Fórumtéma - Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! 

 

 

Navigáció
Történelem
Térkép
Címjegyzék
Helyi Hírek
Helyi Sajtó
Játékok
Cikkek
Galéria
Fórum
Chat
Idõjárás
Vendégkönyv
Apróhirdetés
Letöltések
Linkek
Keresés
Kapcsolatfelvétel
Gy.I.K. (FAQ)
Bemutatkozások
Képviselõ-Testület
Ifjúsági Egyesület

Véletlen képek a Galériából



Utoljára feltöltött kép:

202403271320090_t1.JPG
2024.03.27


+ több új kép


Utoljára létrehozott albumok:

Lakástűz a Zagyva úton.
2024.03.14. Megemlékezés
Mindenki Karácsonya 2023
Mikulás járja a falut.
Örök Ifjak Nyugdíjas...
Utoljára feladott hirdetések:

Régi lakások elör...
Kerékpárok, Motork...
Vállalom - fürdõ...
REDONY KÉSZÍTÉS. ...

Online felhasználók
Vendég: 5
Nincs Online tag

Regisztráltak: 1,373
Legújabb tag: Puredevil
Híreink egy részét nekik köszönhetjük:

SzolJOn.hu
Police.hu
MTI.hu


Köszönjük!

Híreink
Lángolt egy vályogház Jászalsószentgyörgyön [715 megnyitás] Ünnepi miserend [71 megnyitás] Régi vágyuk vált valóra a fontos jászalsószentgyörgyi földút mellett élőknek [191 megnyitás] 200 millió forintból újul meg az úthálózat és a közvilágítás Jászalsószentgyörgyön [242 megnyitás] Súlykorlátozás lép életbe Szolnok és Jászberény környékén [159 megnyitás] Szerdán kupa mérkőzés a Vadasban. [333 megnyitás] Év végéig nyolc szakaszban tervezik meg a 32.-es főút felújítását. [786 megnyitás] Érdekfeszítő helytörténeti írásokat mutattak be Jászalsószentgyörgyön [358 megnyitás] 2024.01.01-től az M4-es teljes hosszán díjköteles lesz [290 megnyitás] Jászalsószentgyörgy: Ahol szoborral álítottak emléket a költő feledhetetlen életművének [1838 megnyitás]


Figyelem

A honlap CSAK akkor lesz teljesértékű, ha bejelentkezel !


Ha még nem regisztráltál kattints IDE !

(Bejelentkezés után ez a panel eltünik!)

Fórumtéma megtekintése
Fórum | Településünk | Hazai pálya
Oldal: 1 / 2 1 2 >
Szerző RE: Belügyek
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2009-03-01 00:38
[quote]NwLGL írta:
Grat neki. Pont ilyen gusztustalan, szemét, hányinger mûsorok miatt nem nézek tévét.[/quote]

Ebben egyetértünk!

Nálam az Echo,Hírtv,Duna,
Sport1-2,Sportklub...+,Eurosport,Eurosport2,Viasat(ha BL meccs van) History,Spektrum,Discovery,National G.és ezen csatornák változatai mehetnek,a többi az xar.szemétbevaló mocsadék!
Néphülyítés magas fokon!

Örülj neki,pont a mocsadék csatornákon megy,így õ is megvéd minket,nehogy azt a szemetet nézzük!!smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2009-02-28 12:40
Hát a végén bef*stam smiley
Tibi bácsi milyen beugratós kérdést adott föl smileyDDD

Azért ezek még játékok voltak smiley Ezt élvezet volt nézni smiley






Képeim


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 797
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2009-02-28 10:26
Azért a régi telefonos játékok másabbak voltak:




* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Belügyek
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2009-02-28 10:14
Grat neki. Pont ilyen gusztustalan, szemét, hányinger mûsorok miatt nem nézek tévét.


Képeim


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2009-02-27 17:35
Hívjon most! Miénk a világ!
sZ
| 2007. május 31., csütörtök 15:12
Egy magyar televíziós cégbõl pár év alatt világszerte hatvan ország több mint száz csatornájának mûsort készítõ nagyvállalkozás lett. A mûfaj az emelt díjas telefonos vetélkedõ, az üzleti modell pedig teljesen új: a tévéknek nem kell semmit csinálniuk, legfeljebb a számlájukra érkezõ pénzt számolhatják. A mára az egész világon piacvezetõvé vált vállalkozás pár év múlva ott akar lenni a Föld minden országában.

„Még mindig önre várok! Hát nem akar nyerni? Csak találja meg a betûhálóban elrejtett, három állatnevet! Csak mondja meg, hogy mi a különbség a két gyönyörû nõ között! Csak egyetlen szót mondjon! Nincs más lehetõség, csak egy válasz van! Garantált nyeremény! Tudja mit, felemelem másfél millió forintra a nyereményt! Úgy szeretném, ha valaki végre elvinni ezt a pénzt” – hadarja, néha hatásszünetet tart, vagy kiszól az operatõrnek, barátkozik, hogy oldja a feszültséget, közben meg folyamatosan halljuk a tárcsázás hangjait, mintha valaki állandóan vadul pötyögné az emelt díjas számot, hátha a hangeffekt önkéntelen hívásra bír minket is.

Virítja?


TÖRÕCSIK JENÕ FALUNK NAGY SZÜLÖTTJE!!

A volt isk.igazgató fia,és egy borbély unokája,ez is bizonyítja,"minden lehetséges"??!!!

Mondjuk erre a mûsorára nem vagyok büszkesmileysmiley,de kib..ott jó pénzt hoz neki,amúgy egy jó koponya!
Sok sikert neki!!


Folyamatosan hadaró mûsorvezetõ, aki szívrohamot kap izgalmában, mert nem telefonálunk, és nem értjük meg, hogy most akkor másfél misit lehet nyerni? Egyetlen hívással? Push-up mellû lány, aki idõrõl idõre behajol, hogy mindenki jól lássa, ez bizony 95C? Pár magyar telefonos vetélkedõ. Naponta több órában ilyen telefonos vetélkedõk mennek a magyar csatornákon, a Tv2-n, az RTL Klubon, az ATV-n, a Budapest tv-n, a Hálózat tv-n, sõt még a Spektrumon is. A két nagy, országos kereskedelmi adó vetélkedõjén kívül az összes mûsort egyetlen helyrõl sugározzák, az ATV visszafogottan mosolygó, Kálmán Olga-stílusban utazó mûsorvezetõnõje és a Spektrum gyorsan hadaró, folyamatosan mutogató, leginkább bölcsészbõl lett tévésnek tûnõ kvíznõje valójában egymástól pár méterre állnak egy budai stúdióban.

Sõt nem csak Magyarországra sugároznak innen emelt díjas telefonos vetélkedõket, de a világ hatvan országába Szlovéniától Nigériáig, Németországtól Indiáig. Már nemcsak a számítástechnikában (gondoljunk csak a Graphisoftra vagy a Kürtre) tudunk felmutatni olyan céget, amely piacvezetõ a maga szegmensében, de pár év alatt betörtünk az emelt díjas tévés játékok világpiacára is. Sõt mára szépen, csendben el is foglaltuk azt.

A világ háromnegyede
A fõmûsoridõn kívüli emelt díjas telefonos vetélkedõkben nagyhatalom vagyunk, egyetlen cégnek a TeleMedia InteracTV Kft.-nek köszönhetõen. A cég pár éve mindössze egyetlen stúdióval kezdte, a Viasat3-nak készített mûsort. Mára tizennégy stúdiója van Magyarországon (további hármat éppen most építenek), emellett stúdiókat tart fent Kínában, Argentínában és Libanonban is, negyven országba sugároznak mûsort, naponta száznegyven óra adást készítenek, több mint hatvan különbözõ csatornának, ráadásul fenntartanak egy huszonnégy órás arab nyelvû vetélkedõadót is.

Az InteracTV piacvezetõ ebben a mûfajban, ráadásul az ebben a szegmensben tõle jócskán lemaradó második (pontos számokat persze senki nem árul el, üzleti titok, ugyebár), a Big Brothert vagy az Áll az alkut is kitaláló holland Endemol teljesen más üzleti modellel dolgozik: õk a formátumot adják el, betanítják a helyi stábot, és megpróbálják átadni a szakmai fogásokat. Az InteracTV viszont csak mûsoridõt kér a csatornától (ráadásul még ezért is fizet a vállalkozás), minden mást maga biztosít. Kiválasztja a mûsorvezetõt, Budapesten (vagy Argentínában, esetleg Kínában), megépíti a csatorna arculatába illõ díszleteket, gondoskodik az informatikai háttérrõl, kitalálja a kérdéseket, és leforgatja az adást.

A nyereségen pedig osztoznak (persze az is üzleti titok, hogy milyen arányban). A cég méreteirõl, árbevételérõl legfeljebb pontatlan becsléseket lehetne közölni (nagyjából 2 és 8 milliárd dollárra szokás becsülni ez egész piac méretét, ebbõl senki nem tudja mennyi a magyaroké), annyi biztos, hogy az InteracTV havonta több mint egymillió dollárt oszt ki csak a játékok nyerteseinek. Vagyis éves szinten körülbelül 2,5 milliárd forintot tesznek ki a nyeremények, és ennek nagyon-nagyon sokszorosa a forgalom.

Budapestrõl minden olcsóbb
De, hogy miért lett egy magyar tévémûsorból ilyen rövid idõ alatt világsiker?


Nézze meg képeinket!
„Pár éve még a sportközvetítéseken kívül nem nagyon sugároztak mûsorokat külföldrõl, fõleg nem rendszeresen, sokan nem hitték, hogy több tucat ország tévécsatornáinak lehet egyetlen helyrõl mûsorokat készíteni, nekünk mégis bejött. A központi gyártással sikerül kiváló minõséget biztosítani, és emellett a gyártási költségeket eddig soha nem látott alacsony szinten tartani. A drága díszletek költsége több felé oszlik, hiszen ugyanazokat az elemeket több mûsorhoz is felhasználhatjuk õket, több adóra jut a stúdiók költsége is, hiszen mi szinte huszonnégy órán keresztül kihasználjuk a kamerákat és egyéb berendezéseket, a szakembergárdát is költséghatékonyabban alkalmazhatjuk, hiszen ugyanaz a vetélkedõket jól ismerõ adásrendezõ délután még egy szlovén tévének készít mûsort, éjjel pedig egy amerikai vetélkedõt irányít” – avat be titkába a TeleMedia igazgatótanácsának elnöke és a cég többségi tulajdonosa, Törõcsik Jenõ. Szerinte a sikert mégsem csak a kis költségeknek köszönhetik, a heti több ezer órányi mûsor készítése ugyanis olyan tapasztalatot jelent, amit a versenytársak soha nem tudnak megszerezni.

Az InteracTV legnagyobb piaci elõnyét azonban nem a tapasztalat, hanem az a szoftver jelenti, ami a beérkezõ telefonhívások alapján elemzi az egész mûsort, megmutatja, hogy milyen feladványok tetszenek a nézõknek, de még az is kiolvasható belõle, hogy a mûsorvezetõ melyik mondata, gesztusa jön be a potenciális játékosoknak. A mûsort irányító, úgynevezett show director folyamatosan értékeli a szoftver által küldött adatokat, sõt a mûsor után állítólag pszichológusok, matematikusok, játékszakértõk is értékelik az eredményeket. Ennél többet azonban Törõcsik nem árult el a programról, sõt a szoftver felhasználói ablaka sem látszódhatott a stúdiókban készült képeken. Üzleti titok ez is, ugyebár.

Visszautasíthatatlan
A cég, a Törõcsik Jenõ által csak know-howként emlegetett tapasztalati tudás és az állítólag tudományos alapossággal kidolgozott játékmenet mellett leginkább annak köszönheti sikerét, hogy az üzleti modell miatt tulajdonképpen visszautasíthatatlan ajánlattal tud bejelentkezni a csatornáknál. A tévék nem veszthetnek semmit, hiszen csak kevésbé nézett, délutáni vagy késõ esti mûsoridejüket kell odaadniuk az InteracTV-nek, a magyar vállalkozás minden mást elintéz. A csatornának csak az a dolga, hogy megszámolja a számlájára érkezõ pénzt. Az ajánlat ráadásul nem csak a viszonylag kis nézõtáború, tematikus adóknak csábító, a magyar vállalkozás több mint tíz országban készít mûsort a három legnézettebb adó valamelyikének.

A mûsorvezetõket és a kérdéseket összeállító szerkesztõket az InteracTV a mûsor célországában választja ki a csatornával konzultálva, majd általában Budapesten felépítik a díszleteket, ide repítik a mûsorvezetõt, és már kezdõdhet is az adás. A mûsorvezetõk egyébként évekig egy fõvárosi, négycsillagos hotelben tengették mindennapjaikat, manapság azonban inkább lakást bérel nekik a cég.

Budapestre húsz országból érkeztek a cég alkalmazottai, Törõcsik szerint a multikulturális, egymással folyamatosan egyeztetõ szerkesztõségtõl igazán jók a mûsorok. Ráadásul szerinte azzal, hogy arabok és izraeliek közösen igyekeznek maximalizálni a hívásokat, a világbékéért is tesznek egy keveset. A cég ennek ellenére állandó munkaerõhiánnyal küzd, havonta több tucat magyar fiatalt vesznek fel.

A mellméret is számít
Amikor a TeleMedia Böszörményi úti fõhadiszállásán jártunk, éppen több kontinensre is sugároztak vetélkedõket egy idõben. Aki azt hiszi, hogy ez egy pár emberes mûfaj, és egy ilyen vetélkedõt le lehet tudni egy mélyen dekoltált mûsorvezetõvel és egy operatõrrel, na, az nagyot téved. Mélyen dekoltált mûsorvezetõ persze kell (vagy nem olyan mélyen dekoltált, attól függ, mit enged még meg az ország kultúrája), de operatõrbõl nem elég egy, hiszen általában három kamerával dolgoznak, emellett a stúdióban akár négyen is szoronganak: egy, aki a telefonhívásokat fogadja, egy másik az adás képét vágja, van a robotkamera kezelõje és a show director, aki mikrofonon irányítja a mûsorvezetõt.

Az egyes csatornáknak készített mûsorok közt egyébként elég nagy különbségek vannak az adó tematikájának és célcsoportjának megfelelõen, de az országok kultúrája, szokásai és a lakók vagyoni helyzete is meglátszik a vetélkedõkön. Az indai mûsorvezetõ például földig érõ, mindent takaró száriban buzdít telefonállásra, az argentin vagy az orosz viszont melleivel is a képernyõk elõtt akarja tartani a nézõket. (Persze néha férfiak is feltûnnek a mûsorokban, Törõcsik szerint azonban egy férfinak sokkal nehezebb érvényesülnie egy ilyen mûsorban, ellenben sokkal több mindent megengedhet magának, akár üvöltözhet is, ha a nézõk ettõl többet telefonálnak.)

A hívás díja Indiában a legalacsonyabb, ott mindössze 9 forintot kell fizetni, a legdrágább Spanyolországban, ahol körülbelül 290 forintnak megfelelõ euróért lehet betelefonálni a mûsorba. A fõnyeremények viszont nem mutatnak ekkora különbséget, általában fél- és másfélmillió forint körüli összeget kapnak a legszerencsésebbek, akik a plusz feladványokat is megoldják.

Szerencsejáték vagy vetélkedõ?
Az emelt díjas telefonos vetélkedõket sok kritika éri Magyarországon és a világ más pontjain is, sokak szerint az egész nem is mûveltségi vagy logikai kérdéseken alapuló vetélkedõ, hanem egyszerû szerencsejáték. Az biztos, hogy nem elég tudni a helyes választ, a gépnek ki is kell sorsolnia a szerencsést, akit adásba kapcsolnak, emiatt változik a játékszabály országonként a helyi szerencsejáték-törvénytõl függõen.

„A piacra lépés elõtt mindig megvizsgáljuk a helyi törvényeket, hogy minden szempontból törvényes mûsorokat készíthessünk” – nyilatkozta a New York Timesnak Törõcsik tavaly, amikor több éves elõkészítés után beléptek az amerikai piacra is. Egyébként ezért is mûködtetnek helyi stúdiókat Kínában, az ottani törvények ugyanis egyszerûen tiltják a külföldrõl sugárzott mûsorok élõ átvételét.


Fotók:Barakonyi Szabolcs
Magyarországon ugyan állandó kétkedés kíséri a mûfajt, de nagy, közfelháborodást okozó és bizonyított csalás csak egy volt, az sem köthetõ a céghez. Sõt. 2004-ben kiderült [1], hogy a Viasat3 statisztákat alkalmaz vetélkedõiben, akik óriási nyeremények helyett csak pár ezer forintos gázsit kapnak. A mûsort akkor éppen a Netsize Kft. gyártotta a csatornának, amellyel a Viasat3 a botrány kirobbanása után azonnal szerzõdést bontott, majd ismét régi partnerét, a TeleMediát bízta meg a mûsorgyártással.

Idén Angliában robbant ki botrány egy telefonos vetélkedõ miatt, ami állítólag éves szinten több milliárd forintnyi fontot csalt ki a gyanútlan nézõkbõl azzal, hogy elfelejtette közölni: már rég megvannak a nyertesek, felesleges hívogatni az emelt díjas számot. Az InteracTV legnagyobb angliai riválisa, az Opera Interactive Technology került gyanúba, a brit médiafelügyelet, az Ofcom is vizsgálódik, de az ügy, úgy tûnik, nem érinti a magyar céget.

„A mi rendszerünk zárt, a szoftver emberi beavatkozás nélkül sorsol, ráadásul a nyertest, illetve a megfejtést minden esetben megmutatjuk az adásban, így ilyen csalás nálunk elképzelhetetlen” – állítja Törõcsik. Szerinte a cége és a lebukott angol vállalkozás közti különbséget jól példázza, hogy míg más gyártó játékai miatt tavaly több mint hétszáz panasz érkezett az Ofcomhoz, addig az InteracTV mûsoraival mindössze tizenhatan nem voltak elégedettek.

„Az angliai játékmûsorokat vizsgáló társaság a PromoVeritas munkatársa ráadásul több napon keresztül vizsgálta a TeleMedia adásait, és mindent szabályszerûnek talált” – teszi hozzá Törõcsik.

Az egész világot elfoglalnák
„Sikerült olyan rendszert kidolgoznunk, amellyel elkerülhetjük az emberi tévedéseket. A kérdéseket legalább hárman ellenõrzik, de ha mégis hibás feladvány jelenik meg a mûsorban, akkor természetesen utólag a jó megfejtést küldõnek is kifizetjük a nyereményt” – állítja Törõcsik, és elmondja, hogy ilyen az utóbbi években csak kétszer fordult elõ a világszerte játszott több százezer feladványból.

„Túl nagy cég vagyunk ahhoz, egy kiépített világbirodalmat kockáztatnánk, ha kisstílû visszaélésekkel keresnénk pénzt.” A cég többségi tulajdonosa szerint a következõ években a világ szinte összes országába eljutnak majd mûsoraikkal.


A pirossal jelölt országokban már ott van az InteracTV, a halvány pirossal jelöltekben fél éven belül ott lesz Az biztos, hogy a TeleMedia az utóbbi négy évben évente megnégyszerezte az árbevételét, ráadásul már készül egy új televíziós formátum, amit a cégvezetõ reményei szerint akár fõmûsoridõben is mûsorra tûzhetnek.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2009-01-02 10:00
Lassan lehet nézelõdni!!smileysmiley

http://www.carbodepo.hu/index.php?id=0


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2008-09-19 09:12
REMÉLJÜK EGYRE TÖBB LESZ A"HANGYA",MERT AKKOR GYORSABBAN MENNE!smileysmileysmiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2008-09-17 13:20



Képeim


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2008-09-11 07:37
[img]http://kepfeltoltes.hu/080910/G_talja_Fesztkics_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
Plakátterv
smileysmileysmiley


Képeim


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 797
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2008-09-10 19:08
Oké!
Legyen akkor is, de Te szervezed! smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Belügyek
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2008-09-10 18:56
Ez a"családi nap"jó ötlet",de nem lehetne január 10-én???smiley
Hogy miért??csak!
Bízom benne,hogy még nem fog a hó esni!smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2008-09-10 18:37
"Villás Lajos: Szégyent hoztál rám!

2008. szeptember 09.

Az elmúlt idõszakban ismét sok olyan esemény történt, amely a közvéleményben jogos felháborodást keltett. Második Olaszliszka, írják a lapok.Vajon kik ezek az emberek? Romák, akik nem akarnak beilleszkedni a közösség életébe. Róluk, nekik írtam... Még nincs késõ, van lehetõség a magatartás megváltoztatására. Érdemes!

Roma Testvéreim!

Lehet, hogy most sokan elfordultok Tõlem, és mint egy renegát árulót fogtok kiközösíteni, a több százezer fõt számláló családunkból. Hosszú-hosszú évek óta azon dolgozom, hogy a jogsértettek mellett kiállok, hangosan felemelem szavam az emberi jogokat megsértõkkel szemben.

A jogsértett, megalázott ember lehet fehér, lehet fekete, vagy sárga. Ez ugyan így igaz arra is, hogy aki mást megaláz, másnak jogait sérti, - bármely embertípushoz tartozik is, az én szememben nem más, mint egy megvetni való „gazember”.

Cigánybûnözésrõl cikkezik a magyar sajtó, ilyen jellegû kérdéssel zaklatja az egyszerû állampolgárt a kérdezõ-biztos, és ezzel máris olyan „ruhát” kaptunk, amelyet, magunkról egykönnyen levetni, lerázni nem lehet.

Mi, akik a magyar társadalom tisztességes, és többé-kevésbé hasznos tagjai vagyunk, el kell szenvednünk a köztörvényes bûnözõk miatt, a lenézés, a megaláztatás, és a megkülönböztetés minden formáját.

Olaszliszka volt talán az, amikor a többségi társadalommal együtt mi is mélyen felháborodtunk, és ennek hangot is adtunk. Egy magáról megfeledkezett csoport brutálisan agyonverte Szöghi Lajos tanár urat, aki egy közlekedési baleset okozója, vagy részese volt. Ennek megítélése mindig a hatóságokra tartozik! Szöghi Lajost, gyermekei szeme láttára …..

Akiben egy csepp emberi érzés van, azt, ez az eset nem hagyta hidegen, és nagyon természetes módon, a megtörtént cselekményt mélyen elítélte.

Aki arra számított, hogy Ti, Testvéreim, tanultatok az esetbõl, az alaposan tévedett…

Okkal, ok nélkül egyesek, vagy kisebb csoportok a tetteikkel annyi olajat öntöttek a parázsra, hogy most már a lángok az egeket nyaldossák.! Nincs füst, láng viszont van, mely hol itt, hol ott lángol fel az ország más-más részein.

Nálam, betelt a pohár!

Drávapiski polgármesterét, aki nagyon szigorúan, nagyon határozottan kiállt a legszegényebb szavazói mellett, az uzsorások életveszélyesen megfenyegették. A legkeményebb „maffia”- módszerekkel elõbb a „verbalitás”, majd a személye elleni támadás, és legutóbb, a kutyáját verték agyon, csak úgy az utolsó figyelmeztetés jeléül… Az olasz maffia, roma változata? Kell ezt nekünk tûrnünk? És Ti, akiket megzsaroltak? Miért tûritek?

Most, kérjétek az igazságszolgáltatást, hogy lépjenek fel a törvény teljes szigorával, védjenek meg benneteket, és Mali Zoltán polgármestert!

Ebben, ahol tudok, segítek! Segítenek mindazok, akik az emberi jogakat védik, és törvény- tisztelõ polgárai ennek az országnak!

Haragszom, és dühös vagyok!

Ismét, egy embertelen támadás Mezõfalván. Az Isten tudja csak, hogy hol foglal helyet ebben a sorban.

Megint, egy mindennaposnak tûnõ közlekedési baleset történt. Egy autó, balra kanyarodása közben, összeütközött, a vele szemben egyenes irányba haladó motorkerékpárral. A motorkerékpáron utazó személyek megsérültek, az utas, egy fiatal leány, késõbb a kórházban életét vesztette.

A híradások szerint, a motorkerékpár vezetõjének, és utasának rokonsága, és azok barátai azonnali elégtételt akartak venni az autót vezetõ személyen, és a gépkocsiban ülõ hozzátartozóin. Ütlegelni, bántalmazni kezdték Õket. A saját lakóházukból kiérkezõ rokonságot is bántalmazták, az autót megrongálták… Az olaszliszkai borzalom megismétlõdését, a kiérkezõ rendõrjárõr, figyelmezetõ lövések alkalmazásával tudta csak megakadályozni.

Feldühödött tömeg? Miért? Ki ellen? Csak az autós a felelõs? A problémát csak így lehet megoldani, kezelni?

Vajon miért nem vontátok felelõsségre?

A motorkerékpárt vezetõ fiú szüleit, rokonait azért, mert a közúti közlekedésben jogosítvány nélkül vett részt?

Miért nem vontátok felelõsségre azt, aki ennek a fiúnak motorkerékpárt vásárolt, vagy adott kölcsön?

Miért nem vontátok felelõsségre azt, aki megengedte, hogy bukósisak nélkül motorozzanak a község területén?

Miért nem háborodtatok fel azon, hogy ezek a fiatalok egy sor törvényt, jogszabályt megszegtek? Vagy ez nálatok természetes?

Ezek után, milyen jogon bántalmaztátok, rémítettétek meg az ártatlan családtagokat? Ki jogosított fel benneteket arra, hogy önbíráskodást gyakoroljatok?

Remélem, hogy mindazok, akik ebben a brutalitásban részt vettek, tõlünk együttérzést vagy segítséget nem vártok. Én, legalábbis Veletek semmiféle közösséget nem vállalok!!!

Jászladány, cigány bál.

Mulatni, szórakozni, egymásnak örülni sem tudtok. Vélt, vagy valós sérelmeket nem az „öregeink” hagyományai szerint, békésen rendezitek, hanem párbeszéd helyett, a disznóölõ késsel érveltek…

A szeretetre, az egymás megbecsülésére, millió példa van… Láthattátok Bangó Margit, Toldi Zsuzsi, Choli – Daróczi József, és L. L .Junior egy héten át - tartó mûsorát.

Nem a fényûzésre, hanem a szeretetre, a másik megbecsülésére gondolok. Gyönyörû példája volt annak, hogy miként kellene egymást, és környezetünket megbecsülnünk.

Nektek, mikor lesz példaképetek, az a sok-sok cigányember, akik Magyarországnak és saját népüknek is annyi dicsõséget, sõt világhírnevet szereztek? Mondok néhány példát, a sok közül:

A 100 Tagú Cigányzenekar, a 100 Virtuóz Együttes, zenészek, énekesek.

Péli Tamás, festõ, Lakatos Menyhért író, költõ… Cziffra György zongoramûvész, és még sokan mások, abból a bizonyos mûvész világból, - amit Ti, nem ismertek….

Szégyent hoztatok orvosainkra, jogászainkra, a munka világában évtizedek óta becsülettel helytállókra…

Megszégyenítitek gyermekeinket, akik még az iskolák padjait koptatják, az általánostól, a felsõ fokú tanintézetekig…

Nem tudom, hogy érdemes-e,? - mégis megtettem, - szóltam hozzátok, akik csak az erõszakot, a durvaságot, meg a „ növer - vágást „ ismerik el, vitát megoldó végsõ érvként….

Testvérem! Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy a Magyar Charta, nem más, mint kiállás az erõszak ellen. Az ránk, rátok is vonatkozik.!!! Mert ez csak így

„IGAZSÁGOS”!

Budapest, 2008. 09.08"

C-PRESS


Képeim


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
traktor
Tag

Hozzászólások: 10
Regisztrált: 2008.06.17
Elküldve: 2008-09-10 11:39
Ugyan kik lehettek?

http://www.szoljon.hu/index.php?apps=cikk&cikk=173613

Remélem a helyi tûzoltóság ügyel a felszereléseire.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2008-08-14 15:49
Szerintem a zsidónegyedbe kellene a romákat költöztetni,Budára és a zsidó iskolába járatni,azt a sok értelmes roma gyereket,aki veri a tanárát és a diákokat!smileysmiley
Demsky és csapat gyorsan rájönne,hogy nem kóser,hogy ellopnak tõlük mindent,és körbe szarják a házukat!smileysmiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2008-08-14 00:38
Fáj az igazság. A Móricka leadta az újságban erre rögtön pampognak a libsi habzószájú fajvédõk.


Képeim


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2008-08-09 08:35
Ebbõl a"mesébõl"tudjátok mekkora felháborodás lett a liberál-bolsi sajtóbann??smiley
Leginkább az igazság fáj mindíg!smiley

Mondjuk nekem is"teccik",de leginkább az a baj,hogy IGAZ!!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
terika
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 56
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.27
Elküldve: 2008-08-07 09:45
Laca08 írta:
Minden La Fontaine mesének van tanulsága.

Szeretem a meséket! smiley
És a La Fontaine meséknek tényleg van tanulsága!
Ennek is!

A lecke feladva Tisztelt jászalsószentgyörgyiek!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
laca08
Tag

Hozzászólások: 16
Regisztrált: 2008.06.05
Elküldve: 2008-08-07 08:06
Egy nagy rét kellõs közepén éldegélt a tücsök és szomszédja, a hangya. A hangya szorgalmasan dolgozott, hisz tudta jól, hogy munkájának gyümölcsét élvezheti majd szabadidejében.


A tücsök? Õ ugyan nem! Táncolt, dalolt, mulatozott. Aztán, egyszer csak beköszöntött az ínséges idõ. A hangyának megvolt mindene, hiszen megteremtette létbiztonságát. A tücsök, hogy ne kopjon fel kicsiny álla, a hangyák vezetõihez fordult segítségért.


Õk szemügyre is vették a tücsök nyomorát, és úgy döntöttek, hátrányos helyzetûnek nyilvánítják tücsök komát. Tücsök koma megörült, örömében be is rúgott a kocsmában a kapott segítség egy részébõl, majd a többit a játékgépbe dobálta. Gyermekei otthon várták az élelmet, meleg ruhát, egyikük éhen is halt.
Tücsök koma ismét a hangyákhoz ment, ismét kapott segítséget.


Nem ám szépen megköszönte, toppantott egy nagyot. Kikérte magának az alamizsnát. Hiszen õ is teljes jogú tagja a rét közösségének, ezért neki több jár!
És mivel hátrányos helyzetû, gyermekei sem lehetnek mások:
- "Tessék szépen kiszámolni, mennyi is jár nekem, és gyermekeimnek!" - rendelkezett.


A hangyák sóhajtottak egy nagyot. Igyekeztek intelligensen kezelni a helyzetet, így hát megadták a tücsöknek, amit kért. Tücsök koma úton hazafelé ismét jól berúgott, majd másnap reggel magához térvén elgondolkodott, hogyan tehetne szert még több segítségre:
- "Hohó! Saját magamat nem sokszorozhatom meg... no de gyermekeimet...!"
-rikkantotta.


Így hát féktelen és felelõtlen szaporodásba kezdett, hiszen gyermekeinek sanyarú sorsa jó érvnek bizonyult, valahányszor visszament a hangyákhoz.


A hangyák megadóan bólintottak, ismét segítettek, ám néhányan közülük elégedetlenkedtek a kialakult helyzettel:
- "Miért adunk a tücsöknek? Miért nem teremti elõ magának, ha szüksége van rá?"


Erre a tücsök agresszívan visszavágott:
- "Mit mondtál? Tücsöknek neveztél??? Az én nevem ízeltlábú hegedûvirtuóz!
Jó, ha megjegyzed, barátom!"- mondta fenyegetõen, majd útjára indult.


Napokig forrongott magában. "Még hogy tücsök... teremtsem elõ... nem tudják ezek, ki vagyok én!!!"
Ezzel útnak indult, megkereste fajtársait.
- "Össze kell fognunk, meg kell védenünk magunkat ellenségeinkkel szemben!"
- duruzsolta társai fülébe.


Így is lett. Megegyeztek, ki lesz közülük a szószóló. Neki nincs más dolga, csak fülelni. Ha azt meri mondani valaki, hogy tücsök, rá kell vágnia hogy rasszista és kirekesztõ.


Taktikájuk bevált. A buta hangyák nem akartak rasszistának tûnni, így mind több és több segítséget nyújtottak. Közben dolgoztak keményen, hogy a saját számláikat is be tudják fizetni. Fel is tûnt ez a tücsköknek. Úgy gondolták, nem szép dolog a hangyától, hogy csak magára gondol, amikor pluszmûszakot vállal. Valahogy ezt is el kéne venni tõle...


Így hát elkapták a hangyát az éjszakás mûszakból hazafelé, kifosztották, és jól elverték. A hangya, a törvények szerint a rét rendfenntartóihoz
fordult:
- "Segítsenek, kirabolt egy csapat tücsök!"


A rendfenntartók csak csóválták a fejüket:
- "Honnan tudod, hogy tücskök voltak? Annak vallották magukat?"


A hangya inkább legyintett, és hazament Napokig emlegette barátainak, hogy csúnyán elbántak vele a tücskök. A barátok csak bólogattak, hiszen velük is ugyanez történt. A rémhír gyorsan terjedt a rablókedvû tücskökrõl, míg az éppen mulatozó tücskök fülébe nem jutott:
- "Miiii? Már megint tücsköznek? Tanítsuk móresre õket!"


Ezzel elindult egy soha nem látott erõszakhullám a réten. A tücskök raboltak, fosztogattak, vagy puszta kedvtelésbõl verték félholtra a hangyákat. Errõl nem is szólhatott a fáma, mert a tücskök szószólója résen volt, valahányszor felröppent egy kósza hír, õ habzó szájjal üvöltötte "RASSZISTAAAA!"


A hangyák mindenféle dologgal próbálkoztak. Megalapították a hangyagárdát, de ezt még saját fajtársaik is lehurrogták. Fegyveresen egy hangya sem merte megvédeni magát, hiszen egy tücskökkel teli börtönben nem sok jó várt volna rá. A tücskök (hm, elnézést ízeltlábú hegedûvirtuózok) senkit sem kíméltek. Öreget, fiatalt, nõt, gyereket egyaránt megtámadtak, szemrebbenés nélkül.
Még egy köztiszteletben álló hangyatanárt is meggyilkoltak sok más hangyával együtt. A hangyák csak tûrtek, dolgoztak, hiszen a rét komoly gazdasági válságba sodródott.


Közben a tücskök csak szaporodtak, egyre több volt az éhes száj. A hangyák etették õket, míg a kis éhes szájakból kifejlett tücsökbûnözõk nem cseperedtek. A hangyák egyre demoralizáltabban élték hétköznapjaikat. A tücskök egyre többen lettek. Végül az egész rét fölött átvették az irányítást. Elszennyezték a rétet, feléltek minden tartalékot, büntetlenül kaszabolták le az utolsó hangyát is.


Minden La Fontaine mesének van tanulsága. Ennek is. Nem mondjuk ki.
Nem vagyunk rasszisták.



Ui a nyolc éven aluli magyarországi lakosság fele(!!!) tücsök!



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
terika
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 56
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.27
Elküldve: 2008-08-05 11:18
[quote]traktor írta:
Hol vagy mucus 18? Már úgy hiányzol.

Zeng az ég.
Nincs hozzáfûzni valód?
Itt mindenki ír mindenfélét. Hagyod?![/quote]


Itt van! Csak más néven fut...smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Belügyek
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2008-08-02 20:17
Van igazság abban amit írsz!
Sajnos itt tényleg semmi lehetõsége nincs egy fiatalnak,igaz öregnek se,amit a kormányról írtál tökélestesen igaz.
Célja,hogy annyira szegények legyünk,hogy egy kiló tésztával megvegyék 4 évenként a szavazatainkat.
Azt már régen tudjuk,ahogy magyarországon haladunk nyugatabbra,egyre nagyobbak a lehetõségek az emberi élethez.
Negyedévente 2 hetet töltök Sopronban,ott már Ausztriába járnak át vásárolni!smiley
Azért ez se semmi!
Fiatalok,a irány nyugat!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Oldal: 1 / 2 1 2 >
Ugrás a fórumra:


Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Nem vagy még tag?
Kattints ide, hogy regisztrálj.



Neked nem kerül semmibe csupán 2 percedbe,
de ezzel elismered a munkánkat!


Elfelejtetted a jelszavad?
Kérj egy újat itt.
Időkép
Jászalsószentgyörgyi webkamera

Megnyitás az Időképen
Cookie Info

Honlapunkon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Amennyiben szeretnél vele megismerkedni, ITT bővebb információt találsz róla.


Ki, mit néz?
54.36.148.xxx @ photo...
54.36.148.xxx @ photo...
185.191.171.xxx @ photo...
3.231.217.xxx @ forum...
44.192.129.xxx @ photo...

Egyszerre 179 fő a rekord.

Fórumtémák

Friss hozzászólások
Betörés!!! 155 hete
Észrevétel... 210 hete
Egyéb videók 440 hete
Zene 442 hete
Utcanev valt... 443 hete
Országos po... 494 hete
Humoros videók 517 hete
Vadas 530 hete
Emlékek 605 hete
Kifestõk, s... 626 hete

Legnépszerűbb témák
Észrevételek a fa... [668]
Országos politika [317]
Vicc [240]
Parlamenti Választ... [180]
Önkormányzati vá... [139]

Bejelentketés után "kattintható" lesz, addig használd a menüt.

Szavazás

Hogyan értékelnéd a 2023-as évet településünk szempontjából?

Nagyon jó volt, csak így tovább.

Idén több fejlesztés kellene.

Semleges.

Nem volt jó.

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Lájkolj!

Security System 1.8.3 © 2006 by BS-Fusion Deutschland
16199 kísérlet blokkolva

Szomszédos települések: Jánoshida, Jászladány, Szászberek ; Környező városok: Abony, Cegléd, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Szolnok, Újszász
Te vagy a(z) . látogatónk.
Copyright © 2008-2022
Jászalsószentgyörgy
PHP-Fusion v6.01
voodz by: sonar