meg is tehetem , hogy elköltözöm (eddig is költöztem a munka után) Olyan vgyok, mint édesapám, nem a szülõfalujától függ , otthon tudja-e érezni magát (Élt anno az NDKban is) . És nem vagyok az a fajta ember sem, aki otthon marad és jajj sír milyen rossz neki, de nem változtat . (ezt nem rólad írom, de általános jelenség) IGenis tei kel midn a környezet , mind önmagunk boldogulásáért. Ha megtettün mindent, ami etikus, és tõlünk telhetõt és még mindig ne megy, na akkor lehet sírni...

Remélem azért érted, mire gondolok.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

tildy@koli.kando.hu
Szerző RE: Észrevételek a faluban
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-06-12 14:57
tildy! Ugyebár azt írod amíg a diplomád szerezted valamit enned kellett, ha nem a diplomádat szerezted volna, hanem mondjuk árkot ástál volna vagy bármi mást tettél volna ezalatt, akkor nem kellett volna enned? Ha te a teljes oktatásod árát fizetnéd egy élet munkája kevés lenne, hogy mindezt kifizesd. Egy részét kell fizetned. Én is tudom, hogy nem jól mennek itt a dolgok, de én nem menekülök a problémák elõl külföldre, mert ott könnyebb, hanem teszem itt a dolgom, hogy változzon valami, ha már nekem nem, legalább a gyerekeimnek. Itt a gyerek kérdés. Kiköltözöl szülsz egy idegen államban mondjuk 3 gyermeket, mert ugye az emberiség léte ezen múlik. A hazádban a nemzet kihal, mert még itt járunk, hogy cigánykérdés, trianon...stb. Szóval szerinted ez így van jól? Elnéztem, bocsánat azt hittem te hasonlítottad Kossuth liberalizmusát a mostaniakhoz. A Dunántúlon szeretettel, kedvességgel irányulnak az idegenekhez. Szóval Szentgyörgy nem jó példa. Egyébként volt itt kínaink is kibántotta? Nem bõrszín kérdése. A magyar politikai elitnek kell változni, aki sárga,barna,réz és még mit tudom én milyen színû nem több, mint bárki más. Csak, hogy egyértelmû legyek, a fehér ember nem magasabb rendû, de nem is alacsonyabb. Végre van egy politikai erõ a Jobbik aki ezt képviseli. Lehet belemagyarázni, lehet nácizni, nem errõl szól. Sajnálom, hogy ezt kell magyarázni és nem a problémák megoldásán fáradozni közösen. A nemzetünk fogy, az ingyenélõk által szegényedünk, kiárulják az országunk, elveszik a történelmünk, elveszik az életünk, a lakosság elhagyja az országot, ahelyett, hogy tenne valamit. Keresztény egyházak beálltak politizálni. Kell még sorolni? Szebb Jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
tildy
Tag

Hozzászólások: 82
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy/ jelenleg London,UK
Regisztrált: 2009.11.23
Elküldve: 2010-06-12 14:39
[quote]senki75 írta:
Még egy apróság Angliában nincs nacionalizmus?! Próbáld már a királynõt letaszítani a trónról. Szebb Jövõt![/quote]
NEm úgy van nacionalizmus, ahogy otthon van nacionalizmus. Érsd: Tegyük fel beköltözne szentgyörgyre egy fekete család. Hogy viszonyulna hozzá szentgyörgy lakossága, anélkül, hogy ismerné? Van olyan érzésem, hogy nem pozitívan (lásd - még a saját fajtáját is kinézi (ha magyar, csak máshonnét költözött oda (nem idevalósi, jöttment, stb... ugye nem kell emlegetnem) )...
Erre értettem. Ahogy a liberalizmust is el lehet baccni, (és otthon el is ****ták) , úg a ncionalizmust is.

ÚGy vagyok vele, tökmindegy kinek milyen a bõrszíne, ha etikusan tesz önmaga , környezete , és települése elõrehaladásáért, (nem feltétlen ebben a sorrendben) akkor az a bõrszín TELJESEN MINDEGY.

És mielõtt rappista ilyeneket talál ki rólam, hogy nekem nem számít, hogy az adófizetõk pénzébõl kell finanszírozni: de, számít. Nem is keveset. Semmi sincs ingyen. És bár lehet utlni az elõzõ rendszert, volt ami jó volt akkor : és az a nagyobb összefoggás ( a falu érdekében).

Emlékszem, Mikro Tóth János volt a polgármester ment a hiszti, jajj mennyi szobor ez az épül... (igaz elõtte nem nagyon volt semmi). Ott volt az elszármaztak által állíttatott székelykapu is, milett vele? Ment ki a vadasba, az enyészetbe.....

ÉS msot mi vna? Ugyanúgy szobrokat állítatnak. Miközben lett egy "icipici" játszótér(15 évig az sem volt, hurrá, haladás) a piac még mindig nincs rendezve rendesen, a buszmegállók olyanok, hogy pozitívan nem tudnék róla nyilatkozni, stb... Nem két trianon szobortól elsz jobb Szentgyörgynek, hanem az összefogástól. Júliusban megyek haza, két hétig otthon leszek, meglátom mit tehetek.

És amint lesz itt saját lakásom , évente egy - két jó tanuló gyermeket szívesen látok majd "nyaralásra" (nyelvtanulás) .


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

tildy@koli.kando.hu
Szerző RE: Észrevételek a faluban
tildy
Tag

Hozzászólások: 82
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy/ jelenleg London,UK
Regisztrált: 2009.11.23
Elküldve: 2010-06-12 14:30
[quote]senki75 írta:
tildy! Te nagyon félre vagy informálva. A Jobbik nem akarja a cigányokat bántani, hanem a cigányok pozitív diszkriminációja ellen akar tenni. Magyarországon minden állampolgárnak egyforma elbírálás alá kell esni. Nincsenek jobb és rosszabb emberek. Ahogy látom téged is megfertõzött az elmúlt 20 év politikája. Ha valami a Jobbikkal kapcsolatban érdekel a jobbik.hu-n vagy a barikad.hu-n tájékozódj. Van itt egy érdekes téma, gondold végig. Annak idején amikor a fõiskolába jártál a magyar adófizetõk megfinanszírozták neked a lehetõséget. Kijártad tisztességgel a sulikat. Az adófizetõk gondolták a Hazánk jövõje a fiatalságban van. Elvégezted a sulit, te úgy gondoltad hát itt nem lehet meggazdagodni egy könnyen, sõt megélni is nehézkes, fogtad magad kimentél egy másik országba. Ó, ott sokkal jobb, mert ott nem kell a redõnydobáló/rabló kisebbséggel harcolni, van könnyen megkereshetõ pénz. A gondolkodás módodból látszik, hogy Szentgyörgyön illetve Szolnok megyében, ebben a viszonylag védett helyen nõttél fel. Azt nem tudom, ha mondjuk a szüleid Faddon vagy Marcaliban esetleg a 8. kerületben élnének akkor is ennyire liberális lennél? Gondold végig osztod az igazságot egy olyan országból/ról akik fegyveresen megszállták Észak-Írországot. Kérdezd már meg az írek véleményét Angliáról. A másik dolog, a magyar nemzet többek közt belétek fektette a hitét, hiszen lehetõséget kaptál, hogy tanulhass, elvégezted a sulit, bajban az ország hálából elhagytad, utána a messze távolból oktatsz demokráciából, látod így is lehet nézni. Biztos a könnyebb út a jobb? Kérdezd már meg az angol ismerõseidet mit szólnának hozzá, ha holnap feldarabolnák, kifosztanák az országukat, ha büntetnék õket a nyelvük miatt. Biztos nem azt mondanák, hagyjuk élni a rablókat. Gondold végig amikor beszélsz/írsz a Nemzeted, Hazád ellen. Ja! Kossuthról kicsit többet olvass. Pl Kossuth vezércikke Pesti Hírlap 1844. május 5. Ha már fõiskolát végeztél, ne elégedj meg az általános iskolában tanultakkal.[/quote]

Nanana. Két diplomám van. A másodikat a saját zsebembõl fizettem. És bár informatikát tanultam az elsõn, abból élek meg, amit önerõbõl tanultam meg, mindezek mellett 12 év alatt adóztam is, mivel hiába ingyenes az elsõ diploma, valamit enni kell akkor is, meg lakni is kell valahol. Mivel a szüleim nem fizették azt, suli mellett dolgoztam. Így azért nem érzem jogosnak, hogy fejemhez van vágva, hogy fogtam magam és kijötem. 12 évet otthon is dolgoztam, ez baromira nem "fogtam magam és kijötem". Az egész fõiskolát (elsõ diplomámat) önerõbõl álltam, és akkor is megcsináltam volna, ha kell fizetnem tandíjért. UTálok az államon élõsködni, a sjaát boldogulásom miatt végeztem el. Tehát ez nem érv. (ÉS piszok rosszul esik, hogy jajj jajj mi pénzünkbõl csináltál diplomát, szégyelld magad , hogy kimentél.... Mivel részben ez sem igaz , ugye. )
(Kossuthról amúgy nem én írtam)

ÉS nem a hazám ellen beszélek. az afféle nacionalizmus ellen beszélek, ami KIREKESZTÕ.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

tildy@koli.kando.hu
Szerző RE: Észrevételek a faluban
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-06-12 14:17
Trapista! A muszlim, nem népcsoport hanem egy vallási felekezet tagja. Akikrõl te beszélsz bevándorlók. Ilyen szempontból, még "jó", hogy ilyen állapotban van az országunk. Nem lenne elég a cigányok jogait helyre tenni, lehetne a bevándorlókkal harcolni. Másik dolog. Szolnok megye még sehol sincs Borsod, Hajdú, Szabolcs megyéhez képest. A védett környezetet arra értettem, hogy Szentgyörgyön nem mindennaposak a gyilkosságok, nem mindennap rabolnak ki embereket. Jelenleg az értékeinket és nem az életünket kell félteni, az ország több megyéjében viszont már nem így van. A harmadik dolog ez a fehér árja szöveg nem éppen a legjobb irány. Tiszta magyar, tiszta német ..stb szintén nem létezõ dolog. Az ázsiai irányvonalat megint ne keverd bele. A magyarok Belsõ-Ázsiából jöttek. A jászok egy iráni népcsoport pogány tagjai, kb 1300 környékén a kunokkal együtt érkeztek. Szóval nem jó irány a fehér árja ideológia. Sajnálom, hogy mindenféle elmélettel elfoglalják magukat az emberek, fajelmélet, liberalizmus, az egyik a gyûlöletre, a másik semmittevésre alapít. Még egy apróság Angliában nincs nacionalizmus?! Próbáld már a királynõt letaszítani a trónról. Szebb Jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-06-12 13:20
BugaJakab!

Az utolsó mondatod kivételével teljesen egyetértek azzal, amit írtál!!!

Senki75!

Két dologban helyesbíteném a mondandód:

1. Nagy-Britanniának is megvannak a "szeme fényei", akiknek többsége nem dolgozik, segélyen él, elõszeretettel bûnözik, és szapora, mint a nyúl. Ezek pedig a muszlimok. Úgyhogy tildy országa sem maradhat ki a multikulturalizmusból és annak "áldott" hatásaiból!
2. Sajnos, Szolnok megye az egyik legsiralmasabb bûnözési statisztikával rendelkezik, úgyhogy nem lehet viszonylag védett helynek említeni! Persze tildy gyerekkorában még jobb volt a helyzet!

Tildy!

Nagyon sajnálom, hogy az országban, ahol élsz, nincs nacionalizmus, vagy legalábbis nem meghatározó tényezõ; látod, ezért haldoklik Európa! A fehér ember eltûnõben......
Minek kellett beengedni azt a sok afrikait, ázsiait? Miért nem lehetett õket a saját hazájukban marasztalni?
De persze, az a fontos, hogy az egyén boldog legyen, megvalósítsa önmagát, mit számít a közösség......


Ivanka!

Miért nem megyek tanulmányútra? Mert nem vagyok se polgármester, se önkormányzati képviselõ, és ezen személyek egyike se lenne kíváncsi a tapasztalataimra...
Fogadom, a következõ kérdésed ez:"És akkor miért nem indulsz a választáson?" Mert sajt...

Na, te most komolyan nem hallottál még ilyen betelepítésekrõl? Arról sem, hogy az önkormányzat ingyen vesz a cigányoknak házat? Amit a többségük hamarosan "lelak"! De nem szabad õket ezért bántani, mert még nem heverték ki a holokausztot, úgyhogy nagyon érzékenyek; ráadásul õk másként gondolkodók, úgyhogy aki nem fogadja el a másságukat, az csak egy szemét, gonosz náci lehet.Az a fontos, hogy õk boldogok legyenek, mit számít az, hogy az adófizetõknek kell finanszírozni eme kiadásokat! (Tildy, ez a gúnyos mondat neked szólt...!)
Szóval, ivanka, megígérem, hogy keresek egy konkrét esetet is!

Hamarosan jelentkezem!* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Észrevételek a faluban
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-06-12 12:20
tildy! Te nagyon félre vagy informálva. A Jobbik nem akarja a cigányokat bántani, hanem a cigányok pozitív diszkriminációja ellen akar tenni. Magyarországon minden állampolgárnak egyforma elbírálás alá kell esni. Nincsenek jobb és rosszabb emberek. Ahogy látom téged is megfertõzött az elmúlt 20 év politikája. Ha valami a Jobbikkal kapcsolatban érdekel a jobbik.hu-n vagy a barikad.hu-n tájékozódj. Van itt egy érdekes téma, gondold végig. Annak idején amikor a fõiskolába jártál a magyar adófizetõk megfinanszírozták neked a lehetõséget. Kijártad tisztességgel a sulikat. Az adófizetõk gondolták a Hazánk jövõje a fiatalságban van. Elvégezted a sulit, te úgy gondoltad hát itt nem lehet meggazdagodni egy könnyen, sõt megélni is nehézkes, fogtad magad kimentél egy másik országba. Ó, ott sokkal jobb, mert ott nem kell a redõnydobáló/rabló kisebbséggel harcolni, van könnyen megkereshetõ pénz. A gondolkodás módodból látszik, hogy Szentgyörgyön illetve Szolnok megyében, ebben a viszonylag védett helyen nõttél fel. Azt nem tudom, ha mondjuk a szüleid Faddon vagy Marcaliban esetleg a 8. kerületben élnének akkor is ennyire liberális lennél? Gondold végig osztod az igazságot egy olyan országból/ról akik fegyveresen megszállták Észak-Írországot. Kérdezd már meg az írek véleményét Angliáról. A másik dolog, a magyar nemzet többek közt belétek fektette a hitét, hiszen lehetõséget kaptál, hogy tanulhass, elvégezted a sulit, bajban az ország hálából elhagytad, utána a messze távolból oktatsz demokráciából, látod így is lehet nézni. Biztos a könnyebb út a jobb? Kérdezd már meg az angol ismerõseidet mit szólnának hozzá, ha holnap feldarabolnák, kifosztanák az országukat, ha büntetnék õket a nyelvük miatt. Biztos nem azt mondanák, hagyjuk élni a rablókat. Gondold végig amikor beszélsz/írsz a Nemzeted, Hazád ellen. Ja! Kossuthról kicsit többet olvass. Pl Kossuth vezércikke Pesti Hírlap 1844. május 5. Ha már fõiskolát végeztél, ne elégedj meg az általános iskolában tanultakkal.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
tildy
Tag

Hozzászólások: 82
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy/ jelenleg London,UK
Regisztrált: 2009.11.23
Elküldve: 2010-06-12 11:31
[quote]BugaJakab írta:
Az elõzõ hozzászólónak írnám,hogy nem a bõr színe a probléma,hanem maga az ember!
Mondjuk,ha most lennék 25 éves biztos,hogy Szászbereken építek házat,vagy Jászboldogházán!
Nem vagyok cigányellenes,de ami mára kialakult az országban és Szentgyörgyön,az TÛRHETETLEN!
Liberális volt Kossuth is,na ugye mecsoda különbség a mai libsik és az igaziak között!!
Sokan az USA-ban élõ feketékhez hasonlítják a romákat,csak azt felejtik el,hogy azokat oda ERÕSZAKKAL vitték rabszolgának,míg a cigányok ÖNKÉNT jöttek ide,ahogy a zsidók is.
Jól érezték(érzik)itt magukat így itt maradtak,a magyar toleráns nép és ezzel visszaéltek,aminek ma isszuk a levét!
Ha kiszámolnánk,hogy mibe kerül nekünk az a 800 ezer cigány??????
Sokan meglepõdnénk,nem kellenének megszorítások,hacsak a másik említett csoport a bankjaikon keresztül meg nem támadják a magyar fizetõeszközt!
Amíg ez az két nép ügye nem lesz megoldva,addig Magyarország csak vergõdni fog!
Nem vagyok szélsõséges,antiszemita,de még Jobbik-os se,inkább REALISTA!![/quote]


Semmi baj nem lenne az önként odamenõkkel (én is önként jöttem Angliába) , ha illeszkednének azokhoz , akikhez mentek.
A realistával egyetértek. (ezért poénos mindig, mikor a romák mndják, mennek Svédorszba, ide oda. Menjenek. Majd meglátják , hogy ott dolgozni kell. Aki "normális" annak otthon is van munkája, és dolgozik... )


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

tildy@koli.kando.hu
Szerző RE: Észrevételek a faluban
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-06-12 08:17
Az elõzõ hozzászólónak írnám,hogy nem a bõr színe a probléma,hanem maga az ember!
Mondjuk,ha most lennék 25 éves biztos,hogy Szászbereken építek házat,vagy Jászboldogházán!
Nem vagyok cigányellenes,de ami mára kialakult az országban és Szentgyörgyön,az TÛRHETETLEN!
Liberális volt Kossuth is,na ugye mecsoda különbség a mai libsik és az igaziak között!!
Sokan az USA-ban élõ feketékhez hasonlítják a romákat,csak azt felejtik el,hogy azokat oda ERÕSZAKKAL vitték rabszolgának,míg a cigányok ÖNKÉNT jöttek ide,ahogy a zsidók is.
Jól érezték(érzik)itt magukat így itt maradtak,a magyar toleráns nép és ezzel visszaéltek,aminek ma isszuk a levét!
Ha kiszámolnánk,hogy mibe kerül nekünk az a 800 ezer cigány??????
Sokan meglepõdnénk,nem kellenének megszorítások,hacsak a másik említett csoport a bankjaikon keresztül meg nem támadják a magyar fizetõeszközt!
Amíg ez az két nép ügye nem lesz megoldva,addig Magyarország csak vergõdni fog!
Nem vagyok szélsõséges,antiszemita,de még Jobbik-os se,inkább REALISTA!!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
tildy
Tag

Hozzászólások: 82
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy/ jelenleg London,UK
Regisztrált: 2009.11.23
Elküldve: 2010-06-12 00:42
[quote]trappista írta:
Kedves ivanka!

Amit írtam Szászberekrõl, azt nem "nácirászisztáfászisztá" elveim mondatták velem, hanem a jászsági "szájhagyomány". Hidd el, szívesen vállalkoznék arra, hogy elmenjek egy "tanulmányútra", Szászberekre meg mondjuk Jászladányra, hogy megnézzem, mi, miért, hogyan történik náluk.

Szükséges lenne megkérdezni Szentgyörgy lakosságát is, vajon melyik település színvonalát kívánja megközelíteni, mert még abban a helyzetben vagyunk, hogy visszafordítsuk a falu teljes pusztulását. Ezalatt értendõ az iskolabezárás, elvándorlás, elnéptelenedés, elöregedés, a közbiztonság teljes hiánya és egyéb "finomság" mindennapos rettegés és félelem, avagy "küzdelem a túlélésért"!

[/quote]
Az elvándorlást nehéz megakadályozni, fõleg akkor, ha sem az értelmiségieknek, sem a kétkezi munkásnak nem nagyon van munkalehetõség. Én sem véletlen nem élek otthon, mióta fõiskolára mentem, 12 éve...

Semmi baj a liberális szemlélettel, de amit otthon annak neveznek az egy korcs.Az igazi liberális szemlélet ugyanis ez: élni és ÉLNI HAGYNI!

Magam is liberalista vagyok . NEm a szemlélettel van a baj.

Amúgy leírtad: ezeka dolgok mind az EGYÉn felelõssége. Ahogyan az is , ha qrva lesz a lányából vagy kõvel hajigáló a fiából (bár ez a szülõrõl is szegénységi bizonyítvány , ugye ...


Tudod én olyan országban élek, ahol jóval kevésbé nézik a bõrszínt. Ahol nem megy az a nagy nacionalizmus, mint otthon. Vannak kinn magyar cigányok, õk is dolgoznak, szerencséresmiley
Tudod sokkal jobb ilyen szempontból ez az ország, mert nekem is van munkahelyem, és senki nem mondja, büdös magyar takarodj vissza ahonnan jöttél. Na ezért van nekem pl. bajom a jobbik féle üldözzük a cigányokat mentalitással....

Ja és az embert tettei alapján próbálom megítélni, nem elõre.
NAgyon komplex dolgo a cigánykérdés, mert szeretik magukra húzni a biztos azért mert cigány vagyok nevû lepedõt. Viszont én bizony büszke leszek arra a cigányra, és felnézek rá, aki akar dolgozni, és próbál normálisan élni. Mitöbb , akár segítek is neki.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

tildy@koli.kando.hu
Szerző RE: Észrevételek a faluban
ivanka
Tag

Hozzászólások: 16
Regisztrált: 2009.08.27
Elküldve: 2010-06-10 09:51
Ha szívesen elmennél Szászberekre tanulmányútra, mi tart vissza?


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
ivanka
Tag

Hozzászólások: 16
Regisztrált: 2009.08.27
Elküldve: 2010-06-10 09:50
Ez kész! Milyen betelepítésekrõl beszélsz?????? Mondj már valami konkrét esetet, ki mikor kit telepített be, ne handabandázz összevissza!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-06-09 22:37
Kedves tildy!

Lehet, hogy múltkor én fogalmaztam rosszul; szerintem a betelepítést kellene leállítani, nem a beköltözést; hiszen mindenkinek joga van, hogy vegyen új házat, lakást egy új településen.

Amit mondtál a magyar fiatalokról, teljesen igazad van. Nekem úgy jött le, hogy te sérelmezed azt, hogy mindig a cigányok dolgait ecseteljük, mi, jobbikosok. Úgyhogy tegyük félre a cigánykérdést most!

Konkrétan nem hallottam ezekrõl az ablakbetörésekrõl és hasonlókról, de nagyon is el tudom képzelni, hogy vannak ilyenek, meg személy szerint kik lehetnek az elkövetõk...

A cigányoknál ugyan kisebb mértékben, de a magyarok között is igen fertõz a liberális szemlélet!!! Sajna!

El lehetne gondolkozni azon:
1.miért kell általános iskolás gyerekeknek éjnek idején a faluban kóborolniuk?
2.a felsõs (kis)lányok miért járnak agyonmázolva, bandában késõ éjszaka a kocsmába? (az egy dolog, hogy ilyenkor erõsen dolgoznak a hormonok meg ott van a nagyfokú magamutogatási késztetés az idõsebb fiúk elõtt); elgondolkodtató, hogy ezekbõl a csajokból mondjuk öt év múlva, 18-20 évesen már milyen kiélt ribancok lesznek...
3.már csak az a kérdés, hogy ilyenkor a szülõk hol vannak? (szomorú, de egyrészük szintén valamelyik szórakozóhelyen mulatozik, általában egy tõle jóval fiatalabb partnerrel, elfelejtve, hogy már nem huszonéves...)

El lehet gondolkozni azon, hogy miért divat és menõ dolog kurvának, alkoholfüggõnek és/vagy drogosnak lenni!!!!!!!! Aki pedig nem képviseli ezen "értékeket", az miért kapja meg rögtön a címkét:"hogy te unalmas, béna, nyomorék vagy"!

Elméletileg eltûnt az SZDSZ, de gyakorlatilag még mindig köztünk él beteges eszmerendszere!

Hát, tildy, engem meg ez zavar...* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Oldal: 17 / 34 << < 14 15 16 17 18 19 20 > >>
Ugrás a fórumra:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóNem vagy még tag?
Kattints ide, hogy regisztrálj.Neked nem kerül semmibe csupán 2 percedbe,
de ezzel elismered a munkánkat!


Elfelejtetted a jelszavad?
Kérj egy újat itt.
Cookie Info

Honlapunkon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Amennyiben szeretnél vele megismerkedni, ITT bővebb információt találsz róla.


Ki, mit néz?
54.36.148.xxx @ news.php
54.36.148.xxx @ photo...
54.36.148.xxx @ repor...
173.252.70.xxx @ news.php
66.249.66.xxx @ photo...
100.26.176.xxx @ forum...
52.167.144.xxx @ photo...

Egyszerre 179 fő a rekord.

Fórumtémák

Friss hozzászólások
Betörés!!! 170 hete
Észrevétel... 225 hete
Egyéb videók 455 hete
Zene 457 hete
Utcanev valt... 458 hete
Országos po... 509 hete
Humoros videók 532 hete
Vadas 545 hete
Emlékek 620 hete
Kifestõk, s... 641 hete

Legnépszerűbb témák
Észrevételek a fa... [668]
Országos politika [317]
Vicc [240]
Parlamenti Választ... [180]
Önkormányzati vá... [139]

Bejelentketés után "kattintható" lesz, addig használd a menüt.

Szavazás

Sajnálod, hogy Szarvák Imre befejezi a polgármesterséget?

Igen

Nem

Semleges

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Lájkolj!

Security System 1.8.3 © 2006 by BS-Fusion Deutschland
16388 kísérlet blokkolva

Szomszédos települések: Jánoshida, Jászladány, Szászberek ; Környező városok: Abony, Cegléd, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Szolnok, Újszász
Te vagy a(z) . látogatónk.
Copyright © 2008-2024
Jászalsószentgyörgy
PHP-Fusion v6.01
voodz by: sonar