Fórumtéma - Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! 

 

 

Navigáció
Történelem
Térkép
Címjegyzék
Helyi Hírek
Helyi Sajtó
Játékok
Cikkek
Galéria
Fórum
Chat
Idõjárás
Vendégkönyv
Apróhirdetés
Letöltések
Linkek
Keresés
Kapcsolatfelvétel
Gy.I.K. (FAQ)
Bemutatkozások
Képviselõ-Testület
Ifjúsági Egyesület

Véletlen képek a Galériából



Utoljára feltöltött kép:

202403141916480_t1.JPG
Koszorúzás


+ több új kép


Utoljára létrehozott albumok:

2024.03.14. Megemlékezés
Mindenki Karácsonya 2023
Mikulás járja a falut.
Örök Ifjak Nyugdíjas...
Idősek napja a Faluhá...
Utoljára feladott hirdetések:

Régi lakások elör...
Kerékpárok, Motork...
Vállalom - fürdõ...
REDONY KÉSZÍTÉS. ...

Online felhasználók
Vendég: 4
Nincs Online tag

Regisztráltak: 1,372
Legújabb tag: Blgh Mrcdsz
Híreink egy részét nekik köszönhetjük:

SzolJOn.hu
Police.hu
MTI.hu


Köszönjük!

Híreink
Év végéig nyolc szakaszban tervezik meg a 32.-es főút felújítását. [748 megnyitás] Érdekfeszítő helytörténeti írásokat mutattak be Jászalsószentgyörgyön [302 megnyitás] 2024.01.01-től az M4-es teljes hosszán díjköteles lesz [275 megnyitás] Jászalsószentgyörgy: Ahol szoborral álítottak emléket a költő feledhetetlen életművének [1796 megnyitás] XV. Családi nap a Vadasban. [2860 megnyitás] Tájékoztató a viharkárokról. [1801 megnyitás] Ipartörténeti emlékházat hoztak létre Jászalsószentgyörgyön [1660 megnyitás] Az M5 Tv forgatott az Ipartörténeti emlékháznál. [554 megnyitás] Temetői barangolásra hívták a múlt iránt érdeklődőket Jászalsószentgyörgyön [2713 megnyitás] Elektronikai hulladékgyűjtés [3389 megnyitás]


Figyelem

A honlap CSAK akkor lesz teljesértékű, ha bejelentkezel !


Ha még nem regisztráltál kattints IDE !

(Bejelentkezés után ez a panel eltünik!)

Fórumtéma megtekintése
Fórum | Offtopic | Minden más
Oldal: 10 / 16 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Szerző RE: Országos politika
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-07-03 08:53
Ámen!

Mi ebben a hír???

Várható volt,inkább Pali Bá,mint Sólyom,vagy egy szoci,ja persze Sólyom meg bibsi,tõrõl metszett(f..ú)magyar?!
Úgyis bábú lesz a 2/3-ad tudatában.
Bármilyen törvényt hozhatnak,szinte akármit is csinálna!
legalább ismerik a Világban,beszél 4 nyelven és normális MAGYAR EMBER!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-07-02 13:30
Megválasztotta Schmitt Pált a Fidesz

Schmitt Pált választotta meg a T. Ház (pontosabban a Fidesz) Magyarország következõ államfõjének. A képviselõk közül 366 honatya felvette a szavazólapot, 263-an szavaztak Schmitt Pálra, 59-en pedig Balogh Andrásra – ismertette Lezsák Sándor a szavazás eredményét. A szavazólapok közül 44 érvénytelen volt – tette hozzá az Országgyûlés alelnöke.

A Jobbik korábban jelezte, hogy felveszik ugyan a szavazólapokat, de nem tesznek ikszet egyik név mellé sem, az LMP-frakció tagjai pedig nem vették fel a szavazólapokat, mert egyik jelöltet sem tartják megfelelõnek az államfõi posztra.

A köztársasági elnöknek minden pártból a legjobbat kell kihoznia - mondta Schmitt Pál államfõjelölti bemutatkozásában kedden a parlamentben.

Kiemelte: nem ellensúly, hanem a hazai politikai csatározások feszültségének kiegyensúlyozója akar lenni. Hozzátette: a pártsemlegesség jegyében nem lehet tekintettel arra, hogy mely párt javaslata vonatkozásában kell az alkotmány által biztosított elnöki jogkört érvényesítenie.

A magyar társadalom nyitott, emberközeli magatartást vár el az elnöktõl, aki megközelíthetõ, kész a párbeszédre, az együttmûködésre - fogalmazott. Kitért arra is, hogy "az új köztársasági elnöknek új energiákat kell vinnie a világ magyarságának".

A szavazás eredményének ismertetését követõen Schmitt Pál letette esküjét és ellátta kézjegyével az esküokmányt.

Az esküokmány aláírását követõen Schmitt kezet fogott az eseményeket az egyik parlamenti páholyból figyelemmel kísérõ Sólyom Lászlóval, Balogh Andrással, Baka Andrással, a Legfelsõbb Bíróság elnökével, Paczolay Péterrel, az Alkotmánybíróság elsõ emberével és Mádl Ferenc volt köztársasági elnökkel.

Gratulált neki Orbán Viktor miniszterelnök, akit a parlamenti frakciók képviselõi és a kormány több tagja is követett.

(kuruc.info, MTI nyomán)


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-06-25 14:47
Martonyi ígérete Nagy-Izraelben: "Fellépünk a fajgyûlölet, az antiszemitizmus, a gyûlölet és a diszkrimináció minden formája ellen"

Magyarország az Egyesült Államok közeli barátja, értékes partnere, a két ország együttmûködik a globális kihívások kezelésében. Ezt az amerikai külügyminiszter mondta Washingtonban, amikor fogadta magyar kollégáját.

Magyarország fontos NATO-szövetséges, „hálásak vagyunk a magyar népnek az afganisztáni NATO-misszióhoz nyújtott hozzájárulásért” – mondta Hillary Clinton, aki méltatta azt is, hogy Magyarország növeli Afganisztánban állomásozó erõi létszámát.

Az amerikai adminisztráció nagyra értékeli, hogy a magyar kormány elkötelezte magát "a roma állampolgárok jogainak védelme mellett", lépéseket tesz Délkelet-Európa irányában, és az európai integráció erõsítésére törekszik – tette hozzá.

Martonyi megerõsítette Magyarország elkötelezõdését a NATO iránt, és biztosította arról is kollégáját, hogy folytatják a nyugat-balkáni "szerepvállalást". Megköszönte a segítséget, "amit az Egyesült Államok ad a legégetõbb belsõ gondok, így a roma integráció megoldásához". A besúgó külügyminiszter végül meghívta kollégáját Budapestre a magyargyûlölõ Tom Lantosról elnevezett intézet jövõ tavaszi megnyitójára.

A fajgyûlölet, az antiszemitizmus, a gyûlölet, a diszkrimináció stb. stb. minden formája ellen
Az új magyar kormány fel fog lépni a fajgyûlölet, az antiszemitizmus, a gyûlölet és a diszkrimináció minden formája ellen - ígérte meg Nagy-Izraelnek Orbán külügyminisztere Washingtonban helyi idõ szerint csütörtökön, amikor felavatta a második világháború idején Budapesten zsidókat mentõ svájci diplomata, Carl Lutz emléktábláját.

(kuruc.info, MTI nyomán)



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
Vadam5
Tag

Hozzászólások: 92
Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-06-07 19:43



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-06-07 14:58
Szegedi Csanád: Véget kell vetni a cigánybûnözõk terrorizmusának!

Az ercsi mészárlás, amelynek során helyi cigánybûnözõk lemészároltak egy polgárõrt, akit sokadszorra is büntetlenül kirabolhattak a tehetetlen rendõrség jóvoltából, sajnos csupán a jéghegy csúcsa.

Ercsi polgármestere is megerõsítette, hogy a végsõ elkeseredésében önbíráskodni próbáló áldozat a városkát rettegésben tartó cigányfamília ellen lépett fel. Akik büntetlenül, évek óta lophattak, rabolhattak, fenyegetõzhettek, kiirthattak egy fél erdõt! Vajon ha magyarok tesznek ilyet, szintén ennyire elnézõ a rendõrség? A választ tudjuk. Magyarországon valóban erõteljes a rasszizmus és a fajvédelem. A magyarellenes állami rasszizmus és a cigányság fajvédelme, pozitív diszkriminációja.

Miközben például a VIII. kerületben osztálytársát agyonverõ cigány, K. Rajmund szabadlábon van és elsõ fokon mindössze felfüggesztettet kapott, miközben a 8 elítélten túli kb. negyven, Szögi Lajost meglincselõ olaszliszkai kisebbségi ellen eljárás sem indult bûnsegédi magatartás miatt, aközben barcsi magyar középiskolások letöltendõ
börtönt kaptak, mert felpofoztak két cigányasszonyt (8 napon belül gyógyuló sérülésekkel). Mert a bíróság szerint a fiúk "rasszista" indítékból pofozkodtak. Ugyancsak a bíróság szerint viszont nem rasszista indítékból öltek a liszkai cigányok, akik az ügyészség nyomozati anyaga szerint azt üvöltötték áldozatuk lemészárlása közben, hogy: "Öld meg a magyart!".

Települések százain szûnt meg lényegében a bûnüldözés, az állam fennhatósága és a közbiztonság, falvak, településrészek sokaságában teszik lehetetlenné a magyarok mindennapjait a cigány terroristák. Mert igenis terrorizmus az, hogy az etnikum jól meghatározható része a magyar adófizetõk pénzén, segélybõl éli életét, "hálából" az év minden napján betörnek, lopnak, rabolnak, elviszik a jószágot, a terményt, brutálisan meggyilkolnak és megerõszakolnak idõs magyarokat, veszélyeztetik a vasúti közlekedést a vezetéklopásokkal, akárcsak a közúti közlekedést a táblalopásokkal, árvíz idején szervezett bandákban fosztogatnak, tömegesen jogosítvány nélkül vagy hamis jogosítvánnyal vezetnek és számtalan balesetet okoznak, terrorizálják a tanárokat, tanítókat, orvosokat, ápolókat, mentõsöket, tûzoltókat vernek, vagy igyekeznek meglincselni.

A közüzemek elleni támadást, a szervezett fosztogatásokat, a közalkalmazottak, hivatalos személyek elleni folyamatos támadásokat önálló, egészségesebb országokban terrorizmusként kezelik és kemény hatósági eszközökkel lépnek fel ellene. És nyilvántartják a bûnözõket etnikai alapon, sok egyéb állam mellett a hazai bûnözõvédõ liberálisok Mekkájaként ismert USA-ban, Nagy-Britanniában is. Ha kell, az öntudatosabb országokban a rohamrendõrség bevetésével lépnek fel a vasutat, közüzemeket veszélyeztetõkkel, az orvosokra támadókkal, sõt a szervezett terménylopókkal szemben. Mert erre valók a rendõrök, nem a törvénytisztelõ, a rendért kiálló állampolgárok vegzálására.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a Készenléti Rendõrség átcsoportosítását, a csendõrség azonnali felállítását, a segélyezési rendszer gyökeres megváltoztatását és az eddigi cigányvezetõk mielõbbi elszámoltatását követeli a maholnap hivatalba lépõ Fidesz-kormánytól az ország cigánybûnözés-sújtotta régióiban (Ercsi ezek közül csupán egy), másként nemhogy két hét, de két vagy húsz év is kevés lesz a valódi rendteremtésre.

A témával kapcsolatos további információk megtalálhatóak honlapomon: www.szegedicsanad.hu

Szegedi Csanád
EP-képviselõ


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 797
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2010-05-26 19:56
Válaszul az Országgyûlés szerda délelõtti döntésére, amely lehetõvé tette a magyar állampolgárság könnyített felvételét a határon túli magyarok számára, még aznap Szlovákia is módosította állampolgársági törvényét. A gyorsított eljárásban elfogadott módosítás lényege, hogyha ezentúl egy szlovák állampolgár önkéntesen felveszi egy másik ország állampolgárságát, elveszíti a szlovákot. Emellett nem tölthet be bizonyos munkaköröket sem, amelyek kapcsolatban vannak a nemzetbiztonsággal - például a rendõrségnél vagy a biztonsági szolgálatoknál.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Országos politika
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 797
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2010-05-22 17:19



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Országos politika
Vadam5
Tag

Hozzászólások: 92
Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-05-21 16:19



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
Vadam5
Tag

Hozzászólások: 92
Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-05-05 20:56



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-05-05 10:49
Ki az a Fellegi??

A jobboldali média egyik megteremtõje!
Övé a Lánc-híd rádió,Heti válasz és egy hete vette meg az RTL tv 35%-át,és még vannak érdekeltségei más médiákban is!

Szóval õ az!

Biztos ismeri a kollégáit! smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-05-04 21:35
Igazad van, ivanka! KÖSZI A PONTOSÍTÁST!



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
ivanka
Tag

Hozzászólások: 16
Regisztrált: 2009.08.27
Elküldve: 2010-05-04 09:17
Egy kis pontosítás:
Navracsics Tibor: közigazgatási és igazságügyi minisztérium


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-05-03 12:41
Íme a kormány!

Orbán Viktor az Országház Vadásztermében bemutatta az új kormány tagjait. A 11.00 órára meghirdetett bejelentés elõtt egyébként mitegy 25 percig várakoztatták a nemzetközi és hazai sajtó képviselõit.

A kormány névsora:

Belügyminisztérium: Pintér Sándor

Külügyminisztérium: Martonyi János

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: Fellegi Tamás

Nemzetgazdasági Minisztérium: Matolcsy György

Nemzeti Erõforrások Minisztériuma: - Réthelyi Miklós

Vidékfejlesztési Minisztérium: Fazekas Sándor

Honvédelmi Minisztérium: Hende Csaba

Közigazgatási és Önkormányzati Minisztérium: Navracsics Tibor

Miniszterelnökségi államtitkár: Varga Mihály

Orbán Viktor Semjén Zsoltot úgy mutatta be, mint "általános miniszterelnök-helyettest. A kijelölt kormányfõ bejelentette, hogy a Fidesz és a KDNP a következõ napokban új szerzõdést fog kötni egymással, s ebben kerül rögzítésre többek között Semjén konkrét feladatköre is.

A számos területet magába foglaló új tárcákon belüli részterületekért (pl. oktatás, egészségügy, kultúra, költségvetés) - lényegében miniszteri feladatokat ellátó - államtitkárok nevét a mai tájékoztató keretében még nem tudhattuk meg.

barikad.hu


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-05-03 12:27
Itt az új kormány: Pintér belügyér, az ismeretlen Fellegi a közvagyont védi

Több hetes találgatás és kiszivárogtatások után ma délben végre bejelentette Orbán Viktor a Fidesz elnöke kormányának tagjait. Mint azt korábban a hazai sajtó híradásaiból már kiderült, a miniszterjelöltek közül hétfõig csak Martonyi Jánosnak, a külügyminiszteri poszt várományosának és Navracsics Tibornak, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium leendõ vezetõjének és egyben kormányfõhelyettesnek a nevét hozta nyilvánosságra Orbán Viktor, akit az Országgyûlés alakuló ülésén jelöl miniszterelnöknek az államfõ.
Matolcsy György nemzetgazdasági, Fellegi Tamás infrastrukurális és vagyongazdálkodási miniszter lesz. Réthelyi Miklós lehet a humán (nemzeti integrációs) miniszteri poszt várományosa, a belügyi tárca élére pedig – az elõzetes híreknek megfelelõen – Pintér Sándor kerülhet. A honvédelmi miniszter Hende Csaba, az agrárminiszter Fazekas Sándor lesz.

Matolcsy Györgytõl azt várják, hogy a magyar gazdaságot Széchenyi országépítõ politikájának megfelelõen vezesse ezt a területet és állítsa talpra a hazai gazdaságot. Ehhez azonban szakítania kell a globalizáció urai által diktált gazdasági „iránymutatásokkal”. Kérdés: lesz-e elég bátorsága, akarata ezt megtenni annak a politikusnak, aki az Orbán-kormány idején is maximum csak óvatos bírálatig, a verbális, de nem valódi tettekig ment el.

Martonyi Jánostól a nemzetközi tekintély visszaszerzését várja a leendõ miniszterelnök, hangsúlyozva a közép-európai együttmûködést. Személyét talán a leggyengébb láncszemként is meghatározhatjuk, hisz elkötelezett atlantistaként, Amerika nagy barátjaként nehezen elképzelhetõ, hogy az amúgy komoly lehetõségekkel és fantáziával megáldott, ám az amerikai és EU-s elképzeléseknek ellentmondó közép-európai együttmûködést megvalósítsa. Kérdés az is, hogy Martonyi képes lesz vajon újraértelmezni Magyarország és az egyre erõsebb Oroszország közötti kapcsolatot, amely az Orbán Viktor miniszterelnöke alatt is a fagyponton maradtak. Egy biztos: Martonyi nem lehet önjáró egy, a miniszterelnök személyére és hatalmára építõ kormányzati struktúrában, így tetteiért Orbánnak kell majd felelõsséget vállalnia.

Pintér Sándor leendõ belügyminiszternek kell helyreállítania a közbiztonságot, az õ feladata a legnehezebb, mert nem tûr halasztást. Ha Martonyi Jánosról azt mondtuk, hogy talán a leggyengébb láncszeme az új kormánynak, akkor Pintér Sándorról kijelenthetjük: biztosan az. A jobboldali szavazótábor még mindig várja, hogy a leendõ belügyér tisztázza, milyen üzleti érdekeltségek kötik össze a szemkilövetéseket és az elképesztõ rendõrterrort levezénylõ Gergényivel. Nem tisztázódtak a sajtóban ellen felhozott maffiavádak sem, valamint az emlékezetes 2002-es választások lebonyolításában játszott szerepe is sok kérdõjelet hagyott maga után.

Ami a közbiztonság helyreállítását illeti: tény és való, hogy az utcai robbantásokat napirenden szállító Kuncze-féle belügyminisztériumi semmitevés után, Pintér alaposan visszafogta az egymással minden gátlás és körültekintés nélkül leszámoló maffiabandákat, így az átlagember biztonságérzete jelentõsen javult akkoriban. Azonban úgy a köztársaság, mint a demokrácia alaptörvényeit áthágva jelentõs pénzt és erõforrást mozdított meg a Fidesztõl jobbra esõ tábor felszámolására. Kérdés: tanult-e Pintér az elõzõ belügyminisztersége ideje alatt elkövetett hibákból és a rendõri testületet kivonja-e majd a politikából, illetve ellen fog-e állni a kísértésnek és az óhajoknak, hogy a Jobbikot, Magyar Gárdát és a többi jobboldali csoportot törvénytelen módszerekkel számolja fel. Nos, ez minden bizonnyal ki fog derülni, mint ahogy az is, felszámolja-e Pintér a cigánybûnözést vagy látszatintézkedésekkel fog majd operálni. Õsi mondásunk: rablóból lesz a legjobb pandúr, ennek az igazságtartalma dõlhet el hamarosan.

Fellegi Tamás a nemzeti fejlesztési minisztérium élén védi meg a közvagyont az oligarchákkal szemben. Ez a legviccesebb kinevezések egyike. Fellegirõl jóformán semmit sem tud az átlagszavazó, hacsak azt nem, hogy vagyonával jelentõs támogatásban részesítette a Fideszt. Tulajdonképp rá könnyen lehet mondani azt, hogy „bevásárolta” magát a kormányba, és a balliberális sajtó ezt nem is fogja kihagyni.

Réthelyi Miklós a nemzeti erõforrás minisztériumának élén kell, hogy megmentse a magyar egészségügyet és újra kell építenie a szociális biztonságot. Õ lesz a leendõ kormány legtapasztaltabb tagja, már az Antall-kormányban is részt vett.


(VG nyomán, Geyer)



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-05-01 18:16
Ezek fideszes Sólyom istápoltjai: rabolni tanítja gyerekét a sajókazai mokka

Sajókaza, „hála” annak, hogy elcigányosodott, neve már számtalan bûnügyi tudósításban felmerült. Az egyik itteni iskolakerülõ ork kapcsán mutatta be a Fidesz és az SZDSZ liberális koalíció által államfõvé emelt Sólyom László azt, hogy mennyire nem izgatja az ország jövõje, az, hogy az iskolakerülõ kormosok büntetés alóli felmentése csak azt fogja eredményezni, hogy büntethetetlenségük teljes tudatában levõ orkék még inkább sz@rnak majd a tanulásra, ami egyenes út a felnõttkor-beli munkanélküliséghez és/vagy bûnözéshez.

Talán mondanunk sem kell, ottani cigányaink azóta sem változtak meg. Az alábbi hír például egy olyan betöréses rablásról számol be, ahol az „apa” kiskorú gyerekét is bûnözni viszi, tanítja. Ezek a (deviáns)cigányok...



Minta: fiával rabolt egy sajókazai férfi

Kazincbarcika, Sajókaza - Kiskorú kisfiával ment rabolni egy sajókazai férfi Kazincbarcikán. A rendõrség õrizetbe vette az elkövetõt.

Egy kazincbarcikai férfit április 29-én a délutáni órákban otthonában meglátogatta egy sajókazai férfi kiskorú kisfiával együtt. A hívatlan látogató az ágyban fekvõ sértettre kiabált és pénzt követelt, s mivel nemleges választ kapott bántalmazni kezdte a házigazdát. A sértett hiába mondta, hogy a reggeli órákban szintén fenyegetés hatására már átadott támadójának 5000 forintot. Ennek ellenére a sajókazai férfi erõszakkal elvette áldozatánál lévõ maradék alig másfél ezer forintját és egy doboz cigarettát, majd távozott a lakásból.

A sértett az eset után elindult, hogy feljelentést tegyen a Kazincbarcikai Rendõrkapitányságon. A rabló azonban az utcán kérdõre vonta a férfit, majd újabb ütlegek mellett megfenyegette õt, hogy ne merjen a „zsarukhoz” menni.

A Kazincbarcikai Rendõrkapitányság nyomozói még aznap elfogták a 30 éves sajókazai férfit, akit a hatóság bûnügyi õrizetbe vett, egyben elõterjesztéssel élt elõzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére.

(BOON)


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-05-01 18:04
Még néhány cikk, hogy tovább szidhassuk a Sólyom nevû zsidóbérencet!





Sólyom kegyelmet adott a roma szülõknek

A köztársasági elnök kegyelmet adott: nem kell börtönbe mennie egy borsodi faluban élõ szülõpárnak gyerekeik iskolai hiányzása miatt.

Tavaly õsszel kiskorú veszélyeztetése miatt jogerõsen elítélt egy házaspárt a Miskolci Városi Bíróság, és összesen tizenhat hónap letöltendõ szabadságvesztésre ítélte õket. Mit takar a kiskorú veszélyeztetése? Iskolakerülést.

A szegénységben élõ roma családban több gyerek is tankötelezett, de ketten közülük nagyon nem szerettek iskolába járni, és rengeteg igazolatlan órát halmoztak fel. A hiányzások szabálysértési ügyekké terebélyesedtek, és mivel a sajókazai jegyzõ többször is eljárást indított a szülõk ellen, így lett az iskolai hiányzásból büntetõügy.

Az ítélet szerint a szülõpárnak egyszerre kellett volna a büntetés-végrehajtó intézménybe vonulnia, annak ellenére, hogy az anya legkisebb gyermeke csecsemõ, akit még szoptat.

Az ügy felháborodást keltett, fõleg szociális szakemberek körében, akik nem értették, miért nem merül fel ilyen esetben a család- és gyerekjóléti szolgálatok, illetve az iskola felelõssége. Sokan azt sem értették, miért oldaná meg az „iskolakerülés" problémáját az, ha mindkét szülõ börtönben ül.

A gyermekvédelemben dolgozó szakemberek szerint az ügy azért is példátlan, mert az iskolai hiányzások nem szoktak bíróságra kerülni, és általában csak a szabálysértési bírság kiszabásáig jutnak (a néhány tízezer forintos bírságok egyébként szintén nagyon nehéz helyzetbe hozzák a legelesettebb családokat). Az ítélet kihirdetése után a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnöknek, amelyet Sólyom László indokoltnak tartott, és kegyelembõl elengedte a börtönbüntetés végrehajtását.

Úgy tudjuk, a gyerekek már rendszeresen járnak iskolába, köszönhetõen a sajókazai családsegítõnek, és az érintett családhoz hasonló szegénységben élõ roma asszonyokból alakult Segítõ Kéz Asszonygyülekezetnek. A családanyák jelzõrendszert állítottak fel a cigány telepen: ha csellengõ gyereket látnak tanítási idõben, azonnal riasztják a szülõket és egymást, hogy még egyszer ne fordulhasson elõ hasonló eset.

(NOL)


Sajókaza: továbbra sem járnak iskolába a cigánygyerekek

Irdatlan felelõtlenségnek és a gyerek elleni bûncselekménynek tartja Stefán László Sajókaza polgármestere, hogy a településen, többségükben mélyszegénységben élõ roma családok nem járatják iskolába gyermekeiket. A hírekbe a köztársasági elnök kegyelme miatt bekerült Bódi családra is újabb eljárás várhat, mert a számukra kedvezõ, a börtönbüntetést megsemmisítõ elnöki kegyelem után sem kezdték el két iskoláskorú gyereküket járatni a suliba.

A szülõket, akiket tavaly õsszel ítélt el a bíróság, összesen tizenhat hónap letöltendõ börtönbüntetésre, azért kaptak kegyelmet Sólyom Lászlótól, mert négy gyerekük közül a legkisebb még csecsemõ, így szüksége van az anyjára.

A Népszabadság információival szemben az az igazság, hogy a kegyelem óta sem járnak iskolába a gyerekek – tudta meg a Zipp a polgármestertõl.

A polgármester szerint igaz ugyan, hogy nagyon szegény emberekrõl van szó, de fel kellene mérniük, hogy számukra a kiutat csak gyermekeik iskoláztatása jelenti, mert ha kimaradnak a tanulásból, akkor soha sem lesznek hasznos tagjai a társadalomnak.

Stefán László szerint a kegyelemben részesített család esete nem jelent visszatartó erõt a többi hasonlóan gondolkodó család számára sem, ugyanakkor ezzel a döntéssel szinte minden fegyelmezési jogot kivettek az önkormányzat és az iskola kezébõl. Sajókazán mintegy 50 csellengõrõl tudnak, akik annak ellenére sem ülnek be az iskolapadba, hogy ez volna minden dolguk.

Az önkormányzat a szabályokat megszegõk ellen újabb eljárásokat fog indítani, mert erre a helyhatóságot kötelezi a törvény. Azonban mire esetleg bírói szakaszba kerül egy ilyen ügy, addig az megjárta az iskolát, a családsegítõt, a szabálysértési elõadó és a jegyzõ asztalát is. Ha mindez eredménytelen marad, az önkormányzat csak ezután fordul az ügyészséghez.

Stefán László mindezekkel együtt jelenleg nem lát kiutat arra: miként tudnák megoldani, hogy a községben minden gyerek bejárjon az iskolába, mivel ebben a szülõk nem partnerek.

(Zipp)




Egy hónapja nem járnak iskolába

Sajókaza - A sajókazai Általános Iskola igazgatója, Izsó Pál szerint nem tett jót a köztársasági elnök a mentességgel. Úgy gondolja, a véleménykülönbség oka, hogy az elnök úr a Sándor palotában hozta meg a döntést, õ pedig sajókazaiként ismeri a problémát.

„Nem csak én, de még az iskolánk 6 cigány származású dolgozója is úgy érzi: nem tett jót a köztársasági elnök, amikor kegyelmet gyakorolt a gyermekeiket rendszeresen iskolába nem járató kazai szülõkkel szemben” – jelentette ki Izsó Pál, a sajókazai Általános Iskola igazgatója. – Nem csak egyetlen gyermekük hiányzásával és egyetlen tanévben volt ugyanis probléma. Mi igyekeztünk betartatni a törvényes utat, aminek a végén ott lebeg a börtönbüntetés is a kötelezettségüket be nem tartó szülõk feje fölött, most viszont úgy érezzük, végképp eszköztelenné váltunk. Épp szerdán volt hasonló okból konfliktusom egy szintén cigány származású szülõvel, aki a felmentés nyomán azt vágta a fejemhez: hallotta a tévében, hogy mostantól nem bünteti a törvény az iskolakerülést. Ezt szûrték le a kegyelmi határozatból – kesergett az igazgató.

Egy osztályt ugrott félévkor

A mostani tanév úgy indult, hogy a hatgyermekes családból egy fiú a nyolcadikat kezdte, három fiatalabb pedig az elsõt, a másodikat és a harmadikat. Az év folyamán a nagyfiúnak élettársa lett, azóta õ is hol jár, hol nem. A 12 éves Anna, a notórius hiányzó félévkor rendkívüli osztályozó vizsga nyomán átkerült harmadikba, a testvéréhez – tudtuk meg Izsó Páltól, a sajókazai Általános Iskola igazgatójától.

– Amikor a bírósági eljárás nyomán a figyelem középpontjába került a család, némileg megszeppentek, s ritkultak a hiányzások. De csak egy ideig tartott, egy hónapja pedig egyiküket sem láttuk. A legidõsebb fiúnál felmerült a fertõzõ betegség gyanúja, majd több tanulónknál is hasonló tünetek jelentkeztek, ezért megkértük az orvosunkat, szûrje végig az egész iskolát. Több gyermeknél beigazolódott a rühesség, a nevezett testvérek mindegyikénél is, néhányan pedig a tetûszûrésen akadtak fenn. Az összes gyerek meggyógyult már, kivéve ennek a családnak a gyermekeit. A múlt héti családlátogatáskor egyetlen gyermeket sem leltünk otthon. Az orvos érdeklõdésünkre elmondta: ezek a gyerekek nem gyógyultak meg, de nem is tartják be az õ utasításait, s nem jelennek meg rendszeresen az ellenõrzõ vizsgálatokon.

Úgy érzi: eszköztelenek lettek

– Azt még megértem, hogy az anyánál kegyelmet gyakorolt a köztársasági elnök, hiszen ott a legkisebb gyermek, akit talán még szoptat is, de az apánál nem látom indokoltnak. Most már végképp eszköztelennek érzem az iskolát, nem tudom, mitévõk legyünk az olyan szülõkkel szemben, akik nem fogják fel, hogy gyermekeik (ráadásul ez esetben nem is rossz képességû gyermekeik) számára az egyetlen kiutat jelenlegi helyzetükbõl a tanulás jelentené – összegezte az igazgató, végül hozzáfûzte: „A köztársasági elnök úr Budapestrõl a Sándor Palotából ítéli meg a helyzetet, én pedig itt élek ezek között az emberek között, 30 éve, ez lehet a véleménykülönbség oka.”
(BOON)




* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Szerző RE: Országos politika
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-04-30 18:44
Remélem minden és mindenki a helyére kerül néhány héten belül!

Azt se felejtsük el,hogy a gengszterváltáskor,Sólyom az alkotmánybíróság tagja volt!És sok bajt köszönhetünk neki!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
Vadam5
Tag

Hozzászólások: 92
Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-04-29 19:37
Sólyom, olyan mintha ott se lenne a Parlamentbe, egy nyekergõ , szenilis vénember. Kiöregedett a politikából, bár sokra fénykorában sem lehetett tartani, a szlovákiai leégése, azonban egyértelmûen megmutatta gyengeségeit: itthon még csak-csak elcsücsül a babérjain, de amikor a mocskos tótokkal kell szembe néznie, megfutamodik.
Jan Slota, akit igazán elborult elmével ''áldott meg'' a sors egyszer kijelentette, hogy Budapesten szlovák tankok fognak robogni . Akkor (és azóta is) hülyének nézték, de mára bebizonyosodott, hogy nem áll távol a valóságtól ez a kijelentése. senki egy szavát nem emelte fel ellene, Sólyom fülét-farkát behúzva menekült a MI Felvidékünkrõl, elfogadták a nyelvtörvényt, a történelem hamisításokat stb. stb.
Az emberben, politikai nézetétõl függetlenül, megfogalmazódik a kérdés: Hogy süllyedtünk idáig?
Mindenki a másikat okolja a helyzetért, de tenni nem akarnak a javulás érdekében. Nem tartják pl. témának a kettõs állampolgárság kérdését, holott a határon túli magyarokat nap mint nap pogromokkal sújtják. Ideje lenne már elgondolkodni drága Sólyom úrnak is, hogy ha ilyen beszari és tétova, akkor mi a fenének ül az Országházban és veszi fel a semmit tevésért a milliókat? Nem kéne átadnia végre a helyét valaki arra alkalmasabbnak?

Szebb Jövõt! Kitartás!



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-04-29 16:54
Sólyom kapja be,egy gerinctelen senkiházi,aki egy virágot többre tart,mint egy MAGYAR EMBERT!
Azt meg hogy a "holocaust-törvényt"aláírta mindent elmondd róla!
Remélem nem sokáig lesz már elnök!
Amúgy megválasztását is hibának tartottam,de egy pofon volt a maszopnak,bár aki a kommunizmusban külföldön tanult és egy fõkomcsi lányát vette el,...nos abban én nem nagyon bízok!
Azt sem felejtem el,amikor a magyar zászló nélkül karattyolt új évkor!
Vagy ahogy megaláztatta magát(az még hagyján)és Magyarországot szlovákiában és romániában.

Szóval lassan húzhat a taréjba! smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Országos politika
trappista
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 274
Lakóhely: Judapest
Regisztrált: 2010.01.26
Elküldve: 2010-04-27 21:52
Sólyom elutasította egy székely állampolgársági kérelmét - olvasóink segítségét kérjük

A"magyar" hatalomnak nem volt eléggé magyar


Sólyom László köztársasági elnök nemrégiben elutasította egy háromszéki, tõsgyökeres székely nõ állampolgársági kérelmét. A magyarságában megsértett asszony, miután a felülvizsgálati kérelmére a Köztársasági Elnöki Hivataltól ismét egy semmitmondó, a nemzetietlen döntés tényét a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalra hárító választ kapott, szomorú történetével szerkesztõségünkhöz fordult.

A több mint két esztendeje életvitelszerûen, magyar állampolgárral, a Magyar Köztársaság területén kötött házasságban Budapesten élõ asszony a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak két évvel ezelõtt benyújtott honosítási kérelméhez csatolt okmányokkal egyértelmûen bizonyította, hogy az összes felmenõje háromszéki székely-magyar, apai ágról mikóújfalusi, az anyairól zágoni. Szülõföldjén, Erdélyben magyar tannyelvû középiskolában, magyar nyelven tett érettségi vizsgát, a szülei Észak-Erdély 1940-es visszatértekor négy esztendõn keresztül magyar állampolgárok voltak. Nagyszülei Trianon elõtt magyar állampolgárként éltek s haltak.

- Nem lopni, csalni, vagy fölvásárolni jöttem Magyarországra, hanem házasságot kötni abban az országban, amelyet a családom tagjaival egyetemben mindig is hazámnak tekintettem, tekintettünk – írja szerkesztõségünknek a Sólyom László köztársasági elnök, Burján Istvánné, a Bevándorlási Hivatal fõosztályvezetõ-helyettese és Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter által, hármójuk közös akaratával elutasított hölgy.

A háromszéki diplomás magyar asszony az egész eljárásban azt tartja legelkeserítõbbnek (mi más jelzõket is tudnánk alkalmazni), hogy az elutasító döntés felülvizsgálatát kérõ levelére válaszolva Sólyom László hivatala és Burján Istvánné, a Bevándorlási Hivatal fõosztályvezetõ-helyettese, valamint késõbb, az iratokba való betekintés folyamán a Bevándorlási Hivatal egy másik alkalmazottja kölcsönösen egymásra hárították a magyarellenes, lelketlen döntés meghozatalát.

Kezdetben magát az elutasítás indokát sem voltak hajlandók közölni, de végül a Köztársasági Elnöki Hivatal válaszából kiderült, hogy egyetlen egy pontba kötöttek bele, abba, hogy az asszonynak a Magyar Köztársaság területén nincs állandó, huzamos munkahelye, s ezért „megélhetése Magyarországon nem biztosított”. Ami persze nem igaz, mert a Bevándorlási Hivatalnak okmányokkal bizonyította, hogy komolyabb összegû takarékbetétkönyvekkel, valamint legalább négy-öt lakóingatlannal is rendelkezik Magyarországon és Erdélyben.

- Úgy látszik, a magyar állampolgárságot elnyert Joáv Blumnak, a sukorói felvásárlónak, a vele hasonszõrûeknek és Fekete Pákónak nagyobb megbecsülés és tisztelet jár Magyarországon, mint nekem, akinek magyar létemre jussom van erre a megcsonkított hazára – írja a székely asszony, majd hozzáteszi: A Bevándorlási Hivatal vezetõiben és az igazságügyi- és rendészeti miniszterben nem csalódtam, hiszen õket az elmúlt nyolc esztendõ nemzetrontó, a határon túli magyarok ellen uszító hatalom nevezte ki. De Sólyom Lászlóban igen.

A szerkesztõségünkhöz fordult székely asszonynak a több mint kétéves ittléte folyamán háromszor is sikerült hosszabb-rövidebb idõre elhelyezkednie, de munkahelye az ismert gazdasági körülmények miatt mindig megszûnt. Szülõföldjén korábban 25 esztendeig dolgozott ugyanazon munkahelyen. Az álláskeresést egyébként az is megnehezíti, hogy személyazonosságának igazolásakor a román útlevél láttán néha megjegyzik: „Ja, román?”

Úgy néz ki, egyhamar a most megalakuló Országgyûlésnek sem az lesz a legfõbb gondja, hogy teljes jogú állampolgárságot adjon a határon túli magyaroknak. Ezért olvasóinkat arra kérjük - elsõsorban az erdélyi származásúakat -, hogy akinek lehetõsége van rá, szerezzen, vagy biztosítson állást a székely asszonynak. Csupán dolgozni szeretne, azért, hogy a jelenlegi törvények elvárásainak maradéktalanul eleget téve megkaphassa a magyar állampolgárságot.

A Magyarországon rendezett körülmények között élõ, 47 éves, diplomás, számítógépes ismeretekkel rendelkezõ, szorgalmas asszony adminisztrációs, ügyfélszolgálati vagy egyéb irodai munkát keres Budapesten.

Értesítés: gborgnes3kukacgmail.com

(Kuruc.info)



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

ZSIráfvágyok@citromail.hu ántifásisztá@yahoo.hu
Oldal: 10 / 16 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Ugrás a fórumra:


Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Nem vagy még tag?
Kattints ide, hogy regisztrálj.



Neked nem kerül semmibe csupán 2 percedbe,
de ezzel elismered a munkánkat!


Elfelejtetted a jelszavad?
Kérj egy újat itt.
Időkép
Jászalsószentgyörgyi webkamera

Megnyitás az Időképen
Cookie Info

Honlapunkon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Amennyiben szeretnél vele megismerkedni, ITT bővebb információt találsz róla.


Ki, mit néz?
54.36.148.xxx @ photo...
85.208.96.xxx @ photo...
85.208.96.xxx @ photo...
54.205.179.xxx @ forum...

Egyszerre 179 fő a rekord.

Fórumtémák

Friss hozzászólások
Betörés!!! 154 hete
Észrevétel... 208 hete
Egyéb videók 438 hete
Zene 441 hete
Utcanev valt... 442 hete
Országos po... 492 hete
Humoros videók 515 hete
Vadas 528 hete
Emlékek 604 hete
Kifestõk, s... 625 hete

Legnépszerűbb témák
Észrevételek a fa... [668]
Országos politika [317]
Vicc [240]
Parlamenti Választ... [180]
Önkormányzati vá... [139]

Bejelentketés után "kattintható" lesz, addig használd a menüt.

Szavazás

Hogyan értékelnéd a 2023-as évet településünk szempontjából?

Nagyon jó volt, csak így tovább.

Idén több fejlesztés kellene.

Semleges.

Nem volt jó.

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Lájkolj!

Security System 1.8.3 © 2006 by BS-Fusion Deutschland
16198 kísérlet blokkolva

Szomszédos települések: Jánoshida, Jászladány, Szászberek ; Környező városok: Abony, Cegléd, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Szolnok, Újszász
Te vagy a(z) . látogatónk.
Copyright © 2008-2022
Jászalsószentgyörgy
PHP-Fusion v6.01
voodz by: sonar