Fórumtéma - Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! 

 

 

Navigáció
Történelem
Térkép
Címjegyzék
Helyi Hírek
Helyi Sajtó
Játékok
Cikkek
Galéria
Fórum
Chat
Idõjárás
Vendégkönyv
Apróhirdetés
Letöltések
Linkek
Keresés
Kapcsolatfelvétel
Gy.I.K. (FAQ)
Bemutatkozások
Képviselõ-Testület
Ifjúsági Egyesület

Véletlen képek a GalériábólUtoljára feltöltött kép:

202305290830426_t1.JPG
Ünneplés.


+ több új kép


Utoljára létrehozott albumok:

Búcsú 2023
Majális 2023.
2023.03.15.megemlékezés.
Könyvbemutató a Faluh...
Mindenki karácsonya 2022.
Utoljára feladott hirdetések:

Régi lakások elör...
Kerékpárok, Motork...
Vállalom - fürdõ...
REDONY KÉSZÍTÉS. ...

Online felhasználók
Vendég: 2
Nincs Online tag

Regisztráltak: 1,358
Legújabb tag: Ggg
Híreink egy részét nekik köszönhetjük:

SzolJOn.hu
Police.hu
MTI.hu


Köszönjük!

Híreink
Az M5 Tv forgatott az Ipartörténeti emlékháznál. [155 megnyitás] Temetői barangolásra hívták a múlt iránt érdeklődőket Jászalsószentgyörgyön [1178 megnyitás] Elektronikai hulladékgyűjtés [1952 megnyitás] Május 1.től jön az új vármegyebérlet és az országbérlet [541 megnyitás] Megjelent Jászalsószentgyörgy első süteményes könyve. [495 megnyitás] Meghívó " Mindenki Karácsonya" ünnepségre. [737 megnyitás] Elkészült a Vörösmarty úti kerékpárút első üteme [754 megnyitás] Kivezeti a kormány az üzemanyagok hatósági árát [321 megnyitás] Benzinkút információs térkép. [451 megnyitás] Pályázatot nyert a Jászalsószentgyörgy Kse. [1471 megnyitás]


Figyelem

A honlap CSAK akkor lesz teljesértékű, ha bejelentkezel !


Ha még nem regisztráltál kattints IDE !

(Bejelentkezés után ez a panel eltünik!)

Fórumtéma megtekintése
Fórum | Offtopic | Minden más
Oldal: 5 / 16 << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Szerző RE:
robika6
Tag

Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2010.10.09
Elküldve: 2010-11-14 07:47
A probléma amit hagyott az MSZP nem kicsi, a Fidesz igenis jó irányba mozdult el szabálysértések szigorítása például, adókedvezmény növelése nem a családi pótléké, csend vagy rendõrség édes mindegy csak többen legyenek és legyen hatalmuk. Szóval egy kis türelmet még és ismétlem nem a Fidesz hagyta ez kialakulni..
Egyébként a Jobbik eddig konkrétan a rendõrség, jogszabályok szigorítsa, vagy segélyek ügyében nem nyújtott be érdemi javaslatot (parlament.hu megnézhetõ).


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-11-14 00:40
BugaJakab!

Bocsi, hogy most reagálok!

Ha már az erõszakszervezetekrõl beszélsz, mi a véleményed arról, hogy Fideszék éppen azon "fáradoznak", hogy idegen, külföldi rendõrök is oszlathassanak bizonyos eseményeken?

Szánalmas, hogy a narancsok lejárató kampányba kezdtek Budaházyval kapcsolatban! "Hirtelen" "bizonyítékok" kerültek elõ! Érdekes módon, pont akkor, mikor éhségsztrájk kezdõdött! A "bizonyíték" meg olyan hiteles, mint az, amivel tavaly Draskovics állt elõ!!!!!!!smiley

Vajon Gyurcsány Ferencbõl mikor lesz végre Gyurcsótány Fegyenc? Ez lenne a nagy narancselszámolás? Már eltelt fél év!

Hogy tudod azt kimagyarázni, Jakab, hogy az elsõ Orbán-kormány ahelyett, hogy Horn Gyuláékat elszámoltatta volna, az akkori radikális jobboldali MIÉP-et taposta el!

Ugye nem csak nekem van deja vue-m?smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
Markosz
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 491
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.08.17
Elküldve: 2010-10-25 14:15
Húsz éve kezdõdött a taxisblokád - de ki is szervezte valójában??


Két nappal az október 23-ai ünnepségek után, két nappal Antall József kórházba vonulását követõen az MDF-vezette kormány hirtelen bejelentette: drasztikusan, 65 százalékkal megemelik a benzin és a gázolaj árát. A döntést hihetetlen erejû felháborodás követte. A taxisblokád elnevezésû több napos akció kulisszatitkai még most is ismeretlenek a nagyközönség elõtt, hiszen a gyülekezés és a szólás szabadságát hosszú évtizedek után megkapó emberek elfojtott, letompított indulatai is felszínre törhettek. Egyet leszögezhetünk: Nem az SZDSZ robbantotta ki az 1990-es, négy napig tartó taxisblokádot, bármennyire állítják sokan mind a jobb-, mind pedig a baloldalon. A bukott szélliberál-radikáális gyûlöletpárta régi cionista szokást követve csak ráült a spontán kezdeményezésre, aztán magához ragadva az események irányítását, kovácsolt ezekbõl máig ható politikai tõkét a szálláscsináló politikai erõk számára. Mindenki által feltehetõ kérdés például, és ez is alátámasztja történetünk valódiságát: miért tiltatta be az Antallékat felváltó szocionista Horn-Kuncze kormány a CB-rádiót, a taxis erõdemonstráció elindításának legfontosabb kellékét?
szolgai-hunhir2011

Noha az SZDSZ parancsára Göncz Árpád köztársasági elnök, akit bebörtönzése idején, a sitten való viselkedése miatt rabtársai egyszerûen Patkánynak neveztek, amnesztiában részesítette a taxisblokád vezetõit és résztvevõit, ennek a négynapos akciónak nem a büntetõjogi, hanem a politikai utóéletét, hatását kell ismételten górcsõ alá venni.

Hosszú évek hallgatása után elõször a HunHírnek nyilatkozott az a hölgy, F. Zsoltné, akinek a fejébõl tulajdonképpen kipattant a szikra, hogy tiltakozásul az addig soha nem látott mértékû áremelés ellen, mozgósítja a taxis munkatársait, hogy tüntessenek az akkor hatalmasnak tûnõ megszorítás ellen.

Elmondása szerint csak nevetett azokon a híradásokon, amelyekben az SZDSZ-t mint a sztrájk elõkészítõjét és megszervezõjét állították be, hiszen ez nem volt más, mint pár, jövedelmét, megélhetését féltõ ember spontán villámakciója, amire aztán vastagon ráült a politika.

A taxisblokád idõszakában addig soha nem látott helyzetben volt az ország. Kiszabadulva a több évtizedes rabságból az emberek szabadon véleményt nyilváníthattak és törvény adta lehetõségük volt, hogy munkabeszüntetésekkel hívják fel a hatalom figyelmét a különbözõ problémákra.

A taxisblokád a rendszerváltásnak nevezett arculatváltás spontán eredménye, hiszen azért is csatlakozott annyi ember a megmozduláshoz, mert az emberekben ott lapult az az érzés, hogy kifejezhetik végre, és élhetnek végre az elfojtott szabadságvággyal és -igénnyel.

A benzináremelésben abszolút érintett tüntetéskirobbantó elmondta, hogy éppen a Mogyoródi úti benzinkútnál próbált két másik társával üzemanyagot szerezni, hiszen nagy hirtelenséggel jelentették be az üzemanyag árának emelését 1990 októberében, és mindenki igyekezett még a régi áron benzinhez jutni.

A benzinkutasok elõreengedték a taxisokat, mondván, hogy õk dolgoznak, s ebbõl kisebb lökdösõdés támadt a töltõállomás környékén. A három személy szállító, köztük a hölgy, aki a benzinkútnál tartózkodott, látva ezt a reakciót, érezve talán a hangulat felforrósodását, hirtelen akcióba kezdett. F. Zsoltné, a HunHír.Hu-nál jelentkezõ asszony szólt be elõször az éterbe CB-jén, hogy gyerekek, ez így nem mehet tovább, tennünk kell valamit, aki tud, az jöjjön a Felvonulási térre.

Mire odaérkezett, addig soha nem látott méretû autós tömeg lepte el a helyszínt, hiszen ezt a felhívást a CB-rádió adottságainak köszönhetõen mindenki hallhatta. Talán ezért is volt az egyik elsõ intézkedése a Horn-kormánynak, hogy betiltotta a CB-rádiót, hiszen egy gombnyomással a technikai eszköz segítségével tízezreket lehetett elérni. A Felvonulási téren összejött taxisok között elõször tanácstalanság volt, hogy mit tegyenek, a hölgy kitalálta, hogy oda kéne menni a Parlamenthez, és a spontán összejövetelkor "bízták meg" jó beszélõkéje miatt Horváth Pált, a Rádiótaxi fõnökét, hogy adott esetben képviselje az érdekeket.

Tehát eddig a momentumig szó nem volt SZDSZ-rõl, politikusi támogatásról, illetve a politika támogatásának kérésérõl. Egyértelmûen spontán akció, magyar munkavállalók akciója volt, amire aztán rátelepedett az SZDSZ, és a párt taxisok sebtében írt, de a Parlamentben át nem vett petíciója után már mint politikai erõ akart hasznot húzni az egészbõl.

Az is egy másik kérdés, hogy az SZDSZ a tiltakozó, spontán útlezárásokat eredményezõ demonstrációra telepedett, s agitátorai hangosan ott voltak az események úgymond koordinálásánál, de nem a párt jól elõkészített, kitalált és megvalósított kormánybuktató elgondolása volt az egész. Csak úgy állították be, mintha a társadalmi támogatottságukat is jelezné az útlezárásokhoz csatlakozók hatalmas létszáma. Használták persze a taxisokat, mint most a cigányokat, tehát ebbõl is látszik, hogy a jól bevált, több évszázados recept ebben a szituációban is jól mûködött. Mikor néhány év múlva szocikkal hatalomra kerültek, gyorsan megfosztották a taxisokat ettõl a kommunikációs lehetõségtõl. Nehogy ellenük zárják le az országot.

A blokád kirobbantása tehát egy, a 80-as évek szentendrei szkinhedjeivel jó barátságban lévõ nõhöz, és egy hatékony, technikailag akkor elhallgathatatlan kommunikációs eszközhöz köthetõ.

„Beálltam a Citadellához, s erõsebb volt a rádióm, mint a mellettem álló rendõrautóé. Nyugodtan lökhettem az infókat, eljutott a pestiekhez, aztán végighullámzott az országon. Mikor hallottam a 2002-es hídblokádról, miután jobbos vagyok, a férjemmel azonnal a helyszínre siettünk. De nekik már nem volt olyan technikai lehetõségük a mozgósításhoz, mint nekünk, hiszen a mobilokkal csak azokat hívhatjuk, akiknek ismerjük a számát. A CB-s felhívások meg mindenkihez eljutottak, akiknek be volt kapcsolva a készüléke. Mikor az Erzsébet hídnál azt hallottuk a kollégáktól, meg a rendõrség által használt frekin, hogy talán vízágyús rendõrök is jönnek, mindenki gyorsan lezárta a kocsiját, ott, ahol keresztben állt a hídon, s lementünk az elsõ presszóba. A zsaruk embert nem, legfeljebb a kocsikat tudták volna lemosni.”

Jól példázza a rátelepedés papírzsebkendõ-taktikáját alkalmazó, bukott gyûlöletpárt, az SZDSZ valódi tevékenységét ez a mostani történet. Addig használom õket, amíg nekem hasznot húznak, aztán elhajítom õket, mint a használt papír zsebkendõt. Azzal meg, hogy Göncz amnesztiát adott a tiltakozóknak, megint a nem létezõ társadalmi érzékenységét akarta bizonyítani az igazi valóját idõközben már teljesen felfedett, és a társadalom által a legjobban elutasított gyûlöletpárt. Meg kifelé is mutatni,hogy a magyarok tízezrei hallgattak szavára a gonosz, klerikális, horthysta hatalommal szemben, ahogy akkor az elszakított területeinkrõl, véreinkrõl önként lemondó, paktumos, gyenge és aggódó, rendszerváltónak hazudott, de a csillagváltást elfogadó Antall Jóska kormányát jellemezték.

forrás : www.hunhir.hu


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
mbandi
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 498
Regisztrált: 2009.07.08
Elküldve: 2010-10-25 13:33
20 éve volt a taxisblokád


56-62 forintra emelték a benzin árát, erre a taxisok lebénították három napra az egész országot - tömören ez történt pont húsz éve, 1990. október 25. és 28. között. Megkerestük az akkori kulcsszereplõket, volt miniszterek valamint a blokádot vezetõ és végrehajtó taxisok emlékeznek - olykor másként - az eseményekre. Ki volt pökhendi a tárgyalásokon, mit kezdett a hatalom a lehallgatott beszélgetésekkel, ki élvezte a balhét, és ki félt a levegõben lógó erõszaktól, miközben az ország miniszterelnöke szó szerint a mûtõasztalon feküdt?

Forrás: ORIGO

http://www.origo.hu/auto/20101024-szabjas-emberek-ugraltak-a-mento-tetejen-20-eves-a.htm
* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-10-23 12:16
A mai nap érdekes lesz! smiley

MINDAMELLETT,HOGY EMLÉKEZÜNK 1956 MÁRTÍRJAIRA! smiley smiley smiley

MA JOBBIK ÉHSÉGSZTRÁJKOT KEZDETT,BUDAHÁZY KISZABADÍTÁSÁÉRT!
Jól teszik,ez a nap a legalkalmasabb erre!
Azonban ez a nap mérföldkõ is lesz a Jobbik és csatolt részei és a jelenlegi kormány között!
Hogy miért mondom ezt??
Bízom benne,hogy a Jobbik úgy demonstrál,hogy nem lesz balhé,valamint,hogy a rendõrök úgy viselkednek,ahogy ilyenkor KELL!
Magyarul BIZTOSÍTJÁK A TERÜLETET,de NEM AVATKOZNAK BE!!!
Tehát botránymentes lesz a mai nap???,mert ez bebizonyítaná,hogy kulturáltan is lehet egy ünnepen,akár tiltakozni is!
És hogy más szelek fújnak,mint 2006-ban!
Már többször beszéltünk Trappistával Budaházyról.
Õ azt várja Orbántól,hogy Õ KIENGEDJE!! smiley,de ennek semmi köze a jogállamisághoz,még ha erkölcsileg nehéz is megérteni!
Amennyiben ezt megtenné,semmiben nem lenne különb gyurcsánynál,aki 2006 októberében eligazítást tartott a bíráknak!
Valóban jobban örülnék én is,ha a MAL vezérei ülnének Budaházy helyett,vagy akik 2006-ban irányították a rendõröket,de ezt egyedül Orbán,vagy a Fidesz nem teheti meg!
Amennyiben megtenné,olyanná válna mint õk és ezt én nem várom el tõle!
Azt viszont igen,hogy ha megszilárdul a hatalma a kormánynak,mert bizony mint gazdaságilag,mind politikailag,rendõrségileg,nemzetbiztonságilag(mit gondolsz miért cserélte le Orbán az egész testõrséget??)függetlenül a 2/3-tól nagyon nehéz helyzetben van!
Szóval,amennyiben a rendõrség vezetõit lecserélik,új,jobboldali rendõröket tudnak felhozni középvezetõknek,nos akkor meg lehet csinálni az elszámoltatást 2006-ért,addig nem!
Ehhez kell egy év!!
Sajnos ezeknek az erõszakszervezeteknek monopóliumuk van ma Magyarországon,HADSEREGÜNK NINCS(hagyjuk a gárdát)az In-Cal 80 ezer fõvel van jelen az országban(ami izraeli kézben van),szóval nagyon nehéz,mindamellett,hogy én is türelmetlen vagyok már!
Mindenekelõtt,egy 20-25 ezres jól felszerelt,kiképzett,megfizetett honvédségre van szükségünk,valamint egy hazafiakból álló önkéntes rendfenntartókra!
Ha ez az ellenpólus feláll,akkor bármit meg lehet csinálni velük,de addig nem,öngyilkosság lenne!

MINDENKINEK MÉLTÓSÁGTELJES MEGEMLÉKEZÉST KÍVÁNOK!
ISTEN ÓVJA HAZÁNKAT ÉS A NEMZETET!

Üdv:Jakab


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-10-21 15:58
[quote]trappista írta:
Hát Jakab, eléggé csúsztatsz...

Inkább beszéljünk arról, hogy ...
-az esztergomi fideszesek miért cirkuszolnak az új polgármester miatt? Hol itt a Nemzeti Együttmûködés Rendszere?
-miért van Budaházy még mindig börtönben, miközben az ökokatasztrófát okozó Mal Zrt. tulajdonosai szabadlábon vannak?
-minek kell nekünk Izraellel még szorosabbra fûzni a kapcsolatainkat?
-Fideszék miért nem támogatták azon jobbikos javaslatokat, hogy a bizottsági meghallgatásokról pofátlanul távolmaradó Gyurcsótányt és a többi komcsit meg lehessen büntetni? Hol itt az elszámoltatás?
-miért a gárdát üldözik a cigánymaffiózók helyett? (Akik miatt szégyenkezhetünk, mert éppen Svájcban és Kanadában is hatalmas emberkereskedelmet számoltak fel a hatóságok, természetesen magyarországi cigányok az elkövetõk.)
- és a legsúlyosabb: elköveti-e a Fidesz azt a történelmi bûnt, amit néhány éve Románia EU-csatlakozásakor? Most Szerbián van a sor, de a "forradalmároknak" eszükbe sem jut Délvidék autonómiájának a követelése!!!!!!!!
-és akkor még nem is beszéltünk a politikai álláshalmozásról, amelyet mindhárom zsidópárt elkövet (Fidesz, LMP, MSZP)!

Egyelõre ennyi...
[/quote]


Buga Dzsekob


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-10-21 15:57
[quote]trappista írta:
Hát Jakab, eléggé csúsztatsz...

Inkább beszéljünk arról, hogy ...
-az esztergomi fideszesek miért cirkuszolnak az új polgármester miatt? Hol itt a Nemzeti Együttmûködés Rendszere?
-miért van Budaházy még mindig börtönben, miközben az ökokatasztrófát okozó Mal Zrt. tulajdonosai szabadlábon vannak?
-minek kell nekünk Izraellel még szorosabbra fûzni a kapcsolatainkat?
-Fideszék miért nem támogatták azon jobbikos javaslatokat, hogy a bizottsági meghallgatásokról pofátlanul távolmaradó Gyurcsótányt és a többi komcsit meg lehessen büntetni? Hol itt az elszámoltatás?
-miért a gárdát üldözik a cigánymaffiózók helyett? (Akik miatt szégyenkezhetünk, mert éppen Svájcban és Kanadában is hatalmas emberkereskedelmet számoltak fel a hatóságok, természetesen magyarországi cigányok az elkövetõk.)
- és a legsúlyosabb: elköveti-e a Fidesz azt a történelmi bûnt, amit néhány éve Románia EU-csatlakozásakor? Most Szerbián van a sor, de a "forradalmároknak" eszükbe sem jut Délvidék autonómiájának a követelése!!!!!!!!
-és akkor még nem is beszéltünk a politikai álláshalmozásról, amelyet mindhárom zsidópárt elkövet (Fidesz, LMP, MSZP)!

Egyelõre ennyi...
[/quote]

-Nem értem mi van Esztergomban,de annyit tudok,hogy a megválasztott polgármester asszonyt támogatta az mszp jobbik és az lmp(szépen vagyunk)!!Gratulálok a gyõzelméhez,itt az idõ hogy beváltsa ígéreteit,ja hogy ez nehéz egy fideszes többségi testülettel????Ez az õ dolguk.
Hol a nemzeti együttmûködés???A már felsorolt pártok között meg van,oldják meg!Most nem gondolják,hogy egy fideszes alpolgármester beül oda bohócnak közéjük???Vagy szégyenlik a maszopos manusokat???
Ki kutyával hál,könnyen bolhával ébred!
JÓ REGGELT KÍVÁNOK,ÉBREDNI KÉNE MÁR...ÓÓÓÓÓÓÓ::::ÓÓÓÓÓ!
-Miért van Budaházy börtönben???egyszerû,ha a Bánáti,vagy a Bárándy védené,már parlamenti képviselõ lehetne és ez nem vicc,SAJNOS!
-De most mit vártok,hogy orbán bemegy a bíróságra és kihozza õt??
-A MAL ZRT tulajdonosoknak nem hogy szabadlábon kellene lenniük,hanem talpuk alatt kellene hogy fütyüljön a szél,vagy mint az ingem,kötélen száradni!
Ez"a demokrácia" smiley
Erre mondta egyik ismerõsöm,aki büntetõbíró Budapesten,hogy"...nyugi a bírók között is meg van a 2/3,de nem Orbán segítségére..! smiley
Most erre mit mondjak??
-Izrael?????még mindíg nem értitek???most tényleg,nem akarlak megbántani,de......
Izrael még Obamát is megfingatja,persze mi bátrak vagyunk,erõsek,stb!!
Szerintem meg észnél kell lennünk,látod Putyin is üzent,várja Orbánt!
Ki tudja mi hasznunk lehet még Izraelbõl???az Unió xarik ránk,látod?? smiley
-Na látod ezt nem értem én se,hogy miért nem lehet megbüntetni azt aki távol marad egy meghallgatásról,az USA-ban nagyon súlyosan büntetik,ahová még CIVIL EMBEREKNEK IS KÖTELEZÕ BEMENNI ÉS IGAZAT MONDANI!
Én ezt támogatom,már ketten vagyunk! smiley
-A gárdát már nem kell üldözni,vége,a cigányokat viszont tényleg komolyabban ......................!
-Azt még nem tudjuk mi lesz Szerbia tagságával és Bácskával!
Egy biztos,biankó csekkre nem szabad õket beengedni,még akkor sem ha több érv szól mellette,mint ellene.
Azért ajánlanám a jelenlegi Magyar-Román együttmûködést,talán a legjobb????szomszédunk lett,Szlovénia és Horvátország mellett!
Míg a szlovákok....,nem kell ecsetelnem!
-Ha a Jobbikból többen lennének a tûz körül ott is lenne"álláshalmozás",de nincsenek annyian!
A maszop is nagy bajban van,nem tudja hová tenni a sok naplopót,akik 60 évig(mármint összességében)a pártból éltek és így jár a Fidesz is 4 év múlva,már most is gond lett volna az önkormányzati választásokon,de annyira agyonnyerték magukat,hogy szinte aki számított mindenki bejutott,szóval 4 év csendes pénzszerzés zajlik,ahogy régóta!
Mielõtt megrõkönyödnél,NEM ÉRTEK VELE EGYET,DE ÍGY VOLT,VAN ÉS LESZ!

Remélem válaszaim világosak és érthetõek voltak??ennyit tudtam hozzászólni"tekintetes népbíróság"!! smiley


Buga Dzsekob


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-10-18 17:14
Hát Jakab, eléggé csúsztatsz...

Inkább beszéljünk arról, hogy ...
-az esztergomi fideszesek miért cirkuszolnak az új polgármester miatt? Hol itt a Nemzeti Együttmûködés Rendszere?
-miért van Budaházy még mindig börtönben, miközben az ökokatasztrófát okozó Mal Zrt. tulajdonosai szabadlábon vannak?
-minek kell nekünk Izraellel még szorosabbra fûzni a kapcsolatainkat?
-Fideszék miért nem támogatták azon jobbikos javaslatokat, hogy a bizottsági meghallgatásokról pofátlanul távolmaradó Gyurcsótányt és a többi komcsit meg lehessen büntetni? Hol itt az elszámoltatás?
-miért a gárdát üldözik a cigánymaffiózók helyett? (Akik miatt szégyenkezhetünk, mert éppen Svájcban és Kanadában is hatalmas emberkereskedelmet számoltak fel a hatóságok, természetesen magyarországi cigányok az elkövetõk.)
- és a legsúlyosabb: elköveti-e a Fidesz azt a történelmi bûnt, amit néhány éve Románia EU-csatlakozásakor? Most Szerbián van a sor, de a "forradalmároknak" eszükbe sem jut Délvidék autonómiájának a követelése!!!!!!!!
-és akkor még nem is beszéltünk a politikai álláshalmozásról, amelyet mindhárom zsidópárt elkövet (Fidesz, LMP, MSZP)!

Egyelõre ennyi...* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-10-18 15:36
Vona dobta a GÁRDÁT!! smiley smiley smiley smiley
Hol vagytok Jobbikos urak??? smiley
Én megmondtam nektek,hogy kihasználtak sok jóhiszemû embert(ahogy más pártok is persze)felkapaszkodtak rajtuk,bejutottak a parlamentbe és mostantól le vannak xarva! smiley
A hatalom édes,a pénz jól jön....,a gárda..????kit érdekel??


Buga Dzsekob


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-10-04 15:29
Elég sokára világosodott meg az elvtársnõ! smiley smiley
Ha ezt az õszödi beszéd után teszi,akkor megemelem a nem létezõ kalapom,de így??? smiley
Nekem a süllyedõ hajó jut hirtelen az eszembe!! smiley


Buga Dzsekob


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
hackle
Tag

Hozzászólások: 7
Regisztrált: 2008.06.16
Elküldve: 2010-10-04 13:15
"Az MSZP-nek vége van"

Szili Katalin korábban azt mondta, [2] az MSZP-nek az önkormányzati választásokon elszenvedett vereséggel vége van, új baloldali pártra van szükség. Szerinte az MSZP az elmúlt fél évben sem értékelte társadalmi visszaszorulása okait, valamint képtelennek bizonyult szakítani neoliberális nézetrendszerével.

Az MSZP mostani összeomlása kizárólag a magyarság nemzeti érzéseit és szociális érdekeit mellõzõ neoliberális politikájának a számlájára írható, egyben annak a végállomása is, de a politikai baloldal veresége nem jelenti azt, hogy nincs igény sokszínû, újraformált baloldali szervezõdésekre, mozgalmakra, értékelt Szili Katalin.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2010-09-29 17:01
Szavaz te is Van Damme Tibire! smiley smiley

[img]http://www.napiszar.com/wp-content/uploads/2010/09/Rajs%C3%A1g-van1.jpg[/img]

És akinek ez még nem elég:

http://www.valasztas.hu/onkval2006/hu/07/7_0.html

Katt a legalján:

-Kisebbségi önkormányzati választások jelöltjei

-JÁSZ–NAGYKUN–SZOLNOK

-TISZABÕ


Képeim


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-09-27 03:53
Ismét adja magát az Orbán kormány!
Nézzük mit is tesz.

"Schmitt: Tom Lantos Intézetet nyitunk Budapesten
2010. szeptember 24. 18:13

Az államfõ az ENSZ közgyûlésén azt mondta: Magyarország olyan nemzetközi központot létesít, melynek célja az emberi és különösen a kisebbségi jogok elõmozdítása és a tolerancia értékrendjének elterjesztése"

Mi is az elõzmény:

"Hárommilliárdot ad Gyurcsány a Tom Lantos szellemi örökségét õrzõ alapítványnak
Az Index szerint a pénz egy tudományos kutatóintézet, a Lantos Nemzetközi Szabadság és Demokrácia Intézet felállítására szolgál, amely többek között egy "Nobel Békedíjhoz" hasonló Lantos Emberjogi Díj kiosztását is végezné. A parlament még nem szavazta meg.
2009. február 17. 14:46"

Ki is az a Tom Lantos?!

"Thomas Lantosnak, az amerikai Demokrata Párt kaliforniai képviselõjének az 1982-es újraválasztási kampány idején – fõként pénzgyûjtõ elõadásai alatt – az egyik fõ jelszava az volt, hogy "Izraelnek hangra van szüksége a washingtoni Kongresszusban", és e hang vitelére saját magát jelölte ki."
"Lantos életrajzában az Interneten az áll, hogy 16 éves korában, Magyarország német megszállása idején részt vett a földalatti náciellenes (partizán) harcokban. Ez tõle nem meglepõ. Ugyanakkor késõbb meg kommunistaellenes mozgalomban vett részt! Azért annyira nem volt kommunistaellenes, hogy 1947-ben Rákosiéktól ne fogadott volna el tanulmányi ösztöndíjat, amivel az USA-ba távozott, ahol a tanulmányait elvégezte."

Szóval Orbán ismét beteljesíti Gyurcsány álmát. Micsoda nagy emberek. Ez volt a fülke-forradalom!

Ja! Lesz itt még más is, ezt majdnem elfelejtettem:

"Magyarország ehhez hasonló fontosságúnak ítéli a nemzetközi humanitárius és emberi jogok megsértésének megakadályozását jelentette ki az államfõ. Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra a magyar kezdeményezésre, hogy Budapesten hozzák létre a Népirtás és a Tömeges Atrocitások Elleni Központot, amely fontos szerepet tölthetne be a készülõ tragédiák elõrejelzésében és ajánlásokat dolgozna ki ezek megelõzésére a nemzetközi közösség számára."

Mit is akarnak? Mit fog vizsgálni ez a központ?
Szebb jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-09-26 19:26
Várható volt: nem szavazták meg a "forradalmárok" a politikai álláshalmozást tiltó jobbikos javaslatot

A Jobbik szerint "politikai húsdarálóként" mûködik az Országgyûlési alkotmányügyi bizottsága, mert a testület kormánypárti képviselõi sokszor olvasatlanul szavazzák le az ellenzéki indítványokat.

Novák Elõd, a párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban mondta ezt, hogy az alkotmányügyi bizottság elõzõ nap nem támogatta a Jobbik által benyújtott javaslatokat.

Példaként említette azt az elõterjesztésüket, amely megtiltotta volna a politikai álláshalmozást, azaz hogy parlamenti képviselõ egyúttal polgármester, alpolgármester, fõpolgármester, fõpolgármester-helyettes, megyei közgyûlés elnöke és alelnöke, megyei közgyûlés tagja, fõvárosi közgyûlés tagja, helyi önkormányzati képviselõ, települési önkormányzati képviselõ vagy önkormányzati bizottság tagja legyen.

A politikus - ahogy a parlament hétfõi plenáris ülésén, a médiatanács tagjait jelölõ eseti bizottság létrehozásáról szóló javaslat záró vitájában - egy Superman-jelmezzel demonstrálta, hogy megítélésük szerint a polgármesterként, közgyûlési és országgyûlési képviselõként is dolgozó, jellemzõen kormánypárti politikusok "emberfeletti munkát" végeznek több fõállásuk egyidejû betöltésével.
Novák Elõd elmondta: a Jobbik internetes szavazást kezdeményez arról, hogy ki a legnagyobb politikai álláshalmozó, s a szuperhõs-jelmezt neki adják át.

Párttársa, Pörzse Sándor azt kifogásolta, hogy az alkotmányügyi bizottság nem támogatta alkotmánymódosító javaslatát, amely kimondta volna, hogy a magyar zászló közepén a Magyar Köztársaság címere foglal helyet.

Pörzse Sándor kifejtette, hogy a kormánypárti képviselõk tartózkodtak a szavazáson, ami - fûzte hozzá - azért is meglepte, mert az emberek "errõl a kérdésrõl már döntöttek", a házak falán, sporteseményeken megjelenõ magyar zászlók nagy többsége címeres. Az indítvány elfogadása szerinte lehetõvé tenné, hogy a magyar zászló jól megkülönböztethetõ legyen a hozzá hasonló lobogóktól.

(MTI)* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-09-26 19:25
Szavazzon! Ki a legfõbb álláshalmozó, akinek a Superman-díj jár?

Szavazzon a Kuruc.info hírportálon! Az alábbi TOP 10 közül választhat, a gyõztes Superman-jelmezbe bújhat. Három-három szocionista és kereszténydemokrata, valamint négy fideszes országgyûlési képviselõt jelölt a Jobbik a párt által alapított Superman-díjra, amelyet "a legnagyobb politikai álláshalmozónak" ítélnek oda internetes szavazással.


Novák Elõd alelnök hétfõi sajtótájékoztatóján ismertette a tíz megnevezett politikus tisztségeit és havi juttatásaikat. Szoros versenyben a döntõbe jutott: Botka László, Garai István Levente és Horváth Csaba MSZP-s, Kósa Lajos, Lázár János, Pokorni Zoltán és Tessely Zoltán fideszes, illetve Karvalics Ottó, Rétvári Bence és Puskás Tivadar KDNP-s országgyûlési képviselõ.

Novák Elõd elmondta: közülük nyolcan vagyonnyilatkozatuk szerint legalább három állást töltenek be egyidejûleg, míg Botka László szegedi és Kósa Lajos debreceni polgármester azzal érdemelte ki helyét, hogy a parlamenti munka és egy-egy távoli megyeszékhely (legnagyobb városaink) irányítása "emberfeletti munkát" kíván tõlük.

Lázár János Fidesz-frakcióvezetõvel kapcsolatban a jobbikos politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt húsz év legnagyobb parlamenti képviselõcsoportjának összetartása önmagában is nagy feladat, Lázár azonban ennél is többet markol.


Novák Elõd az általa favoritként jellemzett Pokorni Zoltánról elmondta: az egyik legfontosabb - az oktatási, tudományos és kutatási - bizottság elnöke az Országgyûlésben, fõvárosi közgyûlési képviselõ és a XII. kerület polgármestere; havi fizetése meghaladja az 1,6 millió forintot.

Az ugyancsak fideszes Tessely Zoltán a Jobbik alelnöke szerint az álláshalmozó politikusok "jellegzetes példája", hiszen nemcsak parlamenti képviselõ, és polgármester Bicskén, hanem a Fejér megyei közgyûlésnek is tagja.

Novák Elõd a kereszténydemokrata képviselõkkel összefüggésben annak a véleményének adott hangot, hogy a KDNP-ben - mint mondta, talán a párttagok alacsony száma miatt - sok az álláshalmozó. "Sok a fóka és kevés az eszkimó" - fogalmazott.

Az alelnök arra is emlékeztetett, hogy a Jobbik alapszabálya tiltja az általuk a "politikusbûnözés" egyik törvényesített formájaként leírt álláshalmozást, valamint hogy a párt ezzel megegyezõ tartalmú törvényjavaslatot nyújtott be a Parlamentben, azt azonban az alkotmányügyi bizottság kormánypárti többsége múlt hétfõn az Országgyûlés napirendjére sem engedte.


Superman-jelöltek (ábécé sorrendben)

Borkai Zsolt (Fidesz)
- országgyûlési képviselõ (924.122 Ft)
- Gyõr polgármestere (580.000 Ft)
Mindösszesen: 1.504.122 Ft

Miatta még az Alkotmányt is módosították (a Jobbik ellen a rendõrökre vonatkozó közélettõl eltiltást 5-rõl 3 évre), hogy ismét Gyõr polgármestere maradhasson, miközben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökeként is „dolgozik”, sõt novembertõl a MOB elnöke is lehet…


Botka László (MSZP)
- országgyûlési képviselõ (1.085.292 Ft)
- Szeged polgármestere (670.800 Ft)
Mindösszesen: kb. 1.756.092 Ft


Dr. Garai István (MSZP)
- országgyûlési képviselõ (864.987 Ft)
- Bács-Kiskun megyei közgyûlés tagja (80.322 Ft)
- Kiskunfélegyháza alpolgármestere (126.856 Ft)
- orvos, sportorvos, belgyógyász – Kiskunfélegyházi városi kórház (14.625 Ft)
- sportorvosi szakrendelés – Országos Sportegészségügyi Intézet (43.550 Ft)
- háziorvos – Dél-Alföldi ÁNTSZ (6.342 Ft)
Mindösszesen: 1.136.682 Ft


Horváth Csaba (MSZP)
- országgyûlési képviselõ (630.768 Ft)
- fõvárosi közgyûlési képviselõ (113.960 Ft)
- Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagja (kb. 105.000 Ft)
Mindösszesen: kb. 1.367.000 Ft


Karvalics Ottó (KDNP)
- országgyûlési képviselõ (1.178.632 Ft)
- Somogy megyei közgyûlés tanácsnoka (171.000 Ft)
- Barcs alpolgármestere (200.980 Ft)
- Karvalics & Karvalics Kft. ügyvezetõje (418.000 Ft)
Mindösszesen: 1.968.612 Ft


Kósa Lajos (Fidesz)
- országgyûlési képviselõ (926.441 Ft)
- Debrecen polgármestere (550.000 Ft)
Mindösszesen: kb. 1.476.441 Ft


Lázár János (Fidesz)
- országgyûlési képviselõ, frakcióvezetõ (1.182.690 Ft)
- Hódmezõvásárhely polgármestere (545.000 Ft)
- Gorzsai Mezõgazdasági Zrt. igazgatósági tag (82.000 Ft)
Mindösszesen: kb. 1.809.690 Ft


Pokorni Zoltán (Fidesz)
- országgyûlési képviselõ, az Oktatási, tudományos és kutatási bizottság elnöke (614.460 Ft)
- fõvárosi közgyûlési képviselõ (270.242 Ft)
- Budapest XII. kerület polgármestere (754.000 Ft)
Mindösszesen: kb. 1.638.702 Ft


Dr. Puskás Tivadar (KDNP)
- országgyûlési képviselõ (1.042.391 Ft)
- Országos Mentõszolgálat nyugat-dunántúli regionális orvosigazgatója (561.300 Ft)
- megyei szakfelügyelõ fõorvos – ÁNTSZ
- PTE fõsikolai docense (120.000 Ft)
Mindösszesen: 1.723.691 Ft

Ha megválasztják Szombathely polgármesterének, azért még több mint félmilliót kaphat (a jelenlegi polgármesteri fizetés alapján).


Tessely Zoltán (Fidesz)
- országgyûlési képviselõ (887.018 Ft)
- Bicske polgármestere (500.000 Ft)
- Fejér megyei közgyûlés tagja (113.100 Ft)
- tanár – Szent Margit Ált. Iskola (20.500 Ft)
Mindösszesen: 1.520.618 Ft

(Kuruc.info)


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-09-19 21:49
Lázadás a hazugság rendszere ellen - négy esztendeje ostromoltuk meg a köztévét

Bizony, barátaim. Négy éve már, hogy arcunk elé kötött kendõkkel, van, aki anélkül, megostromoltuk a köztelevízió székházát, kikérve magunknak, hogy Gyurcsány Ferenc szokásait követve ötszáz fõnek hazudják a Kossuth téren tüntetõ tízezernél is több fõs tömeget. Ezzel kezdõdött harcunk második fejezete, amelynek a vége sajnos még messze van. Számoljunk le hát néhány illúzióval így négy év távlatából.

Az elsõ fejezetet 2002 és 2006 közé teszem. Az Erzsébet híd lezárásával született meg Magyarországon a nemzeti érzelmû civil ellenállás, az elsõ olyan megmozdulás, amely nem volt felülrõl irányított, azaz nem egy párt birkanyája követte el - vezényszóra. Õk amúgy sem tudnának ilyesmit véghezvinni.

A második fejezet, amikor a szkepticizmusból felébredve 2006 õszén megostromoltuk a Televíziót. Innen datálódik a modern kori nemzeti ellenállás történetének második fejezete.

Nem, feleim, nem az õszödi beszéd nyilvánosságra kerülésétõl. Ugyanis az elsõ és a második Kossuth téri tüntetés elején már-már úgy látszott, hogy semmi sem fog történni zászlólengetésen és szónoklatok meghallgatásán kívül. Aztán szerencsére elszakadt a cérna. Bátran kijelenthetjük: ha nincs az ostrom, akkor ma nincs erõs Jobbik, nincs nemzeti média, Gárda és Betyársereg. De ami ennél is fontosabb: ha nincs tévéostrom, akkor Magyarország népe tovább aludt volna kényelmesen. A kamerák által élõben mutatott erõszakos cselekmények mind a hatalmat, mind a lakosság egy tekintélyes részét ráébresztették arra, hogy igen, lehet másképp is tüntetni. Lehet több egy tüntetés zászlólengetésnél. Ráébresztették – elsõsorban Budapest egy részét – hogy civilként joga van fellázadni az ellen, hogy a képébe hazudnak, majd mindezt úgy közlik vele, hogy nyíltan megalázzák, a hatalom saját emelvényérõl húgyoz a választók szájába.

A tévéostrom után már semmi sem lesz olyan, mint elõtte. Tudjuk ezt mi is, és tudja a mindenkori kormány is. Akármennyire is jól felszerelték izraeli eszközökkel a karhatalmat, többé már nem lehet nyíltan a magyarság szájába köpni, nem lehet a szemébe hazudni és elcsalni egy választást.

De vajon tényleg nem lehet? Nem csak egy radikális mítoszról van itt szó, amely szerint a tévéostrom a politikai elit számára is meghúzott egy határt, hogy meddig mehet el a nép megalázásában, kifosztásában? De igen! Ismerjük be, minden megváltozott az ominózus éjszaka után, és semmi sem változott.

Már az elején feltûnt, hogy az ostrom másnapján ugyanúgy folytatódott az élet, mint azelõtt. A nyugdíjasok ugyanúgy sétáltatták kutyájukat, a közértben ugyanúgy megvették a magyarok a mérgezett paprikát vagy a lejárt szavatosságú sajtot. Estére borult csak lángba Budapest, hogy másnap reggel minden kezdõdjön elõröl. Hazánk legbátrabb ifjait akkor fejezte le a hatalom (Blaha Lujza téri csata, Köztársaság tér, Nyugati, Körút – az ostrom másnapján és harmadnapján, emlékszünk?).

Október 23. után pedig világossá vált: itt háború zajlik, kérem szépen. És a magyar lakosság döntõ többsége visszavonult kényelmes foteljeibe és Orbán-beszédek elemzésére, illetve a kivárásra rendezkedett be.

Mi, akik még harcolni akartunk, egyre kevesebben maradtunk és tény, ezzel párhuzamosan egyre több lumpenelem jelent meg az utcai csatákat kiváltó tüntetéseinken. Aztán 2008 folyamán már elkezdett behalni, hogy 2009-ben végképp elmaradjon a nagy utcai csaták ideje.

Igen, kellett ehhez a hatalom szigorúsága, elnyomó jellege, a jól felszerelt és velünk szemben gyûlöletet tanúsító rendõrség. Volt még néhány látványos akció (Gárda-tüntetés, ****felvonulás szétverése), és ezzel nagyjából véget is ért az, ami másként is alakulhatott volna.

Mik is voltak az elsõ céljaink? A többség Gyurcsány lemondását követelte, de ahogy Orbán habozott és telt az idõ, egyre inkább megerõsödtek a valódi rendszerváltást követelõ hangok, hogy az áldemokratikus köztársaságot valami másra lecserélni kívánók egyre gyarapodó számát ne is említsük. És nem értük el a minimális célkitûzést sem. Gyurcsány maradt és vígan szétlopta az országot, miközben a Fidesz ehhez semmittevésével és az önkormányzatokban megszerzett hatalmával nyugodtan asszisztált.

A tévéostrom másnapján azt hittem, hogy végre itt egy új világ kezdõdik. Visszajön Orbán, aki még erõsebben fog a nemzet érdekében kormányozni és örökre kiütjük a nyeregbõl a komcsikat. Naiv voltam. Ugyanúgy naiv voltam akkor is, mikor kockáztatva sok mindent, ahogy oly sokan, tovább harcoltam az egyre inkább arcnélkülivé váló rezsim ellen. Igaza volt T.-nek: az utcai harc reménytelen helyzetére már 2007-ben, de legkésõbb 2008-ban fel kellett volna figyeljünk. Viszont: mi mást tudtunk volna tenni?

Változtatott valamit tehát a tévéostrom nemzetünk helyzetén? Gyakorlatias kérdéseket tekintve: igen. Mint már írtam, van Jobbik és Gárda, erõsebb a HVIM, van Betyársereg. Van nemzeti médiánk és zenekaraink is egyre kiválóbbakat alkotnak. Magyarán: saját iparunk lett. Nemzeti radikális iparág. Ebben pedig megjelennek a tõkések, és lassan, de biztosan ugyanúgy feltagozódik a radikális tábor fentiekre és lentiekre, mint maga a magyar társadalom egésze. Vonzerõ lettünk, és sajnos nemcsak a gimis fiatalok szemében tûnik már felettébb vonzónak a nemzeti romantikára épülõ harci morál megjelenítése, hanem a levitézlett, a globalizáció hazai kiépítésében jeleskedõ egykori pártpolitikusoknak is egyre kézenfekvõbbnek tûnik, hogy nekik itt szavuk van és okíthatnak minket.

Tágabb értelemben válaszolva: nem, nem változtatott meg semmit a tévéostrom. Talán nem lehet hazugsággal országgyûlési választásokat nyerni? Dehogynem, a helyzet csak annyiban különbözik, hogy Orbánék tudatosan nem mondtak semmi konkrétumot a kampányban, ne legyen mit számon kérni rajtuk.

Változott valamit a magyar társadalom az elmúlt négy évben? Dehogy! Ugyanúgy aláírta Orbánék biankó csekkjét, ahogy elhitte Gyurcsánynak az adócsökkentést vagy Lendvainak a gázáremelést. Az ok mindkét esetben ugyanaz: a realitásokat félretéve azt támogatni, akikre vágyainkat ki tudjuk vetíteni. A tünet különbözik, a betegség ugyanaz: a magyar átlagszavazó óvodáskorúsága. Nem fogadja el azt a tényt, hogy az állam nem tudja és nem is akarja minden gondját megoldani.

Nem tudja, és nem is akarja elfogadni azt a tényt, hogy az állami segítség kikényszerítésének egyetlen módja a kritikai érzék állandó fenntartása. Még mindig ott tartunk, hogy ha valaki nálunk fideszes, akkor az is marad, még ha beledöglik is a szerettei által kitalált rendszerbe.

Talán nem lehet ma csalással választásokat nyerni? Ugyan, hisz’ vajon miért változtatta meg a Fidesz a választási törvényt, cinikus nyugalommal használva ki kétharmados törvényét? Ez nem számít csalásnak?

Lett igazság végül? Az, amit úgy kértünk az elmúlt évek tüntetései folyamán, hogy legyen végre igazság Magyarországon és a politikusbûnözõket is zárják börtönbe, ne csak az egyszeri tyúktolvajt. Megtörtént? Lószart, mama… Hogy egy klasszikust idézzek. Gyurcsány nyugodtan élvezi a semmittevés édes gyönyöreit a Parlamentben, havi pár millát továbbra is gond nélkül összekapar, míg Budaházy György továbbra is börtönben van. Magyarország, az új ország: 16 hónapja börtönben, bírói ítélet és pártatlan tárgyalás reménye nélkül.

Igen, Magyarország történelmében a tévéostrom olyan esemény volt, amit csak és kizárólag ’56-hoz lehet hasonlítani. Magyarországon viszont 2006-ban már kisebbségben volt ’56 népe, így a kezdeti forradalmi lendület elõbb lelassult, majd különösebb visszhangok nélkül el is halt. Most pedig a mi forradalmunkkal kérkedik egy olyan pojáca, aki páncélozott kocsiján menekült el, magára hagyva híveit, akiknek persze elõtte még megígérte, hogy majd megvédi õket.

Magyarországnak pedig egy ilyen ember kellett miniszterelnöknek. Ha Magyarországon ma a tévéostrom elõzményeirõl, érdemeirõl akarunk mesélni egy külföldinek, jobb, ha hallgatunk. Ugyanazok az arcok vannak most is odafönt, mi pedig ugyanúgy szívunk. Közben pedig „rendszert váltottunk”, sõt, „forradalmat is csináltunk a szavazófülkékben”, csak épp semmi nem változott. Ezt hogy magyarázzuk meg egy idegennek?

A tévéostrom éjszakája gyönyörû volt. És ne értsenek félre a szándékosan félreértelmezõk: nem a rendõrök alapos elverésére gondolok. Szép volt, mert végre több ezer magyar egyszerre mozdult egy önzetlen célért: a szabadságért, az igazságért! Azt kellett volna folytatni a rendõrökkel kiegészülve, de lehet abban valami, hogy szándékosan áldozták be a zsarukat. Tulajdonképpen ezzel el is tûnt annak a lehetõsége, hogy a „magyar rendõr velünk van” megvalósuljon.

Tévéostrom, négy éve volt… Ülök magam elé meredve a gépem elõtt, sújtva mindattól, ami ma egy magyart sújthat és gondolkodom. Miért van az, hogy az illetékes parlamenti bizottság mindenre rákérdez, egyvalamit azonban következetesen szõnyeg alá söpör. Igaz, talán ez nem is az õ feladatuk lenne, de jó lenne már egyszer azt is kielemezni: miért volt az óriási düh az állammal szemben, ott, a Szabadság téren négy évvel ezelõtt? Hogy lehet az, hogy a piperkõcöktõl oly sokszor lenézett huligánok pár száz fõs kemény magját végig támogatta skandálásaival egy tízezres tömeg? Nem kéne azon elgondolkodni, hogy amíg nem jövünk rá ennek a dühnek az okára, amíg nem orvosoljuk ennek az okait, addig csak hamu alá söpörjük a parazsat?

Ugyan, miért is gondolkodna el ilyesmin a szélsõségeseken kívül bárki is ebben az országban?
Nem-nem, az új ország elitje sem fog ezen gondolkodni, mert akkor a gyorsvonat szédítõ sebességével jönnek majd velük szembe valódi gondjaink: az ellopott rendszerváltás, Biszku Béla nyugdíja, a szuverenitásunk megszûnése, az államadósság és az „elprivatizált” vagyon, a szegénység és a kilátástalanság. Kinek hiányzik, hogy egy gyorsvonat, amin ennyi komoly gond utazik, elüsse? Politikusainknak biztosan nem.

Ezért mondom én azt: a tévéostrom óta semmi sem változott ebben az országban, a díszleten cseréltek néhány apróságot, a darab pedig megy tovább.

Lehet, hogy ideje volna a „színházat” megostromolni? Lenne értelme?

Florian Geyer - Kuruc.info* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-09-18 20:18
Az óbudai Sukoró ellen tiltakozik a Jobbik

A párt szerint nem szolgálja a fõváros és Óbuda érdekeit a Hajógyári-sziget déli részére tervezett kaszinóváros megépítése, ezért tiltakoznak az Álomsziget elnevezésû projekt ellen, valamint felülvizsgálná a már kiadott engedélyeket.

Z. Kárpát Dániel országgyûlési képviselõ, a Jobbik III. kerületi polgármesterjelöltje a Hajógyári-sziget bejáratánál azt mondta: Budapestnek nem kaszinóvárosokra van szüksége, nem arra, hogy a nemzetközi alvilág melegágya itt legyen. Úgy fogalmazott: vannak olyan üzleti ágazatok, amelyeket nem célszerû beengedni az országba.
Hozzátette: míg a sukorói kaszinóberuházás miatt a kormány felháborodását fejezte ki, a Velencei-tó partjára tervezettnél is nagyobb léptékû Álomsziget ügyével a kabinet nem foglalkozik, noha a beruházás - az áron alul értékesített telek révén - több milliárd forinttal károsította meg az államot.

A politikus továbbá elfogadhatatlannak nevezte, hogy Budapest zöld szívébõl egy ekkora darabot kihasítsanak a kaszinóberuházás kedvéért.
Z. Kárpát Dániel egy Magyarország határát jelzõ "országnévtábla" elõtt azt is kifejtette: a naponta húszezer vendégre számító Álomsziget nyilvánvalóan nem a magyar átlagbérbõl élõknek kínálna szórakozási lehetõségét.

Az évek óta húzódó, 400 milliárd forint értékû és kiemelt beruházásnak minõsülõ Álomsziget-projekttel a Hajógyári-sziget területének több mint egyötödét beépítenék, a kaszinóváros mellett szállodákat és konferencia-központot is létesítenének.

(MTI nyomán, kuruc.info)


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-09-16 20:58
Pintér leváltását követeli Szegedi


Már most megállapítható, hogy Pintér "két hét alatt rendet csinálok" Sándor ígéretei finoman szólva nem állják ki a valóság próbáját. Feltûnõ, hogy a hatósági fellépés híján még arcátlanabb cigánybûnözõk egyre gyakrabban támadnak rendõrökre. A Fidesz-Lungodrom kormány 4 hónapos országlása alatt két rendõrgyilkosság történt, négy egyenruhás pedig önkezével vetett véget életének. Legújabban a diósgyõri õrsparancsnok - írja közleményében a Jobbik alelnöke, alább a folytatás.

Pintérnek persze sok fontosabb dolga akad a közbiztonságnál, egyszer a rendõrszakszervezeteket oktatja ki levélben, máskor 10 milliárd forintért "terrorelhárító" központot alapít fõnökével egyetértésben, ahogy a Gárda üldözésére is rohamrendõrök ezrei állnak készenlétben, míg országszerte szinte szabadon fosztogathatnak, gyilkolhatnak a valódi bûnözõk. Eltekintve most attól, hogy milyen sötét üzelmek folynak sok országban "terrorizmus elleni harc" címén, vérlázító, hogy eközben a még bûnüldözéssel foglalkozó kisrendõrök rendkívül alacsony bérért, megfelelõ eszközök híján teszik kockára életüket.

Mindezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP-képviselõjeként a biztonságban élni akaró többség nevében azt kezdeményezem, hogy ütõképes rendõrség híján legalább a tisztességes magyarok önvédelmét ne akadályozza a Fidesz, a teljesen alkalmatlan Pintért pedig váltsa le Orbán Viktor.

A Jobbik a lehetõ leghatározottabban kiáll a rendõrök mellett a valódi bûnözõkkel szemben.


Szegedi Csanád

a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke
európai parlamenti képviselõ

(Kuruc.info)* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-09-14 19:25* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-09-14 18:35
http://kuruc.info/r/2/66020/
* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Oldal: 5 / 16 << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Ugrás a fórumra:


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóNem vagy még tag?
Kattints ide, hogy regisztrálj.Neked nem kerül semmibe csupán 2 percedbe,
de ezzel elismered a munkánkat!


Elfelejtetted a jelszavad?
Kérj egy újat itt.
Időkép
Jászalsószentgyörgyi webkamera

Megnyitás az Időképen
Cookie Info

Honlapunkon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Amennyiben szeretnél vele megismerkedni, ITT bővebb információt találsz róla.


Ki, mit néz?
44.200.112.xxx @ forum...
85.208.96.xxx @ repor...

Egyszerre 179 fő a rekord.

Fórumtémák

Friss hozzászólások
Betörés!!! 112 hete
Észrevétel... 167 hete
Egyéb videók 397 hete
Zene 399 hete
Utcanev valt... 400 hete
Országos po... 451 hete
Humoros videók 474 hete
Vadas 487 hete
Emlékek 562 hete
Kifestõk, s... 583 hete

Legnépszerűbb témák
Észrevételek a fa... [668]
Országos politika [317]
Vicc [240]
Parlamenti Választ... [180]
Önkormányzati vá... [139]

Bejelentketés után "kattintható" lesz, addig használd a menüt.

Szavazás

Elégedett vagy a választási eredménnyel ?

Igen.

Nem.

Nem foglalok állást.

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Lájkolj!

Security System 1.8.3 © 2006 by BS-Fusion Deutschland
15220 kísérlet blokkolva

Szomszédos települések: Jánoshida, Jászladány, Szászberek ; Környező városok: Abony, Cegléd, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Szolnok, Újszász
Te vagy a(z) . látogatónk.
Copyright © 2008-2022
Jászalsószentgyörgy
PHP-Fusion v6.01
voodz by: sonar