Fórumtéma - Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! 

 

 

Navigáció
Történelem
Térkép
Címjegyzék
Helyi Hírek
Helyi Sajtó
Játékok
Cikkek
Galéria
Fórum
Chat
Idõjárás
Vendégkönyv
Apróhirdetés
Letöltések
Linkek
Keresés
Kapcsolatfelvétel
Gy.I.K. (FAQ)
Bemutatkozások
Képviselõ-Testület
Ifjúsági Egyesület

Véletlen képek a Galériából



Utoljára feltöltött kép:

2024041418322113_t1.JPG
Győztes csapat.


+ több új kép


Utoljára létrehozott albumok:

Lakástűz a Zagyva úton.
2024.03.14. Megemlékezés
Mindenki Karácsonya 2023
Mikulás járja a falut.
Örök Ifjak Nyugdíjas...
Utoljára feladott hirdetések:

Régi lakások elör...
Kerékpárok, Motork...
Vállalom - fürdõ...
REDONY KÉSZÍTÉS. ...

Online felhasználók
Vendég: 3
Nincs Online tag

Regisztráltak: 1,375
Legújabb tag: undisclosed
Híreink egy részét nekik köszönhetjük:

SzolJOn.hu
Police.hu
MTI.hu


Köszönjük!

Híreink
Illegálisan vágtak ki több száz fát Jászalsószentgyörgyön. [438 megnyitás] Vármegyei II. osztály 24. forduló [125 megnyitás] Meghívó műsorestre [113 megnyitás] Ünnepi miserend [199 megnyitás] Régi vágyuk vált valóra a fontos jászalsószentgyörgyi földút mellett élőknek [226 megnyitás] 200 millió forintból újul meg az úthálózat és a közvilágítás Jászalsószentgyörgyön [358 megnyitás] Súlykorlátozás lép életbe Szolnok és Jászberény környékén [243 megnyitás] Szerdán kupa mérkőzés a Vadasban. [422 megnyitás] Év végéig nyolc szakaszban tervezik meg a 32.-es főút felújítását. [1152 megnyitás] Érdekfeszítő helytörténeti írásokat mutattak be Jászalsószentgyörgyön [394 megnyitás]


Figyelem

A honlap CSAK akkor lesz teljesértékű, ha bejelentkezel !


Ha még nem regisztráltál kattints IDE !

(Bejelentkezés után ez a panel eltünik!)

Fórumtéma megtekintése
Fórum | Offtopic | Minden más
Oldal: 5 / 10 << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-03-11 08:00
Ezt a filmet, mint látható is volt nem Jobbikosok csinálták. De a számadatokkal nehéz vitázni. Egyetlenegy problémám van a Fidesz képviselõivel, hol a fenébe voltak 8 éven keresztül?! Valahol fellelhetõ, hogy Orbán Viktor hányszor szólalt fel a parlamentben.http://zipp.hu/belfold/2009/12/28/orban_iden_nem_szolalt_meg_a_parlamentben
Fidesz képviselõk hány és hány pozíciót töltenek be, tele van szupermennel minden parlamenti párt, õk egyszerre képesek egy várost irányítani, több bizottság oszlopos tagja lenni, természetesen mellette kft ill. vállalkozást irányítani, megyei közgyûlésben tevékenyen részt venni és kampányolni. Aki azt mondja ezt mindet 100%-osan elvégzi vagy hazudik, vagy neki egy nap 72 órából áll, ami ugyebár nem valószínû nem láttam a hatalmas karikákat egyik képviselõ szeme alatt. Példamutató politizálás: nem kérek, nem adok számlát megbüntetnek, de rájuk ilyen szabályok nem vonatkoznak, a költségtérítés ezen formája ellen egyik párt sem tiltakozott, mert a törvények nem mindenkire vonatkoznak. Az új parlament elsõ szavazása minden évben a saját fizetésük összege, egyetlen egy alkalommal sem hallottam még parlamenti képviselõtõl, pártállástól függetlenül, hogy emberek bajban a Haza áldozzunk már mi is valamit. Szóval itt már nem csak ideológia ha nem szavazok ezekre az emberekre, hanem a beszédes tetteik eredménye. Nem hiszem, hogy bármelyik jelenlegi parlamenti képviselõ meg fog változni.
Még egy dolog, nem véletlen az sem, hogy a Fidesz testvér pártja az izraeli Likud párt: Orban Viktor "Izrael ebben mindig partnerként számíthat a Fideszre, amely éppen Izrael biztonságát tekinti az egyik legfontosabb kérdésnek a térség biztonságához vezetõ úton." Ez lenne a jövõ?! Háttér alkuk, titkosított privatizációs szerzõdések (dec.14-én 2/3-os többséggel a titkosítás feloldását). Mit lehet a Fidesztõl várni?! Nemzeti érdekek mentén fognak politizálni?! Demokráciát építenek vagy csak annak a látszatát?! Marad minden ami eddig, csak most már nem szegfût láttunk minden rémálmunkban, hanem narancsot. Egy a lényeg ebbõl én nem kérek!
Kifelejtettem valamit. Az összes parlamenti párt a mi pénzünkbõl kampányol, amibõl esetleg lehetne finanszírozni bármilyen hasznos dolgot, pl kilakoltatott emberek megsegítése, gyermekétkeztetés...stb. Ugye senki nem gondolja, hogy ezeknek a pártoknak semmi más anyagi forrásuk nincs, amibõl tudnák finanszírozni. De errõl sem mondanak le, a telhetetlenség. A Fidesz kampány még el sem kezdõdött, majd csak március 15.-én máris mennyi pénz ment el, felvásárolt tévé, újságok. A Jobbikot a tagság és a szimpatizánsok támogatják anyagilag. Pont ezért nem fér a fejembe, miért az én adó forintjaimból kell az eddigi 8 év ingyenélõit támogatnom, nap mint nap lesnem, hogy õk milyen jót tettek velünk, dübörög a gazdaság, egy régebbi mondás szerint Magyarország a demokrácia paradicsoma, pannonpuma és a többi, erre én nem adtam felhatalmazást.
Pont ezért GYÕZZÖN A JOBBIK!

Adjon az Isten! - Szebb Jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2010-03-10 22:10
senki75 videója nagyon is ide illik. Pártállástól függetlenül.

[url=http://amieveink.blog.hu/]A készítõk pár szava:
[/url]


Tudjuk, hogy ez a film nem teljes. Tudjuk, hogy sok olyan területet nem is érintettünk, amelyeknek szintén helye lett volna benne: közbiztonság, korrupció, mezõgazdaság, a vidék helyzete, társadalmi különbségek, kisebbségek, elöregedõ társadalom, kultúra - és így tovább, felsorolni is sok.

Tudjuk, hogy sokan nélkülünk is tisztában vannak az ország drámai helyzetével. De azt is tudjuk, hogy sokan még mindig nem...


AZ ÜZENET

Szóval, az üzenet... Mi is volt az?
Ja, megvan. Egyszerû, mint a faék: nem a szavak számítanak igazán. A tettek a fontosak. Ahogy az arab közmondás tartja: "Az ígéret csak egy felhõ; a beteljesítése az esõ." Vagy ahogy a kínaiak mondják: "A beszéd nem fõz rizst."
Ennyi. Ha honfitársaink többsége értené ezt az egyszerû bölcsességet, nem jutottunk volna idáig. Megismételjük ezt a mondatot: ha honfitársaink többsége értené ezt az egyszerû bölcsességet, nem jutottunk volna idáig.
A magyar társadalom túl lassan gyógyuló betegsége, hogy rendkívüli jelentõséget tulajdonít a szavaknak. Politikai eseményhorizontunk nagyjából az utolsó három hónapig nyúlik vissza, és ennek jelentõs részét is verbális elemek töltik ki: ígéretek, szócsaták, az ellenfelek szavainak fantáziadús és persze nem feltétlenül jóindulatú értelmezgetése, személyes vélemények és írói munkásságok, jelszavak, szlogenek, csatakiáltások... Ezeket csócsálgatjuk éjjel-nappal. Mindez rendkívül szórakoztató (már annak, aki gerjed az ilyesmire), és természetesen nagyon is van jelentõsége annak, ki mit mond, mirõl milyen véleménnyel van, mik a tervei.
De a szavak akkor is csak szavak. Legjobb esetben is szándékot jeleznek (a politikában sokszor még azt sem), ami még fényévnyi távolságban van a megvalósulástól. Ezért, ha politikusaink és pártjaink valós teljesítményére vagyunk kíváncsiak, nagyságrendekkel pontosabb képet kapunk, ha azt vizsgáljuk, ki mit cselekedett, és mennyire volt ez összhangban az általa hangoztatott ígéretekkel.
És itt érkezünk el a statisztikákhoz. Természetesen ezeket sem Mózes hozta le kõtáblán a hegyrõl: ezeket is emberek készítik, ennek megfelelõen ezek is lehetnek manipulatívak, torzak, vagy egyszerûen csak ostobák (például, mint tudjuk, az átlagmagyarnak egy melle és egy heréje van) - mégis, sokkal pontosabb képet kaphatunk a folyamatokról a statisztikákon keresztül, mint bármilyen politikai párt nyilatkozataiból.
Tudjuk, hogy mindezzel nem találtuk fel a melegvizet. Ám Magyarországon az emberek egy nem kis része a mai napig pusztán érzelmi alapon voksol, sokszor teljesen ignorálva a valóságot. Õk azok, akik a demokráciát egyfajta társadalmi hógolyózásnak tekintik: be kell állni egy csapatba, és ész nélkül dobálni a másikat. Egy másik - értelmesebb - része pedig ugyan tudja mindezt, csak esetleg lusta elvégezni a "házi feladatát", és valóban utánajárni a dolgoknak. Így jön létre az az állapot, amirõl József Attila írt: "Magyarország, duhaj legények falva". 1923-ban...
Mi mindenesetre most megtettük, ami tõlünk tellett, és megvizsgáltuk, mit mondanak a számok a 2002 óta tartó idõszak folyamatairól. A kirajzolódó kép cseppet sem szívderítõ: a nyolc év baloldali kormányzás minden túlzás nélkül az összeomlás szélére sodorta az országot gazdasági, társadalmi, morális értelemben egyaránt.
És itt jön az üzenet második, ugyanolyan fontos része: ne higgy nekünk sem. Ha nem tetszik az a konklúzió, amire mi jutottunk, járj utána magad, hogy azok, akik a voksodat kérik az ország irányításához, mit tettek, és mit nem. Ha ezt kellõ lelkiismeretességgel teszed, az lehet belõled is, ami a legfontosabb építõkövét jelenti egy demokráciának: megfontolt, jól informált, felelõsségteljes választó.
Ez az, amire ennek az országnak a legnagyobb szüksége van. Ilyenbõl 10 millióra...
Dogbyte
Ps: Ja, és a félreértések elkerülése végett egy bónusz üzenet: Jobbik suckz.


Képeim


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-03-10 21:41
Laca08!

Remélem, az alábbi hozzászólásod NwLGL-re is vonatkozik!!!
Nemcsak a jobbikosokra! smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
laca08
Tag

Hozzászólások: 16
Regisztrált: 2008.06.05
Elküldve: 2010-03-10 21:30
Van egy videós fórom!

Már többször kértem, hogy a videókat oda tegyétek. Ez nem egy videófórum, nem azért jött létre!

Köszönöm!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
Vadam5
Tag

Hozzászólások: 92
Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-03-10 15:45
Jobbik kampányfilm


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-03-10 11:50
Ismét mutatnék egy érdekes videót (Lehet csak nekem érdekessmiley)



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2010-03-09 21:10
Ékes példájaként annak mi az az:

OFFTOPIC
SZEMÉLYESKEDÉS
TROLLKODÁS

Örülök hogy csak ilyenekre tudjátok használni a fórumot.
Mind a ketten büszkék lehettek magatokra. smiley

A törölt párbeszéd:

[quote]hackle írta:
[quote]trappista írta:
Na most akkor mi is a Jobbik fogalma ?smiley Az, amit joarc vagy amit hackle írt??? Döntse el mindenki!smiley

Az biztos, hogy helyesírás terén joarc a nyerõ(bsmiley!smileysmileysmiley

(Jujjj, már megint megsértettem szegíny elvtársak lelki világát! Bûnhõdnöm kell, légyszi moderáljatok!!!smiley)

Üdv.:egy demagóg Batmansmiley[/quote]

smiley

íjászok 1 db. j, való igaz, de a többi helyes. Fradista nagybetû, elvbõl, Batman pedig tulajdonnév. ?????? A zöldekbe csak azok kötnek bele, akiknek „répa” van a fenekükben ! / word alapján/

Újabb nyelvtan tanár...[/quote]



végül egy megfontolandó tanács:

[quote]hackle írta:

[quote]NwLGL írta:

Örülök hogy csak ilyenekre tudjátok használni a fórumot.
Mind a ketten büszkék lehettek magatokra. smiley
[/quote]

Igaz.

Alapvetõen minden fórumozónak önmagának kellene állítani a korlátokat, a közös cél, azaz a megfelelõ tartalom és mennyiség érdekében. Erre vonatkozóan néhány ötlet:

1. Ha úgy érzed, "eldurran az agyad", ne tüzelj csípõbõl, várj 5 percet, 1 órát, 1 napot. Ha higgadtan, hideg fejjel is megírnád ugyanazt, csak akkor írd meg. (Ne flamelj.)

2. Ne köss bele minden szóba, kifejezésbe, helyesírási hibába. Veled is elõfordult már, hogy elírtál valamit. A gyenge helyesírás is csak egy tulajdonság a sok közül, attól még ragyogó ötletei lehetnek valakinek.

3. Ha egy hozzászólás láttán eszedbe jut egy jó benyögés, elõször gondold át, hogy elõbbre viszi-e az egész téma megbeszélését, nem fog-e felesleges indulatokat gerjeszteni, sértõdéseket okozni.

4. Az ember sokszor úgy érzi, hogy már személyében támadják és rég nem az adott témáról van szó. Ilyenkor legjobb nem felvenni a kesztyût és nem válaszolni. Ha végképp nem bírod ki, írj neki privát üzenetben.

5. Ne másokkal próbáld betartatni a saját illemtanodat, hanem magaddal. (Ez csak a felhasználóknak szól, a moderátoroknak, adminoknak nem..)

Ezt javaslom. Nem én találtam ki, máshol bevált.[/quote]


Képeim
A hozzászóláshoz tartozik csatolmány, de azt csak aktív felhasználóink láthatják!
Regisztrálj vagy jelentkezze be!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
hackle
Tag

Hozzászólások: 7
Regisztrált: 2008.06.16
Elküldve: 2010-03-09 11:49
[quote]NwLGL írta:
Kedves Hackle!

Ezt ugye viccnek szántad??? smileysmileysmiley smiley
De én viszont nagyon jól ismerlek, ahogy egyébként te is engem! smiley smiley
És igen erõsen gondolkodom, hogy az szdsz, az mszp, vagy esetleg a munkáspártra szavazok... Tényleg õk vannak még? smiley Tuti befutók.

A fityeszt kihagyni nem szép dolog. Szó se róla a jobbik sincs benne, de mentségére mondva azt az eredetiben sincs, s mint láthatod rögtön ki is egészítették vele. Az összképbe beletartozik.

Tovább nem is offolnék. Jó fórumozást![/quote]

Csak hogy õk se maradjanak ki


Jobbik: Szittya felmenõkkel rendelkezõ turbó - magyarok társasági életét határozottan fellendítõ új, klub szerû tömörülés. 3 réteget különböztetünk meg: íjjászok, Fradisták, vezérek. Reggel hon polgárok, este a fényt viszik a "sötétségbe". Népi egyenruhába öltözött Batmanek.

smileysmileysmileysmiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2010-03-09 11:02
Kedves Hackle!

Ezt ugye viccnek szántad??? smileysmileysmiley smiley
De én viszont nagyon jól ismerlek, ahogy egyébként te is engem! smiley smiley
És igen erõsen gondolkodom, hogy az szdsz, az mszp, vagy esetleg a munkáspártra szavazok... Tényleg õk vannak még? smiley Tuti befutók.

A fityeszt kihagyni nem szép dolog. Szó se róla a jobbik sincs benne, de mentségére mondva azt az eredetiben sincs, s mint láthatod rögtön ki is egészítették vele. Az összképbe beletartozik.

Tovább nem is offolnék. Jó fórumozást!

PS: Megnéztem a Pócs János videót. Nagyon remélem hogy nem õ lesz a képviselõnk... smiley


Képeim


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
hackle
Tag

Hozzászólások: 7
Regisztrált: 2008.06.16
Elküldve: 2010-03-09 09:12
[quote]NwLGL írta:
Kedves Hackle!

Hát ez tényleg ütõs! Már csak egy fogalommal egészíteném ki, amit véletlenül kifelejtettél:


Fidesz - Az oligarchia egyik, a megtévesztést szolgáló, anyagi érdekek mentét szervezõdött csoportosulása. Más néven: Orbán Viktor rajongók gyülekezete. A Fidesz '96-ig liberális párt volt. Amikor vezére meglátta a "piaci rést" a jobboldalon, rögtön keresztény és népnemzeti fordulatot vett az addig "kis SZDSZ"-nek hívott párt.


Így teljes és pontos a kép... smiley smiley Hiányoltam belõle valamit, és a forrásnál bizony benne volt. Egytõl egyig igaz az ÖSSZES fogalom. Tanítani kellene. Zseniális.
-a forrás-[/quote]

Kedves NwLGL !

Nem ismerlek, nem tudom milyen beállítottságú vagy, de ahogy lejött a baloldali pártok kritikája érintette meg a lelked. Ahogy figyeltem a jobboldaliak itt túlnyomó részben vannak, ezért vettem ki a Fideszt a listából. Elnézést kérek, hogy megbántottalak. Az szdsz-rõl sok jót nem lehet elmondani, de dicséretes a részedrõl, hogy kiállsz elveid mellett, bár szurkolni nem fogok, hogy bejussatok.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-03-09 04:28
Ha megengedtek egy érdekes videót. Az MSZP-és Szekeres elvtársat már ismerjük. Van egy Fideszes képviselõjelöltünk is, mármint a térségünknek, akire a faluban tevékenykedõ pap úgy tekint mintha már meg is nyerte volna a választásokat. Erre lenne szükségünk?! (Nem Jobbik készítette film)



Lehet demagóg vagyok, de akkor sem a saját érvényesülésem a cél. Nem pozíciókért, pénzért megyünk el szavazni van ennél komolyabb életcélunk. Lehet számodra ismeretlen szó, a meggyõzõdés. Aki hisz a magyar emberekben, a nemzet felemelkedésében, a magyar jövõben. Demagóg vagyok? Lehet, sõt legyek az. Nem ez az ami számít. Ami számít az a program amit a Jobbik felmutatott, elolvastam nem találtam benne kivetni valót. Realitás: nincs cigánybûnözés? nem vásárolják fel a zsidók Magyarországot? Nincs politikus bûnözés? Van honvédelmünk? Segítjük a magyar vállalkozókat? Egyenlõ bánásmódban részesülnek a multik? A parlamenti képviselõk nem élnek vissza a mentelmi jogukkal? A liberális oktatási rendszer a nemzet felemelkedését szolgálja? A nemzeti jelképeinket lehet használni? A kommunista diktatúra jelképeit eltávolították? Létezik megélhetési "gyermekgyártás"? Külföldi bankok uralják az országot?
Végre valaki adott koncepciót ezekre a kérdésekre. Mások ezeket a kérdéseket fel sem teszik.
Itt egy kis olvasni való:
http://kuruc.info/r/52/56363/
Adjon az Isten! - Szebb Jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
Vadam5
Tag

Hozzászólások: 92
Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-03-08 20:58
Érdekes az a felvetés miszerint a Jobbik a Fidesz gyermeke, hiszen ezt az Maszop már jól belerágta az emberek szájába, ugyanakkor a Fidesz szerint meg az MSZP kreálmánya a Jobbik. Egyszer már le kéne ültetni a két nagy párt vezéreit, hogy megvitassák ezt az égetõ fontosságú kérdést smiley Tisztára úgy viselkednek mint a friss házasok, de lehet hogy nem csak tettetik ezt a ,,szép'' pár kapcsolatotsmiley
Egyébként eddig a két tarka marha ,,hazafi'' pártja remekül megértette egymást a Parlamentben is illetve abban, hogy nehogy valaki tenni akaró kerüljön a kormányzás közelében. Persze ha majd a választások utáni egy-két évben nem rak le semmit a Jobbik az asztalra akkor lehet majd Vonáékat ,,demagóg népbutítók gyülekezetének '' nevezni, de addig hagyjuk meg ezt a tisztséget az MDF-SZDSZ-MSZP pártoknak és vezetõinek. ( szándékosan nem soroltam ide a Fideszt, mert az elmúlt 8 évben nem õk voltak hatalmon,de rájuk is igaz : bûnösök közt cinkos aki hallgat !)

Szebb Jövõt!





* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
joarc
Tag

Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2009.12.16
Elküldve: 2010-03-08 20:17
Kimaradt még valami!

Jobbik: Demagóg népbutítók gyülekezete. Ismertetõ jelük, hogy elvakultan a realitásokat nem figyelve hatalomra akarnak kerülni. Ha hatalomra kerülnek akkor õk vágják zsebre a nagy pénzeket. A Fideszbõl nõttek ki, tehát az õ gyerekük.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2010-03-08 17:02
Kedves Hackle!

Hát ez tényleg ütõs! Már csak egy fogalommal egészíteném ki, amit véletlenül kifelejtettél:


Fidesz - Az oligarchia egyik, a megtévesztést szolgáló, anyagi érdekek mentét szervezõdött csoportosulása. Más néven: Orbán Viktor rajongók gyülekezete. A Fidesz '96-ig liberális párt volt. Amikor vezére meglátta a "piaci rést" a jobboldalon, rögtön keresztény és népnemzeti fordulatot vett az addig "kis SZDSZ"-nek hívott párt.


Így teljes és pontos a kép... smiley smiley Hiányoltam belõle valamit, és a forrásnál bizony benne volt. Egytõl egyig igaz az ÖSSZES fogalom. Tanítani kellene. Zseniális.
-a forrás-


Képeim


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
hackle
Tag

Hozzászólások: 7
Regisztrált: 2008.06.16
Elküldve: 2010-03-08 11:03
Kikapcsolódás, kéretik nem komolyan venni:

Választások elõtt pontosítsuk a fogalmakat!

Magyar közéleti értelmezõ szótár


Pluralizmus - Többpártrendszer. Esetünkben kettõ. Vannak ugyan a parlamentben kisebb pártok, de csak formálisan különböznek az oldalukon található nagy párttól.

Rendszerváltás (módszerváltás)- Magyarországon azt az eseménysort hívjuk így (ellentétben a szó eredeti jelentésével), melynek során a kommunisták átmentették, átkonvertálták kapcsolati tõkéjüket pénztõkévé, politikai tõkévé. Nem történt valódi váltás, ugyanis az uralkodó elit nem bukott meg, sõt soha nem látott módon megerõsödött. A demokratizálódás folyamata nem egyéb, mint vihar a biliben, mely csak a kisemberekre vonatkozó szabályok változását hozta.

Ellenzék - Az a párt, mely az autópálya-pénzek kisebbik hányadát rakja zsebre.

Kormánypárt - Royal Flush. Mindent visz, nem csak az autópálya-pénz nagyobbik részét.

Választások - Az a reklámkampány, melynek keretén belül eldõl, hogy a következõ négy évben melyik párt lophat többet. Jelentõsége gyakorlatilag nincs, hiszen a felmerülõ, kampányképes alternatívák ugyanazon oligarchiát képezik.

Önkormányzat - A politikai garnitúra utánpótlásának játéktere, a hatalom másodosztálya és nevelõintézete. Csatorna, melyen keresztül pozíciókkal és így pénzzel látják el a pártok közkatonáikat. Ezért kell belõle 3200. Budapestre például 24. Az önkormányzatok létszámát valamennyi választás elõtt radikálisan csökkenteni készülnek, majd a voksolás utáni napon, varázsütésre lekerül a téma a napirendrõl.

Jobboldal, baloldal - Országunkban értelmezhetetlen fogalmak. Az ezen jelzõkkel illetett pártok csupán a populizmus mértékében és jellegében mutatnak csekély eltérést.

Miniszter- Univerzális szakember. Alkalmas bármilyen pozíció betöltésére, ezért mindenhez ****. Általában a pártok alfahímjei töltik be ezt a pozíciót, fõleg olyan tárcák esetében, melyeket egy idomított majom is könnyen elirányítana.

Elit - Domináns, elõjogokat élvezõ csoport, egy közösségen (társadalmon) belül.

Politikai elit - Nonszensz fogalom. Egy képviseleti demokráciában nem lehet elõjogokat gyakorolni.

Szellemi elit - Valamely párt holdudvarához tartozó írók és politológusok gyûjtõneve.

Gazdasági elit- lásd: üzletember.


MSZP - A megtévesztést szolgáló, anyagi érdekek mentén szervezõdött csoportosulása. Nyíltan posztkomcsik.

SZDSZ - Politikai anomália. Egy olyan párt, melynek léte csak matematikai úton bizonyított, még soha nem látta senki. Ennek ellenére a választásokon mindig magasabbra kúszik az oszlopdiagramjuk, mint a bekerülési küszöb. Állítólagos tagjai liberálisnak vallják magukat, de jót röhögnek azon, ha valakit hülyére vernek az utcán, az azonosító nélküli rendõrök. Gátlás nélkül kinyalja bármelyik párt seggét egy-két autópálya megrendelés és a kormányra kerülés reményében.


Kommunista - Az elõzõ rendszer aktív építõje, aki vállalta a párt szolgálatát, legtöbbször saját boldogulása érdekében. Hazánkban jelenleg nem (?) létezõ kategória.

Liberális - Olyan piacfasiszta, aki nem viseli el a zsidózást. Társaságban könnyû felismerni, mert gyakorta nácizik, szélsõségesezik, fasisztázik.

Fasiszta - Olyan zsidózó, aki nem viseli el a piac törvényeit. Társaságban könnyû felismerni, mert gyakorta ****zik, cigányozik, zsidózik.

Turbó-magyar- Olyan, magát nemzeti érzelmûnek valló személy, aki hisz a mesékben. Gyakorta emlegeti a Szent Koronát, Nagy-Magyarországot, Árpád fejedelmet. Történelmi ismeretei legtöbbször hiányosak, objektivitása, realitásérzéke nulla. Társaságban könnyû felismerni a vállára terített piros-fehér csíkos zászlóról.

Üzletember - Tolvaj. Privatizáló, adócsaló, ügyeskedõ, áfa-csaló, olajszõkítõ, Offshore-ozó. Olyan ember, aki a vagyon-újraelosztásnál észnél és információnál volt, és kihasználva az akkori (jogi) káoszt, szarrá lopta magát. Társadalmunk megbecsült tagja.

Polgárság - Olyan, hazánkban nem létezõ társadalmi réteg, amelyet politikusaink ugyan gyakran emlegetnek hivatkozási alapként, ám nyomokban sem fedezhetõ fel. Itthon egyedül külföldi filmekben találkozhatunk vele.

Értelmiség - Az a látó, aki nem segít a vaknak a zebránál. A rendszerváltás óta lapító, a társadalmi, és politikai életben zajló negatív folyamatok iránti felelõsségét el nem ismerõ réteg. Tagjainak közös ismérve, hogy több éven keresztül jártak kollégiumi bulikra. Elõszeretettel hivatkozik a kollektív felelõsségre valamint a "minden mindegy" cinikus, komfortos hozzáállása mögé bújva próbálja saját egzisztenciáját összekaparni, megtartani, nagy ívben szarva az ország sorsára.

Média- A politikai oligarchiával szorosan együttmûködõ, anyagi-erkölcsi egységet képezõ hatalmi ág. Tipikus tevékenységei: átverés, megvezetés, formálás, torzítás, gyûlöletkeltés, elhallgatás, felfújás, és elsõsorban pénznyelés.

Újságíró - Biszexuális szellemi prostituált, aki pénzért bárkit megdug, illetve pénzért bárki megdughatja.

Európai Unió - Eredetileg az USA gazdasági hatalmának kompenzálására létrehozott, hónaljszagú tömörülés. Tényleges funkciója máig ismeretlen. A dohányzás szankcionálásán kívül érdemi intézkedést nem sikerült felmutatnia. Vízfej a vízfejeken, kormány a kormányok felett. Léte kétségtelenül csökkenti az Európán belüli, nemzetek közti konfliktus lehetõségét, egyéb pozitív hatása máig nem ismert.

Hipermarket - Olyan bazi nagy közért-hálózat, amely erõfölényénél fogva képes a helyi beszállítók és termelõk között versenyt generálni, így a beszerzési árak, valamint a munkaerõköltségek minimális szinten tartásával extra-profitra szert tenni. Megépülésekor általános körû derûs várakozás fogadja, mert munkahelyeket teremt, versenyt generál, továbbá mert olcsó. Ugyanakkor az adott térségben agyonvágja a kiskereskedelmet, munkanélküliséget generál és jelentõsen csökkenti a helyi termelõknél realizálódó profitot. Ezzel az ország zsebébõl húzza ki a pénzt, ami mint tudjuk nem vész el, mert végül egy, a miénknél gazdagabb országban, profit formájában landol. Így kerül egy szegény ország szegényeinek pénze egy gazdag ország gazdagjaihoz.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-03-07 21:27
BugaJakab!

Biztosíthatlak, hogy igyekszünk kiszûrni azokat az embereket, akik próbálnák meglovagolni a Jobbik népszerûségét! smiley Hogy õszinte legyek, én is tartok ettõl! smileysmiley Egyébként kikre gondolsz? Ha lehet, írd meg!smiley


Szerintem ne attól félj, hogy mit csinál majd a Jobbik, hanem a "nemzeti" Fidesz mit alakít majd.... Mert mostanában csak csalódnunk kellett bennük (holotörvény vagy a titkosítások) !smiley De végülis az egész húsz év csalódás volt, amit csináltak... Ha tényleg nemzetiek lennének, akkor most nem itt tartanánk!smiley És én ezért szavazok a Jobbikra! Ráadásul amit eddig tapasztaltam, az elég pozitív! smileysmileysmiley
MIÉRT NE ADNÉK NEKIK EGY ESÉLYT?smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-03-07 16:44
Szerintem ez nem"vádaskodás",hanem AGGÓDÁS!!!smiley
Mert ha a Jobbik az aminek látszik,AKKOR OK,de mi van ha nem???smiley
Én örülnék neki,ha össze tudnának dolgozni a fidesz-el a fontosabb dolgokon,mert abban egyetérthetünk,hogy nem a jobbik fog kormányt alakítani!
De annyi a kérdõjel velük kapcsolatban!
Morvai másfél évtizedig az szdsz-hez kötõdött,amit férjei is bizonyítanak,Bánó,Baló!
Ennek utána lehet nézni,nem kell sok,kiknek dolgozott,milyen szervezetekben stb!
Az,hogy a jelöltek között van ilyen olyan ember,ez nem probléma,mindenütt lehet(mondjuk az mszp-ben csak bûnözõ van),a lényeg ahogy most is teszik,szabaduljanak meg tõlük!
Mindannyian tudjuk,hogy most sokan meg akarják lovagolni a Jobbik népszerûségét,még a faluban is van ilyen!
Nem támadjuk a Jobbikat,csak kíváncsian várjuk,mi lesz majd a Parlamentben???
Ezért vagyunk sokan óvatosak!

smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-03-06 15:42
Siralmas, még mindig itt járunk. MSZP-Jobbik mindenki mindennel el van foglalva, az ország bajain kellene elmélkedni. Vádaskodik minden parlamenti párt a Jobbik-kal kapcsolatban, ezzel csak egyetlen probléma van csak, megvádolnak valakit illetve valakiket ebben a fene nagy "demokráciában", a fene nagy "hazafik" (Bajnai-Orbán), de az, hogy a megvádoltak elmondják a véleményüket azt nem lehet. Szerintem minõsíti az elmúlt 20 évet. Az a szomorú még mindig vannak emberek akik ezektõl várja, hogy változzon valami. Ülõ tüntetõ embereket pofán fújni gázspray-vel ez piszkosul megy. Az ország vagyon elherdálása szintén megy nekik. Ja hogy azzal el kellene számolni az már nem annyira. Amit eddig elkövettek közösen akár aktívan, akár passzívan benn a parlamentben már nem csak egy pár sorozatos hiba, hanem komoly hazaárulás, amit kellõen meg kell büntetni, ha tetszik a tisztelt képviselõ uraknak ha nem. Két fajta politikus ül jelenleg a parlamentben, az egyik aki felszólalt, végig hazudta az idejét, a másik aki csak bement a parlamentbe (ha bement egyáltalán) és némán végig ülte amint végig rabolják az országot, pusztítják a nemzetet. Remélem ezek a "demokrata hazafik" együtt fognak ülni ezek után is, csak egy kicsit hûvösebb, zord helyen.


http://jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/vona_gabor_valasza_bayer_zsolt_nyilt_levelere

Adjon az Isten! - Szebb Jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-03-06 13:28
smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
mszp-jobbik?????smiley
Majd,amikor bánó-baló kettõs kérdezi Krisztinát és jókat röhögnek rajtunk!!:Ðsmiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Parlamenti Választás 2010
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-03-03 13:42
Nari és Pari parája smiley(Na, vajon kikrõl van szó?smiley)


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Oldal: 5 / 10 << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Ugrás a fórumra:


Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Nem vagy még tag?
Kattints ide, hogy regisztrálj.



Neked nem kerül semmibe csupán 2 percedbe,
de ezzel elismered a munkánkat!


Elfelejtetted a jelszavad?
Kérj egy újat itt.
Cookie Info

Honlapunkon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Amennyiben szeretnél vele megismerkedni, ITT bővebb információt találsz róla.


Ki, mit néz?
54.36.149.xxx @ photo...
3.139.86.xxx @ repor...
3.141.192.xxx @ forum...

Egyszerre 179 fő a rekord.

Fórumtémák

Friss hozzászólások
Betörés!!! 158 hete
Észrevétel... 213 hete
Egyéb videók 442 hete
Zene 445 hete
Utcanev valt... 446 hete
Országos po... 496 hete
Humoros videók 519 hete
Vadas 533 hete
Emlékek 608 hete
Kifestõk, s... 629 hete

Legnépszerűbb témák
Észrevételek a fa... [668]
Országos politika [317]
Vicc [240]
Parlamenti Választ... [180]
Önkormányzati vá... [139]

Bejelentketés után "kattintható" lesz, addig használd a menüt.

Szavazás

Hogyan értékelnéd a 2023-as évet településünk szempontjából?

Nagyon jó volt, csak így tovább.

Idén több fejlesztés kellene.

Semleges.

Nem volt jó.

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Lájkolj!

Security System 1.8.3 © 2006 by BS-Fusion Deutschland
16215 kísérlet blokkolva

Szomszédos települések: Jánoshida, Jászladány, Szászberek ; Környező városok: Abony, Cegléd, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Szolnok, Újszász
Te vagy a(z) . látogatónk.
Copyright © 2008-2024
Jászalsószentgyörgy
PHP-Fusion v6.01
voodz by: sonar