Fórumtéma - Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! 

 

 

Navigáció
Történelem
Térkép
Címjegyzék
Helyi Hírek
Helyi Sajtó
Játékok
Cikkek
Galéria
Fórum
Chat
Idõjárás
Vendégkönyv
Apróhirdetés
Letöltések
Linkek
Keresés
Kapcsolatfelvétel
Gy.I.K. (FAQ)
Bemutatkozások
Képviselõ-Testület
Ifjúsági Egyesület

Véletlen képek a Galériából



Utoljára feltöltött kép:

202403271320090_t1.JPG
2024.03.27


+ több új kép


Utoljára létrehozott albumok:

Lakástűz a Zagyva úton.
2024.03.14. Megemlékezés
Mindenki Karácsonya 2023
Mikulás járja a falut.
Örök Ifjak Nyugdíjas...
Utoljára feladott hirdetések:

Régi lakások elör...
Kerékpárok, Motork...
Vállalom - fürdõ...
REDONY KÉSZÍTÉS. ...

Online felhasználók
Vendég: 3
Nincs Online tag

Regisztráltak: 1,373
Legújabb tag: Puredevil
Híreink egy részét nekik köszönhetjük:

SzolJOn.hu
Police.hu
MTI.hu


Köszönjük!

Híreink
Lángolt egy vályogház Jászalsószentgyörgyön [662 megnyitás] Ünnepi miserend [70 megnyitás] Régi vágyuk vált valóra a fontos jászalsószentgyörgyi földút mellett élőknek [191 megnyitás] 200 millió forintból újul meg az úthálózat és a közvilágítás Jászalsószentgyörgyön [235 megnyitás] Súlykorlátozás lép életbe Szolnok és Jászberény környékén [158 megnyitás] Szerdán kupa mérkőzés a Vadasban. [329 megnyitás] Év végéig nyolc szakaszban tervezik meg a 32.-es főút felújítását. [783 megnyitás] Érdekfeszítő helytörténeti írásokat mutattak be Jászalsószentgyörgyön [356 megnyitás] 2024.01.01-től az M4-es teljes hosszán díjköteles lesz [289 megnyitás] Jászalsószentgyörgy: Ahol szoborral álítottak emléket a költő feledhetetlen életművének [1831 megnyitás]


Figyelem

A honlap CSAK akkor lesz teljesértékű, ha bejelentkezel !


Ha még nem regisztráltál kattints IDE !

(Bejelentkezés után ez a panel eltünik!)

Fórumtéma megtekintése
Fórum | Offtopic | Minden más
Oldal: 3 / 5 < 1 2 3 4 5 >
Szerző RE: Érdekes...
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-06-07 15:05
Disznóinfluenza-hisztéria: csak a fel nem használt oltóanyag egymilliárdba került

Az új influenza elleni oltóanyag szavatossági idejének meghosszabbítását kérte a gyártó.

Ha az Országos Gyógyszerészeti Intézet nem ad erre engedélyt, akkor néhány hónapon belül több százezer adag megmaradt védõoltást kell megsemmisítenie az államnak. Ezek körülbelül egymilliárd forintnyi közpénzbe kerültek.

(kuruc.info, MNO nyomán)



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Érdekes...
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-06-07 15:03
Újabb világcsalás leplezõdik le - kimondták az igazságot a "disznónátháról"

Emlékszik még valaki a tavalyi „újinfluenza”-járványra? Nevezték a betegséget „sertésinfluenzának” meg H1N1-nek is - ez utóbbinak alighanem azért keresztelték el, mert olyan módfelett tudományosan hangzik. Nem tûnik fel senkinek, hogy már egy szó sem esik a „több millió ember halálával fenyegetõ” járványról? Vagy csak úgy magától lecsengett volna az egész? Vagy tényleg azoknak volt igazuk, akik szerint a gyógyszergyártó multicégek félrevezették a fél világot, csak azért, hogy hatalmas oltóanyag-készletüket eladva mesés profitra tegyenek szert?

Paul Flynn brit munkáspárti parlamenti képviselõ az Európa Tanács megbízásából egy jelentést készített, melyben fehéren-feketén leszögezi: „a sertésinfluenza-járvány sohasem létezett.” A dokumentum bírálja az Egészségügyi Világszervezetet is, amely nem állt a helyzet magaslatán az állítólagos járvány kitörése idején, és bizony jócskán hozzájárult a teljesen indokolatlan pánikhangulat kialakulásához. A fõ felelõsség azonban a gyógyszergyártó cégeket terheli - mutat rá a jelentés -, amelyeknek csakis egyetlen cél lebegett a szemük elõtt: minél nagyobb profitra akartak szert tenni.

Flynn tanulmányában megemlíti, hogy úgy a gyógyszergyártó cégek, mint az egészségügyi hatóságok képviselõi világszerte legalább 7 és fél millió ember halálával számoltak a „járvány” során. Ehhez képest az áldozatok száma alig éri el a 20 ezret! Nagy-Britanniában pedig az elõrejelzések alapján a hatóságok arra számítottak, hogy 65 ezer ember is meghalhat, ezzel szemben alig 500-an vesztették életüket a „sertésinfluenza” következtében. Viszont a gyógyszergyártó cégek jól jártak, mert egyedül a szigetországban 540 millió font értékben adtak el oltóanyagot.

Flynn leszögezi: „Aligha lehet kétséges, hogy az elejétõl fogva erõsen eltúlozták a járvány veszélyességét... A kormányok pedig rákényszerültek a szigorú intézkedések életbe léptetésére.” Megjegyzem, a munkáspárti képviselõ óvatosan fogalmaz, annál is inkább, mert valószínûleg kénytelen megvédeni a nem létezõ járvány idején Nagy-Britanniát irányító munkáspárti kormány intézkedéseit. Ugyanakkor a politikus nem hallgatja el, hogy „Nagy-Britanniában a kormányzat legalább 1 milliárd fontot költött a sertésinfluenza elleni harcra, ami csakis az egészségügyi rendszer más területeinek az elhanyagolása árán volt lehetséges.”

Paul Flynn véleménye szerint igencsak furcsa döntést hozott az Egészségügyi Világszervezet, amikor néhány héttel a „világjárvány” kihirdetése elõtt módosították a „halálos kór” meghatározásának feltételeit. „Ebben az esetben nem csupán összeesküvés-elméletrõl van szó, hanem egy fölöttébb jövedelmezõ összeesküvésrõl is” - mondja ki az igazságot a munkáspárti angol politikus.

A Daily Mail címû angol lap korábban felfedte, hogy a kormányzat megbízásából a „járvány megfékezésén” dolgozó egészségügyi szakértõknek és orvosoknak több mint a fele valamilyen kapcsolatban állt a gyógyszergyártó lobbival. Például a sertésinfluenza elleni harc céljából felállított, és 20 fõt számláló úgynevezett Tudományos Tanácsadó Testület 11 tagja állt valamelyik gyógyszergyártó cég alkalmazásában. Hasonló következtetésekre jutottak a British Medical Journal, valamint a londoni székhelyû Bureau of Investigative Journalism elnevezésû szervezet megbízásából elvégzett vizsgálódások során is.

Sõt, az is kiderült, hogy az Egészségügyi Világszervezet is számos olyan „tudósra” és „szakértõre” hallgatott, akik szoros kapcsolatban álltak a gyógyszergyártókkal. Gregory Hartl, az Egészségügyi Világszervezet szóvivõje ugyanakkor leszögezte: „Halálos járvány akkor tör ki, ha egy olyan vírus terjed el világszerte, amely ellen az immunrendszer alig tud, vagy egyáltalán nem képes védekezni... A kór 9 hét alatt 74 országban ütötte fel a fejét, tehát joggal állítottuk, hogy járványról van szó.” Az pedig, hogy az Egészségügyi Világszervezet számos vezetõ munkatársa bizonyos gyógyszergyártó cégek alkalmazásában is áll, a szóvivõ szerint nem jelent feltétlenül „érdekütközést”.

Nincs itt mit szépíteni: a gyógyszergyártó lobbi hatalmas propagandakampányba kezdett, és az egyes kormányok mellett, valamint az Egészségügyi Világszervezetben dolgozó ügynökei segítségével elhitették a világgal, hogy egy rettenetes járvány fenyeget, mely csak úgy elõzhetõ meg, ha az emberek beoltatják magukat. Világszerte milliók estek pánikba, és – sok „tekintélyes” orvos és számos más híresség és közéleti személyiségek rábeszélésére – beadatták maguknak a sebtiben kidolgozott oltóanyagot. A gyógyszergyártók hatalmas profitra tettek szert, miközben azok, akik a vakcina esetleges káros mellékhatásaira figyelmeztettek, ostobának, gazembernek, sõt „szélsõségesnek” lettek bélyegezve. Ennyit tehát a rajtunk élõsködõ oligarchiák aljasságáról és az érdekükben minden hazugságra kész média megbízhatóságáról.

Perge Ottó, kuruc.info - Daily Mail nyomán



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Érdekes...
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-06-07 14:13
89 éves bácsit gyilkoltak meg

Holtan találtak egy idõs embert szombaton jászberényi otthonában. Az elsõdleges adatok szerint a férfit bántalmazták, ebbe halt bele.

A rendõrségre szombaton kora délután érkezett bejelentés, hogy otthonában holtan találtak egy egyedül élõ idõs férfit. A helyszíni szemle elsõdleges adatai szerint a 89 éves áldozatot bántalmazták, ez vezetett a halálához. Az ügyben emberölés miatt indult eljárás - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendõr-fõkapitányság.

(FH)



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Érdekes...
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-06-07 14:08
Védekezésre képtelen férfit lincseltek magatehetetlenné és fosztottak ki az orkok

A nyílt utcán raboltak ki egy jászladányi férfit — tájékoztatta a Szoljon.hu-t Kipál Norbert, a jászberényi rendõrkapitányság sajtómunkatársa.

A rablók megtámadtak az utcán sétáló férfit, akit addig vertek, amíg magatehetetlen állapotba nem került. (Kuruc.info: a nemcigány áldozat életére, testi épségére tekintettel nem levõ, szükségtelen [fenyegetéssel is elvehették volna az értékeit, az összeverésre tényleg semmi szükség nem volt] brutalitás, a cigánybûnözés legfontosabb jellemzõje. Persze kuss van, mert az áldozat fehér, az elkövetõ meg cigány – miközben, fordított esetben, egy elcsattanó pofonból évekig tartó liberális hiszti, azonnali, majdnem egy évig tartó elõzetes és letöltendõ (!) büntetés következik. Jó hely ez a Magyarország...) Ezután átkutatták a zsebeit és a nadrágjában talált készpénzt magukkal vitték.

A szerencsétlenül járt férfi pontos személyleírást tudott adni a rendõröknek az elkövetõkrõl, akik a polgárõrökkel együttmûködve rövid idõn belül elfogtak két helyi (Kuruc.info: Jászladány súlyosan cigányfertõzött – ha valakinek bármi kétsége lett volna az elkövetõk származásával kapcsolatban...) férfit. A gyanúsítottakat a jászladányi rendõrõrsön elõállítottak és kihallgatták õket. (Kuruc.info: a SZOLJON egyik hozzászólója szerint kihallgatásuk után ki is engedték ezeket a patkányokat. [Ennek igazságtartalmáról nem tudtunk meggyõzõdni; persze, igencsak hihetõnek tûnik, lásd pl. a Kozák Rajmund-féle gyilkosságot vagy a csepeli lincselõket.])

(SZOLJON)



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Érdekes...
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-06-07 14:06
Felsõzsolcai cigány hozzáállás: "Fulladjatok meg ti, magyarok, mert mi nem fogunk!"

Olvasónk írja:

Felsõzsolcán lakunk, aminek már 70%-át elöntötte a víz. Mindenki, aki él és mozog, védi az értékeit és menti a házát.
Sok embert már kiköltöztettek, az elhagyott házakat pedig elkezdték fosztogatni a cigányok.

Közben a teleptõl nem messze egy utcasarkon homokzsákból barikádot emeltek, és több százan a zsákokon állva kiabálnak, hogy fulladjatok meg ti, magyarok, mert mi nem fogunk.

Kérdem én, nekik csak jogaik vannak? Kötelességük nincs? Az nem fordul meg a fejükben, hogy talán segítsenek?

Már az emberek többsége nem áll a lábán, idõsek és gyerekek is zsákolnak. És a vízen kívül még harcolni kell velük is?

Itt van bõven most rendõr, de egyszerûen nem foglalkoznak velük. Ilyenkor mi a teendõ? Nem kellene már valamit tenni?

Tisztelettel:
Egy zsolcai lakos

(kuruc.info)





* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Érdekes...
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 797
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2010-05-22 16:54
Aki azon töprengett, hogy mit keres a Pac-Man játék a google logó helyén annak megsúgom, hogy 1980. május 22-én "született" ez az örök faló figura. (azaz ma 30 éves). smiley Ja és aki nem jött volna még rá a keresõ oldalán ki is próbálható, nem csak egyszerû kép smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Érdekes...
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-05-04 21:45
****sége és Jézus gyalázása miatt Elton John nem léphet föl EgyiptombaN


Elton John május 18-án adott volna hangversenyt a gizai piramisok tövében, de az Egyiptomi Zenemûvészek Szervezete betiltotta a rendezvényt, miután a Nílus-parti országban óriási felháborodást váltott ki a ****ságával kérkedõ, valamint Jézus Krisztust rendszeresen gyalázó elõadó föllépésének lehetõsége – olvasható a mûvészeti témákkal foglalkozó El-Fánn Online (Mûvészeti Online – ألفن أونلاين ) címû arab nyelvû hírportálon.

Elton John angol elõadómûvész május 18-án a Kairóhoz közeli gizai piramisok tövében kialakított színpadon lépett volna föl, azon a helyen, ahol nyaranta Giuseppe Verdi Aida címû operáját szokták elõadni eredeti, történelmi hangulatban és díszletek között.


Munír el-Vászímí, az Egyiptomi Zenemûvészek Szervezetének elnöke hétfõn a tiltakozások hatására úgy döntött, hogy nem engedélyezi a homoszexualitásával nyíltan hivalkodó és Jézus Krisztust rendszeresen ferde hajlamúnak nevezõ Elton John föllépését Egyiptomban. „Elton John föllépése Egyiptomban veszedelmes precedenst teremtene, mert õ az egész világon a homoszexualitás jelképévé vált”- nyilatkozta Munír el-Vászímí az El-Fánn Onlinenak, majd hozzáfûzte: „Ha Elton John fölléphetne Egyiptomban, akkor további homoszexuális mûvészek szereplésére is sor kerülne ebben az országban, s mi ezt nem szeretnénk”.


De mivel a muszlim Egyiptom nem Budapest, a mûvészek szakmai szervezetei mellett a politikusok is síkra szálltak a génhulladék föllépése ellen. A szakmai és politikai körökben egyaránt hangsúlyozzák, hogy Egyiptomban tekintélyes lélekszámú kopt keresztény kisebbség él, s ezenkívül Jézus Krisztus az iszlám vallás hívõinek szemében is szent és sérthetetlen, ezért nem láthatnak vendégül egy olyan embert, aki a kereszténység alapítóját nyíltan ferde hajlamúsággal vádolja.

Amrán Mudzsáhed parlamenti képviselõ máris sürgõs levélben fordult az egyiptomi miniszterelnökhöz követelvén, hogy a kormányfõ tegyen meg mindent Elton John föllépésének megakadályozásáért.

Júszef el-Kudszi – يوسف القدسي - Kuruc.infó



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Érdekes...
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-05-01 18:24
SZÉP KIS KÖRNYÉK LETTÜNK:


Mini-Olaszliszka: nekifutásból rugdosták az idõs bácsi fejét(!) a cigányok - frissítés: elhunyt az áldozat

Frissítés (ápr. 23. 12:15):

Az eredeti cikk 16. hozzászólása (eredeti ITT) szerint a cigányok áldozata idõközben elhunyt. „Gratulálunk”, orkok! Ez már hányadik gyilkosságotok volt az elmúlt 1-2 hónapban?

Idézzük a hozzászólást, tekintve, hogy a SZOLJON igen aktívan törölget minden „rázós” véleményt a cigánytémás cikkei alól:

„Azt még mindig nem értem, hogy mindezt miért egy anyukának kell bejelenteni!

Hol van Szabó Zita, a rendõrségi szóvivõ?
Ez egy nagyméretû közfelháborodást okozó cselekmény és még csak meg se szólal a hatóság?
Nekem kell mondani, hogy a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy ma hajnalban elhunyt a Hetényiben?

Azt is nekem kell mondani, hogy a mentõk kiérkezése után csak 54 percre rá jött ki egy járõr?
Pedig ez itt nem a Motor utca hanem Szolnok, (állítólag európai szintû megyeszékhely) városközpontja.....”

Eredetileg írtuk (ápr. 22. 9:44):
Hogy honnan tudjuk, az alábbi eset elkövetõi, természetesen, cigányok? Onnan, hogy maga az eredeti híradás is egyértelmûsíti ("fekete haj"smiley a származásukat: “A fekete hajú fiúk nem egyedül voltak, hanem egy édesanyjuk korabeli asszonnyal és több kisgyermekkel. Utóbbiak — miközben szokásos módon a piac melletti konténerben turkáltak — , látták, hogy a fiúk mit tesznek, de ügyet sem vetettek rá.”
Az idézetbõl az is látható, hogy az orkok (kukázó) családtagjai még a kisujjukat sem mozdították azon célból, hogy leállítsák a lincselést. Hát igen, ez a cigány “kultúra”: egy “gádzsót” nyugodtan lehet nekifutásból rugdosni, még azután is, hogy már a földre került. És még nekünk mondják azt, hogy ne beszéljünk Olaszliszkáról és arról, hogy mennyire általános az mokka körökben, hogy így intézik el áldozataikat. Akkor sem, amikor a militáns orkok immár a jobbikos Szögi Zsuzsanna kiirtására is uszítanak megszólalásaikban, annak pártállása miatt (cikkük ITT; egy másikuk, a mi áldott jó Zorrónk, meg azt írta ITT, idézzük hibáinak kijavítása nélkül, “szögi lajos is meg bas za az anyjat! [...] Halal a Nacikr a Pusztuljon Mind!”smiley.

Egyebek is kiderülnek a cikkbõl, pl. az, hogy amikor cigányaink lejmolnak, akkor igen agresszívvá tudnak válni azokkal szemben, akik megtagadják a “megsegítésüket”. (“Egy másik szemtanú elmondta, hogy a támadók rendszeresen szoktak pénzt kérni tõle is. Ha valaki nem ad nekik, igen agresszívek.”smiley A kiskorú cigányok meg, büntethetetlenségük és törvények felett állásuk biztos tudatában, az árusok képébe nevetnek akkor, amikor lopnak tõlük (“Kamerák vannak a szóban forgó területen, tudok mutatni felvételeket, ahogyan kiskorúak — akik egyszerûen az ember képébe nevetnek — lopják a krumplit.”smiley

A sünök, természetesen, nem tesznek semmit, hogy megszüntessék az áldatlan állapotokat. (“Kint volt a rendõrség már többször is, eligazítják õket, de fél óra múlva visszatérnek. […] Nem látok megoldást erre a problémára, nem kérhetem a rendõrséget, hogy állandóan erre járõrözzenek.”smiley Hiába, az érinthetetlen, kivételezett kisebbség…

A teljes cikk:

A kislány kétségbeesetten kiáltotta: a bácsi meg fog halni!
KEGYETLENSÉG | Több fiatal fiú megtámadott egy férfit a szolnoki Vásárcsarnok közvetlen közelében kedd délután. Hiába rimánkodott az áldozat, nekifutásból rugdosták a fejét és az oldalát.

— Hiába könyörgött a férfi, nem hagyták abba a feje és az oldala rugdosását akkor sem, amikor már elesett — fordult lapunkhoz egy szolnoki hölgy, aki kislányával együtt szemtanúja volt az esetnek. — Két-három tizenéves, de igen nagytestû srác megtámadott egy hajléktalant a Vásárcsarnok közvetlen közelében kedd délután, fényes nappal. Nekifutásból rugdosták a testét, ahol csak érték.

A fekete hajú fiúk nem egyedül voltak, hanem egy édesanyjuk korabeli asszonnyal és több kisgyermekkel. Utóbbiak — miközben szokásos módon a piac melletti konténerben turkáltak — , látták, hogy a fiúk mit tesznek, de ügyet sem vetettek rá. A kislányom kétségbeesve kiáltotta, hogy anya, meg fog halni a bácsi, a járókelõk is meg-megálltak az áldozat könyörgõ kiáltásaira. Az arra járók közül többen állították, mielõtt továbbmentek, hogy rendõrt hívnak — folytatta. — Amikor odaszóltam a fiúknak, hogy hagyják békén az agyongyötört férfit, meglepetten rám néztek, de nem szóltak semmit. Szerintem ha nem lett volna velem a gyerekem, én sem úsztam volna meg egy-két nagypofon nélkül.

Egy másik szemtanú elmondta, hogy a támadók rendszeresen szoktak pénzt kérni tõle is. Ha valaki nem ad nekik, igen agresszívek, de õt még nem bántották. — A fiam már nem mer ezen a környéken járni, mert fél, hogy megverik és elveszik a pénzét — állította. — Szinte mindig itt vannak, birtokukba vették a konténer melletti területet, egyre többen gyûlnek ott össze. Korábban ez egy igen forgalmas, belvárosi terület volt, de szerintem az emberek már félve járnak arra. Többen inkább kerülõ utat választanak. Hogy aztán mi történt a férfivel, nem tudom, mert miután értesítettem a rendõrséget, a kislányommal elmentem — mondta a nõ.

Dóra László, a Vásárcsarnok vezetõje arról tájékoztatott, hogy nem újkeletû a probléma. Tavasszal mindig a konténer köré gyûlnek a rászorulók, általában negyven fölött számolják õket. Amit tudnak, elvisznek magukkal. — Ezzel nem lenne probléma, ha nem szórnák szét a felesleget — mondta. — Ha lezáratom a konténert, engem keresnek vagy az árusoktól kéregetik el a selejtet. Egy idõ után igen agresszívvé válnak, zavarják a vásárlókat is. Kint volt a rendõrség már többször is, eligazítják õket, de fél óra múlva visszatérnek. Kedden is így történt. Kamerák vannak a szóban forgó területen, tudok mutatni felvételeket, ahogyan kiskorúak — akik egyszerûen az ember képébe nevetnek — lopják a krumplit. Nem látok megoldást erre a problémára, nem kérhetem a rendõrséget, hogy állandóan erre járõrözzenek.

Szerettünk volna a történtekrõl bõvebb információhoz jutni a rendõrségtõl is, de sajnos nem kaptunk érdemi információt az esettel kapcsolatban.

(SZOLJON)





Hiába védekezett, négy ork gyûrte maga alá az idõs nõt

Négyen egy ellen | Jászladányon (Kuruc.info: súlyosan cigányfertõzött település) bravúros gyorsasággal derítettek fel egy rablással megalapozottan gyanúsítható társaságot a helybeli õrs rendõrei.
Csütörtökre virradóra egy idõs néni lakásába — már megszokott módszerrel, ablakbetöréssel — hatolt be egy négy fõs társaság. A tettesek megkötözték a sértettet, ujjáról lehúzták arany gyûrûjét, fülébõl kivették a fülbevalót.

Ezt követõen kutattak a lakásban, ahonnan egy gyógyító lámpával és némi készpénzzel távoztak. A 80 éves asszony szerencsére a támadás során nem sérült meg. Bejelentését követõen a rendõrök a gyors intézkedésnek és adatgyûjtésnek köszönhetõen néhány óra leforgása alatt elõállítottak az õrsre négy 32-43 év közötti személyt, közülük három gyanúsított helybeli, egy pedig zagyvarékasi lakost. A nõt és három társát kihallgatásukat követõen õrizetbe vették.

(SZOLJON)



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Érdekes...
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-04-27 21:30
Zúzódásokat szenvedett Klein Dávid abban a jégomlásban, amely elsodorta társát, Várkonyi Lászlót a Himalájában - errõl maga a magyar hegymászó számolt be. A balesetnek egyébként szemtanúja is volt: Jamie McGuinness, neves új-zélandi hegymászó, a Project Himalaya résztvevõje arról számolt be egy másik túravezetõnek, Duncan Chessellnek, hogy látta, amint Várkonyi Lászlóra és Klein Dávidra rászakad egy jégtömb.


A beszámolót Chessell küldte tovább a Climbing@alanarnette.com oldal szerkesztõjének. Mint írta, Jamie McGuinness nagyjából száz méterre volt a magyar hegymászóktól, amikor nepáli idõ szerint április 26-án 12 óra 20 perckor az Északi Nyergen futó út fölött a jégfal leszakadt, és a lehulló törmelék harminc méteres körben szétszóródott.

A jég a magyar hegymászók közvetlen közelében zuhant le, akiknek rögzített biztosítókötele kiszakadt, egyikük - nyilván Várkonyi László - pedig bezuhant egy közeli gleccserszakadékba, amelyet betemetett a törmelék.

A szemtanú szerint a másik férfi - Klein Dávid - megsérült. Õt a hegyi mentõk hamar biztonságba helyezték, és bár az állapotáról nincs további hír, ahhoz volt elég ereje, hogy mûholdas telefonján felhívja a családját.

Az eltûnt hegymászó feltehetõen meghalt, de errõl még nincs hivatalos információ - áll Duncan Chessell levelében.

A rossz idõjárási körülmények miatt - havazik és továbbra is jégdarabok potyognak - a legtöbb hegymászó egyelõre nem használja ezt az útszakaszt; csak az a néhány jár erre, aki lefelé tart - tette hozzá McGuinness szavai nyomán Chessell.


Klein Dávid holnapután jön le a hegyrõl

Írásos beszámolót küldött Klein Dávid a balesetrõl a www.expeditions.hu oldalra. Mint írja, az északi nyeregbõl (7000 m) tartottak lefelé az elõretolt alaptáborba (6400 m), amikor félúton, viszonylag könnyû terepen jégomlás történt, vagyis a felettük lévõ jégfal leszakadt, és mindkettejüket elsodorta a jég.

"Engem a jég ledobott egy jégfalra, át egy peremen, és a függõleges falon lógva álltam meg, a rögzített kötélen. Nem tudtam, Konyival mi történt, õ mögöttem volt. Reméltem, hogy õt elkerülte a lavina. Engem késõbb felülrõl, kötél segítségével kiemeltek, ekkor tudtam meg, hogy Konyi eltûnt. Tegnap és ma nagy erõkkel keresték, de nem került elõ a teste. Szemtanúk szerint, amíg engem sodort a lavina, Konyit 15-20 méterrel mögöttem elkapta, és direktbe rázuhant a jég" - írta a hegymászó.

Klein Dávid a jobb karján több helyen zúzódást szenvedett, a sérüléseket már a hegyen egy mexikói orvos rendbe tette. "Holnapután hajnalban fogok lejönni a hegyrõl" - tette hozzá.

(InfoRádió)


Kapcsolódó: Erõss Zsolt a balesetrõl: Nincs sok remény

Korábban írtuk: Lavina sodort el két magyar hegymászót a Himalájában; Várkonyi László eltûnt, Klein Dávid megsérült - tájékoztatta az MTI-t Pekingben Sárközy Péter magyar fõkonzul. A balesetnek szemtanúja volt Jamie McGuinness ismert új-zélandi hegymászó, aki száz méterre volt a magyaroktól, amikor a lavina lecsapott.


Várkonyi László és Klein Dávid

A két magyar alpinistát, akik a Csomolungma (Mount Everest) megmászására készültek, április 26-án, hétfõn délután érte a baj - áll a pekingi magyar nagykövetséghez kedden késõ délután érkezett faxban. Klein Dávid megsérült és jelenleg biztonságban van, míg Várkonyi László Alfréd eltûnt - mondta Sárközy, kiegészítve azzal, hogy Klein Dávid állapotáról egyelõre még nem tudtak meg részleteket, mivel nem tudtak hivatalos szervekkel kapcsolatba lépni.

A fõkonzul az InfoRádióval közölte: megpróbálják begyûjteni az információkat, ezt szerda reggel folytatják, valamint tartják a kapcsolatot a hozzátartozókkal. Egy kínai mentõcsapat keresi Várkonyi Lászlót, ennek eredményérõl a fõkonzult tájékoztatják majd.
Az InfoRádió értesülése szerint a két hegymászó 7800 méteren a kettes tábort sikerrel kiépítette. Amikor lefelé haladtak, akkor sodorta el õket a lavina.

Klein Dávid és Várkonyi László arra készült, hogy a magyarok közül elsõként oxigénpalack és teherhordók nélkül mássza meg a világ legmagasabb csúcsát.

Klein és Várkonyi április 3-án lépett be Kínába, és a tervek szerint június 8-án hagyták volna el az országot Nepál irányába.

(InfoRádió - MTI)


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Érdekes...
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-04-11 09:38
Ez a lengyel államfõi katasztrófa szörnyû!!
Az új MAGYAR KORMÁNYNAK nagy szüksége lenne egy 50 milliós baráti népre,akivel évszázadok óta jó viszonyban van!
Nagyon nehéz mit mondani erre az egészre!
Nyugodjanak békében!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Érdekes...
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-04-10 21:04

"A CSECSEMÕ 2011-BEN FOG VILÁGRA JÖNNI!"

A palesztin miniszterelnök, aki célul tûzte ki a független palesztin állam jövõ évi létrehozását, egy izraeli lapnak adott interjúban úgy vélekedett, hogy ez az esemény legkésõbb 2011 augusztusáig be fog következni.

"A palesztin állam megszületése örömünnep lesz a nemzetek egész közössége számára" - mondta Szalám Fajjád a Háárec címû lapban pénteken megjelent interjúban. "Úgy becsüljük, hogy a csecsemõ 2011 felé fog világra jönni" - tette hozzá.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Érdekes...
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-04-10 19:57
TRAGÉDIA: ELHUNYT A LENGYEL ÁLLAMFÕ


Egyhetes nemzeti gyász Lengyelországban - 132 személy utazott a szerencsétlenül járt gépen

Már megtalálták a lengyel elnök lezuhant repülõgépének egyik fekete dobozát - adta hírül egy lengyelországi internetes portál. Orosz szakértõk szerint a tragédiát a rossz idõjárás okozta. Donald Tusk lengyel kormányfõ szombaton bejelentette, hogy haladéktanul Szmolenszkbe, a katasztrófa helyszínére utazik. Bronislaw Komorowski ideiglenes lengyel államfõ, a lengyel alsóház elnöke egyhetes nemzeti gyászt rendelt el Lengyelországban.
A nyugat-oroszországi Szmolenszk közelében szerencsétlenül járt gépen utaztak az államfõn és feleségén kívül a lengyel hadsereg fõbb vezetõi, a jegybank kormányzója és a Lengyel Olimpiai Bizottság elnöke is.
Az egyik fekete dobozt már megtalálták a szerencsétlenül járt repülõgép roncsai között - adta hírül a lengyel televízió honlapja.
Lengyelország történetében ez a mostani az egyik legnagyobb tragédia - írja TVP.Info. A honlap arról is hírt ad, hogy 132 személy tartózkodott a szerencsétlenül járt repülõgépen, mindezt Vlagyimir Markin, az oroszországi vizsgálóbizottság szóvivõje közölte.
A lengyel kormány közzétette az elnöki delegációhoz tartozó 88 személy nevét.
A katasztrófa közvetlen kiváltó okát az orosz nyilatkozók elsõsorban a rossz idõben, a ködben látják, de vizsgálják esetleges mûszaki hiba lehetõségét is.
Emlékeztettek rá, hogy a pilótának a köd miatt javasolták: Moszkvában, vagy Minszkben szálljon le, de a lengyel elnök gépének személyzete úgy döntött, hogy Szmolenszkben száll le.
A negyedik leszállási kísérletnél a gép szárnya a fák koronájába akadt, a gép lezuhant és egészen kicsi darabokra tört. A sûrû ködöt szombat délelõttre már pénteken jelezték a meteorológusok, és reggel le is zárták a forgalom elõl a Szevernij repülõteret, amelynek közelében a gép lezuhant.
A lengyel elnök repülõgépe erdõs területen csapódott a földhöz, a helyszíni közvetítésben házakat sehol nem látni, de a jelentések szerint a közelben egy családi házakból álló település van.
Orosz szakértõk elmondták, hogy a Szevernij repülõteret katonai célokra is használják, továbbá egy közeli gyár új repülõgépeinek a kipróbálására is, és minden tekintetben kiváló állapotban van.
A Vesztyi 24 orosz hírtelevízió mûsorában megszólaltatta a szamarai repülõgépgyár igazgatóját. A TU-154 típusú gépeket itt gyártották s még ma is készül belõlük, bár már kevés. Az igazgató elmondta, hogy a lengyel államfõ kilencvenes évek közepén gyártott repülõgépe tavaly esett át nagyjavításon a gyárban, korához képest viszonylag kevés órát repült - mint a kormánygépek általában -, és a következõ nagyjavítás évek múlva lett volna esedékes, a rendszeres karbantartást Lengyelországban végezték.
Moszkvából a helyszínre küldtek nyomozókat, szakértõket és törvényszéki orvosokat, Dmitrij Medvegyev elnök utasítására a helyszínre utazott a közlekedési miniszter és a rendkívüli helyzetek minisztere, továbbá Alekszandr ****trikin, a legfõbb ügyészség mellett mûködõ nyomozati bizottság vezetõje.
Lech Kaczynski népes kíséret élén magánlátogatásra indult, hogy felkeresse a Szmolenszk melletti Katinyban (Katyn) és több más helyen 1940-ben lemészárolt mintegy 20 ezer lengyel emlékhelyét. Katinyban a héten Vlagyimir Putyin orosz és Donald Tusk lengyel kormányfõ részvételével tartottak hivatalos megemlékezést, de erre Kaczynskit nem hívták meg. A lengyel elnök maga kérte, hogy külön kereshesse fel az emlékhelyet, s az orosz fél ehhez hozzájárult.


(MTI)



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Érdekes...
Vadam5
Tag

Hozzászólások: 92
Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-03-18 19:52
Hát igen, a Sloták himnuszra aztán tényleg nagy szükség van, nem elég a mocskos tótoknak, hogy ellopták tõlünk Fevidéket még ez is
De van itt egy jobb videó:


Ezt a Lazio szurkolói szokták énekelni, magyarra fordítva kb. ennyit jelent:
,,Elõre budai srácok, elõre pesti fiúk! Diákok, munkások, polgárok, fel virradt a nap végre rátok ''
Egyébként ezt a dalt anno az 1956-os szabadság harc emlékére és a mellette való szolidaritásért írták.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Érdekes...
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-03-18 18:59
http://www.youtube.com/watch?v=91F_TMf6VZY&feature=related

Így kell csinálni!
Hajrá MAGYAROK!! smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Érdekes...
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-03-18 18:51


Íme a"szlovák himnusz"! smiley smiley
Ezt is ellopták,ahogy a címert! smiley




Íme a felturbózott szlovák feldolgozás!

Ka....ják be! smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Érdekes...
Vadam5
Tag

Hozzászólások: 92
Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-03-15 18:58
Március 15.-e alkalmából egy hazafias vers Petõfi Sándortól:

MIT NEM BESZÉL AZ A NÉMET...


Mit nem beszél az a német,
Az istennyila ütné meg!
Azt követeli a svábság:
Fizessük az adósságát.

Ha csináltad, fizesd is ki,
Ha a nyelved öltöd is ki,
Ha meggebedsz is beléje,
Ebugatta himpellére!...

Ha pediglen nem fizetünk,
Aszondja, hogy jaj minekünk,
Háborút küld a magyarra,
Országunkat elfoglalja.

[b]Foglalod a ****nyádat,
De nem ám a mi hazánkat!...[/b]
Hadat nekünk ok izennek,
Kik egy nyúlra heten mennek.

Lassan, német, húzd meg magad,
Könnyen emberedre akadsz;
Ha el nem férsz a borödbe’,
Majd kihúzunk mi belole!

Itt voltatok csókolózni,
Mostan jöttök hadakozni?
Jól van hát, jól van, jojetek,
Majd elválik, ki bánja meg.

Azt a jó tanácsot adom,
Jojetek nagy falábakon,
Hogy hosszúkat léphessetek,
Mert megkergetünk bennetek.

Fegyverre nem is méltatunk,
Mint a kutyát, kibotozunk,
Úgy kiverünk, jobban se’ kell,
Még a pipánk sem alszik el!

Pest, 1848. május


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Érdekes...
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-03-14 10:52
http://www.youtube.com/watch?v=2dkG4NuJAEg&feature=related

Jó szórakozást,én jókat röhögte smiley smileym!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Érdekes...
Vadam5
Tag

Hozzászólások: 92
Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-03-08 21:22
Hol is élek? / Kiss Károly/

Végig nézek a térképen,
Hol is élek voltaképpen?
Talán a szemem homályos?
Nem.Ez a térkép hiányos.

Talán,elfogyott a tinta,
Vagy ki határainkat írta,
Annak feje nem volt tiszta?
Talán az eszét elitta?

Hiányoznak havas hegyek,
Zöld lankák és az emberek.
Hol vannak a lombos erdõk?
Elveszett a sok termõföld?

Hová lett jó Felvidékünk?
Tán azt mondtuk, nem kell nékünk?
Ilyet nem mondtunk mi soha!
Az új neve Szlovákia?

Hová tûnt szép Kárpát-alja?
Idegen nép bitorolja.
A neve az most Ukrajna,
Magyar ember szolga rajta.

Eltûnt büszke Erdély-ország ?
Székelyt s Csángót románozzák.
Ez is csak elírás lehet.
Románia ez nem lehet!

Délvidékünk sem találom,
Ez biztos csak egy rémálom.
Helyén van most sok új ország?
Földjét igen gyakran osztják.

Mi van ,,szép labanc sógorok''?
Az osztásnál ott voltatok?
Ismét belénk marhattatok,
Megint sörrel koccintottatok?

Ki tette e csúfot velünk?
Ki volt ennyire ellenünk?
Ez tán a világ tréfája,
Vesszen az Isten bokrétája?

Nem tréfa ez, nagyon komoly,
A Magyar régóta fogoly.
Nagyon csonka ez a térkép,
Trianonban elintézték.

Szép hazánkat tönkre tették,
Szépen lassan vérét vették,
Õsi földjét széjjel tépték.
Népét halálra ítélték.

Hol is élek valójában?
Idegenek hálójában.
Csonka ország, csonka földjén,
Ahol csak a pénz a törvény.
























* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Érdekes...
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 797
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2010-03-02 18:06
Február 28-án 23 óra 25 perckor fényes tûzgömb robbanhatott Magyarország északkeleti vidékei fölött.


[video]http://videa.hu/flvplayer.swf?v=fBCSGyR9ETbyxEaT[/video]

Egy körülbelül egyméteres szikladarab lépett be a Föld légkörébe, és semmisült meg nagy magasságban hazánk felett. A jelenségre vasárnap éjszaka, 23.25-kor került sor, és a borult ég ellenére sok helyrõl látták az országból. Egyre több beszámoló érkezik a Magyar Csillagászati Egyesülethez, és egy videó alapján már nyilvánvaló, hogy most sincs szükség "ufós" magyarázatokra.


További részletek itt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Érdekes...
Vadam5
Tag

Hozzászólások: 92
Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-03-01 18:34
2 poénos, de egyben elgondolkodtató cikk:

http://kuruc.info/r/6/56004/

http://kuruc.info/r/35/55229/

röhögjünk és sirjunk is egyben!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Oldal: 3 / 5 < 1 2 3 4 5 >
Ugrás a fórumra:


Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Nem vagy még tag?
Kattints ide, hogy regisztrálj.



Neked nem kerül semmibe csupán 2 percedbe,
de ezzel elismered a munkánkat!


Elfelejtetted a jelszavad?
Kérj egy újat itt.
Időkép
Jászalsószentgyörgyi webkamera

Megnyitás az Időképen
Cookie Info

Honlapunkon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Amennyiben szeretnél vele megismerkedni, ITT bővebb információt találsz róla.


Ki, mit néz?
40.77.167.xxx @ news.php
66.249.64.xxx @ photo...
44.192.132.xxx @ forum...

Egyszerre 179 fő a rekord.

Fórumtémák

Friss hozzászólások
Betörés!!! 155 hete
Észrevétel... 210 hete
Egyéb videók 439 hete
Zene 442 hete
Utcanev valt... 443 hete
Országos po... 494 hete
Humoros videók 517 hete
Vadas 530 hete
Emlékek 605 hete
Kifestõk, s... 626 hete

Legnépszerűbb témák
Észrevételek a fa... [668]
Országos politika [317]
Vicc [240]
Parlamenti Választ... [180]
Önkormányzati vá... [139]

Bejelentketés után "kattintható" lesz, addig használd a menüt.

Szavazás

Hogyan értékelnéd a 2023-as évet településünk szempontjából?

Nagyon jó volt, csak így tovább.

Idén több fejlesztés kellene.

Semleges.

Nem volt jó.

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Lájkolj!

Security System 1.8.3 © 2006 by BS-Fusion Deutschland
16198 kísérlet blokkolva

Szomszédos települések: Jánoshida, Jászladány, Szászberek ; Környező városok: Abony, Cegléd, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Szolnok, Újszász
Te vagy a(z) . látogatónk.
Copyright © 2008-2022
Jászalsószentgyörgy
PHP-Fusion v6.01
voodz by: sonar